מודם ראוטר לאנלימיטד
-
alonhmdt
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 30
היי חברים,
מחפש המלצה למודם ראוטר לאנלימיטד. המודם ראוטר שקיבלתי מהחברה דיי גרוע מבחינת עוצמה.
מחפש המלצה למודם ראוטר לאנלימיטד. המודם ראוטר שקיבלתי מהחברה דיי גרוע מבחינת עוצמה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20197
- שם מלא: ארתור ליברמן
- WaterMelon
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 15
- שם מלא: Johnny
אני אישית גר בדירה.
העוצמות שאני מקבל מARCHER C6 דיי סבבה.
מקבל בין 300 ל650 Mbps בWifi (ככה שאין לי ממש צורך בWIFI6)
העוצמות שאני מקבל מARCHER C6 דיי סבבה.
מקבל בין 300 ל650 Mbps בWifi (ככה שאין לי ממש צורך בWIFI6)
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46461
אבל אם באותו מחיר אפשר לקבל נתב מתקדם יותר טכנולוגית, אין שום סיבה ללכת על נתב מיושן כמו ה- Archer C6.
אמ;לק
קנה את ה- HUAWEI AX3 PRO מ- Banggood. זמן אספקה עומד על קצת פחות משבועיים לערך.
לבחור מחסן HK. קופון: BGNLP293
http://bit.ly/AX3ProHK
אמ;לק
קנה את ה- HUAWEI AX3 PRO מ- Banggood. זמן אספקה עומד על קצת פחות משבועיים לערך.
לבחור מחסן HK. קופון: BGNLP293
http://bit.ly/AX3ProHK
-
alonhmdt
-
- חבר שרק התחיל

- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

ל- Unlimited לא צריך מודם.
- thelegend
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 201
Re:
ואלה לא ידעתי....
אני בבעיה דומה.
אני הולך לקבל בהמלצתך את ה AX3 בערך עוד שבועיים ויש לי כרגע ראוטר של סלקום (אני עם סיבים) והם יצטרכו לתת לי איזה שהוא מודם וכבר ראיתי איזה מישהו שהיו לו בעיות עם המודם שלהם ואחכ הגיע אליו טכנאי 4 שעות אז שהצליחו לגרום למודם שלהם לעבוד (כי הוא הביא ראוטר פרטי).
אולי פשוט עדיף לעבור לאנלימטיד, גם ככה המחירים דומים וזו אותה תשתית, לא?
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

לא משנה עם איזה ספק אתה הולך, תגיד להם שיש לך נתב משלך, זה יחסוך זמן.
- WaterMelon
-
- חבר שרק התחיל

אני בחבילה של 1000/100 (אנלימיטד + 015)02/02/2021 8:47alonhmdt כתב: @WaterMelon על כמה אתה משלם?
@ziv_r זה רק ראוטר לא? אני מעדיף מכשיר אחד שמשלב את שניהם....
-
alonhmdt
-
- חבר שרק התחיל

@WaterMelon לקבל קרוב לחצי מהירות הורדה ממה שאתה משלם מרגיש לי לא כל כך אופטימילי.
@ziv_r נשמע לי מוזר מאוד ולא הכרתי את זה. אתה יכול לפרט קצת על העניין הזה שלא צריך מודם לאנלימיטד? איך הרשת תדע ליצור תקשורת עם הספק?
@ziv_r נשמע לי מוזר מאוד ולא הכרתי את זה. אתה יכול לפרט קצת על העניין הזה שלא צריך מודם לאנלימיטד? איך הרשת תדע ליצור תקשורת עם הספק?
- WaterMelon
-
- חבר שרק התחיל

02/02/2021 11:43alonhmdt כתב: @WaterMelon לקבל קרוב לחצי מהירות הורדה ממה שאתה משלם מרגיש לי לא כל כך אופטימילי.
@ziv_r נשמע לי מוזר מאוד ולא הכרתי את זה. אתה יכול לפרט קצת על העניין הזה שלא צריך מודם לאנלימיטד? איך הרשת תדע ליצור תקשורת עם הספק?...
אם חשוב לך לקבל יותר מ850 Mbps בחיבור של הWIFI,אז תלך על תקן AX.
אצלי WIFI הוא שולי ולכן לא אכפת לי לקבל 650 Mbps,זה גם לא מזיז לפינגים אז ככה שלא אכפת לי.
בחיבור קווי חשוב לציין שאני מקבל בבדיקת המהירות את מלוא המהירות ההורדה והעלאה 1000/100 Mbps.
בהורדות ישירות (משרתים שתומכים במקסימום מהירות הורדה) אני מקבל גם את רוב המהירות 125 Mib/s שזה שווה ערך ל 1000 Mbps.
- eran405
-
- אחראי תחום רשתות

