השיטה הכי פשוטה לבדיקת מהירות הורדה
1) מתקינים (Internet Download Manager (IDM
2) מגדירים ב- Download --> Options -- Connections את מס' החיבורים המקסימלי.
3) נכנסים לאתר https://linuxmint.com/download.php ומתחילים להוריד קובץ ISO מכל מדינה.
בודקים מה המהירות המקסימלית. או מהירות ה- Peak .
קל ופשוט לביצוע!
אני בתשתית סלקום עם אינלימטד (חבילת 500Mbps) - אני מגיע למקסימום 400Mbps , כאשר לרוב מהירות ההורדה היא בטווח של
250Mps+ (תלוי בשרת).
3) נכנסים לאתר https://linuxmint.com/download.php ומתחילים להוריד קובץ ISO מכל מדינה.
קל ופשוט לביצוע!
אני בתשתית סלקום עם אינלימטד (חבילת 500Mbps) - אני מגיע למקסימום 400Mbps , כאשר לרוב מהירות ההורדה היא בטווח של
250Mps+ (תלוי בשרת).
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46411
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5081 פעמים
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
אכן יותר פשוט.25/01/2021 23:19ziv_r כתב: למה זה יותר פשוט מלהכנס ל- https://www.speedtest.net וללחוץ על כפתור אחד?...
להתקין תוכנה במחשב רק כדי לבדוק מהירות? למה?
@tzah
לא ציינת שזו תוכנה לחלונות בלבד.
מה עם מי שיש לו מערכות הפעלה אחרות?
אם דווקא רוצים להימנע מ- speedtest.net,
יש את WGET.
תוכנה קטנה הרצה מ- command line.
לא מחייבת התקנה, ועובדת יופי.
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3548
- נתן תודות: 1110 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
אני אוהב את fast.com של נטפליקס.
בכל מקרה, לפותח השירשור: תודה אבל לא תודה.
בכל מקרה, לפותח השירשור: תודה אבל לא תודה.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
אני לא בטוח עד כמה זו מדידה נכונה, יש מצב שהיא מזייפת לשלילי.25/01/2021 23:04tzah כתב: 1) מתקינים (Internet Download Manager (IDM
קל ופשוט לביצוע!
250Mps+ (תלוי בשרת)....
זה מודד את ההורדה של הקובץ. בפועל מה שיורד זה ביטים, לא בייטים, טיפה מסובך להסביר. אבל מה שאפשר לומר: אם הורדת קובץ של אחד גיגה בדיוק, על הרשת עברו יותר מזה. הסיבה היא שהורדת מידע מגיע בחבילות קטנות, וכל חבילה כזו, חוץ משבריר הקובץ שהיא מכילה, היא מכילה מה שנקרא מטא דאתה - למשל כתובת שולח וכתובת נמען (עוד הרבה דברים). זה נקרה יתרות. הכבל שדרכו מורידים לא מבדיל בין הדאתא למטא דאתה, אבל תוכנה שמורידה קובץ 'סופרת' רק את הדתא. גם אם היא הופכת בייטים לביטים - זה לא כולל את המטא דתא.
אם אתה רוצה לראות מה המהירות האמיתית כשאתה מוריד קובץ, פשוט תפתח את מנהל המשימות, ולך ללשונית ביצועים, ושם בחר רשת ומתאם הרשת הפעיל. שם זה מן הסתם סופר הכל.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
Fast לא עובר אצלי את ה 200 (חבילה של 500 ).26/01/2021 9:57vivi כתב: אני אוהב את fast.com של נטפליקס.
בכל מקרה, לפותח השירשור: תודה אבל לא תודה....
טורנטים אני מוריד ב 400.. לך תבין.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- vivi
- חבר מביא חבר

- vivi
- חבר מביא חבר

הכוונה שלי הייתה שאם ב-wifi אני מקבל את המקסימום, אז מן הסתם שבקווי זה תמיד על המקסימום, 500-550mb.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
- vivi
- חבר מביא חבר

החיים הטובים עם הסיב האופטי של פרטנר27/01/2021 10:14NeatNit כתב: אה, זה יותר הגיוני חח
אני לא לגמרי מבין איך זה קורה שהספקיות נותנות יותר ממה שאתה משלם. כשאני הייתי על 100/100 זה בדיוק מה שקיבלתי, אף פעם לא יותר....
