ניתוקים קצרים משרתי משחקים
-
dor4x
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 185
- שם מלא: דור
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 16 פעמים
שלום לכם
אני מחובר מעל 3 שנים לסיבים של פרטנר.
יש לי ממיר אופטי וראוטר פרטי Linksys WRT32X AC3200 כבר תקופה ארוכה.
בנוסף יש לי סוויץ של TP-LINK מאחר שיש הרבה חיבורים קווים בבית.
עד לפני מספר שבועות הכל היה מעולה.
בשבועות האחרונים אני מקבל תלונות כי משחקי און ליין כמו פרוטנייט (רץ על מחשב שמחובר קווית) נעצרים למספר שניות (קריטיות במשחק). הפינג צונח מ 50 לכמה אלפים וחוזר.
גם אצלי במחשב שלי אני רואה תופעות דומות. קורה לי בזמן שאני משחק פוקר בפייסבוק או מריץ סימולטור ומחובר לשרת VATSIM (למי שמכיר). פתאום יש תקיעות או ניתוקים קצרים מאוד, אבל מספיקים בשביל להרוס משחקים.
אני מחובר ב DHCP והתופעה קיימת גם שהממיר האופטי מחובר ישירות למחשב (ללא ראוטר).
בפרטנר טוענים שהכל תקין והציעו לרכוש את ה dga2232 שלהם ש"יפתור לי את כל הבעיות".
האם למישהו יש הסבר על התופעה הזאת? ממה היא יכולה להיות והאם באמת החלפת הראוטר היא הפתרון?
תודה.
אני מחובר מעל 3 שנים לסיבים של פרטנר.
יש לי ממיר אופטי וראוטר פרטי Linksys WRT32X AC3200 כבר תקופה ארוכה.
בנוסף יש לי סוויץ של TP-LINK מאחר שיש הרבה חיבורים קווים בבית.
עד לפני מספר שבועות הכל היה מעולה.
בשבועות האחרונים אני מקבל תלונות כי משחקי און ליין כמו פרוטנייט (רץ על מחשב שמחובר קווית) נעצרים למספר שניות (קריטיות במשחק). הפינג צונח מ 50 לכמה אלפים וחוזר.
גם אצלי במחשב שלי אני רואה תופעות דומות. קורה לי בזמן שאני משחק פוקר בפייסבוק או מריץ סימולטור ומחובר לשרת VATSIM (למי שמכיר). פתאום יש תקיעות או ניתוקים קצרים מאוד, אבל מספיקים בשביל להרוס משחקים.
אני מחובר ב DHCP והתופעה קיימת גם שהממיר האופטי מחובר ישירות למחשב (ללא ראוטר).
בפרטנר טוענים שהכל תקין והציעו לרכוש את ה dga2232 שלהם ש"יפתור לי את כל הבעיות".
האם למישהו יש הסבר על התופעה הזאת? ממה היא יכולה להיות והאם באמת החלפת הראוטר היא הפתרון?
תודה.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
אם התופעה קיימת כשאתה מחובר ישירות, ללא ראוטר, שום ראוטר לא יפתור את הבעיה.
@dor4x
הממיר האופטי הוא התקן מאד פשוט ועל אף שבתיאוריה יתכן שהבעיה בו לדעתי כמעט כל הסבר אחר יותר סביר. דרך אגב בכל מקרה אתה צריך "ממיר אופטי" או יותר מדיוק מתאם SFP שנכנס לפורט SFP, פשוט ב-dga2232 זה הכל מובנה במכשיר אחד (וכנראה במקרה הזה באיכות פחות טובה; שוב זה התקן מאד פשוט ולא סביר שמהבחינה הזאת תרגיש הבדל ככה או ככה).
הכי סביר שהבעיה בחיבור בין הספק לחו"ל. תריץ trace לדוגמא עם winmtr לשרת שמעניין אותך ותראה איפה הבעיה. אם צריך תשתף פה תוצאה שמראה את הבעיה ונעזור לפרש אותה (אם אתה משתף פה את ה-text בבקשה תשתמש בבלוק קוד שזמין בעורך המלא).
הממיר האופטי הוא התקן מאד פשוט ועל אף שבתיאוריה יתכן שהבעיה בו לדעתי כמעט כל הסבר אחר יותר סביר. דרך אגב בכל מקרה אתה צריך "ממיר אופטי" או יותר מדיוק מתאם SFP שנכנס לפורט SFP, פשוט ב-dga2232 זה הכל מובנה במכשיר אחד (וכנראה במקרה הזה באיכות פחות טובה; שוב זה התקן מאד פשוט ולא סביר שמהבחינה הזאת תרגיש הבדל ככה או ככה).
הכי סביר שהבעיה בחיבור בין הספק לחו"ל. תריץ trace לדוגמא עם winmtr לשרת שמעניין אותך ותראה איפה הבעיה. אם צריך תשתף פה תוצאה שמראה את הבעיה ונעזור לפרש אותה (אם אתה משתף פה את ה-text בבקשה תשתמש בבלוק קוד שזמין בעורך המלא).
כרגיל תוך כמה דקות מקסימום כבר רואים את הבעיות. אם אתה לא רואה בעיות בריצה קצרה ואתה רוצה להיות יותר בטוח (במיוחד לגבי בעיות שאולי קורות רק מידי פעם) אז אפשר להריץ יותר זמן, כמו לדוגמא חצי שעה, שעתיים או אפילו יותר. אני כרגיל מריץ בערך 10-15 דקות (או 1-2 דקות אם אין לי סבלנות...)....