06/02/2021 20:48
Evil-u כתב:
אממה, מהירות הורדה מאכזבת ): כמה מאכזבת? ישר אמרתי לטכנאי: "זו המהירות? לא יכול להיות" והוא אמר שאני צריך להסתמך על ספידטסט ל Unlimited Haifa, .
אכן המקום היחיד שאני "מרגיש פייבר" זה בספיד טסט כשאני בוחר בצורה ידנית את Unlimited Haifa, בכל שאר המקומות? fast.com מהירות עלובה של 80-100 (בבזק 200 מגה היה יותר טוב!

) ספידטסט לאקספון, בזק בינלאומי או כל דבר אחר שמציעים לי בדיפולט נותן 200 מגה בלחץ.
ניתוב די גרוע לחו"ל, (בדיקת מהירות של פלייסטיישן עניקה לי 30 מגה עלובים), הורדות די ממוצעות בסטים, אוריג'ן ועוד (5 מגה ביט?)
תחושה כללית של "בשביל זה אנחנו כאן"?
...
דבר ראשון תודה על האיזכור של unlimited haifa, לא שמתי לב שסוף סוף הם הוסיפו שרת ספידטסט משלהם (עד עכשיו התמיכה שלהם היתה מתייחסת רק לבדיקת מהירות של אינטרנט רימון, ותלוי בנציג לפעמים גם ל-nperf).
משהו מאד מאד מזור בחלק ממה שאתה מתאר.
א. נתחיל דווקא במה שלא מוזר: תוצאת fast.com "עלובה" של 80-200 זאת תוצאה מצויינת ומניסיוני אם תבדוק קצת יותר טוב, במיוחד בשעות העומס, תראה גם תוצאות משמעותית יותר נמוכות (בהנחה שאתה מנותב לארה"ב ראה המשך). למה? מניסיוני כמעט על הכתובות של 015 מנותבות לארה"ב (תלחץ על "show more info" ותראה בדיוק לאיזה שרתים אתה מנותב). אם לדוגמא הייתה מחובר קודם לספק בזב"ל אז יש להם שרת מקומי ואתה בודק fast.com מול הספק שלך (שזה אפילו לא בדיקה מעל תשתיות בין ספקים בארץ, והבדל שמיים וארץ מהמצב עם 015 שהניתוב נעשה מול ארה"ב?!).
גם אם 015 לא רוצים להשקיע ולהתקין שרת אצלהם (כמו שלמיטב ידעתי יש לפחות לבזב"ל ולפרטנר), הם יכולים לפחות לפנות ל-netflix ולתקן את הניתוב שלהם (כך שיהיה לשרתים של ספקים אחרים בארץ או לפחות לאירופה). התמיכה של אנלימטד יודעת על הנושא הזה כבר שנים, אין לי מושג למה הנושא לא מטופל. תנסה גם אתה להעלות מולם את הנושא אולי אם מספיק לקוחות יתלוננו בסוף משהו יזוז. מעבר לזה אין הרבה שאתה יכול לעשות בנידון, אם יש לך גימגומים בנטפליקס וזה קריטי לך תעבור לפרטנר פייבר אם הם זמינים אצלך (או סלקום פייבר שלפי מה שכתבת לעיל אולי גם להם יש שרת netflix מקומי).
ב. בדיקות speedtest לשרתים אחרים בארץ אמורים לתת מהירות מלאה. אני גם אצל 015, בחבילה של 500/500 (כבר לא משווקים אבל מי שהתחבר פעם, טפו טפו, זה נשאר) והנה לדוגמא הבדיקה מול 018:

(אני אמור להיות מוגבל ל-500 מגה, אבל אלה התוצאות שאני מקבל מול השרת של 018...)
לעומת בדיקה מול unlimited haifa:

והנה לבזק בינלאומי:

