פרטנר פייבר - בעיות בשיחות לחו''ל - עזרה תתקבל בברכה
חיכינו חיכנו וסף סוף חיברו אותנו לפרטנר פייבר במהירות 1000/100, עם ראוטר שלהם.
בדיקת מהיות שמחוברת ישירות הראתה 1.1 gb
בידקת מהירות בwifi 300-400
ומחוברים לחשבון ג'יימי ג.
הכל טוב על פניו, אבל שיחת וידאו פשוטה לחו''ל דרך ואטסאפ: מתנתקת מייד/לא מצליחה להתחבר/מקרטעת. גם שיחות הזום פחות טובות ממה שהיה.
עד היום בחיבור רגיל דרך סלקום במהירות 100 mb הכל היה תקין.
יש למישהו רעיון מה אפשר לעשות לפני שאני נאלץ לשוב אחורה בזמן אל כבלי הנחושת.
בבקשה עזרו...
תודה אורי
בדיקת מהיות שמחוברת ישירות הראתה 1.1 gb
בידקת מהירות בwifi 300-400
ומחוברים לחשבון ג'יימי ג.
הכל טוב על פניו, אבל שיחת וידאו פשוטה לחו''ל דרך ואטסאפ: מתנתקת מייד/לא מצליחה להתחבר/מקרטעת. גם שיחות הזום פחות טובות ממה שהיה.
עד היום בחיבור רגיל דרך סלקום במהירות 100 mb הכל היה תקין.
יש למישהו רעיון מה אפשר לעשות לפני שאני נאלץ לשוב אחורה בזמן אל כבלי הנחושת.
בבקשה עזרו...
תודה אורי
אין לי מושג לגבי הבעיה הספציפית אבל באופן כדאי לנסות לבודד תקלות כאלה:
א. האם בדקת ממספר מכשירים שונים? האם יש לך מכשיר שאתה יכול לוודא שבדיוק אותה הבדיקה עובדת דרך רשת אחרת (אידאלית לבדוק הכל דרך לפטופ שאפשר לבדוק דרכו גם בחיבור קווי ואלחוטי - ראה המשך, ובשביל לוודא שהכל תקין בלפטופ לבדוק מול רשת אצל חבר או שכן וכו')?
ב. תתחיל מחיבור מחשב בצורה קווית ישירות לראוטר האם גם ככה יש את התקלה? אם כן ויש לך מתאם מדיה בנפרד, אז אפשר לחבר את המחשב ישירות למתאם מדיה ללא הראוטר בכלל ולבדוק האם התקלה עדיין קורית. אם יש תקלה בחיבור קווי, וזה לא בעיה במכשיר עצמו או בראוטר, אז צריך לנסות לדבר עם המוקד של פרטנר (כך בחשבון שאם הייתה תקלה גורפת כמו שאתה מתאר בפרטנר היה רעש גדול על זה וכנראה שגם היו מתקנים במהרה).
ג. אם בחיבור קווי הכל תקין, האם עם אותו מחשב בחיבור אלחוטי (בתקווה יש לך לפטופ שאפשר לעשות איתו גם בדיקה קווית וגם אלחוטית), ללא כל שימוש אחר ברשת מהמחשב, וללא צרכנים אחרים מחוברים לרשת האלחוטית, הבעיה עדיין קורית?
ולהמשיך כך עד שמבודדים את התקלה.
א. האם בדקת ממספר מכשירים שונים? האם יש לך מכשיר שאתה יכול לוודא שבדיוק אותה הבדיקה עובדת דרך רשת אחרת (אידאלית לבדוק הכל דרך לפטופ שאפשר לבדוק דרכו גם בחיבור קווי ואלחוטי - ראה המשך, ובשביל לוודא שהכל תקין בלפטופ לבדוק מול רשת אצל חבר או שכן וכו')?
ב. תתחיל מחיבור מחשב בצורה קווית ישירות לראוטר האם גם ככה יש את התקלה? אם כן ויש לך מתאם מדיה בנפרד, אז אפשר לחבר את המחשב ישירות למתאם מדיה ללא הראוטר בכלל ולבדוק האם התקלה עדיין קורית. אם יש תקלה בחיבור קווי, וזה לא בעיה במכשיר עצמו או בראוטר, אז צריך לנסות לדבר עם המוקד של פרטנר (כך בחשבון שאם הייתה תקלה גורפת כמו שאתה מתאר בפרטנר היה רעש גדול על זה וכנראה שגם היו מתקנים במהרה).
