עשה זאת בעצמך! שקע אופטי (לא חפיף ולא בטיח)

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
נעול
tzah פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1172
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שליחה #1 

בכל העולם (אני חושב), למעט ישראל מתקין התשתית גם מתקין שקע אופטי מסודר.

מדוע בכלל צריך את זה?

אם מישהו ידרוך או בטעות יקפל את הסיב שיוצא מהקיר זה עלול לגרום לנזק. אולי מינורי ,אבל לא הכי רצוי. ואיך אומרים? קצת סדר אף פעם לא מזיק!

מימין לשמאל:
חיבור פעיל ועובד עבור תשתית מסוג GPON ( סלקום/אנלימיטד ).
לצידו, ניתן לראות הכנה לסיב של פרטנר (הערה: בינתיים לא הושחל סיב בתעלה בקיר).

אני יודע מה תגידו!
בכל מבנה מגורים יש שקע שונה בעל מידות שונות . אז מה דעתכם. מדוע לא להתקין שקעים חיצוניים עם 4 ברגים ?

אשמח לדעת.. האם אני היחיד בארץ שעשה את שידרוג הנ"ל והוסיף שקע באופן עצמאי :)
1.jpg
2.jpg

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78829
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #2 

יש מצב. באמת הגיוני אבל לעבוד ככה.

Piloter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 193
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #3 

כנראה שאתה היחיד בארץ, או היחיד ששיתף פה בפורום שזאת אופציה בכלל!
איך אני יכול לעשות גם כזה? אולי תוכל לעשות מדריך כלשהו?
כמו איזה ציוד לרכוש בשביל כל זה?
בכל מקרה נראה אש!

tzah פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #4 

09/02/2021 2:02  
Piloter כתב:
כנראה שאתה היחיד בארץ, או היחיד ששיתף פה בפורום שזאת אופציה בכלל!
איך אני יכול לעשות גם כזה? אולי תוכל לעשות מדריך כלשהו?
כמו איזה ציוד לרכוש בשביל כל זה?
בכל מקרה נראה אש!
...
אתה יכול. זה לא מדע טילים :)

מדריך מקוצר:
1) בדיקה ראשונית של מידות השקע הקיים עם קליבר - מדידת מרחק בין ברגים , מידות רוחב , אורך, עומק.
2) הזמן מכסה עם שקע מתאים - לדוגמא, עבור תשתית מסוג GPON בהתאם למידות שלקחת בסעיף 1 (הערה: יש מלא מותגים בעלי אקספרס).
3) עומק קופסא חשוב מאוד בגלל רדיוס הכיפוף של הסיב, לכן צריך לבדוק שהשקע הקיים הוא בעומק של מינימום 5 ס"מ
במידה והעומק של השקע קטן משמעותית. אתה יכול להזמין קופסה חיצונית ולחבר לקיר עם 4 ברגים + דיבלים.
4) מזמין סיב באורך מטר מעלי אקספרס שיוצא מהשקע בקיר ונכנס לממיר הסיב.

אגב! סלקום ופרטנר בחרו בסיב לא הכי מתאים. הוא אומנם מצויין להשחלה בתוך תעלות, מוגן וקשיח. אבל מצד שני גם לא הכי גמיש,
להתקנת שקעים.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 902 פעמים

שליחה #5 

אני אנסה להסביר מדוע בכלל לא צריך את זה ומדוע בכל העולם וגם בישראל, היכן שמבצעים התקנה מסודרת של תשתיות תקשורת פסיביות גם ביתיות לא עושים את זה בשום מקרה בצורה כזו.
והסיבה לכך היא פשוטה ביותר. הסיב האופטי שמגיע לתוך דירה לא אמור להגיע לשקע שבקיר של חדר כלשהוא, אלה שהוא צריך להגיע לארון תקשורת דירתי ושם להיות מיוצג ב Patch Panel. בידיוק כפי שזה קורה עם חיבור קואקס של תשתית של טלוויזייה בכבלים וכפי שזה קורה עם כבל טלפון לצורך תשתית DSL. וזה מהסיבה הפשוטה ששם בארון תקשורת זה ממוקם הנתב, המתג שמחבר את כל נקודות תקשורת שבכל החדרים וכל שאר הציוד רשת אחר גם.
הסיום של סיב אופטי שב Patch Panel ניתן לבחור מכל סוג לפי הצורך, גם LC, גם SC ואפילו ST. צירפתי צילומים של כמה מודולים כאלה שמבצעים בהם את הטרמינצייה של סיב אופטי לתוך ה Patch Panel :
המיתקון של מודולים אלה, הוא מיתקון של keystone רגיל ובגלל זה ניתן לשלב אותו בכל Patch Panel תקני.

