המלצותיכם לתכנון מערכת ק"ב

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
bijo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 148
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אהלן.
אני רוצה לתכנן מערכת ק"ב. אני לא מקצוען אודיו ומעוניין להנות ממוזיקה וסרטים, לא דקדקן אבל אוהב איכות, לא שומע חזק.
לפני כשנה נכנסתי לבית חדש, יש לי סלון לא קטן (6X6 מטר), כחלק מחלל ציבורי פתוח ורציף של כ 70 מטר, תקרת עץ משופעת בגובה שמתחיל ב 3מ' ומסתיים ב 5.5מ'. תמונות מצורפת.
אין לי מקום למיקום רמקולים אחוריים, עשיתי הכנות למיקום בצדדים אבל בגובה של כ 3מ'.
יש לי טלויזיה - סמסונג q70 משנת 2020.
להבנתי המערכת המתאימה לי היא 3.1 או 2.1 או אולי להוסיף גם אטמוס. לא אכפת לי לשלב חציבות אם צריך להוליך כבלים למיקומים חדשים או לחילופין להשקיע רמקולים בתוך הקירות (איטונג בעובי 30ס"מ).
מאוד חשוב לי שהרמקולים יהיו אסתטיים, בגלל זה אני שוקל לקנות דווקא רמקולים שקועים.
בגלל גודל החלל , מוכר מחנות אמר לי שרמקולים קטנים לא יספיקו וצריך רמקולים רצפתיים, האמת שאני פחות מעדיף אבל פתוח להצעות.

נקודות רלוונטיות:
1. תקציב - סביב 12K לרמקולים ורסיבר. עוד איזה 3K לרמקולים לפרגולה ליד.
2. מעוניין ברסיבר שיתמוך ב 4k 120Hz לחיבור לפלייסטיישן 5 בעתיד.
3. נדרש zone2 לחיבור לפרגולה.

צריך את עזרתכם במעבר על ארבע הצעות שקיבלתי:
רמקולים:
1. SVS PRIME SATELLITE 5.1
2. סט 5.1 של CABASSE EOLE 4
3. שלושה רמקולים RCL paradigm cinema200 + סאב paradigm defiancev 10
4. שני רמקולים paradigm monitorse 6000f, אחד monitorse2000c וסאב paradigm defiancev 10

רסיבר הוצע לי ימאהה RXV6A

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #2 

חלל מאוד בעייתי, לי יש סלון מאוד דומה, עם תקרה משופעת דומה מעץ. יש בעיה רצינית של הד ורזוננס. מעבר לזה, מיקומי הרמקולים לא יהיו אידיאלים.
הצעה שלי :רמקולים קדמיים כמובן משני צידי המזנון.
צדדיים על הקיר הלבן מימין ועל הקורה בין הבריקים לחלון משמאל - עדיפות לרמקולים מדפיים. כך שההטוויטרים יהיו בקו הספה, בגובה האוזניים כשיושבים.
במערכת 5.1 ,רמקולי הסראונד צריכים להיות ממוקמים בצדדים ולא מאחור. סנטר על המזנון.
ה SVS פריים סטלייטס, לא מוצלחים לפי מה שקראתי, חסרים טווח תחתון.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2469
נתן תודות: 751 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

שליחה #3 

שני הראשונים הם רמקולים לווייניים קטנים שלא ימלאו חלל כזה לדעתי הבלתי מקצועית.
רצפתיים יהיו יותר מתאימים (רצוי עם סאב), או מדפיים טובים (כאן סאב יותר קריטי). אולי On Wall או In Wall אם יש "מגבלות עיצוב".
לגבי מותגים ודגמים, אחרים יגידו, אבל כדאי ללכת לחנויות עם מבחר ולשמוע ולא לקנות עיוור על פי המלצות.
Jack of some trades, master of none

