שאלה בנוגע להתחברות לסיבים אופטיים בדירה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
danielnm פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי, אני נמצא בדירה ישנה עם תשתיות של בזק והוט. אני רואה באתר של פרטנר שהם חיברו את הבניין שלי לסיבים אופטיים.

אם אני רוצה להתחבר לתשתית שלהם, האם הם גם פורסים כבלי ethernet/סיבים אל תוך הדירה, או שמסתפקים בכבלי coax/טלפון קיימים?

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #2 

ממש לא משתמשים בתשתית COAX או טלפון.
הם משחילים לתוך הדירה סיב אופטי אל מקום אחד שבו יותקן הראוטר. משם זו רשת ביתית שלך באחריות שלך.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78882
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #3 

לפני כמה שבועות הודיעו לנו שחיברו לנו את הבניין לסיב של סלקום, לפני זה ראיתי פועלים עם כבל סגול ענק ברחוב וקיוויתי מאוד שזה באמת זה.

בגדול הם השחילו סיב לבניין עד למרכזיה בארון החשמל בקומת הקרקע. כשהגיע אלי הטכנאי הראתי לו איפה אני צריך את הנקודה של הרשת (זה מורכב אצלנו כי הצנרת בין הארון בקומה נסתמה ככל הנראה עוד בידי הפועלים המקוריים ואי אפשר להעביר שם אפילו סטלבן).

הוא פשוט סלל סיב מאוד ארוך מהנקודה ועד למרכזיה. זה היה פרוייקט לא פשוט, אבל הם מאוד מיומנים ולמזלו גם אני סייעתי (היה צריך גם למשוך וגם לדחוף בנקודה קריטית אחת.

בגדול הם דואגים לנקודה האחת ומשם זה עליך. אם מספיק לך wifi הם גם מספקים ראוטר (אני ויתרתי וקיבלתי ממיר סיב לאתרנט גיגה). את ההשחלות הפנים דירתיות אתה יכול לעשות עם כל חשמלאי או איש רשת מיומנים. מומלץ בחום לדאוג לתשתית טובה במיוחד אם הדירה שלך ואם אתה מתכנן להעביר תוכן בקצבים גבוהים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”