רכישת ראוטר פרטי לתשתית פרטנר - פייבר
מעוניין להחליף את הראוטר של פרטנר (technicolor) בשלוש יחידות של Deco M9 Plus.
מחיפוש נרחב שעשיתי ברשת ולא מעט הודעות שקראתי כאן, שמתי לב שברוב המקרים בוחרים להשאיר את הראוטר של פרטנר ורק להוסיף לו APים בטכנולוגיית mesh וכד'.
מה אני מפספס כאן? האם צפויה בעיה בסילוק של ה technicolor ומעבר ל Deco? על פניו ומבחינת המפרט הטכני אני לא רואה סיבה שלא אקבל ביצועים טובים (600 מגה ביט)
האם ישנם הגדרות מיוחדות שפרטנר ביצעו בראוטר שלהם ושלא אוכל ליישם בראוטר פרטי?
תודה רבה לכל העוזרים.
מחיפוש נרחב שעשיתי ברשת ולא מעט הודעות שקראתי כאן, שמתי לב שברוב המקרים בוחרים להשאיר את הראוטר של פרטנר ורק להוסיף לו APים בטכנולוגיית mesh וכד'.
מה אני מפספס כאן? האם צפויה בעיה בסילוק של ה technicolor ומעבר ל Deco? על פניו ומבחינת המפרט הטכני אני לא רואה סיבה שלא אקבל ביצועים טובים (600 מגה ביט)
האם ישנם הגדרות מיוחדות שפרטנר ביצעו בראוטר שלהם ושלא אוכל ליישם בראוטר פרטי?
תודה רבה לכל העוזרים.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46360
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5076 פעמים
הסיבה המרכזית היא שרוב האנשים לא יודעים שאפשר לוותר על הנתב של פרטנר ולהשתמש רק בנתב פרטי.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
כדי להגדיר MESH אתה צריך שהראוטר הראשי יהיה חלק ממערך ה-MESH. לא ניתן לחבר רק נקודות גישה APs שיעשו MESH בינן לבין עצמן.03/02/2021 0:38shiMster כתב:
... בוחרים להשאיר את הראוטר של פרטנר ורק להוסיף לו APים בטכנולוגיית mesh וכד'.
...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
איינשטיין, איזה ראוטר ראשי?
הוא יכול לחבר שליישה של M9 והוא לא צריך את ה technicolor.
הוא יכול לחבר שליישה של M9 והוא לא צריך את ה technicolor.
לדעתי אתה טועה. מש מתייחס לאופן החיבור של האנטנות בינן לבין עצמן ומאפשר לקליינטים נדידנה בניהן.03/02/2021 8:06איינשטיין כתב:כדי להגדיר MESH אתה צריך שהראוטר הראשי יהיה חלק ממערך ה-MESH. לא ניתן לחבר רק נקודות גישה APs שיעשו MESH בינן לבין עצמן.03/02/2021 0:38shiMster כתב:
... בוחרים להשאיר את הראוטר של פרטנר ורק להוסיף לו APים בטכנולוגיית mesh וכד'.
......
בכל אופן תודה על התגובות.
זיו, Nba,
אז אני מבין שלא צפוי לקבל ירידה בביצועים ושגם אין הגדרות ייחודיות שפרטנר מבצעים בראוטר שלהם.
אם כך אז ארכוש ואשדרג.
עריכה: זיו, שמתי לב שכתבת "הסיבה המרכזית" האם יש סיבות "טכנולוגיות" שאני צריך להיות מודע אליהן?
מודה שאין לי הכירות טובה עם תחום הסיבים, אשמח לתובנות שלכם בעניין.
תודה!
זיו, Nba,
אז אני מבין שלא צפוי לקבל ירידה בביצועים ושגם אין הגדרות ייחודיות שפרטנר מבצעים בראוטר שלהם.
אם כך אז ארכוש ואשדרג.
עריכה: זיו, שמתי לב שכתבת "הסיבה המרכזית" האם יש סיבות "טכנולוגיות" שאני צריך להיות מודע אליהן?
מודה שאין לי הכירות טובה עם תחום הסיבים, אשמח לתובנות שלכם בעניין.
תודה!
יש סיבה מיוחדת שאתה רוצה את הM9?
את השרשור הזה ראית?
https://htmag.co.il/forum/?q=dmlld3RvcG ... Q9MzQ1MTUw
את השרשור הזה ראית?
https://htmag.co.il/forum/?q=dmlld3RvcG ... Q9MzQ1MTUw
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
לזה התכוונתי. אחת מיחידות ה-MESH צריכה להיות זו שמקצה כתובות.03/02/2021 8:14Nba כתב: איינשטיין, איזה ראוטר ראשי?
הוא יכול לחבר שליישה של M9 והוא לא צריך את ה technicolor....
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46360
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5076 פעמים
אנשים חושבים שאם הם יערבבו נתבי Wi-Fi שונים בבית, הם יקבלו כיסוי טוב יותר מפתרון אחד הומוגני.03/02/2021 8:41shiMster כתב: עריכה: זיו, שמתי לב שכתבת "הסיבה המרכזית" האם יש סיבות "טכנולוגיות" שאני צריך להיות מודע אליהן?
מודה שאין לי הכירות טובה עם תחום הסיבים, אשמח לתובנות שלכם בעניין....
Nba, אני די משוכנע שעניתי לך אבל משום מה לא רואה את הפוסט.. (בכל זאת 16 שנה מאז ההודעה האחרונה שלי כאן03/02/2021 8:45Nba כתב: יש סיבה מיוחדת שאתה רוצה את הM9?
