מיקום ראוטר-האם הראוטר הוא בסוף הבעיה?
שלום רב ,
יש לי ראוטר מתקדם ביותר של שיאומי AX3600 .
יש לי סיבים אופטיים במהירות של 1 ג'יגה .
בחיבור קווי אני מקבל 950 מ"ב , ולעיתים אף יותר .
בוויי פיי אני מקבל , בקירבה לראוטר שבין 5-10 מטר , 240 מ"ב בקושי .
את המדידה לווייפיי ביצעתי באמצעות הסלולאר ובאמצעות הלפטופ .
הראוטר היה מאוחסן עד עכשיו בתעלה של המזגן , אז הוצאתי אותו לאויר העולם והנחתי אותו על כסא גבוה במסדרון באמצע הבית , אבל עדיין המהירות נשארה על 240מ"ב .
מקובל שמהירות הווייפיי נחתכת בד"כ בחצי , אבל לרבע ???
האם ייתכן שראוטר כזה מתקדם ייתן מהירות שכזו בווייפיי , בעוד שבחיבור קווי הוא נותן את מלוא רוחב הפס והמהירות - 1 ג'יגה?
האם יכול להיות שיש בעיה בווייפיי של הראוטר? אם כן , איך אפשר לבדוק את זה ?
תודה על עזרתכם
יש לי ראוטר מתקדם ביותר של שיאומי AX3600 .
יש לי סיבים אופטיים במהירות של 1 ג'יגה .
בחיבור קווי אני מקבל 950 מ"ב , ולעיתים אף יותר .
בוויי פיי אני מקבל , בקירבה לראוטר שבין 5-10 מטר , 240 מ"ב בקושי .
את המדידה לווייפיי ביצעתי באמצעות הסלולאר ובאמצעות הלפטופ .
הראוטר היה מאוחסן עד עכשיו בתעלה של המזגן , אז הוצאתי אותו לאויר העולם והנחתי אותו על כסא גבוה במסדרון באמצע הבית , אבל עדיין המהירות נשארה על 240מ"ב .
מקובל שמהירות הווייפיי נחתכת בד"כ בחצי , אבל לרבע ???
האם ייתכן שראוטר כזה מתקדם ייתן מהירות שכזו בווייפיי , בעוד שבחיבור קווי הוא נותן את מלוא רוחב הפס והמהירות - 1 ג'יגה?
האם יכול להיות שיש בעיה בווייפיי של הראוטר? אם כן , איך אפשר לבדוק את זה ?
תודה על עזרתכם
- erire70
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 149
- שם מלא: אדי רפאלוב
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 28 פעמים
באיזו רשת - 5 GHZ או 2.4 GHZ?
כי לרשת 2.4 GHZ זה סביר בהחלט.
בשביל לקבל ב 5 GHZ רוחב פס גבוה בדוק עם WIFI Analyzer שאתה בתדר פנוי ושנה את התדר אם יש צורך.
בנוסף הפרד את הרשתות כדי שתוודא שהתחברת ל 5 GHZ, ואפשר תדר 160HZ
כי לרשת 2.4 GHZ זה סביר בהחלט.
בשביל לקבל ב 5 GHZ רוחב פס גבוה בדוק עם WIFI Analyzer שאתה בתדר פנוי ושנה את התדר אם יש צורך.
בנוסף הפרד את הרשתות כדי שתוודא שהתחברת ל 5 GHZ, ואפשר תדר 160HZ
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
לא חייבים רוחב ערוץ של 160MHz בתחום של ה-5GHz כדי לקבל קצבי אלחוט גבוהים מ-240Mbps. אני עם רוחב ערוץ של 80MHz מקבל קצבים של 866Mbps בניידים כשאני 3 מטר מהאנטנות.
מה שכן, לא ברור עם איזה סלולאר או לפטופ ביצעת את הבדיקה. כדי לקבל קצבים גבוהים יותר, אתה צריך שיתמכו ב- 802.11ac. אם הם רק תומכים ב-802.11n, לא תקבל קצבים גבוהים יותר.
