שלום לכולם,
אשמח לעצתכם בנוגע להתלבטות שיש לי.
אני מעוניין לקנות טלוויזיה חדשה, כשהשימושים שלה יהיו בעיקר שידורי טלוויזיה רגילים ולא ממש איכותיים. החדר יהיה מואר היטב במהלך היום, אך יחסית חשוך במהלך הערב.
ההתלבטות שלי היא בין שני הדגמים האמורים, בגודל 55 אינץ', כשהפרש המחיר לא מהווה שיקול דרמטי.
מה שיותר חשוב לי הוא שהעיבוד של הטלוויזיה יהיה טוב, כדי להתגבר על האיכות הירודה של השידורים שלרוב יהיו בו, ושחורים טובים כאשר הצפייה תהיה בחושך.
הייתי קונה אולד כמו שיש לי, אבל לשימושים של הטלוויזיה הזו עדיף שלא, כדי להימנע מצריבות, לכן זה יורד מהפרק.
ההתלבטות מגיעה מ-3 נקודות מרכזיות - השירות של סוני (לא התנסיתי בו מעולם, מאמין שאקנה מחנות מתמחה, כך שיהיה את ה"גב" שלהם), תקלות ששמעתי שיש לאחרונה בטלוויזיות של סוני (כך שמעתי, שואל אתכם), והשחורים הלא טובים שיש ב-LG באופן טבעי (IPS).
כמובן שיש ברקע את העניין של החלפת הדגמים של 2021, שאני לא יודע מתי היא אמורה לקרות.
אשמח לדעת למי שיש ניסיון עם שתי הטלוויזיות הנ"ל, בתנאים שציינתי, עד כמה השחורים ב-LG גרועים (כולל ה-Local Dimming, שעד כמה שראיתי ביוטיוב נראה לא משהו), ובכלל ניסיון עם נותני השירות של סוני ועם הטלוויזיה.
בסמסונג אני לא מעוניין, לכן אין טעם להציע.
תודה מראש!
התייעצות בנוגע לטלוויזיה חדשה - XH95 VS Nano90
-
imprezadude
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 28
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 0
אני צופה ב- XH95 כבר כמעט ארבעה חודשים. מלבד פעם ביומיים בערך שקופץ לי הגוגל אסיסטנט בלי סיבה, אין שום תקלות.
לעניות דעתי אין כאן השוואה בכלל, הסוני הרבה, הרבה יותר מוצלחת. ראשית כל, יש לדגם הזה את המעבד X1 Ultimate שהוא הטוב ביותר של סוני (נכלל גם בטלויזיות הכי יקרות כגון A9G, אולד). מדובר גם ככל הנראה במעבד הכי טוב שקיים היום בין כל המותגים השונים. אני, כמוך, צופה המון בתכנים באיכות נמוכה, בעיקר בשידורים רגילים ו- VOD. אז אמנם התמונה לעולם לא תהיה חדה ומושלמת כמו 4K HDR, האמת רחוק מאוד מזה, אבל הסוני עושה את העבודה האפשרית הטובה ביותר. אני צופה מ-2.1 מטר במסך 65, והאמן לי אני לא סובל מהתכנים הנחותים, אפילו 720p.
הסוני גם תהיה לך טובה יותר בסביבה מוארת בעקבות בהירות גבוהה מאוד. בסביבה חשוכה לחלוטין הסוני לא מצטיינת אבל עושה את העבודה יפה, בסביבה חשוכה למחצה היא מדהימה. הנאנו תציג לך שחורים כאפורים ועשויה להביא איתה כל מיני מחלות פאנל שמגיעות לרוב עם IPS. אני סבלתי מפאנל כזה חודשיים, לעולם לא חוזר.
הדגמים החדשים יגיעו לארץ אולי עוד חצי שנה. אולי. וגם אז מחירן יהיה משוגע.
בקיצור, סוני XH95 האופציה הטובה, בפער מאוד ניכר.
לעניות דעתי אין כאן השוואה בכלל, הסוני הרבה, הרבה יותר מוצלחת. ראשית כל, יש לדגם הזה את המעבד X1 Ultimate שהוא הטוב ביותר של סוני (נכלל גם בטלויזיות הכי יקרות כגון A9G, אולד). מדובר גם ככל הנראה במעבד הכי טוב שקיים היום בין כל המותגים השונים. אני, כמוך, צופה המון בתכנים באיכות נמוכה, בעיקר בשידורים רגילים ו- VOD. אז אמנם התמונה לעולם לא תהיה חדה ומושלמת כמו 4K HDR, האמת רחוק מאוד מזה, אבל הסוני עושה את העבודה האפשרית הטובה ביותר. אני צופה מ-2.1 מטר במסך 65, והאמן לי אני לא סובל מהתכנים הנחותים, אפילו 720p.
הסוני גם תהיה לך טובה יותר בסביבה מוארת בעקבות בהירות גבוהה מאוד. בסביבה חשוכה לחלוטין הסוני לא מצטיינת אבל עושה את העבודה יפה, בסביבה חשוכה למחצה היא מדהימה. הנאנו תציג לך שחורים כאפורים ועשויה להביא איתה כל מיני מחלות פאנל שמגיעות לרוב עם IPS. אני סבלתי מפאנל כזה חודשיים, לעולם לא חוזר.
הדגמים החדשים יגיעו לארץ אולי עוד חצי שנה. אולי. וגם אז מחירן יהיה משוגע.
בקיצור, סוני XH95 האופציה הטובה, בפער מאוד ניכר.