עזרה בבחירת רסיבר ק"ב

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Ergot פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 125
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

היי
מתלבט מבין השלושה:

marantz sr5015
yamaha rx-v6a
denon avr-x2700h

לכולם פ'יצרים דומים כמעט, אותי מעניין מבין השלושה מה יתן לי סאונד יותר טוב?
למי שיש ניסיון עם הרסברים ויכול לתת רשמים תודה מראש

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #2 

יש לך 5014 בלוח בן 10 חודשים.

לא חושב שיש יותר מידי הבדל בצליל

באופן אישי אני חושב שהעיצוב של הימאהה פשוט מזעזע.
מהמעט נסיון שהיה לי עם הדנון - התחושה האישית שלי היתה שהצליל מעט חסר חיים אבל יש לדנון הרבה מעריצים

בקיץ יגיעו דנון ופיוניר חדשים...אם אתה יכול לחכות

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4218
נתן תודות: 1659 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

שליחה #3 

הדנון הוא הבחירה שלי ,הוא דומה בסאונד למרנץ אבל יש לו צג טוב ובולט שלי זה חשוב.הימאה לא קרובה בסאונד אליהם

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2469
נתן תודות: 751 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

שליחה #4 

לי גם יש בעיה עם העיצוב של מרנץ ויאמהה, ספציפית התצוגה. לכל אחד מהשלושה יתרונות וחסרונות. הבדלים מהותיים בסאונד, אם קיימים, קשורים בעיני בעיקר במערכת הכיול.
Jack of some trades, master of none

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1524
נתן תודות: 362 פעמים
קיבל תודות: 257 פעמים

שליחה #5 

לפי דעתי:
marantz 5014/15
כל הפיצרים האפשריים + מערכת הכיול פנטסטית! מרנץ לרכוש רק חדש (אתה לא רוצה להיכנס לסרטים)!
זו הבחירה שלי.

אם מחפש אמינות פרופר ושקט תעשייתי = ימאהה + (אבל)מערכת כיול פח.
חוסר אמינות פרופר = דנון.
שיקול שלך, תתחדש.

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #6 

הדגמים שרשמת של מרנץ ודנון דיי זהים, חוץ מהעיצוב ולכן לא רואה סיבה לשלם יותר על המרנץ.
יש לי את ה 2700H, רסיבר מצויין, אבל מערכת הכיול דיי חלשה, צריך לכוון אותו ידנית כדי למצות את הפוטנציאל. לדוגמה, יש לו נטיה להשתיק לגמרי את הסאב וצריך להגביר אותו משמעותית לעומת הכיול האוטומטי, כדי שהסאב יורגש בסרטים. ברגע שהמערכת מכויילת כמו שצריך, הוא נשמע מצויין, התפעול פשוט ומאוד מהיר. אני מדליק את ה Nvidia Shield TV pro, שבתורו מדליק את הרסיבר ואת הטלויזיה בצורה אוטומטית והכל עולה תוך שלוש שניות. אני רואה סקירות על פרוססורים שעולים 15 אלף דולר שלוקח להם מעל דקה לעשות BOOT וזה ממש מצחיק אותי. מעבר בין מקורות שונים הוא מיידי, ללא שום השהיות. אין שום בעיות בהעברת תמונה, בקיצור תמורה טובה למחיר.
השלט לדעתי דיי גרוע, אין לו תאורה אחורית וממש קשה לקרוא את הכיתוב על הכפתורים, אפילו בחדר מואר. אני משתמש בשלט של ה shield לשליטה על הווליום, כך שזה פחות מפריע.

Ergot פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 125
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #7 

תודה חברים
אולי נחכה קצת השנה בכל מקרה עיצוב לא מפריע לי מצידי שיראה כמו נעל מה שחשוב באמת זה הפשטות והאיכות

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #8 

כיף חיים.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

04/02/2021 14:42  
Ergot כתב:
תודה חברים
אולי נחכה קצת השנה בכל מקרה עיצוב לא מפריע לי מצידי שיראה כמו נעל מה שחשוב באמת זה הפשטות והאיכות
...
חח. הבעייה שלי היא עם התצוגות הזעירות. לא שאני משתמש בהן יותר מידי, אבל אם אני מידי פעם רוצה להעיף מבט, אני מעדיף לראות מה כתוב בלי צורך במשקפת.

