חיבור מקורות מדיה למסך.
חברים, אודה לעזרה בנושא הבא:
בהינתן טלוויזיה q90t ו-receiver התומך ב-eARC, האם עדיף לחבר מקורות מדיה כגון PS4 ו-streamer ישירות לכניסות ה-HDMI של המסך ולהעביר את השמע ל-receiver דרך ARC או לחלופין לחבר את כל המקורות למסך הטלוויזיה דרך ה-receiver?
מה היתרונות והחסרונות של כל אחת מהשיטות נכון להיום?
בהינתן טלוויזיה q90t ו-receiver התומך ב-eARC, האם עדיף לחבר מקורות מדיה כגון PS4 ו-streamer ישירות לכניסות ה-HDMI של המסך ולהעביר את השמע ל-receiver דרך ARC או לחלופין לחבר את כל המקורות למסך הטלוויזיה דרך ה-receiver?
מה היתרונות והחסרונות של כל אחת מהשיטות נכון להיום?
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
אין לי רשימה מלאה לתת אבל זה בשליפה:
חיבור לטלוויזיה:
היתרון שככה יתקבל הLAG הכי נמוך (חשוב בגיימינג).
החיסרון שאתה חייב טלוויזיה דלוקה בשביל להקשיב למקור דרך הרסיבר (רלוונטי למוזיקה).
חיבור לרסיבר:
היתרון שאתה נותן לו לעשות את עבודת המיתוג (ייתכן ועבורי זה יתרון חלש אבל הוא נותן לך גמישות שלפעמים חשובה מאוד למשתמשים מסויימים).
החיסרון הוא שאם הרסיבר שלך לא תומך במשהו שהטלוויזיה כן (מבחינת וידאו) אז תאבד אותו
חיבור לטלוויזיה:
היתרון שככה יתקבל הLAG הכי נמוך (חשוב בגיימינג).
החיסרון שאתה חייב טלוויזיה דלוקה בשביל להקשיב למקור דרך הרסיבר (רלוונטי למוזיקה).
חיבור לרסיבר:
היתרון שאתה נותן לו לעשות את עבודת המיתוג (ייתכן ועבורי זה יתרון חלש אבל הוא נותן לך גמישות שלפעמים חשובה מאוד למשתמשים מסויימים).
החיסרון הוא שאם הרסיבר שלך לא תומך במשהו שהטלוויזיה כן (מבחינת וידאו) אז תאבד אותו
סוגיה מעניינת שאני גם תהיתי לעצמי לגביה אבל בגדול עשיתי לעצמי על השאלה הזאת - נלך שנה אחורה. בתור אחד שאוהב ורואה המון סרטים, הייתי מוריד את הסרטים לדיסק חיצוני > מחבר לטלוויזיה (חדשה בת שנה וקצת) > מנגן מהנגל המובנה שלה ושומע ע"י יציאת ה- ARC לרסיבר.24/01/2021 16:39FeDotCom כתב: חברים, אודה לעזרה בנושא הבא:
מה היתרונות והחסרונות של כל אחת מהשיטות נכון להיום?...
שמתי לב שחלק מהסרטים הייתי שומע רק מהקדמיים. כאילו סטריאו אבל בפועל מציג לי הרסיבר שזה סרט של 5.1 וגם מציג שהוא מקודד DTS. לאחר כמה סרטים כאלה די מבאסים, חיפשתי מכנה משותף ומצאתי שכל הסרטים שראיתי עם הבעיה הזו היו מקודדים ב- DTS. בדולבי הכל רגיל הכל תענוג.
מחקירה וחפירה והתיעצות עם כמה גורמים (ואחרי המוןןן "ברכות" ל-LG) , נוכחתי לדעת שהיצרניות הגדולות הפסיקו לתמוך ב- DTS במוצרים שלהן. עוד חבר שהכרתי פה מהפורום אמר לי שהסיבה היא די פשוטה - העולם היום הולך לכיוון הסטרימינג ו-DTS קצת בעייתי במקרה הזה (לא יודע בדיוק מה הסיבה) ולכן דולבי שולט פה בתחום - קח למשל את הנטפליקס, הכל שם רק דולבי וסוגיו.
מכאן > שהטלוויזיה לא תומכת בקידוד DTS ואין לי אופציה של pass-through ולכן נאלצתי לרכוש סטרימר. השקעתי וכמובן שהלכתי על הטופ - אנבידיה שילד פרו.
השילד כאמור מתחבר לרסיבר והשאר היסטוריה, נהנה מחווית DTS שמע היקפי שאין דברים כאלה.
אז פה בעצם הוכחתי לעצמי למה לחבר לרסיבר הכל ולא לטלוויזיה עם כל הכבוד וההערכה, הרסיבר "חמוש" ברכיבים כנראה הרבה יותר טובים ממנה.
סליחה על החפירה
לא חפירה בכלל. יותר כמו תיאור ממצה של החוויה שעברת.
מחזק את כיוון המחשבה שלי, למרות שספציפית ב-q90t כן מימשו את ה-passthrough למיטב ידיעתי.
בלי קשר, streamer טוב (כמו ה-shield) אף פעם לא מזיק. עניין של גודל התקציב להשקעה בציוד.
מחזק את כיוון המחשבה שלי, למרות שספציפית ב-q90t כן מימשו את ה-passthrough למיטב ידיעתי.
בלי קשר, streamer טוב (כמו ה-shield) אף פעם לא מזיק. עניין של גודל התקציב להשקעה בציוד.