- תגובות: 3388
בהנחה שמודבר על תשתית אנלימטד/סלקום פייבר שנכנס סיב לדירה אז צריך מודם gpon אבל אי אפשר להשתמש באחד פרטי (ראה המשך). אם מדובר על תשתית אנלימטד שהתקינו פעם שכבל רשת נכנס לדירה אז אין צורך במודם, אתה מקבל שקע רשת ומחבר את ה-WAN של הראוטר ישירות לשקע.02/02/2021 11:43alonhmdt כתב: נשמע לי מוזר מאוד ולא הכרתי את זה. אתה יכול לפרט קצת על העניין הזה שלא צריך מודם לאנלימיטד? איך הרשת תדע ליצור תקשורת עם הספק?...
לגבי המודם שצריך לאנלימטד/סלקום פייבר:
א. שם לב שאם אתה מדבר על לקנות מודם/ראוטר משולב אתה כנראה מדבר על מודם VDSL שמתחבר לקו טלפון. למודם הזה אין שום קשר לתשתית של אנלימטד/סלקום שנכנסת עם סיב לדירה ועובדת בטכנולוגית GPON.
ב. גם אם תמצא ותקנה ראוטר פרטי שמשלב מודם GPON שמתאים לתשתית של סלקום זה לא יעבוד לך, מאותה הסיבה שאי אפשר לקנות ציוד docsis ולחבר אותו לתשתית הוט. הזיהוי שלך מול הרשת של סלקום הוא לפי המודם שהם מספקים לך. אם לא תשתמש במודם שהם נתנו לך הרשת לא תזהה אותך ולא יהיה חיבור.
אם אתה רוצה לחבר ראוטר פרטי, אתה צריך להצליח להשיג מהם מודם בנפרד מהראוטר - המודם הנפרד יתחבר מצד אחד לסיב ומצד שני יצא כבל רשת לראוטר הפרטי. בחלק מהמקרים זה הולך יותר בקלות ובחלק יש סיפורים אלף לילה ולילה (ראה את הדיון שמתחיל בפוסט השני שאני מקשר):
viewtopic.php?f=44&t=355736
viewtopic.php?p=3149852#p3149852
בנוסף אם אתה כן מצליח לקבל מהם מודם בנפרד, שם לב שהחייגן pppoe יהיה בראוטר הפרטי ולכן צריך ראוטר פרטי שתומך בקצבים האילו בחייגן pppoe.
אם הסיבה העיקרית שאתה לא מרוצה מהראוטר שלהם זה הקליטה האלחוטית, אז אולי אופציה יותר הגיונית היא להמשיך להשתמש בו כראוטר אבל להוסיף פתרון אלחוטי אחר, כאשר כרגיל תרצה לכבות את ה-wifi בראוטר שלהם (אבל לא חובה).
ראה עוד פרטים בפוסט הבא (כאשר שם מדובר על תשתית בזק אז כן מודבר על מודם/ראוטר VDSL2, למיטב ידעתי אין אפשרות להפוך את הראוטר משולב של סלקום ל-bridge ולכן אופציה א' זה רק אם אתה מקבל מודם בנפרד כמו שכתבתי לעיל, ואופציה ב' זה בדיוק האופציה שאתה ממשיך להשתמש בראוטר שלהם אבל מוסיף פתרון אלחוטי אחר כמו שכתבתי לעיל):
viewtopic.php?p=3147972#p3147972
באותה מידה אפשר להשתמש בכל ראוטר אחר במקום ה-C7, או כל פתרון mesh שתומך בתצורה של AP בלבד או פתרונות שמראש מיועדים לשימוש של AP בלבד (כמו הפתרון העסקי הזה).
ואם צריך קצת רקע בשביל להבין על מה אני מדבר תקרא את זה:
viewtopic.php?p=3149181#p3149181