בחירת מודם וראוטר בזק ב"ב 200 מגה
שלום צריך עזרה בקניית מודם /ראוטר
לחיבור 200 מגה של בזק בינלאומי עם תשתית בזק.
D-LINK 245GR חשבתי על 245
כדי להפוך אותו למודם
ארון התקשורת שלי ממוקם בחדר האחרון מבין שלושת החדרים (לא כולל הסלון) סה"כ 100 מ"ר ולכן אני חושב למקם ולחבר אליו את כל ארבעת הקווים, שיוצאים לכל חדר.
האם זה יהיה נכון לחבר את זה ככה?
בחדר האמצעי חושב לחבר ראוטר
HUAWEI WiFi AX3 pro Wi-Fi 6
Xiaomi AX6000 או
בנוסף כנראה שאצטרך עוד ראוטר בחדר תקשורת להוציא חיבורים קווים לכמה מכשירים ואולי עוד mash בחדר השלישי לחיבור אלחוטי
האם זה יספיק לקליטה אלחוטית?
או פיספתי משהו?
תודה מראש
לחיבור 200 מגה של בזק בינלאומי עם תשתית בזק.
D-LINK 245GR חשבתי על 245
כדי להפוך אותו למודם
ארון התקשורת שלי ממוקם בחדר האחרון מבין שלושת החדרים (לא כולל הסלון) סה"כ 100 מ"ר ולכן אני חושב למקם ולחבר אליו את כל ארבעת הקווים, שיוצאים לכל חדר.
האם זה יהיה נכון לחבר את זה ככה?
בחדר האמצעי חושב לחבר ראוטר
HUAWEI WiFi AX3 pro Wi-Fi 6
Xiaomi AX6000 או
בנוסף כנראה שאצטרך עוד ראוטר בחדר תקשורת להוציא חיבורים קווים לכמה מכשירים ואולי עוד mash בחדר השלישי לחיבור אלחוטי
האם זה יספיק לקליטה אלחוטית?
או פיספתי משהו?
תודה מראש
מהתיאור שלך לא ברור האם אתה מבין שברגע שאתה משתמש לדוגמא ב-245 כמודם בלבד הדבר האחד והיחיד שמתחבר אליו זה ה-WAN של הראוטר הראשי. כל שאר החיבורים חייבים להתחבר "מאחורי" הראוטר הראשי (כלומר לפורטי ה-LAN שלו בצורה ישירה, או עקיפה ע"י סוויצ'ים שמחוברים לפורטי ה-LAN שלו וכו'). את החייגן לאינטרנט אתה מגדיר בראוטר הראשי, ולכן אם תחבר ציוד ישירות ל-245 כמודם לא יהיה לו גישה לאינטרנט וגם לא תהיה לו גישה לרשת הביתית (כי הראוטר הראשי מפריד בין ה-WAN ל-LAN שלו)....
בהנחה שמבחינת הכבילה בבית אתה חייב לחווט את כל הבית דרך החדר המרוחק יש מספר אופציות:
א. אם יש חיבור טלפון בחדר האמצעי אפשר לחבר שם את ה-245, ממנו את ה-AX3 ומשם להתחבר לארון תקשורת ולשאר הבית דרך סוויץ קטן וזול (רק תקפיד שיהיה בעל פורטים של 1 גיגה, לדוגמא כזה).
ב. להתקין את ה-245 ואת ה-AX3 בחדר המרוחק ולבדוק איך הקליטה בשאר הבית (כל החיבורים הקווים יוצאים מה-AX3). אם הקליטה לא מספקת פשוט תוסיף עוד יחידה של ה-AX3 בחיבור קווי, לדוגמא בצד השני של הבית (שם לב שגם אם אתה מתקין את ה-AX3 במרכז הבית לא מובטח שהוא יתן כיסוי מספק ויתכן שבין כה וכה תרצה עוד יחידה). כמובן צריך לקחת בחשבון שגמישות במיקום של ה-AX3 הראשון מגדילה את הסיכוי שלא תצטרך יחידה נוספת, במיוחד אם הוא ממקום בצורה טובה במרכז הבית.
