סלקום פייבר (נטויז'ן) - בעיה מייאשת של ניתובים לחו"ל
שלום,
בחודשים האחרונים שמתי לב לתופעה מעניינת (ומייאשת) של ניתובים שונים לשרתים בחו"ל על סמך כתובת ה-IP שמוקצת לי על ידי נטויז'ן (חיבור דרך סלקום פייבר). יש לי הרבה מדיע קונקרטי אבל אחסוך אותו מכם בשלב הזה, ורק אתאר את הבעיה:
כשאני מקבל כתובת IP מפול כתובות אחד הניתובים לשרתים ספציפיים טובים מאד, וכשאני מקבל כתובת IP מפול אחר הניתובים לאותם שרתים ספציפיים הופכים להיות זוועתיים - פינג גבוה ופקט לוס.
הבעיה היא שבכל פול (לפחות מאלה שהקצו לי כתובת בחודשים האחרונים), יש בעיית ניתובים לשרתים ספציפיים אחרים (מדובר בשני משחקי רשת שונים), מה שאומר שאין לי יכולת לקבל ניתוב נורמלי ותקין לכל (סה"כ שניים כרגע..) השימושים שלי - תמיד אחווה פינג גבוה או פקט לוס באחד המשחקים, בהתאם לאיזה כתובת IP הוקצתה לי. זה כמובן אומר גם שברמה היום-יומית אני מקבל חווית אינטרנט רנדומלית לחלוטין, ואין לי מושג אם מה שעובד לי היום יעבוד גם מחר (כי הרי אין לי מושג באיזה תאריך עתידי נטויז'ן תחליט להחליף לי את הכתובת). ניסיתי גם כתובת IP קבועה, אבל בסופו של דבר מדובר בסה"כ בעוד פול כתובות עם מדיניות ניתוב מסוימת, וגם שם חוויתי בעיה באחד המשחקים.
הייתי בקשר עם התמיכה הטכנית, ולמזלי הצלחתי להגיע לנציג בכיר מנטויז'ן עצמה, שאמר לי שכן - זה בהחלט הגיוני מבחינתם לנתב בצורה שונה על סמך פול הכתובות שהם בחרו להקצות לי את כתובת ה-IP ממנו (פה הגיע רגע הייאוש..).
האם התופעה הזאת של ניתובים שונים על סמך פול כתובות IP היא תופעה ידועה אצל ספקיות אינטרנט או שמדובר במשהו חריג שקורה רק בנטויז'ן?
תודה.
בחודשים האחרונים שמתי לב לתופעה מעניינת (ומייאשת) של ניתובים שונים לשרתים בחו"ל על סמך כתובת ה-IP שמוקצת לי על ידי נטויז'ן (חיבור דרך סלקום פייבר). יש לי הרבה מדיע קונקרטי אבל אחסוך אותו מכם בשלב הזה, ורק אתאר את הבעיה:
כשאני מקבל כתובת IP מפול כתובות אחד הניתובים לשרתים ספציפיים טובים מאד, וכשאני מקבל כתובת IP מפול אחר הניתובים לאותם שרתים ספציפיים הופכים להיות זוועתיים - פינג גבוה ופקט לוס.
הבעיה היא שבכל פול (לפחות מאלה שהקצו לי כתובת בחודשים האחרונים), יש בעיית ניתובים לשרתים ספציפיים אחרים (מדובר בשני משחקי רשת שונים), מה שאומר שאין לי יכולת לקבל ניתוב נורמלי ותקין לכל (סה"כ שניים כרגע..) השימושים שלי - תמיד אחווה פינג גבוה או פקט לוס באחד המשחקים, בהתאם לאיזה כתובת IP הוקצתה לי. זה כמובן אומר גם שברמה היום-יומית אני מקבל חווית אינטרנט רנדומלית לחלוטין, ואין לי מושג אם מה שעובד לי היום יעבוד גם מחר (כי הרי אין לי מושג באיזה תאריך עתידי נטויז'ן תחליט להחליף לי את הכתובת). ניסיתי גם כתובת IP קבועה, אבל בסופו של דבר מדובר בסה"כ בעוד פול כתובות עם מדיניות ניתוב מסוימת, וגם שם חוויתי בעיה באחד המשחקים.
הייתי בקשר עם התמיכה הטכנית, ולמזלי הצלחתי להגיע לנציג בכיר מנטויז'ן עצמה, שאמר לי שכן - זה בהחלט הגיוני מבחינתם לנתב בצורה שונה על סמך פול הכתובות שהם בחרו להקצות לי את כתובת ה-IP ממנו (פה הגיע רגע הייאוש..).