את השרשור הזה ראית?
https://htmag.co.il/forum/?q=dmlld3RvcG ... Q9MzQ1MTUw...
אז כן, ראיתי. אבל מעוניין במשהו לקניה מיידית, עם ממשק קל וידידותי וגם קיבלתי וראיתי המלצות חמות על M9. וכמו שכתב זיו, אני מעוניין בפתרון אחד הומוגני. תודה בכל אופן.
מעולה אז תתחדש03/02/2021 20:41shiMster כתב:Nba, אני די משוכנע שעניתי לך אבל משום מה לא רואה את הפוסט.. (בכל זאת 16 שנה מאז ההודעה האחרונה שלי כאן03/02/2021 8:45Nba כתב: יש סיבה מיוחדת שאתה רוצה את הM9?
את השרשור הזה ראית?
https://htmag.co.il/forum/?q=dmlld3RvcG ... Q9MzQ1MTUw...)
אז כן, ראיתי. אבל מעוניין במשהו לקניה מיידית, עם ממשק קל וידידותי וגם קיבלתי וראיתי המלצות חמות על M9. וכמו שכתב זיו, אני מעוניין בפתרון אחד הומוגני. תודה בכל אופן....
@EFIBET
@shiMster
זה לא מדוייק, לפחות מבחינה טכנית אין בעיה לחבר את הראוטר המשולב שלהם מאחורי ראוטר פרטי ולהשתמש בו כמתאם שיחות בלבד (ציוד שיהיה מחובר דרכו יהיה מאחורי double NAT). מבחינה "לוגיסטית" תצטרך בנוסף לראוטר שלהם (שעכשיו מחובר בכבל רשת לראוטר הפרטי), או ראוטר פרטי עם חיבור SFP (כמו לדוגמא זה) או מתאם מדיה בנפרד. אני לא בטוח האם אפשר לקבל מהם מתאם מדיה בנפרד בנוסף לראוטר שלהם אבל אולי כן. בפרטנר פייבר כן אפשר להשתמש בראוטר פרטי עם חיבור SFP או במתאם מדיה פרטי ולמיטב זכרוני בדיוק במקרה הזה דווח כאן בפורום שהקו טלפון עובד דרך הראוטר המשולב שלהם שמחובר מאחורי הציוד הפרטי.
@shiMster
זה לא מדוייק, לפחות מבחינה טכנית אין בעיה לחבר את הראוטר המשולב שלהם מאחורי ראוטר פרטי ולהשתמש בו כמתאם שיחות בלבד (ציוד שיהיה מחובר דרכו יהיה מאחורי double NAT). מבחינה "לוגיסטית" תצטרך בנוסף לראוטר שלהם (שעכשיו מחובר בכבל רשת לראוטר הפרטי), או ראוטר פרטי עם חיבור SFP (כמו לדוגמא זה) או מתאם מדיה בנפרד. אני לא בטוח האם אפשר לקבל מהם מתאם מדיה בנפרד בנוסף לראוטר שלהם אבל אולי כן. בפרטנר פייבר כן אפשר להשתמש בראוטר פרטי עם חיבור SFP או במתאם מדיה פרטי ולמיטב זכרוני בדיוק במקרה הזה דווח כאן בפורום שהקו טלפון עובד דרך הראוטר המשולב שלהם שמחובר מאחורי הציוד הפרטי.
- EFIBET
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1110
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
shiMster ידידי
בתשתית פרטנר-סיבים מגיע סיב הביתה
לכן צריך מתאם סיב לרשת ואז לחבר ראוטר פרטי
בהצעתך, צריך לשכור את הראוטר שלהם או לקנות
ויתכן גם ממיר נוסף(תלוי בדגם).
ובכלל לא יודע אם באמת בארכיטקטורה כזו יעבוד
קו הטלפון
בתשתית פרטנר-סיבים מגיע סיב הביתה
לכן צריך מתאם סיב לרשת ואז לחבר ראוטר פרטי
בהצעתך, צריך לשכור את הראוטר שלהם או לקנות
ויתכן גם ממיר נוסף(תלוי בדגם).
ובכלל לא יודע אם באמת בארכיטקטורה כזו יעבוד
קו הטלפון

תודה על החידוד EFIBET
אבל אני מודע לכך. אני אמור לקבל מפרטנר מתאם מסיב לנחושת.
משהו כזה:
https://u.partner.co.il/media/4942/d-link.png
ההצעה (של eran405) כרגע לא על הפרק כיוון שאין לי צורך או כוונה לחבר טלפון.. לפחות לא בשנים הקרובות.
הטופולוגיה שאני מתכנן היא פשוטה:
מתאם סיב לרשת שיחובר ישירות ל Deco
ה Deco יתפקד כראוטר ושרת DHCP
וכמובן כ- AP יחד עם היחידות הנוספות ב mesh.
אבל אני מודע לכך. אני אמור לקבל מפרטנר מתאם מסיב לנחושת.
משהו כזה:
https://u.partner.co.il/media/4942/d-link.png
ההצעה (של eran405) כרגע לא על הפרק כיוון שאין לי צורך או כוונה לחבר טלפון.. לפחות לא בשנים הקרובות.
הטופולוגיה שאני מתכנן היא פשוטה:
מתאם סיב לרשת שיחובר ישירות ל Deco
ה Deco יתפקד כראוטר ושרת DHCP
וכמובן כ- AP יחד עם היחידות הנוספות ב mesh.