מערכת 3.1 + רסיבר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Brushfinch פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי, אני מתכנן לקנות מערכת רמקולים 3.1 + רסיבר (אשתי רצתה קיר נקי מאחורי הספה, אז אני נאלץ לוותר על אחוריים)

הקדמיים צריכים להיות מדפיים.

אשמח שגם אוכל לנגן איתם מוזיקה בbluetooth (אני מניח שאני מחפש רסיבר שיתמוך בזה?)

ממה שקראתי פה ושם, כיוון טוב זה ללכת על svs ultra.
למשל:
SB-1000 - Black Ash
Ultra Bookshelf - Black Oak
Ultra Center - Black Oak

אני יודע שאני צריך לשמוע בחנות אבל אני בטוח שבסביבה שונה ובכיולים שונים, הסאונד ישמע שונה וזה רק יוסיף להרגשה שלי שאין סיכוי שאני אסגר על עצמי בחנות.

השאלה שלי, בהנחה שאני קונה את הרמקולים הללו, איזה רסיבר מומלץ?

עבור מערכת שכזו אני מניח שהתקציב צריך להיות באיזור 14000
האם אפשר להשיג מערכת 3.1 איכותית בתקציב של 8-10 ובעתיד לשדרג? אם כן, יש המלצה ספציפית?
או שאולי לוותר על הסאב ובעתיד להוסיף אותו?

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #2 

...
כיוון טוב אם אתה הולך ללכת בעקבות כיוון העדר בתקופה מסויימת.
יש הרבה רמקולים טובים לא פחות.
אני יודע שאני צריך לשמוע בחנות אבל אני בטוח שבסביבה שונה ובכיולים שונים, הסאונד ישמע שונה וזה רק יוסיף להרגשה שלי שאין סיכוי שאני אסגר על עצמי בחנות.
...
כשאתה שומע רמקול בחנות הוא יישמע קצת שונה מאיך שהוא יישמע בבית, אבל הוא לא יהפוך את עורו.
כשאתה משווה 2 רמקולים שונים בחנות, ומעדיף אחד מהם, יש ביטחון שואף ל- 100% שזו תהיה ההחלטה שלך גם אם תשמע את שניהם בבית שלך.
את הסינון הראשוני עושים בחנות, ואם אתה מגיע ל- 2-3 רמקולים שקשה לך להחליט ביניהם, אפשר, אם יתנו לך, להשוות ביניהם בביתך.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9056
נתן תודות: 1583 פעמים
קיבל תודות: 1353 פעמים

שליחה #3 

אני אוהב את העדר הזה... 😎

לשאלתך אם צריך לוותר על משהו אז הייתי מתחיל דווקא עם סט של 2.1 כאשר אולטרה מדפיים מקדימה ו-SB3000 בתור סאב.
את הסנטר, מוסיף בהמשך אם תרגיש שיש צורך.
שים לב שאם אתה הצופה היחיד / אישתך ואין פיזור יותר מדיי על הספה ניתן להגיע לתוצאת שמע טובה עם זוג רמקולים ופאנטום סנטר (כלומר ללא שימוש בסנטר).
לרמת הרמקולים הללו הייתי כאמור משדך לא פחות מה-2000 פרו ועדיף את ה-3000.
למרות שגם ה-1000 יסתדר מצוין.
אבל מראש מכיוון שזה הכיוון שלך לך על משהו מספיק טוב שיוכל לשמש אותך שנים רבות קדימה ללא הצורך פתאום לשדרג את הסאב.

מבחינת רסיבר, כל דגם בסיסי שהוא 5.1 יספיק לך שכן אתה לא הולך לעבור את זה.
מבחינת VFM - דנון "מובילים" פה.

בכל מקרה, לך תשמע כפי שהוצע כבר. יסגור לך את הפינה הכי טוב.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2468
נתן תודות: 751 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

שליחה #4 

07/02/2021 20:32  
Brushfinch כתב:
היי, אני מתכנן לקנות מערכת רמקולים 3.1 + רסיבר (אשתי רצתה קיר נקי מאחורי הספה, אז אני נאלץ לוותר על אחוריים)

הקדמיים צריכים להיות מדפיים.

אשמח שגם אוכל לנגן איתם מוזיקה בbluetooth (אני מניח שאני מחפש רסיבר שיתמוך בזה?)

למשל:
SB-1000 - Black Ash
Ultra Bookshelf - Black Oak
Ultra Center - Black Oak

השאלה שלי, בהנחה שאני קונה את הרמקולים הללו, איזה רסיבר מומלץ?

עבור מערכת שכזו אני מניח שהתקציב צריך להיות באיזור 14000
האם אפשר להשיג מערכת 3.1 איכותית בתקציב של 8-10 ובעתיד לשדרג? אם כן, יש המלצה ספציפית?
או שאולי לוותר על הסאב ובעתיד להוסיף אותו?
...
בנוסף למה שAmir64 אמר, כשאתה משווה רמקולים בחנות, חשוב שהם יהיו level matched. רמקול שמנגן חזק יותר לרוב גם נשמע טוב יותר. כמו כן לוודא שלזוג שאתה אוהב יש גם סנטר טוב. חברות גדולות לפעמים מציעות סנטר מסכן בסדרות הזולות יותר.
Jack of some trades, master of none

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”