נראה לי שזה הרבה יותר תלוי בספק ולא בתשתית, אבל כן, החיים עם סיב אופטי אכן טובים (אנלימיטד כאן27/01/2021 12:12vivi כתב:החיים הטובים עם הסיב האופטי של פרטנר27/01/2021 10:14NeatNit כתב: אה, זה יותר הגיוני חח
אני לא לגמרי מבין איך זה קורה שהספקיות נותנות יותר ממה שאתה משלם. כשאני הייתי על 100/100 זה בדיוק מה שקיבלתי, אף פעם לא יותר....
...
אגב, לגבי נושא השרשור של בדיקת מהירויות: האם מישהו חושד, כמוני, שהספקיות נותנות עדיפות לפקטות של speedtest כדי לתת תוצאות יותר טובות ממה שהמשתמש מקבל בשימוש אמיתי? כי לדעתי זה נותן שימוש לגיטימי לשיטה של פותח השרשור.
זאת לא תהיה פעם ראשונה שחברה מזייפת בבדיקות...
זו עובדה ידועה ש ISP נותנים תיעדוף לגישה לאתרי בדיקת מהירות. לא הייתי קורא לזה זיוף. אתה מקבל תוצאה נכונה, אבל היא נכונה רק לאתר שפנית אליו...
האמת שזה באמת דומה לדיזלגייט. שם התוכנה גרמה למנוע לעבוד באופן "נקי" רק בזמן הבדיקה, וזה בערך מה ש ISPs עושים...
האמת שזה באמת דומה לדיזלגייט. שם התוכנה גרמה למנוע לעבוד באופן "נקי" רק בזמן הבדיקה, וזה בערך מה ש ISPs עושים...
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 747
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
אני לא חושב שזה מה שהספקיות עושות, לפחות לא כולן.
לפני כחודש עברנו מפרטנר לבב"ל בגלל האטה משמעותית כל יום בשעות הערב. בדיקה מול אתרי בדיקת המהירות שונים הראתה בדיוק את זה, נפילה ממהירות של כ-90 לאיזור ה-20 סביב שעה 18:00 בכל יום. אגב, גם הפינגים עלו מסביבת 15 ל-70-80. אני כמובן מתייחס לבדיקות מול שרתים בארץ ולא בחו"ל.
מי ששם לב לזה והתלונן היה הגיימר המתבגר ולאחר המעבר לבב"ל התוצאה הייתה לגמרי שונה. המהירות חזרה לאיזור ה-80-90 ובהתאמה גם התלונות של הגיימר.
אם פרטנר הייתה נותנת תיעדוף לאתרי בדיקת מהירות לא הייתי רואה את הירידה בבדיקת מהירות והזמן הארוך של הפינגים.
לפני כחודש עברנו מפרטנר לבב"ל בגלל האטה משמעותית כל יום בשעות הערב. בדיקה מול אתרי בדיקת המהירות שונים הראתה בדיוק את זה, נפילה ממהירות של כ-90 לאיזור ה-20 סביב שעה 18:00 בכל יום. אגב, גם הפינגים עלו מסביבת 15 ל-70-80. אני כמובן מתייחס לבדיקות מול שרתים בארץ ולא בחו"ל.
מי ששם לב לזה והתלונן היה הגיימר המתבגר ולאחר המעבר לבב"ל התוצאה הייתה לגמרי שונה. המהירות חזרה לאיזור ה-80-90 ובהתאמה גם התלונות של הגיימר.
אם פרטנר הייתה נותנת תיעדוף לאתרי בדיקת מהירות לא הייתי רואה את הירידה בבדיקת מהירות והזמן הארוך של הפינגים.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
מי הספק שלך ?26/01/2021 21:13vivi כתב: יש לי חבילה של 500 כמו שלך.
זו בדיקה מה wifi כרגע.
כמובן שבחיבור קווי אני מקבל קבוע 500....
אני בהוט נט לא עובר את ה 200 גם בקווי.
שוב, דברים אחרים בוודאות עוברים מהר. כל הבדיקות בקווי.
עדכון
אנחנו לא באותה חבילה. אני בתשתית הוט. אתה עם סיב.
ובכל זאת fast עובד אצלי 150-200, טורנטים הגעתי ל 400, speed test אזור ה 400 פלוס.
כנראה זה עניין של ספק לא של תשתית.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
מהסיבות הבאות:25/01/2021 23:19ziv_r כתב: למה זה יותר פשוט מלהכנס ל- https://www.speedtest.net וללחוץ על כפתור אחד?...