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9621
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 354 פעמים

שליחה #10 

יש ברשותי Denon 2808c אם מעניין אותך
0505686382

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

03/02/2021 9:07  
שמוליק_טל כתב:
הדגמים שרשמת של מרנץ ודנון דיי זהים, חוץ מהעיצוב ולכן לא רואה סיבה לשלם יותר על המרנץ.
...
הבדלים מרכזיים בין דנון ומרנץ (חוץ מעיצוב) - מוסבר ב43:45

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

מפתיע, הוא אומר שהמרנץ נשמע קצת פחות טוב מהדנון, עוד סיבה טובה לקנות את הדנון :)

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

08/02/2021 13:33  
שמוליק_טל כתב:
מפתיע, הוא אומר שהמרנץ נשמע קצת פחות טוב מהדנון, עוד סיבה טובה לקנות את הדנון :)
...
לא בדיוק. הוא מדבר על ביצועים אלקטרוניים. הוא לא מתעסק בהאזנה סובייקטיבית למכשירים אלקטרוניים, רק בביצועים שלהם שהוא מודד במיכשור מתקדם. הHDAM של מרנץ מוסיף דיסטורשן במידה מסויימת, וזה דווקא משהו שהרבה אנשים מפרשים כ"סאונד חם". למשל במגברי מנורות.
הנה האתר אם מעניין אותך:
https://www.audiosciencereview.com/foru ... p?reviews/

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

מעניין, הדעה הרווחת היא שמרנץ יותר "מוסיקליים", אני מניח שזאת יותר השפעה שיווקית. המרנץ מתומחר גבוה יותר מהדנון ולכן חייב להיות שהוא גם נשמע טוב יותר, לא?
תכלס, המוצרים זהים חוץ מהעיצוב, המרנץ מתומחר גבוה יותר, כך שסאונד יונייטד מוכרים את אותו מוצר, בעטיפה שונה, למי שמוכן לשלם קצת יותר. גאוני ללא ספק.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

08/02/2021 13:59  
שמוליק_טל כתב:
מעניין, הדעה הרווחת היא שמרנץ יותר "מוסיקליים", אני מניח שזאת יותר השפעה שיווקית. המרנץ מתומחר גבוה יותר מהדנון ולכן חייב להיות שהוא גם נשמע טוב יותר, לא?
תכלס, המוצרים זהים חוץ מהעיצוב, המרנץ מתומחר גבוה יותר, כך שסאונד יונייטד מוכרים את אותו מוצר, בעטיפה שונה, למי שמוכן לשלם קצת יותר. גאוני ללא ספק.
...
המוזיקליות כנראה קשורה לשוני הזה בין המותגים, כמו שיש אנשים שחושבים שלתקליטים יש סאונד אנלוגי חם. ממליץ לך לראות את כל הראיון הזה למרות שהוא ארוך. אמיר לא חביב על אודיופילים באופן מיוחד בגלל הקריטריונים שלו למה מוצר טוב ומה לא משהו.

הרבה טוענים שיש לו הטייה לכיוון מוצרים של Harman בגלל שיש לו חברה התקנה למיליונרים שמוכרת מוצרים שלהם, אבל זה יותר בכל מה שקשור לרמקולים. יש מחקרים של פלוייד טול שניסו לנבא איזה סאונד רמקולים אנשים יעדיפו ונחשבים לאורים ותומים של הרבה חובבי אודיו. הרמן מיישמים אותם במותגי רמקולים שלהם. בעניין הזה יש בהחלט הרבה מקום להעדפות אישיות. מצד שני הוא קטל לא מעט מוצרים של הרמן כמו פרוססורים של ארקם וJBL. כמובן כשזה מגיע לרסיברים ופרוססורים יש את עניין הRC שיכול לגרום לשיפור כזה או אחר בסאונד שאנחנו שומעים כמאזינים ולא כמכשיר מדידה.

האתר בעיני חשוב גם אם הוא לא מושלם (והוא לא). הוא לא חי מפרסום (אין פרסום בכלל) או מחברות ששולחות מוצרים (רוב המוצרים שהוא סוקר נשלחים אליו על ידי חברים בפורום). הוא סוקר הרבה מוצרים שאין עליהם נתונים אובייקטיביים, אלא רק מה שהחברות עצמן מצהירות. לדוגמא קליפש מצהירים באופן קבוע על רגישות מאוד גבוהה של הרמקולים שלהם, אבל המדידות שלו ושל ארין (בחור מאוד רציני שעכשיו התחמש במערכת מדידות רמקולים דומה) על מספר רמקולים שלהם מוכיחות שהנתונים מנופחים. זה כבר הוכח בעבר אבל אולי בציוד פחות מתקדם.
זה הבחור השני שהזכרתי:
https://www.erinsaudiocorner.com/

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #16 

תשמע,בלי יותר מידי תיאוריות,השוותי את דנון 4700 למרנץ 7015 אצלי בבית!
חד וחלק הבדלים ברורים מאוד!
המרנץ יותר מוזיקלי- בהרבה!
קניתי מרנץ 7015.
כיף חיים.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

08/02/2021 15:03  
royla כתב:
תשמע,בלי יותר מידי תיאוריות,השוותי את דנון 4700 למרנץ 7015 אצלי בבית!
חד וחלק הבדלים ברורים מאוד!
המרנץ יותר מוזיקלי- בהרבה!
קניתי מרנץ 7015.
...
בסופו של דבר זה מה שחשוב. אם אתה נהנה ממנו כל השאר לא צריך לעניין אותך.

woodyg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 173
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #18 

מערכת כיול היא מרכיב חשוב אבל בסופו של דבר לא המיקרופון מקשיב לסאונד היוצא מהמערכת כל יום אלא האוזן שלך,
לכן מריצים כיול ומשפרים לפי התאמה אישית. "מערכת כיול פח" זו הצהרה מפוקפקת בתקפותה, שוב, כי האוזניים הפרטיות
הן מערכת הכיול האופטימלית. גם אנשי הסאונד המקצועיים ביותר שעובדים באולמות האקוסטיים ביותר מריצים כיול ומתאימים
אותו לאומנים, לסאונד שהם מבקשים להפיק, לסוג המוסיקה, למגוון הכלים ולבאלנס המבוקש וכדו'.