מה שכן, לא ברור עם איזה סלולאר או לפטופ ביצעת את הבדיקה. כדי לקבל קצבים גבוהים יותר, אתה צריך שיתמכו ב- 802.11ac. אם הם רק תומכים ב-802.11n, לא תקבל קצבים גבוהים יותר.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46353
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5074 פעמים
לכולנו היו בעבר נתבים עם ביצועים שלא תואמים את החומרה הסופר משוכללת בה הנתב מתהדר, עד שהרבה מאיתנו עברו ל- Huawei AX3 Pro והכל הסתדר.
השרשור הרישמי לנתב עם תשובות לכל השאלות שאולי יש לך:
viewtopic.php?f=62&t=345150
השרשור הרישמי לנתב עם תשובות לכל השאלות שאולי יש לך:
בנוסף הפרד את הרשתות כדי שתוודא שהתחברת ל 5 GHZ, ואפשר תדר 160HZ ...
אני לא מבין איך לעשות את הדברים שאתה אומר , וחוצ מזה אני לחצתי על פונקציה מסוימת בראוטר שמאפשר לו לתת או את ה 5 או את ה 2.4 באופן שיספק את הקליטה שלך באותו רגע , זאת אומרת שזה לא אני שבוחר למה להתחבר , אלא זה הראוטר שעושה את זה מאחורי הקלעים בהתאם למיקום שלי
אני לא מבין איך לעשות את הדברים שאתה אומר , וחוצ מזה אני לחצתי על פונקציה מסוימת בראוטר שמאפשר לו לתת או את ה 5 או את ה 2.4 באופן שיספק את הקליטה שלך באותו רגע , זאת אומרת שזה לא אני שבוחר למה להתחבר , אלא זה הראוטר שעושה את זה מאחורי הקלעים בהתאם למיקום שלי
א. חשוב להקפיד על הפרטים, אז לוודא:10/02/2021 10:27mmnsmmns כתב: בשביל לקבל ב 5 GHZ רוחב פס גבוה בדוק עם WIFI Analyzer שאתה בתדר פנוי ושנה את התדר אם יש צורך.
אני לא מבין איך לעשות את הדברים שאתה אומר , וחוצ מזה אני לחצתי על פונקציה מסוימת בראוטר שמאפשר לו לתת או את ה 5 או את ה 2.4 באופן שיספק את הקליטה שלך באותו רגע , זאת אומרת שזה לא אני שבוחר למה להתחבר , אלא זה הראוטר שעושה את זה מאחורי הקלעים בהתאם למיקום שלי...
כשאתה מחבר את הלפטופ בכבל לאחד מפרוטי ה-LAN של ה-AX3600 אתה מקבל מהירות מלאה בבדיקת מהירות מול השרת של הספק שלך (כלומר תקפיד לבחור ב-speedtest ידנית את השרת של הבדיקה).
כשאתה מחבר את אותו הלפטופ בחיבור אלחוטי לאותו הראוטר, בדיוק באותה בדיקה (שוב לוודא שזה אותו שרת בדיקה ב-speedtest וזה השרת של הספק שלך), אתה מקבל רק כ-240 מגה?
חשוב גם להקפיד שלא יהיה שום שימוש אחר ברשת במקביל. במיוחד במקרה של חיבור אלחוטי שימושים אחרים ברשת האלחוטית יכולים להשפיע על הביצועים (אפשר גם לבדוק את זה, אבל כדאי לבדוק את זה בנפרד ולהבדיל בין הביצועים של הרשת האלחוטית במקרה ה"נקי" לביצועים במקרה של מספר משתמשים במקביל).
