לוח-אם תקול בטלוויזיה LG
איפה אפשר להשיג לוחות-אם לטלוויזיות כאן בארץ? דיברתי עם כמה טכנאים באזור המרכז והם לא מוכרים חלקים כאלו.
יש תקלה כזו:
ווידיאו ושמע לא עוברים ב 2 הכניסות HDMI ומופיע "אין אות" שאר הכניסות בסדר.
אם מחממים קצת את הרכיב המרכזי ליד הכניסות, הווידיאו עובד תקין, אחרי כיבוי והדלקה או קירור הבעיה חוזרת מחדש, לשמע לא החימום לא עוזר והוא לא חוזר. עלי לציין שהבעיה התחילה לפני מספר חודשים בקטן (השהייה קטנה לאחר ההדלקה עד שהיה אות) והלכה וגדלה עד לכשעה שיהיה אות אבל עכשיו בלי שמע.
המכשיר הוא: LG 52LC53-ZA
כתוב על לוח-אם: LP78A , EAX32572506
יש תקלה כזו:
ווידיאו ושמע לא עוברים ב 2 הכניסות HDMI ומופיע "אין אות" שאר הכניסות בסדר.
אם מחממים קצת את הרכיב המרכזי ליד הכניסות, הווידיאו עובד תקין, אחרי כיבוי והדלקה או קירור הבעיה חוזרת מחדש, לשמע לא החימום לא עוזר והוא לא חוזר. עלי לציין שהבעיה התחילה לפני מספר חודשים בקטן (השהייה קטנה לאחר ההדלקה עד שהיה אות) והלכה וגדלה עד לכשעה שיהיה אות אבל עכשיו בלי שמע.
המכשיר הוא: LG 52LC53-ZA
כתוב על לוח-אם: LP78A , EAX32572506
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
תנסה לחפש באיביי, אלי אקספרס ושות'
אם לא מצאת, שים בפח וקנה טלוויזיה חדשה. נראה שמדובר במכשיר בן 14 שנים.
אם לא מצאת, שים בפח וקנה טלוויזיה חדשה. נראה שמדובר במכשיר בן 14 שנים.
טעות הקלדה המכשיר הוא: LG 42LC53-ZA ולא כפי שנכתב, המכשיר בין 10 ושווה תיקון, לא כל כך מהר זורקים.
בעליאקספרס יש דומים במקום 2 חיבורי סקארט יש חיבורי RCA שזה לא חשוב לי וגם שתי כניסות קומפוננט במקום אחת שזה גם לא משנה. שאר הכיתובים על הלוח זהים אבל זה לא בטוח שיעבוד כמו שצריך כי נרשם שמתאים לדגמים: אחד ל 42LC7R-TA ואחר ל 42LB9R-TD ואחר ל 32LC7R-TA . יתכן שיש הבדל בגירסאות שלא נראה בעין כמו גירסת תוכנה וכו'. עולים כ 70 ש"ח.
אז מי מוכר בארץ לוחות ראשיים לטלוויזיות כאלו?
בעליאקספרס יש דומים במקום 2 חיבורי סקארט יש חיבורי RCA שזה לא חשוב לי וגם שתי כניסות קומפוננט במקום אחת שזה גם לא משנה. שאר הכיתובים על הלוח זהים אבל זה לא בטוח שיעבוד כמו שצריך כי נרשם שמתאים לדגמים: אחד ל 42LC7R-TA ואחר ל 42LB9R-TD ואחר ל 32LC7R-TA . יתכן שיש הבדל בגירסאות שלא נראה בעין כמו גירסת תוכנה וכו'. עולים כ 70 ש"ח.
אז מי מוכר בארץ לוחות ראשיים לטלוויזיות כאלו?
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
רוב הסיכויים שזה יעבוד, בשביל 70 ש"ח למה אתה מתלבט?
אף אחד לא יחזיק כרטיסים למכשיר בן 10 בארץ ואם תמצא משהו כזה הוא יקרע אותך.
אופציה נוספת זה לתת מכת חום עם בלאור יעודי על הרכיב החשוב תחת בקרה של טמפרטורה.
צריך להגיע ל 300 - 350 מעלות ואז לתת לזה להתקרר.
זאת הטמפרטורה שהבדיל ניתך ואז יש סוג של הלחמה מחדש.
בדר"כ תיקונים כאלו לא שורדים יותר מידי זמן והדרך העדיפה היא פירוק מלא של הרכיב והלחמה מחדש (שזה מורכב)
או לחפש כרטיס אחר.