tzah פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #6 

09/02/2021 9:56  
sys_admin כתב:
אני אנסה להסביר מדוע בכלל לא צריך את זה ומדוע בכל העולם וגם בישראל, היכן שמבצעים התקנה מסודרת של תשתיות תקשורת פסיביות גם ביתיות לא עושים את זה בשום מקרה בצורה כזו.
והסיבה לכך היא פשוטה ביותר. הסיב האופטי שמגיע לתוך דירה לא אמור להגיע לשקע שבקיר של חדר כלשהוא, אלה שהוא צריך להגיע לארון תקשורת דירתי ושם להיות מיוצג ב Patch Panel. בידיוק כפי שזה קורה עם חיבור קואקס של תשתית של טלוויזייה בכבלים וכפי שזה קורה עם כבל טלפון לצורך תשתית DSL. וזה מהסיבה הפשוטה ששם בארון תקשורת זה ממוקם הנתב, המתג שמחבר את כל נקודות תקשורת שבכל החדרים וכל שאר הציוד רשת אחר גם.
הסיום של סיב אופטי שב Patch Panel ניתן לבחור מכל סוג לפי הצורך, גם LC, גם SC ואפילו ST. צירפתי צילומים של כמה מודולים כאלה שמבצעים בהם את הטרמינצייה של סיב אופטי לתוך ה Patch Panel :
המיתקון של מודולים אלה, הוא מיתקון של keystone רגיל ובגלל זה ניתן לשלב אותו בכל Patch Panel תקני.
...

1) אתה מטעה אנשים!
2) לגבי המודולים הכל נכון ומדויק.
3) יש מס' סוגים של קופסאות תקשורת עבור תשתיות סיבים: פנימיות וחיצוניות ועובדתית כן משתמשים בהם בהתקנות.
4) השקע שהתקנתי מיועד להתקנה עם תשתיות אופטיות. זה לא שהמצאתי משהו, או הרכבתי את השקע מאוסף מודולים בסגנון אלטע זאכן.
5) אתה תדבר אחרת, אם במקרה תדרוך על הסיב או אחד הילדים שלך יקפל אותו בטעות. כן, זה עלול לקרות, ממש לא תסריט דמיוני !
יש לי ידיד שזה גם קרה לו.

דוגמא של התקנת סיב עם קופסה חיצונית ( הערה: אני מניח שהם יחסית מתקדמים ב- UK ולא פרמיטיבים ביחס לישראל).

בדיוק כמו בישראל, במידה ויש ארון תקשורת פנימי בתוך הבית. הלקוח מכניס את הראוטר/ סוויץ' לארון ומשם מושך כבלי Ethernet או Coax לנקודות נוספות בבית.

לא מסובך להבין.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9024
נתן תודות: 1578 פעמים
קיבל תודות: 1349 פעמים

שליחה #7 

תודה על השרשור... (Y)
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

09/02/2021 16:14  
tzah כתב:
09/02/2021 9:56  
sys_admin כתב:
...

1) אתה מטעה אנשים!
3) יש מס' סוגים של קופסאות תקשורת עבור תשתיות סיבים: פנימיות וחיצוניות ועובדתית כן משתמשים בהם בהתקנות.
4) השקע שהתקנתי מיועד להתקנה עם תשתיות אופטיות. זה לא שהמצאתי משהו, או הרכבתי את השקע מאוסף מודולים בסגנון אלטע זאכן.
5) אתה תדבר אחרת, אם במקרה תדרוך על הסיב או אחד הילדים שלך יקפל אותו בטעות. כן, זה עלול לקרות, ממש לא תסריט דמיוני !

דוגמא של התקנת סיב עם קופסה חיצונית ( הערה: אני מניח שהם יחסית מתקדמים ב- UK ולא פרמיטיבים ביחס לישראל).

בדיוק כמו בישראל, במידה ויש ארון תקשורת פנימי בתוך הבית. הלקוח מכניס את הראוטר/ סוויץ' לארון ומשם מושך כבלי Ethernet או Coax לנקודות נוספות בבית.

לא מסובך להבין.
...
אחזור עוד הפעם. פשוט לגמרי. סיב אופטי שמגיע מספק תשתית לתוך דירה, בהתקנה מסודרת צריך להסתיים ב Patch Panel שבארון תקשורת בדירה זו ולא בשקע בקיר. דבר זה טריוויאלי לגמרי ואין כאן מה להסתבך. את הסיבה לכך הסברתי כבר מקודם מספיק ברור. אחרי שכך עובדים בכל העולם כבר עשרות שנים, אין מה לנסות להמציא את הגלגל העקום.

tzah פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #9 

09/02/2021 20:09  
sys_admin כתב:
09/02/2021 16:14  
tzah כתב:

1) אתה מטעה אנשים!

