015 + Unlimited (חוות דעת אחרי חודש של שימוש)

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
WaterMelon פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
שם מלא: Johnny
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

חודש עם Unlimited + 015,מקבל 99אחוז מהזמן גם בשעות העומס את רוב המהירות,Jitter תמיד על 0.1-0.3 במקסימום לשרתים בחו''ל ובארץ.פינגים אש במשחקים,בלי שום קפיצות ולאגים ופאקט לוסים.אגב אני על 1000/100.הורדת קבצים ישירה לדוגמא במנהל הורדות (IDM) אני מקבל את מלוא המהירות (בשרת שכמובן מאפשר את מלוא מהירות,במקרה אני מנוי בכמה כאלה).מקבל 115-125 MB/s שזה שווה ערך ל1000Mbps(פלוס מינוס).

לדוגמא בבאטלפילד וכאלה אני מגיע ל54 פינג לעומת 65-72 שהייתי מקבל עם הוט+בין לאומי.
במשחקים אחרים הפינגים לא השתפרו משמעותית.

TaylorSammy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

הייתי חצי שנה ב 018, בחודש האחרון החוויה הפכה לממש גרועה. בשעות היום לא הייתי מצליח אפילו לטעון עמודי אינטרנט משרתים שממוקמים בארה"ב בלי לרפרש כמה פעמים.
והמון packet loss.
עברתי היום ל 015 ומחכה לראות מה יקרה, בינתיים נראה שהחוויה הרבה יותר טובה.
הגלישה אמנם לא חלקה כמו שאני רגיל עם הספקית 014 (שלצערי אין לי אפשרות להתחבר אליה דרך אנלימיטד) אבל לפחות יציבה. לא רואה יותר packet loss.
גיבוי של המחשב שלי ל IDrive (השרתים שלהם נמצאים בארה"ב) שתמיד היה מגיע לי לעד 30Mbit/s (ואני בחבילה של 1000/100) עכשיו מתבצע על 90Mbit/s.
ואיך אפשר שלא לציין לטובה את זה שאני לא מאחורי Carrier grade NAT יותר!

eizen5
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021
נתן תודות: 463 פעמים
קיבל תודות: 84 פעמים

נמחק.

שליחה #3 

נמחק.
נערך לאחרונה על ידי eizen5 ב 30/12/2023 19:51, נערך פעם 1 בסך הכל.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #4 

28/01/2021 23:51  
shmizan כתב:
בשבועיים האחרונים סטרימינג מחול (שרתים באירופה) לא עובד *בכלל* על 015. תקיעות החל מהשנייה הראשונה.
שימוש ב-vpn מאפשר צפייה חלקה - כלומר מדובר בבעיית ניתוב של הספק לחול.
...
למען ההגינות והשקיפות אתה יכול לציין מול איזה סטרימינג אתה חווה את הבעיה. אני לא ממש משתמש בסטרימינג מעבר ל-youtube וכאלה אבל לא נתקלתי בשום בעיה. בזמנו התלוננו על twitch והיה לי זמן חופשי אז בדקתי את הנושא ולתקופה מסויימת ראיתי את הבעיות אבל היו בעיות דומות בהוטנט במקביל אז לכל הפחות זאת לא בעיה רק של הספקית הזו (היום אני פשוט לא פנוי "לשחק" עם דברים כאלה ואני לא משתמש ב-twitch בעצמי).

האם המצב יותר טוב באחת מהספקיות האחרות של אנלימטד או אצל סלקום פייבר?