האם התופעה הזאת של ניתובים שונים על סמך פול כתובות IP היא תופעה ידועה אצל ספקיות אינטרנט או שמדובר במשהו חריג שקורה רק בנטויז'ן?
תודה.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
רק אם יעבור ל-Unlimited. משתמשים באותה תשתית כמו סלקום, אבל יש שם קצת יותר אפשרויות לבחירת ספק בניגוד לסלקום ששם זה לא ניתן לשינוי....
התופעה שמתוארת בהחלט קיימת. ראיתי אותה דרך הוטנט בתשתית הוט. זה שהיא קיימת לא אומר שזה תקין. Packet Losses לא צריך להיות, נקודה. שינויים בערכי Ping לעומת זאת הם תוצר טבעי של שינויי ניתוב.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
אני מנסה להבין את ההגיון של הספקית מאחורי ניתוב שונה לפי כתובת IP. מדובר בשיקול כלכלי? האינטרס הוא לנתב כמה שפחות לקוחות באמצעות הניתוב האיכותי ביותר?
לגביי פקט לוס - זה כמובן לא תקין, אבל הסיכוי להצליח להסביר לנציג תמיכה טכנית מה זה פקט לוס ולמה במקרה הזה זאת אשמת הספק, הוא לא גבוה, וגם מייאש לכשעצמו.
לגביי פקט לוס - זה כמובן לא תקין, אבל הסיכוי להצליח להסביר לנציג תמיכה טכנית מה זה פקט לוס ולמה במקרה הזה זאת אשמת הספק, הוא לא גבוה, וגם מייאש לכשעצמו.
כמו שנאמר, במקרה של סלקום החלפת ספק משמעותה גם החלפת תשתית, ואני לא בטוח ששווה להתעסק עם זה בשביל לגלות אח"כ שאותן בעיות קיימות גם אצל הספק החדש (מה שסביר להניח שקורה בצורה כזאת או אחרת כאשר השיקול הוא כלכלי מבחינת הספק).
@ptrToPtr
דבר ראשון זה בהחלט יכול להיות ולדוגמא אצל הוטנט זאת תופעה ידועה (או לפחות פעם היו פה הרבה דיווחים על כתובות "טובות" וכתובות "רעות", היום יש אצל הוטנט בכלל בלאגן שלם אם אני מבין נכון...). למה זה ככה אני לא יודע בוודאת, אבל מנחש שיש להם מספר חיבורים לחו"ל ובשביל לחלק את העומס הם מחלקים את הלקוחות בין החיבורים, שזה הרבה יותר הגיוני ועדיף מבחינתך מאשר אם כל פעם שהיית פותח חיבור הם היו בוחרים ניתוב לפי העומס באותו הרגע (ואז בכלל היית משתגע מביצועים לא עקביים). ללא חיבור עסקי עם תשלום בהתאם אף ספק לא מבטיח לך כלום.
לגבי החלפת ספק, זה הרי הכל הגדרות וניתוב שהספק מבצע על התעבורה שלך לחו"ל ולכן זה בהחלט יהיה שונה אם תחליף ספק, השאלה האם זה יהיה שונה טוב או שונה רע. בנוסף הביצועים של ספק מסויים מול שרת מסויים בהחלט יכולים להשתנות סתם ככה (שוב גם לטוב וגם לרע). היו לא מעט שירשורים בנושא שאם אני זוכר נכון גם אתה הייתה אקטיבי בהם אז אני בטוח שזה לא חדש לך.
ממה שאני רואה שאחרים מדווחים על פרטנר כספק מומלץ למשחקי רשת ולכן אם יש לך אפשרות לעבור לפרטנר הייתי בודק אותם גם אם זה קצת מעיק להתקין תשתית חדשה. גם בזב"ל נחשבים טובים אבל אין אופציה לחיבור של סיב, אם התשתית של בזק או הוט טובה ויציבה אצלך והרוחב פס לשהם מספק אותך אז כדאי לשקול גם אותם.
לגבי הספקים של אנלימטד, זאת אותה תשתית של סלקום פייבר (פעם הם היו נפרדים אבל כבר לא מעט התשתית משותפת). למיטב הבנתי זה עניין של שיחת טלפון בשביל לעבור לאנלימטד ולבדוק את הספקים שם. ממה שאני מכיר היחיד שיש טעם לבדוק הוא 015. אני מאד מרוצה מהם אבל אני לא משחק במשחקי רשת, לגבי משחקי רשת ראיתי דעות מעורבות לגביהם אבל לגבי סלקום הדעות עוד פחות טובות (כמובן כל אחד והשימושים והמסקנות שלו). הם גם ספק קטן יחסית ואני לא חושב שתתקל בתופעות שכתובות שונות מתנהגות שונה.