bijo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

03/02/2021 18:07  
שמוליק_טל כתב:
חלל מאוד בעייתי, לי יש סלון מאוד דומה, עם תקרה משופעת דומה מעץ. יש בעיה רצינית של הד ורזוננס.
...
אתה כל כך צודק, ההד בחלל הציבורי נוראי. קשה לשמוע מהרמקולים בטלויזיה מהמטבח. כל רעש מיותר מגורם אחד הוא די סיוט... זו בעיה שלהבנתי אין לה פתרון שלא דורש מהפכה כגון - ציפוי התקרה או הקירות בתווך אקוסטי. התקווה שלי הייתה שהכנסה של מערכת ק"ב שניתן לכייל תעזור ולא תחמיר את המצב. אני טועה?

אילו המלצות יש לכם לרמקולים "on wall" ?
לא ידעתי שיש בכלל כזו קטגוריה. כמה הם פחות טובים בשל המחסור בנפח?

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אין לי נסיון עם in/on wall. הOn שטוחים יותר מרמקול רגיל. לKEF יש סידרה שנראית אסתטית (כצפוי), אין לי מושג איך הם נשמעים.
https://uk.kef.com/collections/t-series

יש דברים שיכולים לשרת את הבית וגם עשויים לעזור עם אקוסטיקה כמו ווילונות ושטיחים. יש לוחות אקוסטיים שמעוצבים כמו תמונות אומנות. לטיפול ספציפי אולי תזדקק למישהו מקצועי. אני מניח שזול זה לא יהיה.

bijo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

03/02/2021 21:01  
Avi_Dagan כתב:
אין לי נסיון עם in/on wall. הOn שטוחים יותר מרמקול רגיל. לKEF יש סידרה שנראית אסתטית (כצפוי), אין לי מושג איך הם נשמעים.
https://uk.kef.com/collections/t-series
...
וואו אחלה המלצה, נראים מעולה. יש עוד המלצות לרמקולים בסגנון? קנית אותי....

מה לגבי רסיבר?

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

03/02/2021 21:31  
bijo כתב:
וואו אחלה המלצה, נראים מעולה. יש עוד המלצות לרמקולים בסגנון? קנית אותי....

מה לגבי רסיבר?
...
זו היתה דוגמא, אולי יש אופציות אחרות שתאהב גםץ KEF בעקרון אבל חברה מצויינת עם נראות מוצרים מאוד אטרקטיבית.
לגבי רסיבר, אתה יודע על איזו קונפיגורציה אתה רוצה ללכת? 2.0, 2.1, 3.1. 5.1 וכו? מה התקציב?

bijo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

מערכת כזו כמו של kef אני יכול לשים. זה 5.1 וזה כנראה יהיה המקסימום. אני מפחד שתוספת של יותר רמקולים עם האקוסטיקה הגרועה ממילא אצלי תעשה רק בלאגן.
אולי בעתיד עוד תוספת של שני אטמוסים ל 5.1.2, לא יותר.

תקציב - סביב 12 אלף לרמקולים פלוס רסיבר, אבל יש גמישות מסויימת. מזכיר , מבחינת הרסיבר - תמיכה ב playstation 5, zone2, וגם אם אפשר לשדר לרמקול אלחוטי במטבח זה יהיה נחמד

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

רמקולים סראונד נראה לי שתצטרך לשים על סטנדים, אם זאת אפשרות מבחינתך. לסאבוופר יש כל מיני אפשרויות, מקווה שאחרים ייעצו לך מה כדאי לגודל החלל שלך.