לא מסובך להבין.
...
אחזור עוד הפעם. פשוט לגמרי. סיב אופטי שמגיע מספק תשתית לתוך דירה, בהתקנה מסודרת צריך להסתיים ב Patch Panel שבארון תקשורת בדירה זו ולא בשקע בקיר. דבר זה טריוויאלי לגמרי ואין כאן מה להסתבך. את הסיבה לכך הסברתי כבר מקודם מספיק ברור. אחרי שכך עובדים בכל העולם כבר עשרות שנים, אין מה לנסות להמציא את הגלגל העקום.
...
הבנתי מצויין.
עובדה שכן מתקינים שקעים אופטיים בנקודות שונות בדירות פרטיות בחו"ל. זה שאתה לא עושה את זה ,לא אומר ומעיד על כך שגם אחרים מחפפים :). ולא בכל דירה יש מקום לארון תקשורת . בדירות חדשות בטוח שיש מקום.

spon83
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 995
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 108 פעמים

שליחה #10 

גם בדירות חדשות לא תמיד יש מקום.
אצלי אין מספיק מקום גם ומודם/רואטר וסויץ'.
אז המדום/רואטר (DSL) ממוקם במשרד הביתי, ובארון יש סוויץ' 8 פורטים שמשורשרים אליו עוד שני סוויצ'ים (אחד בשידת טלוויזיה בסלון ואחד בחדר השינה שלי).
לא אידיאלי אבל אין כרגע פתרון אחר.

במקרה הפרטי שלי, אם וכאשר הבניין יחובר לסיבים (אין צפי לצערי :( ) הממיר האופטי ישב גם הוא במשרד ככה שהחיבור שהציע @tzah אידיאלי מבחינתי.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

10/02/2021 11:53  
tzah כתב:
הבנתי מצויין.
עובדה שכן מתקינים שקעים אופטיים בנקודות שונות בדירות פרטיות בחו"ל. זה שאתה לא עושה את זה ,לא אומר ומעיד על כך שגם אחרים מחפפים :). ולא בכל דירה יש מקום לארון תקשורת . בדירות חדשות בטוח שיש מקום.
...
כפי שכבר ניסיתי להסביר לך, הקומבינות העקומות שאתה מנסה לעשות רק גורמות לבעיות בהמשך. וכן, בכל דירה יש מקום לארון התקשורת, כמו שבכל דירה יש מקום לארון חשמל דירתי ולא משנה, אם היא חדשה או ישנה, כי בכל דירה יש חדר שירות או מקום אחר שבו ניתן למקם את הארון תקשורת תקני בכדי שהוא לא יפריע. ואם לא ידועים לעשות את זה לבד, אז במקום לעסוק באלתורים עקומים מזמינים את אנשי מקצוע לנושא שכבר יודעים איך לעשות את זה. בידיוק כפי שאם לא יודעים להתקין ארון חשמל, אז מזמינים את חשמלאי.

tzah פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #12 

10/02/2021 22:44  
sys_admin כתב:
10/02/2021 11:53  
tzah כתב:
הבנתי מצויין.
...
כפי שכבר ניסיתי להסביר לך, הקומבינות העקומות שאתה מנסה לעשות רק גורמות לבעיות בהמשך. וכן, בכל דירה יש מקום לארון התקשורת, כמו שבכל דירה יש מקום לארון חשמל דירתי ולא משנה, אם היא חדשה או ישנה, כי בכל דירה יש חדר שירות או מקום אחר שבו ניתן למקם את הארון תקשורת תקני בכדי שהוא לא יפריע. ואם לא ידועים לעשות את זה לבד, אז במקום לעסוק באלתורים עקומים מזמינים את אנשי מקצוע לנושא שכבר יודעים איך לעשות את זה. בידיוק כפי שאם לא יודעים להתקין ארון חשמל, אז מזמינים את חשמלאי.
...
1) אין פה שום קומבינות ואתה לא יודע על מה אתה סח . לא הרכבתי את השקע המדובר מחתיכות קרטון ואיזולירבנד :)
2) הכל עובד פיקס, ללא בעיות "בהמשך". איזה "המשך" בראש שלך? ..עוד שנה או 4 שנים?
3) השוואה מפגרת ביותר להתקנת ארון חשמל. לא התעסקתי בהתקנת ארון תקשורת וגם לא מתיימר להבין בתחום.
4) קודם כל תלמד לכתוב משפט אחד ללא שגיעות כתיב ואז אוכל להתייחס לדבריך ברצינות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78829
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #13 

חברים חברים, הכל בסדר - למה אתם מתחממים כל כך?

ברגוע בבקשה.

נעול

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”