אם הדפדפן שלך "מפוצץ" באפליקציות זה יכול או עלול להשפיע על תוצאות הבדיקה.
בדיקה דרך דפדפן ב- MULTI TREADING ידועה כלא הכי מדויקת.
אתה יכול להוסיף URLS נוספים של שרתים כראות עיניך.
אתר FAST לא נועד לצורך בדיקת מהירות "כללית". הוא נועד לראות ניתוב ומהירות ספציפית מול שרתי נטפליקס. אם ספק האינטרנט נותן תיעדוף, או למשל מגביל תעבורה מול שרתים של נטפליקס. לכן הבדיקה דרך אתר FAST יכולה להטעות!26/01/2021 9:57vivi כתב: אני אוהב את fast.com של נטפליקס.
בכל מקרה, לפותח השירשור: תודה אבל לא תודה....
לדוגמא, תופעה מוכרת עם 015:
אני בד"כ מקבל רוחב פס של 140Mbps מול שרת בדיקה של נטפליקס שנמצא ברומא. זה לא אומר שרוחב הפס הכללי שלי לאירופה הוא 140Mbps . זה אומר שהניתוב של 015 לשרת הספציפי גרוע או שהם לא רוצים לשלם על ניתוב איכותי יותר (השערה שלי). לכן אתה לא יכול להשתמש באתר
הנ"ל כרפרנס/ לסוג של בדיקת מהירות כללית.
שוב פעם, התוצאה הנ"ל אינה מעידה על רוחב הפס שלך לאירופה/ארה"ב. זה כן מעיד על כך שיש לך ניתוב מצוין ורוחב פס מקסימלי מול שרת בדיקה של נטפליקס. כלומר, ה- ISP שלך נותן לך רוחב פס מלא לסטרימינג עם נטפליקס וזהו!26/01/2021 21:13vivi כתב: יש לי חבילה של 500 כמו שלך.
זו בדיקה מה wifi כרגע.
כמובן שבחיבור קווי אני מקבל קבוע 500....
מחדד מס' נקודות:
1) אתר FAST הוא אתר לצורך בדיקת רוחב פס אך ורק מול שרתי נטפליקס!
2) בדיקות מהירות עם SPEED TEST מול שרתים מקומיים בארץ מטעה את הלקוחות. כמו כן הספקים נותנים ניתוב / תיעדוף מיוחד לשרתים.
3) אם כבר אתם בודקים ביצועים, אז תבדקו אך ורק מול מס' שרתים בחו"ל ולא בארץ.
מהירות ההורדה הממוצעת ברוחב פס יוצא לחו"ל בחבילות פייבר היא בסביבות 200-500Mbps.גם מבחינת תימחור, אין פער משמעותי במחיר בין
חבילת 600Mbps לעומת חבילת 1 גיגה.
מטעים אנשים וזה חבל מאוד.
1) אתר FAST הוא אתר לצורך בדיקת רוחב פס אך ורק מול שרתי נטפליקס!
2) בדיקות מהירות עם SPEED TEST מול שרתים מקומיים בארץ מטעה את הלקוחות. כמו כן הספקים נותנים ניתוב / תיעדוף מיוחד לשרתים.
3) אם כבר אתם בודקים ביצועים, אז תבדקו אך ורק מול מס' שרתים בחו"ל ולא בארץ.
מהירות ההורדה הממוצעת ברוחב פס יוצא לחו"ל בחבילות פייבר היא בסביבות 200-500Mbps.גם מבחינת תימחור, אין פער משמעותי במחיר בין
חבילת 600Mbps לעומת חבילת 1 גיגה.
מטעים אנשים וזה חבל מאוד.
נו ... טוב26/01/2021 0:31Amir64 כתב:אכן יותר פשוט.25/01/2021 23:19ziv_r כתב: למה זה יותר פשוט מלהכנס ל- https://www.speedtest.net וללחוץ על כפתור אחד?...
להתקין תוכנה במחשב רק כדי לבדוק מהירות? למה?
@tzah
לא ציינת שזו תוכנה לחלונות בלבד.
מה עם מי שיש לו מערכות הפעלה אחרות?
אם דווקא רוצים להימנע מ- speedtest.net,
יש את WGET.
תוכנה קטנה הרצה מ- command line.
לא מחייבת התקנה, ועובדת יופי....
אני מסכים לגבי WGET