אני לא רואה שום סיבה לא לבדוק לפחות את 015, אפילו אם בדקת אותם בעבר יתכן שהיום הניתובים שלהם לשרתי המשחק שמעניינים אותך השתנו. תמיד תוכל בשיחת טלפון פשוטה לחזור לסלקום, בנוסף המעברים האילו מחדשים מבצע ויכולים רק להוזיל את המחיר.
עריכה: אם יש בדיקות פשוטות שאתה מעוניין בהם (כמו טרייס לשרתים מסויימים) אשמח לבדוק בשבילך עם 015.
דבר ראשון זה בהחלט יכול להיות ולדוגמא אצל הוטנט זאת תופעה ידועה (או לפחות פעם היו פה הרבה דיווחים על כתובות "טובות" וכתובות "רעות", היום יש אצל הוטנט בכלל בלאגן שלם אם אני מבין נכון...). למה זה ככה אני לא יודע בוודאת, אבל מנחש שיש להם מספר חיבורים לחו"ל ובשביל לחלק את העומס הם מחלקים את הלקוחות בין החיבורים, שזה הרבה יותר הגיוני ועדיף מבחינתך מאשר אם כל פעם שהיית פותח חיבור הם היו בוחרים ניתוב לפי העומס באותו הרגע (ואז בכלל היית משתגע מביצועים לא עקביים). ללא חיבור עסקי עם תשלום בהתאם אף ספק לא מבטיח לך כלום.
לגבי החלפת ספק, זה הרי הכל הגדרות וניתוב שהספק מבצע על התעבורה שלך לחו"ל ולכן זה בהחלט יהיה שונה אם תחליף ספק, השאלה האם זה יהיה שונה טוב או שונה רע. בנוסף הביצועים של ספק מסויים מול שרת מסויים בהחלט יכולים להשתנות סתם ככה (שוב גם לטוב וגם לרע). היו לא מעט שירשורים בנושא שאם אני זוכר נכון גם אתה הייתה אקטיבי בהם אז אני בטוח שזה לא חדש לך.
ממה שאני רואה שאחרים מדווחים על פרטנר כספק מומלץ למשחקי רשת ולכן אם יש לך אפשרות לעבור לפרטנר הייתי בודק אותם גם אם זה קצת מעיק להתקין תשתית חדשה. גם בזב"ל נחשבים טובים אבל אין אופציה לחיבור של סיב, אם התשתית של בזק או הוט טובה ויציבה אצלך והרוחב פס לשהם מספק אותך אז כדאי לשקול גם אותם.
לגבי הספקים של אנלימטד, זאת אותה תשתית של סלקום פייבר (פעם הם היו נפרדים אבל כבר לא מעט התשתית משותפת). למיטב הבנתי זה עניין של שיחת טלפון בשביל לעבור לאנלימטד ולבדוק את הספקים שם. ממה שאני מכיר היחיד שיש טעם לבדוק הוא 015. אני מאד מרוצה מהם אבל אני לא משחק במשחקי רשת, לגבי משחקי רשת ראיתי דעות מעורבות לגביהם אבל לגבי סלקום הדעות עוד פחות טובות (כמובן כל אחד והשימושים והמסקנות שלו). הם גם ספק קטן יחסית ואני לא חושב שתתקל בתופעות שכתובות שונות מתנהגות שונה.
אני לא רואה שום סיבה לא לבדוק לפחות את 015, אפילו אם בדקת אותם בעבר יתכן שהיום הניתובים שלהם לשרתי המשחק שמעניינים אותך השתנו. תמיד תוכל בשיחת טלפון פשוטה לחזור לסלקום, בנוסף המעברים האילו מחדשים מבצע ויכולים רק להוזיל את המחיר.
עריכה: אם יש בדיקות פשוטות שאתה מעוניין בהם (כמו טרייס לשרתים מסויימים) אשמח לבדוק בשבילך עם 015.
תודה על ההצעה, אבל לצערי אין לי את כתובות השרתים.
המעבר לאנלימיטד והמעבר לפרטנר הם פחות או יותר זהים מבחינת מאמץ - בשניהם צריך להגיע טכנאי ולהתקין ציוד. בפרטנר הוא יצטרך לעשות עוד מאמץ קטן להזיז את הסיב כמה ס"מ מהארון של סלקום לארון של פרטנר. לחזור אחורה מחיבור סיב לחיבור "רגיל" אני לא אחזור. מבחינת רוחב פס אין לי תלונות סה"כ, וגם מהירות ההעלאה מרשימה.