לגבי רסיבר יש לא מעט עם ZONE2, לא יודע לגבי שידורים אלחוטיים. פלייסטיישן 5 אם אתה מתכוון ל120HZ ו/או 8K כרגע אין רסיבר שעובד פיקס עם HDMI 2.1 אבל אפשר לחבר לטלויזיה עם 2.1 במקום לרסיבר (ואודיו יעבור מהטלויזיה לרסיבר). נדמה לי שהPS5 עובד בסדר יחסית עם דנון/מרנץ (לא יודע לגבי יאמהה) והבעיה יותר עם XBOX, אבל זה לא משהו שאני מתעניין בו אז כדאי לבדוק.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7409
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #10 

לא חייב . סראונד הייתי שם על הקירות בצד מעל התריס ובצד השני .
Sony 1040
Monitor mass

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

04/02/2021 8:59  
עופרפולק כתב:
...
נראה לי גבוה מידי.

bijo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

04/02/2021 8:59  
עופרפולק כתב:
...
אלו בדיוק המיקומים שכבר יש בהם הכנות (חוטי משיכה מתחת לצביעה). אבל זה בגובה. השאלה אם למיקום כזה לשים רמקול אטמוס או נגיד את החלק האחורי של הרמקולים של מערכת 5.1.
אני ממש שוקל את המערכת שרשם כאן אבי kef t205 https://international.kef.com/products/ ... ker-system. בתצורה של 5.1 . אבל אם אתלה את הרמקולים האחוריים בגובה זה עלול להשמע רע בגלל האקוסטיקה הבעייתית.
אני גם קצת מתבאס שהמערכת הזו כבר עשר שנים בשוק...

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

04/02/2021 10:23  
bijo כתב:
אלו בדיוק המיקומים שכבר יש בהם הכנות (חוטי משיכה מתחת לצביעה). אבל זה בגובה. השאלה אם למיקום כזה לשים רמקול אטמוס או נגיד את החלק האחורי של הרמקולים של מערכת 5.1.
אני ממש שוקל את המערכת שרשם כאן אבי kef t205 https://international.kef.com/products/ ... ker-system. בתצורה של 5.1 . אבל אם אתלה את הרמקולים האחוריים בגובה זה עלול להשמע רע בגלל האקוסטיקה הבעייתית.
אני גם קצת מתבאס שהמערכת הזו כבר עשר שנים בשוק...
...
גובה מומלץ לסראונדים זה משהו כמו 60 ס"מ מעל האוזניים של המאזין אם אני לא טועה. אבל יש אידאל ויש מציאות וצריך להסתדר עם מה שיש. באמת אין לי מושג איך זה ישמע, יש כאן חברים עם הרבה יותר נסיון באקוסטיקה ומקווה שיתנו קצת מהנסיון שלהם.
לאטמוס המקום המועדף זה בתקרה בעקרון, ליד התקרה כאופציה שניה. הנחיצות של אטמוס זה כבר עניין אחר, 5.1 נותן את רוב מה שצריך, שאר הערוצים זה בעיקר קישוט.
אם היתה לי אפשרות (אולי תהיה בעתיד) הייתי עושה משהו כזה:
https://www.avsforum.com/attachments/cf ... g.3084760/
אבל זה יותר לחדר שהוא רק לקולנוע.

למה אתה מתבאס שהיא 10 שנים בשוק?

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 946
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 308 פעמים

שליחה #14 

שלום
קודם כל החלל ממש יפה.
שנית, ממליץ לך בחום לשמוע לפני רכישה את מה שהומלץ.
לא שמעתי את הרמקולים שהומלצו אבל אני מאוד סקפטי כמה הם יוכלו למלא את החלל.
שנית, שווה להתייעץ פה עם החבר'ה בהקשר של אקוסטיקה
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140

bijo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

אם היתה לי אפשרות (אולי תהיה בעתיד) הייתי עושה משהו כזה:
https://www.avsforum.com/attachments/cf ... g.3084760/
אבל זה יותר לחדר שהוא רק לקולנוע.
...
זה ממש סלון של רווק עשיר... או משבר גיל ה 40. אולי אם יהיה סבב ב' נגזים כמוהו....
למה אתה מתבאס שהיא 10 שנים בשוק?
...
מאותה סיבה שמבאס לקנות כל טכנולוגיה שנמצאת כבר הרבה זמן בשוק - טלויזיה, סלולר, מחשב וכיוצ"ב. הייתי שמח אם היו מחדשים/משפרים את הדגם אחרי כמה שנים. אבל זה לא קריטי.

