פאנלים בטלויזיות LCD.

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
levikon פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

האם באמת מסכי הטלויזיות שעובדים בטכנולוגית ה-LCD לא כוללים פאנלים טוב אלה רק TN-F מגעילים וזולים? קניתי עכשיו לחדר שלי מסך 19' של סמסונג בטכנולוגית PVA. נראה מדהים!! אין שינוי בצבעים, אין זליגת אור, זוית צפייה אמיתית של 178 מעלות גם מהצדדים אך גם מלמעלה ומלמטה!! במסכי מחשב זה הדבר הראשון שצריך לבדוק - מה סוג הפאנל. האם בטלויזיות אין פאנלים אחרים אלה רק TNים?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #2 

קח בחשבון שככל שפאנל LCD גדל, כך יותר קשה לשלוט בכל מני פרמטרים שלו.

זליגת אור נוצרת בגלל אי אחידות ובעיות בתאורה האחורית. ככל שהמסך קטן יותר כך קל יותר לשלוט על פיזור התיאורה האחורית.

לבסוף, זוית הצפיה - אין שיפור משמעותי בין מסך כזה לאחרים, רוב הסיכויים שפשוט אתה לא רגיש לתופעה או שהיא לא משפיעה עליך. יש לי כמה מסכי LCD בבית ולכולם יש את התופעה (אם יודעים איך לחפש אותה).

ewolf
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 578
נתן תודות: 5 פעמים

שליחה #3 

אני יודע לגבי Sony סדרה 2000 הפאנל S-PVA 8ms.
המסך שלך זה Samsung 971P? ממליץ?

levikon פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

ewolf כתב:אני יודע לגבי Sony סדרה 2000 הפאנל S-PVA 8ms.
המסך שלך זה Samsung 971P? ממליץ?
...
כן. זה המסך. ממליץ בהחלט. מסך טוב מאוד. אהבתי מאוד את הצבעים שלו. אבל תבדוק גם את המקביל לו של viewsonic. הוא גם נחשב מעולה (אם כי הוא נראה לי מעט "משרדי" מידי). בכל מקרה, בשום מקרה אל תקנה TN-F! (ואם יש כסף, גם EIZO מייצרים מסכי מחשב לא יותר מידי גרועים... :) )

levikon פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

oferlaor כתב:קח בחשבון שככל שפאנל LCD גדל, כך יותר קשה לשלוט בכל מני פרמטרים שלו.

זליגת אור נוצרת בגלל אי אחידות ובעיות בתאורה האחורית. ככל שהמסך קטן יותר כך קל יותר לשלוט על פיזור התיאורה האחורית.

לבסוף, זוית הצפיה - אין שיפור משמעותי בין מסך כזה לאחרים, רוב הסיכויים שפשוט אתה לא רגיש לתופעה או שהיא לא משפיעה עליך. יש לי כמה מסכי LCD בבית ולכולם יש את התופעה (אם יודעים איך לחפש אותה).
...
עופר. יש הבדל גדול. מאוד גדול. בנוגע לתאורה האחורית אני סומך על המילה שלך, אך בכל מה שנוגע לזוית צפייה... אני לא מרגיש הבדל בין הסמסונג ל-CRT הישן שהיה לי. זה לא משהו שאני יכול להגיד על שאר מסכי ה-LCD עליהם אני עובד (מסך הלפטופ, מסך בעבודה וכ"ו)

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”