Router as AP vs Deco M5
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
1. כן. בחיבור קווי של נקודות גישה תוכל לקבל מהירות מקסימלית בהתאם לתשתית. במקרה שלך הרשת הפנימית 1000M. לגבי יציאה לאינטרנט - בהתאם למה שיש לך היום.
2. בהחלט ניתן לקבל ברשת האלחוטית הפנימית קצבים גבוהים יותר מ-500M.
3. אין שום קשר ל-DNS. התכוונת אולי ל-DHCP?
4. הוטבוקס4 מודם מאד יציב. לא אמור להיות מצב שפעם ב-10 ימים צריך לאתחל אותו. הרשת האלחוטית ממנו לא מצטיינת בלשון המעטה. הפיכתו לברידג' וחיבור ראוטר איכותי מומלצת.
5. לא משנה. לא תרגיש שום הבדל מבחינת ביצועים.
6. אמל"ק. תוכל לחבר סוויצ'ים כרצונך, לא יפגע בביצועים.
7. דווקא פה אני לא בטוח.
במקום דקו, תשקול לקנות 3 יחידות של Huawei AX3 Pro. תעשה חיפוש בפורום ותלמד מניסיון החברים.
2. בהחלט ניתן לקבל ברשת האלחוטית הפנימית קצבים גבוהים יותר מ-500M.
3. אין שום קשר ל-DNS. התכוונת אולי ל-DHCP?
4. הוטבוקס4 מודם מאד יציב. לא אמור להיות מצב שפעם ב-10 ימים צריך לאתחל אותו. הרשת האלחוטית ממנו לא מצטיינת בלשון המעטה. הפיכתו לברידג' וחיבור ראוטר איכותי מומלצת.
5. לא משנה. לא תרגיש שום הבדל מבחינת ביצועים.
6. אמל"ק. תוכל לחבר סוויצ'ים כרצונך, לא יפגע בביצועים.
7. דווקא פה אני לא בטוח.
במקום דקו, תשקול לקנות 3 יחידות של Huawei AX3 Pro. תעשה חיפוש בפורום ותלמד מניסיון החברים.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
באופן כללי אתה מחבר את כל הצרכנים הכבדים שלך בחיבור קווי ולכן אין בעיה. לגלישה רגילה, סטרימנג ואפילו הורדות כרגיל אין שום צורך בקצבים כאלה גבוהים, אבל שם לב שברגע שיש לך מספק צרכנים במקביל העסק כבר יותר מסתבך: נגיד שיש לך 5 משתמשים אלחוטיים שמנסים להשתמש ברשת בו זמנית ונגיד ששניים מהם לוקחים 100 מגה כל אחד, זה כבר יכול לחנוק לך חיבור של 200 מגה (ולהשפיע לרגע גם על צרכנים קלים אחרים). פה היתרון של חיבור סיב 1 גיגה, אם אתה אף פעם לא מנצל את מלוא החיבור זה דבר מאד חיובי לדעתי ומונע בעיות שיש ברגע שאתה מנצל חיבור עד הסוף (ועם אתה אף פעם גם לא מנצל 500 מגה אז כנראה שאתה יכול גם להסתפק בחיבור סיב של 500 מגה). עוד יותר משמעותי ההבדל באפלוד וזה מאד מאד משפיע על שימושים שונים ברשת במקביל לצרכן שטוחן את ה-upload (כמו לדוגמא טורנטים). שוב אידאלית אתה צריך להמנע מלהגיע למצב שאתה מנצל את כל האפלוד של החבילה שלך.31/01/2021 5:06birdsky21 כתב: 1. בעתיד כנראה אשדרג לסיב אופטי 1 גיגהביט ואני בכללי רוצה להבין אם יש אפשרות שאקבל את המהירות הזאת (נגיד 500+) אלחוטית/מה בעצם צריך בשביל להגיע לאזור ה600-900 מגהביט אלחוטי? WiFi 6?...
גם א' וגם ב' יכולים לעבוד מצויין. כביכול באמת עדיף א' אבל אם זה מסבך לך את ההעברה של הכבלים ובציוד שאתה מתקין בקומה 2 יש מספיק פורטים (או שאתה קונה ומתקין שם סוויץ פשוט של 1 גיגה ומתחבר דרכו) אז אופציה ב' כנראה עדיפה. אין שום סיבה להסתבך עם העברה יותר מסובכת של כבלים בשביל א'.31/01/2021 5:06birdsky21 כתב: 2. ההוטבוקס כנראה ישאר בקומה השלישית ועוד לא העברתי כבלי רשת, אז בעצם אני לא יודע איך עדיף.
א- להעביר כבל מקומה 3 לקומה השנייה ועוד כבל מקומה 3 לקומה הראשונה. ואז בעצם 2 הAP יחוברו ישירות לראוטר הראשי
ב- להעביר כבל מקומה 3 לקומה השנייה ועוד כבל מקומה 2 לקומה הראשונה. ואז בעצם יהיה AP אחד שיחובר ישירות וAP ראשון שיחובר לAP שני, שהוא בעצמו מחובר לראשי.
אני מניח שאפשרות א' עדיפה, אבל 2 האפשרויות יעבדו? בכללי כנראה אפרוס CAT6A, לא אמור להיות אובדן מהירות בגלל אורך הכבלים, לא? במקסימום העברה בין כבל שמחבר 2 קומות....
