AX3 PRO vs MW5 כמאריך טווח

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,

לקוח השתמש מזה מספר שנים במאריך טווח פשוט של אדימקס 7438RPN, ולאחרונה החליף נתב לנתב סלקום והאדימקס לא מזהה את הרשת בנתב של סלקום.
האדימקס נמצא בקומה תחתונה שאינה גדולה במיוחד ואמור לכסות אותה. הנתב הראשי נמצא בקומה מעל, שמה שמפריד בינו ליבן האדימקס הוא
כ-3 מטר מרצפות ודלת עץ דקה (זאת קומה לא מלאה מבחינת ריצוף).
האדימקס היה בתוך ארון חשמל בקומה התחתונה, מאחר ויש לארון עומק של 9 ס"מ ושקע חשמל, אז זה התאים מבחינה אסתטית. (מצורפת תמונה).

הצעתי ללקוח מספר אפשרויות שהן :

1. מאריך טווח תומך 5GHZ במקום האדימקס.
2. 2 יחידות TENDA MW5 שאמקם אחת בקומה למעלה מחוברת לנתב ואחת במיקום קרוב לאיפה שהיה האדימקס - צמוד לארון החשמל או בתוכו.
3. חיבור קווי של נתב AX3 PRO בתקרת גבס קרובה למרכז הבית - מחייב העברת חיווט מתאים של כ-10 מטר וקידוח.

אני חושב שאופציה 3 היא הטובה ביותר מבחינת יציבות ו FUTURE PROOF, אבל הלקוח נוטה לאופציה מספר 2, כי הוא מוטרד מכבלים שיעברו אולי בצורה פחות אסתטית או מקידוח כלשהו.
חשבתי על אפשרות נוספת שטרם הצעתי לו - הפיכת ה AX3 PRO ל WIFI REPEATER ומיקומו בקומה התחתונה במקום האדימקס. ה AX3 PRO דק יחסית, וייתכן שעם אנטנות מקופלות ייכנס לנישה שיש לו בארון החשמל.

אם הלקוח לא מעוניין באופציה 3, אני חושב שאופציה 2 היא העדיפה יותר מאשר להפוך את ה AX3 PRO ל WIFI REPEATER, כי יחידה אחת תהיה מחוברת לנתב של סלקום, והתקשורת ליחידה השניה תהיה יציבה יותר מאשר שאסתמך על ה WIFI שמובנה בנתב סלקום.

מה דעתכם ?
7438.jpg

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46358
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5076 פעמים

שליחה #2 

אני חושב שאתה בתור בעל מקצוע והיחיד שראה את סביבת ההתקנה, דיבר עם הלקוח וראה לאיזה פתרון הוא נוטה, תדע הכי טוב מה מומלץ עבורו :)
נראה לי שחברת HUAWEI צריכה לתת לך פרס על כמות ההתקנות שעשית עם AX3 :D
http://bit.ly/AX3ProHK

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Re:

שליחה #3 

13/02/2021 8:21  
ziv_r כתב:
אני חושב שאתה בתור בעל מקצוע והיחיד שראה את סביבת ההתקנה, דיבר עם הלקוח וראה לאיזה פתרון הוא נוטה, תדע הכי טוב מה מומלץ עבורו :)
נראה לי שחברת HUAWEI צריכה לתת לך פרס על כמות ההתקנות שעשית עם AX3 :D
http://bit.ly/AX3ProHK
...
תודה זיו. טרם התקנתי את הסדרה של TENDA ולכן התעניינתי. נמנעתי עד עכשיו להתקין אותה בגלל אי היכולת של שינוי טווח הכתובות ובקורות שקראתי באמזון, אבל עבר מספיק זמן שהחלטתי לנסות.
חשוב לי לשמוע מנסיונם של מתקינים נוספים, כי זה יכול לחסוך זמן רב וכאב ראש.
נתקלתי אצל הלקוח למשל באי יכולת לעשות RESET דרך הכפתור וזאת לאחר שבדקתי את הסט אצלי יום קודם לכן, אז איפסתי מהממשק עצמו.
היו לי גם בעיות שונות שציינתי בעבר עם מספר גרסאות של ה AX3, אבל בסה"כ אני יכול להעיד שמדובר במוצב יציר באיכות בניה מצויינת ומאוד אסתטי.
המינימום שאני מצפה זה קבלת תואר אזרח של כבוד מ HUAWEI חחחח

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 414 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #4 

ה TENDA לא מדהימה. מערכת אחת שהתקנתי עדיין עובדת.

מערכת שנייה התברבשה. שמתי במקומה AX3PRO אחד על בית שתי קומות והוא עושה עבודה טובה יותר מכל שלושת הטנדות.

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

13/02/2021 12:07  
integral כתב:
ה TENDA לא מדהימה. מערכת אחת שהתקנתי עדיין עובדת.

מערכת שנייה התברבשה. שמתי במקומה AX3PRO אחד על בית שתי קומות והוא עושה עבודה טובה יותר מכל שלושת הטנדות.
...
מעניין.תודה.
כמה אנשים ציינו שלאורך זמן מערכות ה MESH של TENDA מאבדות מהאפקטיביות שלהן בצורה מוזרה. מעניין למה.
שמעתי ממתקינים תגובות טובות על מערכת ה M4 של TPLINK. מעניין יהיה לבדוק את זה בעת הצורך, אבל אני ממוקד AX3 בתור פתרון מתוך נסיוני בחודשים האחרונים

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”