מנסה להבין מה ההבדל בין שני מקרני קול
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
JBL bar 2.1
JBL 2.1 deep base
לכאורה שני המוצרים זהים, נראה כי הראשון כולל יותר כניסות אודיו בינהן אחת אנאלוגית.
עוד משהו שאני צריך לדעת לפני שאני מעדיף את הראשון על פני השני ?
תודה
ליאור
JBL 2.1 deep base
לכאורה שני המוצרים זהים, נראה כי הראשון כולל יותר כניסות אודיו בינהן אחת אנאלוגית.
עוד משהו שאני צריך לדעת לפני שאני מעדיף את הראשון על פני השני ?
תודה
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
באתר JBL יש רק את השני.
אז אולי הראשון הוא פשוט דגם שהוחלף ע"י השני?
בכל מקרה מדובר במוצרים בהחלט לא זהים.
יש דרייברים שונים.
משקל הסאונדבר והסאב בשני גדול יותר.
אז אולי הראשון הוא פשוט דגם שהוחלף ע"י השני?
בכל מקרה מדובר במוצרים בהחלט לא זהים.
יש דרייברים שונים.
משקל הסאונדבר והסאב בשני גדול יותר.
- Amir64
-
- גורו

https://www.jbl.com/soundbars/
אולי כדאי שלהבא כשאתה שואל על מוצרים, תצרף לינקים אליהם כדי שלא יצטרכו לחפש לבד?
אולי כדאי שלהבא כשאתה שואל על מוצרים, תצרף לינקים אליהם כדי שלא יצטרכו לחפש לבד?
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה,
הבנתי שה deep base אכן דגם חדש יותר. בכל אופן לא ניתן להשיג את הדגם הקודם בחנויות אז הדילמה נפתרה.
עוד שאלה קטנה, הסאונדבר יחובר לטלביזיה בחדר משפחה, תכני נטפליקס של ילדים. מכיוון שמדובר במוצר שהוא 2.1 אין סיבה להתחיל להסתבך עם ARC נכון ?
מספיק פשוט לחבר אופטי מהטלביזיה לסאונדבר ?
תודה,
ליאור
הבנתי שה deep base אכן דגם חדש יותר. בכל אופן לא ניתן להשיג את הדגם הקודם בחנויות אז הדילמה נפתרה.
עוד שאלה קטנה, הסאונדבר יחובר לטלביזיה בחדר משפחה, תכני נטפליקס של ילדים. מכיוון שמדובר במוצר שהוא 2.1 אין סיבה להתחיל להסתבך עם ARC נכון ?
מספיק פשוט לחבר אופטי מהטלביזיה לסאונדבר ?
תודה,
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Amir64
-
- גורו

ARC מועיל כאשר קיים חיבור HDMI ממקור כל שהוא המעביר וידאו אל הטלויזיה דרך הסאונדבר, ואתה רוצה גם העברת אודיו בכיוון ההפוך, מהטלויזיה אל הסאונדבר.
אם הסאונדבר משמש רק כרמקולים חיצוניים לטלויזיה, אין כל ייתרון בחיבור כבל HDMI והפעלת ARC על פני חיבור אופטי מהטלויזיה לסאונדבר.
אם הסאונדבר משמש רק כרמקולים חיצוניים לטלויזיה, אין כל ייתרון בחיבור כבל HDMI והפעלת ARC על פני חיבור אופטי מהטלויזיה לסאונדבר.
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

סליחה על השאלה ,09/02/2021 16:09NeatNit כתב: יש יתרון ל-ARC: האפשרות לשלוט בווליום מהשלט של הטלוויזיה, וגם הדלקה וכיבוי מסונכרנים....
מה קורה אם יש לי שני מקורות חיצוניים ( נגיד ממיר הוט ו mi box ) ?
היום כל אחד מהם מחובר לכניסה אחרת בטלביזיה ( כלומר שני כבלי HDMI ) אין רסיבר וגם לא יהיה.
לסאונד בר יש כניסה אחת ויציאה אחת שהיא ARC. האם יש פתרון ARC למצב כזה ?
תודה
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Amir64
-
- גורו