אם הרכיב הזה נוטה להתחמם, הייתי מצמיד לו גוף קירור
אף אחד לא יחזיק כרטיסים למכשיר בן 10 בארץ ואם תמצא משהו כזה הוא יקרע אותך.
אופציה נוספת זה לתת מכת חום עם בלאור יעודי על הרכיב החשוב תחת בקרה של טמפרטורה.
צריך להגיע ל 300 - 350 מעלות ואז לתת לזה להתקרר.
זאת הטמפרטורה שהבדיל ניתך ואז יש סוג של הלחמה מחדש.
בדר"כ תיקונים כאלו לא שורדים יותר מידי זמן והדרך העדיפה היא פירוק מלא של הרכיב והלחמה מחדש (שזה מורכב)
או לחפש כרטיס אחר.
אם הרכיב הזה נוטה להתחמם, הייתי מצמיד לו גוף קירור
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
התחשב בעובדה שדיברו על הדגם הזה כבר ב-2007 פה בפורום, גם אם המסך נקנה לפני 10 שנים, הדגם כמעט בן 15.
אני לא חושב שהתקנה של כרטיס מדגמים אחרים זה רעיון מוצלח במיוחד, אבל אם הכרטיסים נראה זהים, והמחברים יתאימו, אז אולי שווה לנסות.
אני לא חושב שהתקנה של כרטיס מדגמים אחרים זה רעיון מוצלח במיוחד, אבל אם הכרטיסים נראה זהים, והמחברים יתאימו, אז אולי שווה לנסות.
תודה על התגובות
אין רכיבים שעוברים מצד לצד דרך חורי הלחמה מלבד המחברים והבעייה היא באזור הרכיב הראשי כי עם חימומו חוזר הווידיאו ועם קיררור עם ספרי קירור הבעייה חוזרת.
ראיתי דוגמאות של בישול הלוח-אם בתנור ב 190-200 מעלות כדי שהלחמות שמנותקות אולי יתחברו מחדש, השאלה שלי האם לא יכולים ליפול רכיבים מלמטה שיתנתקו מההלחמה? והאם מחברים שמפלסטיק לא יתנמסו? מישהוא ניסה שיטה כזו?
אין רכיבים שעוברים מצד לצד דרך חורי הלחמה מלבד המחברים והבעייה היא באזור הרכיב הראשי כי עם חימומו חוזר הווידיאו ועם קיררור עם ספרי קירור הבעייה חוזרת.
ראיתי דוגמאות של בישול הלוח-אם בתנור ב 190-200 מעלות כדי שהלחמות שמנותקות אולי יתחברו מחדש, השאלה שלי האם לא יכולים ליפול רכיבים מלמטה שיתנתקו מההלחמה? והאם מחברים שמפלסטיק לא יתנמסו? מישהוא ניסה שיטה כזו?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
לא ממליץ לעשות את זה בתנור שאתה משתמש בו להכנת אוכל.
- ahersko
- חבר מביא חבר

יש גרסאות שונות לאותו הלוח לפי מיקום גיאוגרפי
יש מקומות בהם היתה כניסת scart ובמקומות אחרים קומפוסיט או קומפוננט.
הלוח ב 99% יעבוד
אסור לחמם את כל הכרטיס, כמו שכתבתי לך צריך חימום נקודתי ומבוקר לעד 350 מעלות
זה יפתור את הבעיה למשך זמן לא ידוע, כי בלי ניקוי והלחמה מסודרת עם פלקס ההלחמות יהיו גרועות .
הלוח ב 99% יעבוד
זה יפתור את הבעיה למשך זמן לא ידוע, כי בלי ניקוי והלחמה מסודרת עם פלקס ההלחמות יהיו גרועות .
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78838
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5387 פעמים
האמת שלא מבין למה לא להחליף מסך במצב כזה. אני אישית לא הייתי מתעסק בזה, בעיקר שיתכן שיש תקלה חשמלית בלוח האם.
כנראה גם יש ההבדלים בעולם בתדרים ובשיטות השידור של תחנות הטלוויזיה אבל זה משפיעה על קליטה מהאנטנה שלא רלוונטי כבר בארץ.10/02/2021 8:31ahersko כתב: יש גרסאות שונות לאותו הלוח לפי מיקום גיאוגרפי
הלוח ב 99% יעבוד
זה יפתור את הבעיה למשך זמן לא ידוע, כי בלי ניקוי והלחמה מסודרת עם פלקס ההלחמות יהיו גרועות ....