ג. אם בחיבור קווי הכל תקין, האם עם אותו מחשב בחיבור אלחוטי (בתקווה יש לך לפטופ שאפשר לעשות איתו גם בדיקה קווית וגם אלחוטית), ללא כל שימוש אחר ברשת מהמחשב, וללא צרכנים אחרים מחוברים לרשת האלחוטית, הבעיה עדיין קורית?
ולהמשיך כך עד שמבודדים את התקלה.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
הסיכוי שראוטר לא תקין גורם לבעיה הוא מאד נמוך לדעתי, אלא אם כן שינית בו הגדרות שהביאו למצב הקיים
לדעתי לפחות יותר סביר שהבעיה בהגדרות ככל שהגדרת כאלו בראוטר - איפוס לברירת מחדל יכול לפתור את זה
או בעיית ניתוב בדרך בינך לבין היעד - האבחנה שמדובר רק בשיחות ווואטסאפפ לחו"ל כשלכאורה בשיחות וואטסאפפ בארץ אין בעיה כזו מוזרה ומכוונת את הבעיה לכיוון הניתוב לחו"ל או בתעבורה מהיעד- לא אמרת דבר על לאן השיחות ומה איכות התשתית והתקשורת שם- זה יכול להשפיע על האיכות בצד שלך
"עשיתי את כל הבדיקות לפני שכתבתי פה" - זה מעולה אבל אני מבין שהתוצאות שלהן סודיות ולא יעזרו למי שחשב לעזור לך....
לדעתי לפחות יותר סביר שהבעיה בהגדרות ככל שהגדרת כאלו בראוטר - איפוס לברירת מחדל יכול לפתור את זה
או בעיית ניתוב בדרך בינך לבין היעד - האבחנה שמדובר רק בשיחות ווואטסאפפ לחו"ל כשלכאורה בשיחות וואטסאפפ בארץ אין בעיה כזו מוזרה ומכוונת את הבעיה לכיוון הניתוב לחו"ל או בתעבורה מהיעד- לא אמרת דבר על לאן השיחות ומה איכות התשתית והתקשורת שם- זה יכול להשפיע על האיכות בצד שלך
"עשיתי את כל הבדיקות לפני שכתבתי פה" - זה מעולה אבל אני מבין שהתוצאות שלהן סודיות ולא יעזרו למי שחשב לעזור לך....
תודה על התגובה.
הבדיקות שנעשו:
1. נסיון תקשורת בשיחות ואטסאפ וידיאו למספר יעדים בחו''ל, בלוס אנגלס ובניו יורק. עם כולם בעית תקשורת ואי אפשר לבצע שיחה.
2. מאותו בית באותו מכשיר עם חיבור לסלקום במהירות 100 מגה, הכל תקין.
3. מודם הוחלף, כפי שהערכת לא נפתרה הבעיה.
4. חשבון ג'יימי ג בפרטנר לא מסייע לפתרון.
5. נסיון לבצע את אותה שיחה מהאינטרנט של השכנים, גם הוא פרטנר פייבר במהירות 11 גיגה. השיחות תקינות.
6. בנוסף הטלוויזיה של פרטנר גם נתקעת מידי פעם.
7. בבדיקת טכנאי מהירות תקינה ללא ניתוקים.
8. לא ניתן לבדוק שיחות ואטסאפ בחיבור קווי.
9. שיחות זום נתקעו מידי פעם בחיבור ויפי.
מאוד מתסכל אני על סף עזיבה של פרטנר וחזרה לחיים האיטיים אך היציבים של הנחושת.
אם יש עדין רעיונות לפתרון אשמח.
הרבה תודה
הבדיקות שנעשו:
1. נסיון תקשורת בשיחות ואטסאפ וידיאו למספר יעדים בחו''ל, בלוס אנגלס ובניו יורק. עם כולם בעית תקשורת ואי אפשר לבצע שיחה.
2. מאותו בית באותו מכשיר עם חיבור לסלקום במהירות 100 מגה, הכל תקין.
3. מודם הוחלף, כפי שהערכת לא נפתרה הבעיה.
4. חשבון ג'יימי ג בפרטנר לא מסייע לפתרון.
5. נסיון לבצע את אותה שיחה מהאינטרנט של השכנים, גם הוא פרטנר פייבר במהירות 11 גיגה. השיחות תקינות.
6. בנוסף הטלוויזיה של פרטנר גם נתקעת מידי פעם.