אם גוון הצליל היוצא מהרסיבר לא לטעמך גם מערכת הכיול המדוייקת ביותר לא תשנה זאת.

לקנות רסיבר בגלל תצוגה זה כמו ללכת לרופא בגלל המראה שלו, ברסיברים המודרניים אפשר לראות הכל על המסך הביתי.

אני במשך עשרות שנים עם יאמהה ומעולם לא התאכזבתי: גוון צליל לטעמי (כרגע 2080 שהשוויתי אותו בבית מול מרנץ סידרה 7),
אמינות ללא פשרות ותפעול ידידותי.

בהצלחה!

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7415
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 505 פעמים

שליחה #19 

כמו שאמרתי כיול לא משנה צליל . ויאללה התחלנו ....
Sony 1040
Monitor mass

Erezmats
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 36
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #20 

את הדגמים הספציפיים האלו של Denon ו Yamaha אני קצת פחות מכיר אך יכול לתת לך רשמים על Marantz SR5015
לפני כחודש החלטתי לשדרג את ה Pioneer Sc Lx85, אם זה באמת היה שדרוג בסאונד מעבר לכל הפיצ'רים שמסביב? בסטריאו לחלוטין, בקולנוע ביתי לא נראה לי.

נקודות למחשבה:

1.חלונית תצוגה: המהנדס שהחליט על חלונית תצוגה עגולה וקטנה שלא רואים בה כלום צריך לחתוך לו את הידיים. אין אפשרות ממקום הישיבה לראות באיזה ווליום נמצאים ואיזה פלט אודיו, ומי שאין לו סטרימר/ממיר לא תהיה לו אפשרות לדעת במסך גם אם לוחצים על כפתור ה Info, וזה משהו שכמעט היה דיל ברייקר מבחינתי אך פתרתי את הבעיה ע"י חיבור של Nvidia Shield Pro וכעת ניתן לקבל אינדיקציה על המסך, (חצי נחמה).

2.כיול: כשקיבלתי את הרסיבר שיחקתי איתו יומיים לפני הכיול האוטומטי כדי להבין מי נגד מי ואפילו הגעתי לתוצאות יפות באופן ידני, אך להפתעתי לאחר הכיול של Aydyssey האופציה של האיקוולייזר נחסמה. וזה מבאס שמכשיר צריך להחליט בשבילי איך לשמוע מבלי לתת לי את האפשרות לשפר לפי טעמי. כדי לנסות להתגבר על זה הורדתי את האפליקציה שבתשלום: MultyEQ Editor App כ 80 ₪ שהבנתי שניתן שם לשנות עקומות לכל זוג רמקולים והכיול נעשה דרכה. אך גם פה התאכזבתי כי כל שינוי שנעשה בעקומות לאחר הכיול נעשה באפילה מבלי לדעת בזמן אמת איך השינוי בא לידי ביטוי בחתימת הצליל בזמן ששיר או סרט מתנגנים, אלא לאחר כל שינוי מבלי שיודעים מה השתנה צריך לשמור באפליקציה ולשלוח לרסיבר לעדכון.

* עוד דבר שמעצבן זה כשעוברים בין Sound Mode אחד לשני קיימת השהייה של הצליל לחצי שניה. ב Pioneer זה לא היה קורה וזה משהו שמטריף. המעבר בין מקורות עובד יפה.

לדעתי הרסיבר עצמו נראה ממש יפה הרבה יותר משני החברות האחרות (לא משהו שאמור להשפיע על הבחירה).

בדגם מקביל של Denon ה Marantz יהיה טיפה יותר יקר עקב הרכיבים שהם משתמשים לחתימת הצליל היחודית וה"חמה" שלהם.

בק"ב ה Denon כנראה יהיו טיפה יותר טובים אך בסטריאו המצב מתהפך.

השאלה מה חשוב לך יותר.

שורה תחתונה בסטריאו ה SR5015 מעולה ובק"ב מרגיש לי קצת חלש כאילו חסר לו כוח אך עדיין לא מיציתי בו את מלוא הפוטנציאל.
מכיוון שנכון לעכשיו בגלל אילוצים אני שומע יותר מוסיקה מצפיית סרטים אני מרוצה.
אני הייתי ממליץ על דגם שדי קרוב לטווח המחיר ולשקול להוסיף קצת ולבדוק את Rxa 1080 של Yamaha סדרת ה Aventage

אין מה להתייחס למחירים של זאפ כמגיעים לחנות המחיר יכול להיחתך לא במעט.
שיהיה בהצלחה בכל מה שתבחר.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”