אני חושב שאין שום ספק שיש ספקיות עם ניתובים יותר טובים באופן יחסית יציב ועקבי, כמו לדוגמא בזב"ל ואולי גם פרטנר. אם הייתה אפשרות להתחבר לבזב"ל לדוגמא דרך אנלימטד אני הייתי מאד מעוניין (אולי אפילו מוכן לוותר על החבילה הסימטרית שלי בשביל זה). לשימושים מסויימים, כמו סטרימינג מול אתר ספציפי תמיד תמצא ספקים שיותר טובים ושפחות טובים במיוחד בתקופות מסויימות (לא חסרים כאן בפורום תלונות גורפות על תקלות "תקופתיות" גם אצל ספקים כמו בזב"ל וכו', ואני יכול להגיד לך מניסיון שבזמנו כשעברתי מבזב"ל ל-018 לא הרגשתי שום הרעה בגלישה, רק להפך). אני חושב של 015 ספקית עם איכות גלשיה "בינונית", שלצערינו זה הכי טוב שזמין היום דרך אנלימטד ועוד יותר מצער יש מספר מאד בודד של ספקיות בארץ שיותר טובות ממנה.

לבסוף לגבי השירות, זה כנראה מאד תלוי במזל. לשמחתי בכל הפניות שלי עד היום מול אנלימטד "נפלתי" על נציגים ממש נחמדים וסופר מקצועיים. אני כן רואה כאן בפורום לא מעט תלנות בזמן האחרון על התמיכה שלהם, אז אני מניח שפשוט היה לי מזל או משהו. בנוסף בהחלט מפריע לי שאי אפשר לדבר ישירות עם 015 (אלא רק דרך המוקד של אנלימטד). לצערי הרב גם בנושא הזה הם עדיין חברה "בינונית" יחסית לתחרות בארץ, ראה ערך "הוט", "הוטנט" ועוד (אישית גם מול אקספון, בזק ובזב"ל היו לי חיוויות שירות ממש רעות, וגם מול מספר נציגים).

אני לא יודע מה הכוונה בפינה למייל ל-015. לפני מספר חודשים בשביל להעביר מייל ל-015 הייתי חייב לעבור דרך נציג של אנלימטד וכל הטיפול בנושא היה דרך המוקד של אנלימטד. לפחות במקרה ההוא לא קיבלתי שום תגובה ישירות מ-015 (על אף שהצעתי שהם יכולים ליצור קשר איתי ישירות).

ptrToPtr
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 130
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #5 

השרות בארץ מתחת לכל ביקורת, לא חושב שיש מישהו שיחלוק על זה ברמה הכללית.
גם לי יצא לקבל שרות מעולה פעמים בודדות, אבל סטטיסטית השרות שקיבלתי מחברות תקשורת בארץ הוא שערורייתי.

כשבוחנים את הסיטואציה זה גם מאד הגיוני - נציגי תמיכה טכנית הם קו הגנה ראשון של הספקית, והם עוברים הכשרה לטיפול בתקלות נפוצות שמתרחשות לרוב הלקוחות. ברגע שמתרחשת תקלה קצת (ואפילו ממש קצת) יותר "מאתגרת", כזאת שלא מופיעה בספר ההוראות שלהם, אז העסק הופך להיות מתיש. תוסיפו על זה את הגישה של "הלקוח תמיד טועה" שקיימת בארץ, ותקבלו בהגדרה חווית שרות מעצבנת ומתסכלת. אפשר לשים מול נציג תמיכה אוסף של נתונים שמצביעים חד משמעית על תקלה בספקית ועדיין התשובה תהיה בסגנון של "אתה מחובר אלחוטי או קווי?" או "אני רוצה לתאם לך טכנאי".

לצערי ביליתי המון מול התמיכה הטכנית של הספקית שלי בשנה האחרונה, ואני חושב שמלבד פעם אחת לא היה לי ספק שיש לי הרבה יותר ידע ויכולת אפיון תקלה מאשר הנציגים שדיברו איתי (כולל נציגים בכירים), ואין לי ידע ברשתות ותקשורת מעבר לידע בסיסי ביותר. אז נכנסים לרשת, וקוראים שזה המצב אצל כל הספקיות, ומבינים שנגזר עלינו לבחור ספק תקשורת לרוב על סמך מחיר, כי השרות רע אצל כולן.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”