ב. כמו שציינו לעיל יתכן שאתה מקבל "רק" 240 מגה בגלל שהראוטר "מאחורי הקלעים בהתאם למיקום שלי" החליט להתחבר לרשת ה-2.4. אני לא מספיק מכיר הביצועים של AX ב-2.4 אבל באופן כללי 240 מגה לתדר 2.4 נשמע לי גבוה ויפה.
לכן הציעו לך לבטל את האופציה הזאת, במקום זאת להגדיר SSID שונה לתדר 2.4 ולתדר 5 (לדוגמא רשת myhome2 ו-myhome5 בהתאמה). ככה אתה יכול לבחור ולוודא במכשיר בדיוק לאיזה רשת התחברת. גם אם אתה עושה זאת רק בשביל הבדיקה זה יתן לך עוד אינפורמציה ויעזור לך להבין מה קורה.
ג. בנוסף הציעו לך להפעיל wifi analyzer, בלפטופ אפשר להתקין insidder (יש גם אופציות אחרות, שבמקרה יצא לי לבדוק לאחרונה והגעתי למסקנה שהגירסה העדכנית של inssider היא האופציה הכי טובה). יש גם לא מעט אופציות ל-android וכו'. ב-wifi analyzer אפשר לראות את כל הרשתות שיש באיזור (לפי המיקום הנוכחי של המכשיר שמריץ את ה-analyzer), כולל הרשת שלך אבל גם של השכנים וכו'. אחרי שאתה רואה איפה יש תדרים פנויים, אתה יכול לשנות בראוטר לערוץ ידני ולבחור את הערוץ שפנוי ולחזור ולוודא ב-analyzer שהוא זז למקום שבחרת. שם לב שיש גם את העניין של רוחב הערוץ, בשביל להגיע למהיריות גבוהות באלחוטי את צריך לבחור 160 או לפחות 80 ברוחב ערוץ, אבל אז הרשת שלך יותר "שמנה" וצריכה יותר "מקום פנוי". כל זה רואים בצורה ויזואלית ב-wifi analyzer, ברגע שתתחיל לשחק איתו תראה ותבין.
ערן ,
תודה לך על ההסבר .
1. בחיבור ללפטופ ואחכ לווייפיי זה היה אותו ספק בבדיקה . בקווי זה נתן 1 ג'יגה , ובווייפיי הוא נתן 240 מ"ב .
2. אף רשת מהשכנים לא עלתה עליי וגם הערוצים ששימשו אותי , לא היו בשימוש ע"י רשתות השכנים .
3. הוצאתי את הראוטר מתעלת המזגן ושמתי אותו במסדרון , שזה אמצע הבית , על כסא גבוה כאשר צד אחד שלו הוא הגב של הקיר וצד אחד שלו חופשי (זה מקשה עליו???) . בדקתי , ושוב , אותה מהירות כמו שבתוך התעלה ...מוזר
4. קיבלתי החלטה לרכוש עוד ראוטר מדגם רדמי AX6 , על מנת לחברו לראוטר הקיים , AX3600 , בתצורת MESH כי זה אותו יצרן , שיאומי , ואז בעצם לכסות את כל הבית .
האם ה MESH ייתן לי את אותה סיסמת כניסה לרשת הביתית ואת אותו שם רשת גם ב 2.4 וגם ב 5 כמו בראוטר הראשי?
האם המש ייתן לי את האפשרות לנדוד עם הטלפון בכל רחבי הבית מבלי שאצטרך להתחבר כל פעם מחדש?
האם המש ייתן לי את אותה מהירות כמו בראוטר הראשי שאני עובר בין איזורי הכיסוי?
תודה
תודה לך על ההסבר .
1. בחיבור ללפטופ ואחכ לווייפיי זה היה אותו ספק בבדיקה . בקווי זה נתן 1 ג'יגה , ובווייפיי הוא נתן 240 מ"ב .
2. אף רשת מהשכנים לא עלתה עליי וגם הערוצים ששימשו אותי , לא היו בשימוש ע"י רשתות השכנים .