האם בשאר הכניסות כמו HDMI , component, AV זה אותו סטנדרט בכל העולם?
למה אסור לחמם את כל הכרטיס? בייצור לא מחממים את הכרטיס אחרי שמציבים את כל הרכיבים שהם SMD כדי שיולחמו?
- ahersko
- חבר מביא חבר

אתה צודק לגבי הטיונר, יש בהחלט גרסאות שונות
אם היה לך מקלט דיגטאלי מובנה במכשיר הישן אז יתכן ותהיה חוסר התאמה (לא בטוח)
לגבי מקלט אנלוגי - כפי שכתבת זה לא רלוונטי.
לשאלתך, להליך היצור ותהליך תיקון הם לא זהים.
אם תחמם את כל הכרטיס, אתה עשוי לגרום לנזק לחלקים שמטופלים בטמ"פ שונה... למשל חלקי פלסטיק שתהליך ההלחמה שלהם שונה.
לא כל הכרטיס מורכב במכה אחת... זה תהליך, שבסוף כל שלב יש בדיקות.
התיקון שאתה מנסה לעשות דומה לתיקון שהיו עושים פעם ל XBOX 360
יש בלאוור מיוחד שממקד את החום לאיזור ספציפי, במקביל צריך למדוד טמ"פ עם מד חום מבוסס לייזר לוודא שלא "מטגנים" את הרכיב או שהוא לא מספיק חם.
זה מאוד חשוב!
ברמת הכיף של התיקון - זה סבבה
הצדקה כלכלית אין
אני הייתי מתחיל עם החלפת כרטיס ולא נכנס לתיקונים בשלב זה.
אם אתה רוצה שהכרטיס החדש ישרוד, תוסיף גוף קירור לרכיב שמתחמם.
אגב השיטה הזאת היתה מאוד נפוצה גם בתיקון של כרטיסי HDMI בדורות הקודמים של מגברי ONKYO
הרכיבים היו מתחממים, ההלחמות נדפקות, אז היו מתקנים את ההלחמות ומוסיפים גופי קרור
יש לא מעט סרטים על זה ברשת.
בהצלחה
אם היה לך מקלט דיגטאלי מובנה במכשיר הישן אז יתכן ותהיה חוסר התאמה (לא בטוח)
לגבי מקלט אנלוגי - כפי שכתבת זה לא רלוונטי.
לשאלתך, להליך היצור ותהליך תיקון הם לא זהים.
אם תחמם את כל הכרטיס, אתה עשוי לגרום לנזק לחלקים שמטופלים בטמ"פ שונה... למשל חלקי פלסטיק שתהליך ההלחמה שלהם שונה.
לא כל הכרטיס מורכב במכה אחת... זה תהליך, שבסוף כל שלב יש בדיקות.
התיקון שאתה מנסה לעשות דומה לתיקון שהיו עושים פעם ל XBOX 360
יש בלאוור מיוחד שממקד את החום לאיזור ספציפי, במקביל צריך למדוד טמ"פ עם מד חום מבוסס לייזר לוודא שלא "מטגנים" את הרכיב או שהוא לא מספיק חם.
זה מאוד חשוב!
ברמת הכיף של התיקון - זה סבבה
הצדקה כלכלית אין
אני הייתי מתחיל עם החלפת כרטיס ולא נכנס לתיקונים בשלב זה.
אם אתה רוצה שהכרטיס החדש ישרוד, תוסיף גוף קירור לרכיב שמתחמם.
אגב השיטה הזאת היתה מאוד נפוצה גם בתיקון של כרטיסי HDMI בדורות הקודמים של מגברי ONKYO
הרכיבים היו מתחממים, ההלחמות נדפקות, אז היו מתקנים את ההלחמות ומוסיפים גופי קרור
יש לא מעט סרטים על זה ברשת.
בהצלחה
נכון שבאזור שמתחת לרכיב הגדול הראשי (מצד שני של המעגל) הצבע השתנה וזה אומר שהוא עבד בחום יתר כנראה, ראיתי שבמעגלים כאלו באינטרנט יש גוף קירור עליו, זה לא בעייה כי יש לי כאלו.
הבעיה שלא משיג את המעגל בארץ, בלאוור מיוחד כזה אין לי, אז אנסה לבשל אותו קצת ואם לא יצליח אזמין מחו"ל מסין שהם מהגרסה האסיאתית ולא האירופאית, מקווה שיעבוד עם המסך שלי.
