טיפים לקראת השחלת כבלי תקשורת בדירה
שלום לכולם,
אני מעוניין להשחיל כבלי תקשורת בדירה. כרגע יש חוטי משיכה בצינורות בארון התקשורת.
קראתי קצת וכתבו כאן בעבר ש-cat6 או cat6a הוא מעבר לצרכים של משתמש ביתי אבל נראה לי שעדיף לעבוד עם משהו עדכני יותר מ-cat5e שיעבוד טוב גם לעתיד היותר רחוק.
איך יודעים כמה מטר כבל צריך לרכוש לדירה רגילה? מעוניין לחבר 5 נקודות תקשורת .
לכבל תקשורת cat6 (או cat6a או cat7 ) הכלים הנלווים כמו לוחץ ראשים, הם אוניברסליים או שיש לכל כבל כלי ייעודי? אם יש לחבר כלים כי השחיל בעבר cat5e זה יכול להתאים?
יש המלצות לחנות שמוכרת את הציוד הרלוונטי?
תודה מראש לעונים
אני מעוניין להשחיל כבלי תקשורת בדירה. כרגע יש חוטי משיכה בצינורות בארון התקשורת.
קראתי קצת וכתבו כאן בעבר ש-cat6 או cat6a הוא מעבר לצרכים של משתמש ביתי אבל נראה לי שעדיף לעבוד עם משהו עדכני יותר מ-cat5e שיעבוד טוב גם לעתיד היותר רחוק.
איך יודעים כמה מטר כבל צריך לרכוש לדירה רגילה? מעוניין לחבר 5 נקודות תקשורת .
לכבל תקשורת cat6 (או cat6a או cat7 ) הכלים הנלווים כמו לוחץ ראשים, הם אוניברסליים או שיש לכל כבל כלי ייעודי? אם יש לחבר כלים כי השחיל בעבר cat5e זה יכול להתאים?
יש המלצות לחנות שמוכרת את הציוד הרלוונטי?
תודה מראש לעונים
תודה על התגובה. עוד כמה שאלות...
ההבדל בגודל משמעותי?
במחשבה שלי הנתב יהיה בחדר מרכזי בבית ובארון התקשורת יהיה סוויטש אליו שאר החדרים יתחברו.
הבית מחובר לסיבים אז יהיה בארון גם מתאם מאופטי ל-rj45. המתאם עצמו קטן יחסית.
Cat6 יכול להתאים עם הכלים להשחלה של cat5e?
ההבדל בגודל משמעותי?
במחשבה שלי הנתב יהיה בחדר מרכזי בבית ובארון התקשורת יהיה סוויטש אליו שאר החדרים יתחברו.
הבית מחובר לסיבים אז יהיה בארון גם מתאם מאופטי ל-rj45. המתאם עצמו קטן יחסית.
Cat6 יכול להתאים עם הכלים להשחלה של cat5e?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
כן. אפשר לעבוד עם הכלים של CAT5E ב-CAT6, ואני גם אישית חושב ש-CAT6 זה הכבל הכי עדיף ומומלץ לתשתיות קיימות בקירות הבית.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
רק תעביר 2 כבלי רשת לנקודה בה צפוי להיות הראוטר- אחד מהמחבר סיבים ושני לחזור לסוויצ'
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3546
- נתן תודות: 1108 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
אני אוסיף כמה שאלות שמעניינות אותי,
1. בשלב בניית הבית: אפשר לבקש תוכניות חשמל\תקשורת מהקבלן? האם עדיף לבקש מהקבלן משהו במהלך הבנייה? או להתעסק עם זה לאחר קבלת הבית?
2. השחלות עצמן מבצעים בשקעי התקשורת שמיועדים לטלפונים? וביציאה מחליפים את השקע לאינטרנטי?
3. נניח באחד החדרים יש נקודת חשמל וטלוויזיה בלבד, מעבירים את זה לאחת מהנקודות האלה?
4. האם יש תקן או סטנדרט בבנייה החדשה שבה הקבלן מחוייב לספק נקודת תקשורת בכל חדר? במידה וכן, הוא מחוייב לחבר הכל לארון התקשורת?
דרך אגב, שלחתי את השאלה לקבלן והתשובה שקיבלתי "ברגע שיזמנו אותכם לפגישה בשינויי דיירים, תוכלו לקבל תוכנית חשמל ותקבלו במקום הסבר"
אני בטוח שטיפים כאן יעזרו מאוד.
1. בשלב בניית הבית: אפשר לבקש תוכניות חשמל\תקשורת מהקבלן? האם עדיף לבקש מהקבלן משהו במהלך הבנייה? או להתעסק עם זה לאחר קבלת הבית?
2. השחלות עצמן מבצעים בשקעי התקשורת שמיועדים לטלפונים? וביציאה מחליפים את השקע לאינטרנטי?
3. נניח באחד החדרים יש נקודת חשמל וטלוויזיה בלבד, מעבירים את זה לאחת מהנקודות האלה?
4. האם יש תקן או סטנדרט בבנייה החדשה שבה הקבלן מחוייב לספק נקודת תקשורת בכל חדר? במידה וכן, הוא מחוייב לחבר הכל לארון התקשורת?
דרך אגב, שלחתי את השאלה לקבלן והתשובה שקיבלתי "ברגע שיזמנו אותכם לפגישה בשינויי דיירים, תוכלו לקבל תוכנית חשמל ותקבלו במקום הסבר"
אני בטוח שטיפים כאן יעזרו מאוד.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
- spon83
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 995
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 108 פעמים
@vivi
1. עדיף לקבל תוכניות ולעשות שינויים במהלך הבניה.
2. בדרך כלל יש ארון תקשורת (מתח נמוך) שאליו מרכזים את כל הטלפוניה והתקשורת - עדיף לבקש מלכתחילה ארון עמוק/גדול יותר אם מתאפשר.
3. לא ברורה לי השאלה.
4. הקבלן אמור לספק הכנה לנקודת תקשורת אך אינו מחוייב למשוך כבלים אלה רק חוטי משיכה.
1. עדיף לקבל תוכניות ולעשות שינויים במהלך הבניה.
2. בדרך כלל יש ארון תקשורת (מתח נמוך) שאליו מרכזים את כל הטלפוניה והתקשורת - עדיף לבקש מלכתחילה ארון עמוק/גדול יותר אם מתאפשר.
3. לא ברורה לי השאלה.
4. הקבלן אמור לספק הכנה לנקודת תקשורת אך אינו מחוייב למשוך כבלים אלה רק חוטי משיכה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
שים לב שלא ניתן לבצע שינויים בחדר ממ"ד, אבל למעט זאת, אתה יכול לבקש להוסיף נקודות תקשורת היכן שאתה צריך.
ז"א נקודות נוספת, עם שרוול וחוט משיכה.
בנוגע לממ"ד, הכי פשוט זה להשתמש במוליך של קו בזק. זה מה שעשיתי אצלי, שלפתי את חוט הטלפון ובמקומו משכתי כבל CAT6 וחיברתי שקע RJ45.
ז"א נקודות נוספת, עם שרוול וחוט משיכה.
בנוגע לממ"ד, הכי פשוט זה להשתמש במוליך של קו בזק. זה מה שעשיתי אצלי, שלפתי את חוט הטלפון ובמקומו משכתי כבל CAT6 וחיברתי שקע RJ45.