3. הוצאתי את הראוטר מתעלת המזגן ושמתי אותו במסדרון , שזה אמצע הבית , על כסא גבוה כאשר צד אחד שלו הוא הגב של הקיר וצד אחד שלו חופשי (זה מקשה עליו???) . בדקתי , ושוב , אותה מהירות כמו שבתוך התעלה ...מוזר
4. קיבלתי החלטה לרכוש עוד ראוטר מדגם רדמי AX6 , על מנת לחברו לראוטר הקיים , AX3600 , בתצורת MESH כי זה אותו יצרן , שיאומי , ואז בעצם לכסות את כל הבית .
האם ה MESH ייתן לי את אותה סיסמת כניסה לרשת הביתית ואת אותו שם רשת גם ב 2.4 וגם ב 5 כמו בראוטר הראשי?
האם המש ייתן לי את האפשרות לנדוד עם הטלפון בכל רחבי הבית מבלי שאצטרך להתחבר כל פעם מחדש?
האם המש ייתן לי את אותה מהירות כמו בראוטר הראשי שאני עובר בין איזורי הכיסוי?
תודה
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

4. אם תגדיר Mesh עם היחידות שלך, זה יעבוד כפי שכתבת מבחינת ססמה וכיסוי ללא חיבור מחדש. המהירות תשתנה כי היחידות בעלי מפרט שונה.
אתה צריך לוודא כמובן שאפשר לבצע בכלל Mesh עם 2 היחידות האלו.
לא ברור למה אתה קונה יחידה נוספת אם מראש אתה מאוכזב מהביצועים.
אתה צריך לוודא כמובן שאפשר לבצע בכלל Mesh עם 2 היחידות האלו.
לא ברור למה אתה קונה יחידה נוספת אם מראש אתה מאוכזב מהביצועים.
- HTmagDeals
- צייד דילים

- תגובות: 5249
- נתן תודות: 46 פעמים
- קיבל תודות: 472 פעמים
mmnsmmns,
למקרה שתחליט לקנות:
Xiaomi AX6
https://lite.bz/YuvYV
Huawei AX3 Pro
http://bit.ly/AX3ProHK
למקרה שתחליט לקנות:
Xiaomi AX6
https://lite.bz/YuvYV
Huawei AX3 Pro
http://bit.ly/AX3ProHK
קבוצת יד 2: https://t.me/HTyad2
ערוץ הדילים: https://t.me/HTDeals
הקבוצה להתייעצויות ובקשת קופונים: https://t.me/HTDealsChat
ערוץ הדילים: https://t.me/HTDeals
הקבוצה להתייעצויות ובקשת קופונים: https://t.me/HTDealsChat
תודה רבה על ההפנייה לדיל . הבנתי שזה ראוטר מצויין והוא גם מתממש עם הראוטר שיש לי .
זיו ,
זה נכון שרדמי שייכים לשיאומי , אבל הבנתי שיש לו ביצועים טובים , ואז אני אשים את הרדמי כראוטר ראשי ואת השיאומי הצלולע אני אשים "כשלוחת מש" . הם תומכים זה בזה .
אני פתוח לביקורת ...
זיו ,
זה נכון שרדמי שייכים לשיאומי , אבל הבנתי שיש לו ביצועים טובים , ואז אני אשים את הרדמי כראוטר ראשי ואת השיאומי הצלולע אני אשים "כשלוחת מש" . הם תומכים זה בזה .
אני פתוח לביקורת ...

- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

יש לך רשמים מ- AX3 לאורך 65 עמודים בשרשור הבא, כולל הביצועים שלו ב- Mesh וקלות התפעול:
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אני פשוט מנסה לחסוך ממך את השרשור הבא בו תבקש הנחיות כיצד לבצע את הגדרות ה- Mesh, למה זה לא עובד Plug&Play והלך לך כל סוף השבוע על הגדרת הנתב ולמה כאשר זה סוף סוף עובד, זה לא יציב והביצועים נמוכים.