ג. אפשר לקחת להשתמש ב-245 או אפילו עדיף ה-fritzbox כמודם + ראוטר ולהשתמש ב-AX3 כ-AP בלבד. ראה חוות דעת לגבי ה-fritzbox:
viewtopic.php?p=3133189#p3133189
ד. אפשר בכלל לקחת ראוטר בנפרד, במיוחד משהו כמו ה-ER-X, ולהשתמש ב-AX3 כ-AP בלבד. זאת אופציה מאד אטרקטיבית אם אתה מחפש ראוטר יותר מקצועי/עסקי שברמה יותר גבוה, ומאד לא מתאימה אם אתה רוצה ציוד כמה שיותר פשוט.
ובטוח יש עוד אופציות שאפשר לחשוב עליהן....
לגבי התרשים לא הצלחתי להעלות תמונה
זה שלושה חדרים 3*3 בין חדר אחד יש גם שירותים (זה חדר אחרי חדר)
ומקביל אליהם זה הסלון והמטבח 7*9
אז ככה תודה על ההסברים
לגבי א באמת שכחתי את הסוויץ אליו כביכול אפשר לחבר את המודם
ואמקם הראוטר באחד החדרים ואוודה קליטה אלחוטית אם צריך אוסיף את AX3
לגבי ב זאת אופצייה אבל אצטרך לחווט לחדרים
לגבי ג זאת אופציה יקרה יותר מה גם שיש כבר דגם חדש AX
ואז להשתמש בו גם כראוטר ,האם הוא עושה את העבודה כמו שצריך כראוטר כמו שהוא משמש כמודם מבחינת איכות?
לגבי ד ER-X זה רק ראוטר לחיבור קווי? אם הוא כזה טוב למה הוא זול יחסית?
זה שלושה חדרים 3*3 בין חדר אחד יש גם שירותים (זה חדר אחרי חדר)
ומקביל אליהם זה הסלון והמטבח 7*9
אז ככה תודה על ההסברים
לגבי א באמת שכחתי את הסוויץ אליו כביכול אפשר לחבר את המודם
ואמקם הראוטר באחד החדרים ואוודה קליטה אלחוטית אם צריך אוסיף את AX3
לגבי ב זאת אופצייה אבל אצטרך לחווט לחדרים
לגבי ג זאת אופציה יקרה יותר מה גם שיש כבר דגם חדש AX
ואז להשתמש בו גם כראוטר ,האם הוא עושה את העבודה כמו שצריך כראוטר כמו שהוא משמש כמודם מבחינת איכות?
לגבי ד ER-X זה רק ראוטר לחיבור קווי? אם הוא כזה טוב למה הוא זול יחסית?
לא נראה שהבנת את מה שכתבתי, אולי שווה לקרוא שוב את התגובה הקודמת בעיון רב. בפרט אין שום היגיון ב"הסוויץ אליו כביכול אפשר לחבר את המודם ואמקם הראוטר באחד החדרים" כי הדבר האחד והיחיד שמתחבר למודם זה ה-WAN של הראוטר. מה שכתבתי בא' שבעזרת סוויץ נפרד אפשר למקם את המודם ואת הראוטר אחד ליד השני במקום אחר מהארון תקשורת (מן הסתם דורש שתהיה נקודת טלפון שם), ובארון תקשרות צריך רק סוויץ קטן ופשוט.27/01/2021 13:31aela111 כתב: לגבי א באמת שכחתי את הסוויץ אליו כביכול אפשר לחבר את המודם
ואמקם הראוטר באחד החדרים ואוודה קליטה אלחוטית אם צריך אוסיף את AX3...
אופציה ב' היא בדיוק הפוך, היא למקם את כל הציוד, כולל הראוטר האלחוטי, בנקודה שבה יש לך כרגע את כל החיווט. האם זה יתן קליטה מספיק טובה קשה להגיד. תקרא שוב את התגובה הקודמת שם פירטתי את כל האופציות (ההגיוניות) שאני יכול לחשוב עליהן....
לגבי המחיר תלוי בדיוק מה אתה משווה, מההתרשמות שלי מהשירשור שקישרתי ההפרש במחיר ל-fritzbox יכול להיות שווה את המחיר לפחות בשימושים מסויימים. אם כבר קנית את ה-245 אז זה בהחלט לא אופציה אטרקטיבית.27/01/2021 13:31aela111 כתב: לגבי ג זאת אופציה יקרה יותר מה גם שיש כבר דגם חדש AX
ואז להשתמש בו גם כראוטר ,האם הוא עושה את העבודה כמו שצריך כראוטר כמו שהוא משמש כמודם מבחינת איכות?...