המעבר לאנלימיטד והמעבר לפרטנר הם פחות או יותר זהים מבחינת מאמץ - בשניהם צריך להגיע טכנאי ולהתקין ציוד. בפרטנר הוא יצטרך לעשות עוד מאמץ קטן להזיז את הסיב כמה ס"מ מהארון של סלקום לארון של פרטנר. לחזור אחורה מחיבור סיב לחיבור "רגיל" אני לא אחזור. מבחינת רוחב פס אין לי תלונות סה"כ, וגם מהירות ההעלאה מרשימה.
אתה מדבר מניסיון?28/01/2021 0:48ptrToPtr כתב: המעבר לאנלימיטד והמעבר לפרטנר הם פחות או יותר זהים מבחינת מאמץ - בשניהם צריך להגיע טכנאי ולהתקין ציוד. בפרטנר הוא יצטרך לעשות עוד מאמץ קטן להזיז את הסיב כמה ס"מ מהארון של סלקום לארון של פרטנר....
פרטנר וסלקום/אנלימטד משתמשים בטכנולוגיות שונות ואני לא בטוח האם מבחינה טכנית הם יכולים להשתמש אחד בסיב של השני. בנוסף יש בעיה לוגיסטית, לפחות אצלנו הקופסאות של פרטנר ואנלימטד נעולות, לא נראה לי שטכנאי של החברה המתחרה יבוא בשביל לעזור לחברה הראשונה "לגנוב" את הסיב שהם התאמצו להתקין.
לגבי הציוד לא חשבתי על זה (אני מחובר לתשתית אנלימטד הישנה ככה שיש כבל רשת שנכנס לדירה), אבל בין אנלימטד לסלקום זה בטוח ציוד תואם כי זאת בדיוק אותה התשתית. הייתי מצפה שגם אם מתאמים לך טכנאי למועד עתידי כלשהו הם יכולו כבר להעביר אותך לספק החדש במיידי ותוכל לבדוק אותו. בין פרטנר לסלקום/אנלימטד זה כמובן לא עובד כי הציוד שונה לגמרי (בסלקום/אנלימטד מודם GPON, ובפרטנר מתאם מדיה פשוט או ראוטר עם כניסת SFP).
דרך אגב, לאור השאלות הרבות כאן בפורום בנושא אני מנסה להבין איך בדיוק סלקום מחברים gpon ישירות לראוטר (או אנלימטד אם גם אצלהם יש את הקטע הזה של לא לקבל מודם בנפרד). האם במקרה יש לך ראוטר שלהם שהסיב נכנס ישירות אליו? ואם כן האם תוכל להעלות תמונה שלו? בעיקר מעניין אותי איך הסיב מתחבר לראוטר, האם יש שם מתאם כלשהו ואם כן איזה.
לא מנסיון אישי, אבל יש לי שני חברים שביצעו את שני סוגי המעברים.
מעבר בין סלקום לאנלימיטד מצריך ביקור טכנאי שמחליף את הציוד. במקרה לאותו חבר היה מודם וראוטר נפרדים של סלקום, ועד כמה שזכור לי הטכנאי של אנלימיטד פשוט החליף את הראוטר של סלקום בזה של אנלימיטד (אולי גם עשה פעולות נוספות, אבל לפחות את זאת ביצע). חבר נוסף ביצע מעבר בין פרטנר לסלקום, ואמר לי שהטכנאי של סלקום השתמש באותו סיב שפרטנר פרסו לו לתוך הדירה, ולא העביר אחד חדש. לגביי ארונות נעולים יש בזה הגיון, אני אבדוק מחר האם הארונות נעולים סתם מסקרנות.
אין לי כרגע יכולת לעלות תמונה, אבל הסיב מתחבר לראוטר עם איזהשהוא תוסף ירוק בקצה הסיב - אני לא יודע אם זה מתאם או חלק מהראוטר, אבל זה משהו ממש קטן. כשאוכל אעלה תמונה.
מעבר בין סלקום לאנלימיטד מצריך ביקור טכנאי שמחליף את הציוד. במקרה לאותו חבר היה מודם וראוטר נפרדים של סלקום, ועד כמה שזכור לי הטכנאי של אנלימיטד פשוט החליף את הראוטר של סלקום בזה של אנלימיטד (אולי גם עשה פעולות נוספות, אבל לפחות את זאת ביצע). חבר נוסף ביצע מעבר בין פרטנר לסלקום, ואמר לי שהטכנאי של סלקום השתמש באותו סיב שפרטנר פרסו לו לתוך הדירה, ולא העביר אחד חדש. לגביי ארונות נעולים יש בזה הגיון, אני אבדוק מחר האם הארונות נעולים סתם מסקרנות.