bijo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

04/02/2021 12:51  
Mad כתב:
שלום
קודם כל החלל ממש יפה.
...
תודה... נכנסנו לבית חדש שבנינו במושב, אני מסכים שהאשה והאדריכלית עשו עבודה יפה...
Mad כתב:
...
סקפטי מאיזו בחינה? עוצמה? כי אני לא מתכוון להאזין בעוצמה גבוהה מדי. או שאתה מתכוון מבחינת איכות השמע?

אם מישהו שקורא את ההודעה הוא בעל ידע - אשמח לשמוע ייעוץ אקוסטי של החבר'ה כאן... דיברתי עם חברה שעושה פתרונות אקוסטיים אבל זה בד"כ לא לחללי מגורים אלא חללי עבודה בחברות הייטק וכיוצ"ב. אתה יודע, זה דבר אחד להיות בעבודה עם קרטונים מקושקשים שתלויים מהתקרה ודבר אחר לגמרי כשזה הבית שלך... מה שהיועץ האקוסטי אמר שנדרש שטח של 70מ"ר בכדי שנרגיש אפקט, זה המון. יש אפשרות לצפות קיר שלם עם חומר אקוסטי שיראה פחות או יותר כמו קיר רגיל אבל להכנס לכזו הרפתקאה מבלי להיות בטוח שהשינוי יורגש - זה לא טרוויאלי.

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 946
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 308 פעמים

שליחה #17 

התכוונתי מבחינת איכות.
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

Mad כתב:
...
מצטרף להצעות.
יותר הצעתי אפשרות של On Wall מאחר והOP רשם אפשרויות של סאטלייטים וIn Wall ונראה לי שאם כבר כאלו יהיו יותר אסתטיים ולא דורשים חפירה בקיר. KEF משווקים את הסט T305 לחללים גדולים יותר. לא התעמקתי בהבדלים אבל עשה לי רושם שההבדל הוא שבו הסראונדים הם אותם רמקולים כמו הקדמיים ולא קטנים יותר כמו בT205. אולי הסאב גם שונה, לא יצא לי לבדוק.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9065
נתן תודות: 1584 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #19 

@bijo
גיסי מתעסק בנושאי אקוסטיקה. שלחתי לו במייל את השרשור שלך עם הדילמות.
ברגע שיענה לי, אעדכן כאן מה מומלץ וכן סדר גודל לעלויות.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #20 

יש כמה דברים שאתה יכול לעשות לטיפול אקוסטי שיתנו שיפור מורגש. זה נכון שבסוף זה עניין של שטח ספיגה, אבל יש איזורים יותר בעייתיים מאחרים.
אתה יכול להוסיף וילונות האפלה כבדים שיכסו את החלונות הגדולים, לחלון יש נטיה להחזרה חזקה וגם הדהוד, אצלי זה עשה שינוי משמעותי.
דבר שני, שטיח גדול יותר בסלון.
לאחר מכן פנלים לספיגה על הקיר הצדדי. הייתי בונה משהוא לבד, שיתאים לעיצוב הסלון. יש אפשרות לבד מודפס, כך שהפנל יראה כמו תמונה.
תוסיף עציצים וצמחיה, זה יוריד קצת את ההד בלי להראות מוזר או לא תואם לעיצוב.
התקרה בעייתית, מפני שלא היית רוצה להתחיל לכסות אותה בפנלים סופגים, ככה שאני לא חושב שיהיה לך פתרון מלא.
אחרי שתעשה את הטיפול המינימאלי הזה, הייתי משקיע ברסיבר או פרוססור עם מערכת תיקון איכותית.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”