כמו שציינתי לעיל, עד שקראתי את הפוסט שלך לעיל לפני כמה דקות בכלל לא הייתי מודע לשרת החדש של unlimited haifa, אני כבר שנים בודק עם ספק 015 מול שרת ה-speedtest של 018 ותמיד ללא יוצא מן הכלל מקבל תוצאות תקינות של מלוא רוחב הפס של החבילה שלי (או במקרה שלי גם מעבר לזה; אפילו בזמנו כשהייתה ל-015 בעיה קשה של רוחב פס מול ספקים אחרים בארץ בבדיקה עם multi connections מול 018 תמיד יצא תקין; ב-single connection הייתה בעיה לזמן מאד מוגבל לפני מספר חודשים, אבל חוץ מהתקופה ההיא אני תמיד מקבל קרוב למקסימום של החבילה שלי).
ג. גם הורדות מסטים קבועות על 500 מגה אצלי (מעל 60 מגהבייט),
כל עוד שאני לא משתמש בשרת של ישראל (אישית אני משתמש בשרת של Germany - Frankfurt). בדקתי בזמנו מספר ספקים אחרים בארץ ואצל כולם ראיתי ביצועים ירודים מול שרת הסטים של ישראל, מה שהכי מעצבן שמידי פעם הוא מאפס את ההגדרות וחוזר לשרת של ישראל (כל פעם שיש לי מהירות נמוכה בסטים זה תמיד בגלל זה, אני מחזיר ל-Frankfurt והכל תקין).
ד. לגבי הפלייסטיישן אני לא מכיר (אין לי), אבל אם זה באמת "בדיקת מהירות", זה אמור להיות שקול ל-speedtest לשרת מאותו האיזור (לדוגמא אם הם בודקים בדיקת מהירות לאירופה, התוצאה אמורה להיות שקולה לבדיקות speedtest לאירופה).
הנה דוגמא לבדיקת speedtest אקראית שלי לאירופה:

ה. אמנם לא יצא לי ה"עונג" לבדוק את סלקום כספק (אני לא רוצה להחליף ספק כי אז אאבד את החבילה הסימטרית שלי), אבל ממה שאני מתרשם מההשוואת עם מה שאחרים משתפים כאן בפורום, סלקום גם לא ממש מציאה. אני מודה שגם אצל 015 יש הרבה מקום לשיפור, אבל סה"כ לשימושים שלי אני מאד מרוצה מהם ובהחלט מרגיש שיפור מאד משמעותי ספק שהייתי אצל אי פעם (כולל בזק+בזב"ל, אקספון על תשתית אנלימטד או בזק, הוט+הוטנט). לפי מה שאתה מתאר אולי יש אצלך תקלה אבל קשה להבין מה קורה אצלך (ראה המשך). עדיין אולי שווה, אפילו רק בשביל הבדיקה, לעבור לסלקום פייבר שזה בעצם אותה תשתית (מקסימום שולחים טכנאי שלא צריך לעשות כלום רק בשביל ההרגשה הטובה שלהם). אם יש לך אצלך גם פרטנר פייבר, יש עליהם חוות דעת יותר טובות כאן בפורום, והייתי דבר ראשון מנסה אותם.
מה שלפחות לי אין הסבר זה איך התוצאה שלך ל-unlimited haifa תקינה ולשרתים אחרים לא. החלק היחיד ש"מיוחד" אצלך זה התשתית של הבית או אולי אפילו איזור שלך, אבל אם שם הייתה בעיה אז גם ל-unlimited haifa לא הייתה מקבל תוצאה תקינה. ברגע שיש לך חיבור תקין עד של ספק (שיש לך לפי התוצאה ל-unlimited haifa), הביצועים לשרתים אחרים צריכים להיות דומים לאילו של לקוחות אחרים של אותו הספק (לדוגמא לביצועים אצלי עם אותו הספק 015).
תנסה לבדוק עוד כמה פעמים, תקפיד על בדיקות נקיות ללא כל שימוש אחר ברשת וכמובן בחיבור קווי ישירות לראוטר (או אם אפשר עדיף ללא הראוטר בחיבור ישירות למודם gpon שבתקווה סיפקו לך בנפרד מהראוטר). תנסה להבין האם יש גורם אחר שמשפיע על הבדיקות. כדאי גם לשם לב האם יש הבדל בין בדיקות בשעות שונות (במיוחד בין שעות העומס לשעות יותר מתות). כאמור זה ממש לא הגיוני של-unlimited haifa התוצאה תקינה ולדוגמא לשרת של 018 התוצאה נמוכה.