אין לי כרגע יכולת לעלות תמונה, אבל הסיב מתחבר לראוטר עם איזהשהוא תוסף ירוק בקצה הסיב - אני לא יודע אם זה מתאם או חלק מהראוטר, אבל זה משהו ממש קטן. כשאוכל אעלה תמונה.
התהייה העיקרית שלי האם יכול להיות שזה מודם gpon בתצורת SFP, כי אם כן אפשר להעיף את הציוד שלהם הצידה ולהשתמש בציוד פרטי עם כניסת SFP (כל עוד שמשתמשים ב"מתאם" שלהם שהוא בעצם לא מתאם אלא מודם gpon). אם יהיו תמונות אני יכול גם להתייעץ עם חבר שמבין בנושאים האילו (במקרה גם יש לו סלקום פייבר אבל אצלו יש מודם gpon בנפרד ומאחוריו ציוד פרטי כמובן).28/01/2021 2:21ptrToPtr כתב: אין לי כרגע יכולת לעלות תמונה, אבל הסיב מתחבר לראוטר עם איזהשהוא תוסף ירוק בקצה הסיב - אני לא יודע אם זה מתאם או חלק מהראוטר, אבל זה משהו ממש קטן. כשאוכל אעלה תמונה....
עריכה: אני רואה שהעלו תמונות כאן:
viewtopic.php?p=3148963#p3148963
האם זה נראה גם אצלך ככה? זה בטוח לא מתאם SFP, אנסה מחר להתייעץ לגבי התמונה שהעלו שם.
בהנחה שזה נראה כמו התמונות כאן:28/01/2021 2:21ptrToPtr כתב: אין לי כרגע יכולת לעלות תמונה, אבל הסיב מתחבר לראוטר עם איזהשהוא תוסף ירוק בקצה הסיב - אני לא יודע אם זה מתאם או חלק מהראוטר, אבל זה משהו ממש קטן. כשאוכל אעלה תמונה....
viewtopic.php?p=3148963#p3148963
למיטב הבנתי (כולל התייעצות עם חבר שמבין בדברים האילו), זהו ראוטר שמשלב מודם GPON. כמו שרואים הסיב נכנס ישירות למודם/ראוטר ללא שום מתאם. לכן אין שום אופציה לעקוף את הציוד הזה. האופציות היחידות הם או להצליח לקבל מסלקום מודם GPON בנפרד או להשתמש בראוטר שלהם כראוטר הראשי (אפשר כמובן להשתמש בראוטר פרטי כ-AP בלבד או כ-double NAT וכו').
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
אי אפשר להגדיר את הראוטר שלהם במצב ברידג'?29/01/2021 14:44ptrToPtr כתב: כן, ככה בדיוק זה נראה אצלי.
אם הרצון הוא לא להשתמש בראוטר שלהם, אז מה יעזור להשתמש בו כראוטר הראשי ולחבר אליו ראוטר פרטי? בסופו של כל התעבורה תעבור דרך הראוטר הראשי של סלקום....
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
זאת בדיוק הנקודה שלי, אם רוצים להשתמש בראוטר פרטי כראוטר הראשי אז חייבים להצליח לקבל מסלקום מודם בנפרד. בגלל שיש יותר יותר דיווחים שסלקום עושים בעיות עם הנושא, ניסיתי להבין האם בכל זאת יש דרך "לעקוף" את הציוד שלהם ולדוגמא להתחבר ישירות לסיב או לסיב עם מתאם שמותקן עליו בעזרת ציוד פרטי מתאים (דרך שאפשרי לדוגמא בפרטנר פייבר). לצערי, זה לא נראה שהדבר אפשרי. אין אפשרות אחרת חוץ מלקחת מהם מודם בנפרד (או לקבל את זה שהראוטר שלהם יהיה הראוטר הראשי).29/01/2021 14:44ptrToPtr כתב: אם הרצון הוא לא להשתמש בראוטר שלהם, אז מה יעזור להשתמש בו כראוטר הראשי ולחבר אליו ראוטר פרטי? בסופו של כל התעבורה תעבור דרך הראוטר הראשי של סלקום....
לגבי הנושא של bridge, עד כמה שיודע לי אין אופציה כזאת אבל אני לא מכיר את הדגם הזה. אם מישהו מוצא דרך להפוך את הציוד שלהם ל-bridge זה כמובן פתרון טוב שיאפשר להשתמש בראוטר פרטי כראוטר הראשי גם מול הציוד המשולב שלהם.