זה CEC, לא ARC.09/02/2021 16:09NeatNit כתב: יש יתרון ל-ARC: האפשרות לשלוט בווליום מהשלט של הטלוויזיה, וגם הדלקה וכיבוי מסונכרנים....
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
אל תתפוס אותו בקטנות כי הוא תכלס צודק09/02/2021 16:59Amir64 כתב:זה CEC, לא ARC.09/02/2021 16:09NeatNit כתב: יש יתרון ל-ARC: האפשרות לשלוט בווליום מהשלט של הטלוויזיה, וגם הדלקה וכיבוי מסונכרנים.......
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

שואל שוב,
האופציה הכי פשוטה היא חיבור כבל אופטי. ובכל זאת, אני לא מצליח להבין איך לחבר באמצעות HDMI ולהשתמש ב ARC ואם זה בכלל אפשרי במצב שלי.
יש לי שני מקורות חיצוניים. מחוברים לשתי כניסות HDMI שונות בטלביזיה. אני מתכנן לעשות את השינוי הבא.
את ה HDMI ARC בטלביזיה לחבר באמצעות כבל HDMI ל HDMI ARC בסאונד בר.
למיטב הבנתי סאונד מהאפליקציות המובנות בטלביזיה ישמע בסאונדבר.
לגבי שני המקורות החיצוניים ( ממיר הוט ו MiBox ).
יש לי רק כניסה אחת של HDMI בסאונדבר אז מן הסתם אני לא יכול לחבר את שניהם. נניח שאחבר אותם לשתי הכניסות הנוספות שיש לי בטלביזיה.
האם הסאונד יעבור לסאונדבר למרות שמדובר בכניסות שונות של HDMI ?
קצת מביך כל הסיפור הזה כי אני מתחזק חדר קולנוע ייעודי שם הכל לכאורה יותר מורכב, ובכל זאת מעולם לא השתמשתי ב ARC.
מתקשה להבין האם האופציה הזו רלוונטית למצב שתארתי קודם לכן כלומר ריבוי מקורות ללא רסיבר. או במילים אחרות האם ARC עובד עבור כל
חיבור HDMI בנפרד או שניתן להעביר את הסאונד בין כניסות HDMI שונות.
ליאור
האופציה הכי פשוטה היא חיבור כבל אופטי. ובכל זאת, אני לא מצליח להבין איך לחבר באמצעות HDMI ולהשתמש ב ARC ואם זה בכלל אפשרי במצב שלי.
יש לי שני מקורות חיצוניים. מחוברים לשתי כניסות HDMI שונות בטלביזיה. אני מתכנן לעשות את השינוי הבא.
יש לי רק כניסה אחת של HDMI בסאונדבר אז מן הסתם אני לא יכול לחבר את שניהם. נניח שאחבר אותם לשתי הכניסות הנוספות שיש לי בטלביזיה.
קצת מביך כל הסיפור הזה כי אני מתחזק חדר קולנוע ייעודי שם הכל לכאורה יותר מורכב, ובכל זאת מעולם לא השתמשתי ב ARC.
מתקשה להבין האם האופציה הזו רלוונטית למצב שתארתי קודם לכן כלומר ריבוי מקורות ללא רסיבר. או במילים אחרות האם ARC עובד עבור כל
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Amir64
-
- גורו

אם אתה מגדיר נכון, ומקבל אודיו מהאפליקציות שבטלויזיה בסאונדבר דרך ARC,
אתה בוחר בטלויזיה באיזו כניסת HDMI אתה צופה, והאודיו מכניסת HDMI זו אוטומאטית מושמע בסאונדבר.
אתה בוחר בטלויזיה באיזו כניסת HDMI אתה צופה, והאודיו מכניסת HDMI זו אוטומאטית מושמע בסאונדבר.
זה פשוט יותר משנדמה לך. אתה לא חייב לחבר את כל הקלטים לסאונדבר, אם יש לך מספיק כניסות בטלוויזיה אתה יכול להמשיך להשתמש בהם כרגיל.09/02/2021 21:35Lior_M כתב: שואל שוב,
ליאור...
HDMI ARC זו פשוט אחת מאפשרויות השמע של הטלוויזיה, כלומר כמו שאתה יכול לבחור "רמקול פנימי של הטלוויזיה", או "יציאה אופטית", באותה מידה בדיוק אתה יכול לבחור "HDMI ARC" ואז כל מה שמופיע בטלוויזיה יישמע דרך הסאונדבר.
זה נכון שיש אפשרות לחבר קלטים נוספים לסאונדבר עצמו (תלוי בדגם), אבל זה extra ולא משהו שחייבים להשתמש בו.