הבעיה שלא משיג את המעגל בארץ, בלאוור מיוחד כזה אין לי, אז אנסה לבשל אותו קצת ואם לא יצליח אזמין מחו"ל מסין שהם מהגרסה האסיאתית ולא האירופאית, מקווה שיעבוד עם המסך שלי.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
שוב, אחזור ואומר אל "תבשל" את זה אם אתה לא יודע מבדיוק מה אתה עושה.
ובטוח אל תשתמש בתנור הביתי, או כזה שישמש בעתיד להכנת אוכל בשביל זה.
ובטוח אל תשתמש בתנור הביתי, או כזה שישמש בעתיד להכנת אוכל בשביל זה.
ארתור תודה על האזהרות האם זה מנסיונך שלך? אני עדיין מתלבט,
כי ראיתי המון סירטונים ביוטיוב על חימום בתנור אפייה ל 200-190 מעלות במשך 10 דקות, כאשר המעגל עטוף בנייר אלומיניום של אפייה ומתחת לוח קרטון (כנראה לשמור נגד חום ישיר ונגד יציאת אדים ועשן לסביבת התנור) ואז לתת לו להתקרר לבד לאט לאט. לרוב זה עוזר אם יש נתק בהלחמה כל שהיא אז היא מתחברת מחדש.
יש כאן אנשים אם ניסיון מוצלח או לא לשיטה הזו?
כי ראיתי המון סירטונים ביוטיוב על חימום בתנור אפייה ל 200-190 מעלות במשך 10 דקות, כאשר המעגל עטוף בנייר אלומיניום של אפייה ומתחת לוח קרטון (כנראה לשמור נגד חום ישיר ונגד יציאת אדים ועשן לסביבת התנור) ואז לתת לו להתקרר לבד לאט לאט. לרוב זה עוזר אם יש נתק בהלחמה כל שהיא אז היא מתחברת מחדש.
יש כאן אנשים אם ניסיון מוצלח או לא לשיטה הזו?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
לוחות אלקטרוניים עשויים מחומרים רעילים, ולכן עדיף לא לשחרר אותם לתוך תנור שאתה משתמש בו לאפיה של אוכל. מעבר לזה שזה יסריח אותו.
קשה להגיד מה יקרה, עניין הרכיבים. בד"כ לוחות מורכבים בצורה כזו, שקודם כל מולחמים כל הרכיבים שהם surface mount, ולאחר מכן, בתהליך נפרד, הרכיבים שהם through hole. התהליך הזה כולל העברת החלק התחתון של הלוח באמבט בדיל, ולכן חלקי פלסטיק ורכיבים אחרים שעלולים להיות רגישים לחום, לא באמת נחשפים לחום מאד גבוה.
בסה"כ אם יש לך איזה תנור ישן שבכוונתך לזרוק, אפשר לנסות, מקסימום שיקרה זה שתהרוס את הכרטיס עד הסוף.
קשה להגיד מה יקרה, עניין הרכיבים. בד"כ לוחות מורכבים בצורה כזו, שקודם כל מולחמים כל הרכיבים שהם surface mount, ולאחר מכן, בתהליך נפרד, הרכיבים שהם through hole. התהליך הזה כולל העברת החלק התחתון של הלוח באמבט בדיל, ולכן חלקי פלסטיק ורכיבים אחרים שעלולים להיות רגישים לחום, לא באמת נחשפים לחום מאד גבוה.
בסה"כ אם יש לך איזה תנור ישן שבכוונתך לזרוק, אפשר לנסות, מקסימום שיקרה זה שתהרוס את הכרטיס עד הסוף.
- ahersko
- חבר מביא חבר

זה בלאור (לא צריך משהו מיוחד אלא רגיל שמשמש לחייוט) אלא גם מד טמפט
כמו שכתבתי לך בהתחלה, בשביל 70 שקל תזמין מסין.
אל תבשל לוחות בתנור אפיה, מה גם שהלוח לא יגיע לטמפ הנדרשת של 300 מעלות, בלי קשר לדברים הנכונים האחרים שכתב ארתור
כמו שכתבתי לך בהתחלה, בשביל 70 שקל תזמין מסין.
אל תבשל לוחות בתנור אפיה, מה גם שהלוח לא יגיע לטמפ הנדרשת של 300 מעלות, בלי קשר לדברים הנכונים האחרים שכתב ארתור
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אין הבדל ב-HDMI, מאחר וזה פורמט דיגיטאלי. אבל חשוב לציין שבחלק מהטלוויזיות אין תמיכה ב-25-50HZ. לא יודע אם זה כך גם בדגם הצפציפי שלך, אבל טכנית זה יכול להיות המצב.