לגבי האורך של הכבלים, כבלי CAT 5 ומעלה תומכים ב-1 גיגה עד 100 מטר (כלומר 100 מטר כבל בין פורט אחד לשני כולל כבלי גישור, שקעים וכו'). אם אתה מחבר ציוד אקטיבי קומה 2 (כמו סוויץ, כולל כזה המובנה בראוטר/AP) אז בעצם אתה יכול להעביר כבל של 100 מטר מקומה 3 לקומה 2 וכבל אחר של עוד 100 מטר מקומה 2 לקומה 1. איכשהו אני בספק שמדובר על מרחקים כאלה בין הקומות שלך...
אני לא בדיוק מבין על איזה ציודים אתה מדבר, אבל כן אם אתה רוצה roaming תקנה ציוד שתומך ב-roaming כמו לדוגמא ציודי mesh. אם אתה מחפש לחסוך כסף פשוט תלך על ה-AX3. למיטב הוא תומך ב-mesh בין היחידות שלו גם בחיבור קווי וגם אלחוטי. אתה אפילו יכול לחכות עם העברת הכבלים ולבדוק דבר ראשון איזה זה יהיה בחיבור אלחוטי בין היחידות ורק אם זה לא מספק אותך להעביר כבלים.31/01/2021 5:06birdsky21 כתב: 3. החיסרון באפשרות הראשונה היא שאין fast roaming. הבנתי שבאפשרות השנייה, כל הנקודות על אותן channel וגם אין אפשרות לשנות אותו. באיזו אפשרות אתם חושבים שכדאי לבחור ולמה? אנסה לחדד- בכללי ההבדל בין 2 האפשרויות הוא עניין של 300-400 שקל, אני מוכן לשלם את המחיר הזה בשביל fast roaming.
......
ה-M5 אמנם לא כזה יקר, אבל זהו ציוד בתקן AC המיושן. הייתי מחפש ציוד wifi 6 שתומך ב-roaming (לדעתי רב/כל ציודי ה-wifi 6 יתמכו בזה). אם זה יקר לך מידי תלך על ציוד סיני כמו ה-AX3.
הייתי מוצא טכנאי שאין לך חשש שהוא "עוקץ" אותך. אתה רוצה טכנאי שתוכל לקבל ממנו עזרה בתכנון הרשת או לכל הפחות טכנאי שהוא יודע את כל מה ש"צריך לדעת לגבי השלחת כבלים" בשביל שאתה לא תצטרך לדעת דברים כאלה.31/01/2021 5:06birdsky21 כתב: 4. דברים שאני צריך לדעת לגבי השלחת כבלים על ידי טכנאי? נגיד לראות שכתוב על הכבלים שהם אכן CAT6a? איך לוודא שהוא לא עוקץ/מרמה?...
זה בהחלט מאד תלוי ברשת ואם מדובר על חיבורים קווים על כמה חיבורים קווים את מתכנן בכל איזור. באופן כללי התכנון הכי פשוט והכי מומלץ הוא סוויץ אחד גדול בנקודה מרכזית ולחבר את כל הנקודות אליו (אם צריך להעביר גם 2 או אפילו 3 כבלים לחדרים שצריכים את זה). אם בחדר מסויים יש לך מספיק מכשירים קווים אז אפשר לשקול לשם שם סוויץ ואז אפשר להסתפק בכבל אחד שמגיע על לסוויץ ואליו את יכול לחבר מכשירים ככגודל הסוויץ.31/01/2021 5:06birdsky21 כתב: 5. בהנחה ואני בונה בית חדש של 3 קומות, איך נהוג לתכנן את הרשת הביתית? זה בטח תלוי בבית, אבל נגיד switch בכל קומה, חיבור כבל אחד בין 2 ל1 ובין 2 ל3, ואז מחברים כל חדר בקומה, לswitch בקומה? נשמע יותר הגיוני מעכשיו לחבר את כל החדרים רק למיקום אחד עם switch אחד......
איפה לשם את הסוויץ המרכזי לא כזה משנה מבחינה טכנית, אבל מבחינה לוגיסטית אתה צריך מקום שיהיה לך נח להתקין בו את כל ציוד הרשת המרכזי כמו הסוויץ הראשי והראוטר הראשי, שבמקרה של ציוד רשת ביתי יהיה גם ה-AP הראשי אז צריך לבחור מקום בהתאם. בנוסף צריך שגם החיבור לאינטרנט יהיה באותה נקודה (תשתיות בזק/הוט/סיבים שנכנסים לדירה). אם זה ממש בית חדש זה משהו שכדאי לתכנן כמה שיותר מוקדם.
לבסוף לגבי ציוד יותר עיסקי, אני מקבל את הרושם שזה באמת לא ציוד שמתאים לך, אבל בעיקר בגלל ההתעסקות וההבנה הנדרשת. אתה ציינת שהוא לא מתאים בגלל המחיר, אבל ממה שאני מכיר הציודים העיסקיים היותר זולים הם באותו מחיר כמו ציוד ביתי איכותי וכרגיל נותנים תמורה יותר טובה למחיר בשביל מי שמוכן "להתעסק" איתם. אם בעתיד, או אפילו היום, התחום מעניין אותך ואתה מוכן גם להשקיע קצת (בעיקר מבחינת לימוד איך להתקין ולקנפג את הציוד) לדעתי ציוד כזה בהחלט שווה את המחיר הכספי ואת ההשקעה. אישית הייתי קונה היום ER-X + מספר יחידות של U6-Lite (אני מנחש שבמקרה שלך גם 2 יחידות במיקום נכון יספיקו, אבל זה מאד תלוי בבית וקשה להגיד בלי לבדוק בפועל, בנוסף יש גם אילוצים לוגיסטיים ויתכן שבכלל עדיף דגמים אחרים שלהם - לבינתיים המחבר שלהם ב-wifi 6 מוגבל יחסית).