לגבי ה-AX שוב לא הבנת את מה שכתבתי, אפשר להשתמש ב-fritzbox או 245 כמודם+ראוטר ללא אלחוטי וב-AX3 בשביל הרשת האלחוטית (AP בלבד). זה פותר את הבעיה של המיקום של הציודים כי כל החיבורים הקווים יכולים להתחבר כבר אחרי המודם+ראוטר ויש גמישות במיקום של ה-AX3.
עד כמה שיודע לי אין ראוטרי wifi 6 (או AX) עם מודם VDSL2 משולב. אם אתה מכיר אחד כזה שעובד בתשתית בזק ב-200 מגה אשמח להכיר אותו (למען הסר ספק זה לא נאמר בציניות, אני לא מכיר ואם יש כזה באמת אשמח לדעת עליו).
טוב זה דבר יחסי לצרכים ולשימושים, וזה נכון במיוחד במקרה של ה-ER-X. זהו ציוד שמכוון לקהל יעד אחר מציוד ביתי ולכן מעבר להגדרות הבסיסיות הרבה פעמים נדשת הבנה ברשתות, במיוחד בשביל ההגדרות היותר מתקדמות. חלק מהגדרות זמינות רק דרך ה-CLI וכו'. אם יש לך רקע טכני ובמיוחד אם לא מרתיע אותך להשקיע קצת וללמוד על הציוד הספציפי ועל רשתות באופן כללי ו/או אתה צריך אופציות מתקדמות כמו QoS/VPN/VLANs וכו', תקרא את מה שכתבתי "להגנת" ה-ER-X כאן. יש כמובן גם ציודים מה"סוג" הזה גם לחברות אחרות, לדוגמא אצל mikrotik.27/01/2021 13:31aela111 כתב: לגבי ד ER-X זה רק ראוטר לחיבור קווי? אם הוא כזה טוב למה הוא זול יחסית?...
אני ממש לא בטוח עד כמה הציוד הזה מתאים לצרכים שלך, ציינתי אותו בעיקר בגלל שהוא זול יחסית וקטן ולכן במובנים מסויימים אידאלי כראוטר לדחוף לארון תקשורת ולמקם APs במקום אחר.
לגבי למה הוא כזה זול:
א. שם לב שאין לו שום יכולות אלחוטיות.
ב. הוא הדגם הכי זול שלהם בצורה משמעותית (חסכו איפה שאפשר, לדוגמא אין לו פורט console).
ג. האם הוא באמת כזה זול? לדוגמא ה-mikrotik הזה שלמיטב זכרוני יחסית מקביל אליו במחיר דומה (אני פחות מתמצא בדגמים של mikrotik אבל באופן כללי אתה יכול להתרשם שיש לו מתחרים במחיר דומה עם תכונות יחסית דומות).
לדעתי כדאי להתחיל מלבדוק את האופציות עם הציוד שיש לך כרגע, כלומר אופציות א' וב' וגם ג' ברגע שאתה קונה מודם/ראוטר מתאים.
שוב תודה רבה על ההסברים עכשיו הבנתי בדיוק את כל העניין.
לגבי מודם ראוטר ax, קיים כבר ל fritzbox
https://en.avm.de/products/fritzbox/fritzbox-7530-ax/
דבר שלא הזכרתי זה שיש 2 חדרים שבהם אצטרך לחבר בחיבור קווי 4 מכשירים בכל חדר, זה אומר שאצטרך 2 ראוטרים בכל חדר, ורק לאחד ה WiFi יעבוד?
לגבי מודם ראוטר ax, קיים כבר ל fritzbox
https://en.avm.de/products/fritzbox/fritzbox-7530-ax/
דבר שלא הזכרתי זה שיש 2 חדרים שבהם אצטרך לחבר בחיבור קווי 4 מכשירים בכל חדר, זה אומר שאצטרך 2 ראוטרים בכל חדר, ורק לאחד ה WiFi יעבוד?
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8255
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
לא. אתה תצטרך סוויטש פשוט 10/100/1000 בחדרים שבהם יש צורך בחיבורים חוטיים. צריך לקנות סוויטשים עם מספיק חיבורים לכל חדר בהתחשב שאחד החיבורים יחובר לחיבור הרשת שמגיע מהראוטר הראשי בארון הטלפון.
https://ksp.co.il/?select=.491..509.&kg ... tore_real=
https://ksp.co.il/?select=.491..509.&kg ... tore_real=