7. בבדיקת טכנאי מהירות תקינה ללא ניתוקים.
8. לא ניתן לבדוק שיחות ואטסאפ בחיבור קווי.
9. שיחות זום נתקעו מידי פעם בחיבור ויפי.
מאוד מתסכל אני על סף עזיבה של פרטנר וחזרה לחיים האיטיים אך היציבים של הנחושת.
אם יש עדין רעיונות לפתרון אשמח.
הרבה תודה
כלומר כמעט בטוח שהבעיה אינה "בצד של פרטנר". יתכן שהבעיה בחיבור של פרטנר פייבר לדירה שלך, או בציוד שפרטנר סיפקו לך או בציוד רשת פרטי נוסף שיש לך (אם אני מבין נכון אין כזה). בעולם אידאלי כל טכנאי של פרטנר היה מומחה ברשתות והם היו חוקרים בשבילך את הבעיה ומספקים פתרון. המציאות לא בדיוק ככה ובשלב הזה האופציה העיקרית שלך זה לנסות לבודד את התקלה והייתי מתחיל מלחפש בדיקה "סינטטית" שמראה את הבעיה.07/02/2021 12:37hareloa כתב: 5. נסיון לבצע את אותה שיחה מהאינטרנט של השכנים, גם הוא פרטנר פייבר במהירות 11 גיגה. השיחות תקינות....
הבדיקה ה"סינטטית" הכי פשוטה היא speedtest לשרת של הספק. אני מנחש שזה מה שאתה מתכוון "בבדיקת טכנאי מהירות תקינה ללא ניתוקים", עדיין שווה שגם אתה תוודא שהבדיקה תקינה בשעות שונות של היום, כולל בשעות העומס. כל עוד שזו בדיקה בחיבור קווי ישירות לראוטר מול השרת של ספק (כלומר תבחר ידנית את השרת של הבדיקה כשרת של פרטנר) ואין שום שימוש אחר במקביל ברשת, זו בדיקה נקיה של התשתית ואין שום סיבה שלא תקבל את מלוא המהירות של החבילה. בנוסף תוודא שהפינג תמיד נמוך (מספר מילי בודדים).
הבדיקה השניה שהייתי ממליץ לעשות היא בדיקות פינג / טרייס (כאשר טרייס זה בעצם בדיקת פינג לשרת מסויים + לכל השרתים בדרך אליו). תוכנת ה-winmtr היא אופציה נוחה להריץ trace ב-windows. תתחיל לדוגמא מ-8.8.8.8 (אירופה), ואפשר גם שרתים בארה"ב כמו לדוגמא speedtest.nj1.24shells.net ו-atl.download.datapacket.com ו-us.download.nvidia.com. מה שחושב לוודא כאן, הוא להריץ את הבדיקה לאורך זמן ולראות שאין איבודים ושאין קפיצות בפינג (אם אתה יכול תריץ את הבדיקה ללא כל שימוש אחר ברשת והפינג אמור להיות יציב מאד, אם יש לך שימוש אחרים ברשת אז יתכנו קפיצות בפינג לפי ה"עומס" על הרשת, הציוד שאתה משתמש בו וכו'). אם צריך תשתף כאן וננסה לעזור לך לפרש את התוצאות (אם אתה משתף את ה-text, אנא השתמש בבלוק קוד הזמין באורך במלא).
מה לגבי שיחות וידאו של תוכנות אחרות כמו zoom בחיבור קווי? אם זה עובד תקין בחיבור קווי אבל יש בעיות בחיבור אלחוטי זה מאד מחשיד בעיה בראוטר. במיוחד אם שתי הבדיקות לעיל (speedtest לשרת של הספק ובדיקות טרייס לשרתים שונים) הם תקינות לגמרי, הייתי בודק עם ציוד אחר. בתקווה קיבלת מפרטנר מתאם מדיה בנפרד, ואתה יכול לבדוק עם בדיוק אותו הראוטר שעובד עם סלקום 100 מגה. אם לא קיבלת מפרטנר מתאם מדיה בנפרד, אז תבקש מהם ובתקווה זה אומר שהם יחליפו לך את הראוטר לדגם אחר (כי כבר לא צריך דגם עם כניסת SFP) ואולי זה יפתור את הבעיות, אם לא אחרי שיהיה לך מתאם מדיה תוכל לבדוק דרך הראוטר של החיבור לסלקום לדעת בוודאות האם בעיה בראוטר.