טריפל של סלקום וראוטר פרטי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
afikra פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי לכולם,

יש לי טריפל של סלקום עם אינטרנט במהירות 100MB. בעקבות הקורונה והמעבר לעבודה מהבית, חוויתי הרבה תקיעות וניתוקים עם מהירות גלישה נמוכה, ואחרי שחיברתי כבל LAN ישירות למכשיר שקיבלתי מסלקום הבנתי שהבעיה היא ברשת ה-Wifi.

רכשתי ראוטר פרטי מדגם TP-Link AC1750 Archer C7, וחיברתי אותו בהתחלה באמצעות כבל מחיבור הLAN במודם/ראוטר של סלקום לחיבור הWAN בראוטר הפרטי שלי. האינטרנט היה מהיר ויציב, וכל המכשירים שלי התחברו לרשת ה-Wifi בראוטר הפרטי.

לאחר מספר חודשים מהירות האינטרנט צנחה מאזור ה-70 לאזור ה-5. הרצתי כל מיני בדיקות אך לא מצאתי את הבעיה, בסופו של דבר הגדרתי את הראוטר שלי בתור Access point, וחיברתי כבל מחיבור הLAN במכשיר של סלקום לחיבור הLAN בראוטר שלי. האינטרנט חזר למהירות רגילה של אזור ה-70, אך עדיין אני חווה צניחות במהירות מדי פעם.

הפיצ'ר שאהבתי בחיבור הקודם שלי הוא שאני יכול להגדיר מכשיר "מועדף" שיקבל עדיפות במהירות על פני שאר המכשירים, וכעת שהראוטר שלי מחובר בתור Access point הוא לא מזהה את המכשירים שמחוברים אליו ברשת ה-Wifi, אלא רק במכשיר של סלקום.

אשמח לדעת מה ההבדל בין שתי שיטות החיבור, ומהי העדיפה ביניהם? אני רוצה להשתמש בראוטר הפרטי בתור המכשיר העיקרי, כאשר המכשיר של סלקום רק "יספק" את התשתית.

תודה מראש לעונים!

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

afikra@

התצורה שעבדת בהתחלה הינה double NAT ולא מומלצת אלא אם יש לך סיבה טובה (חיבור מה-LAN ל-WAN של הראוטר הפרטי ללא כל שינוי בהגדרות של הראוטר של סלקום). אתה רוצה שרק אחד מהציודים יתפקד כראוטר ולכן יש לך שתי אופציות:

א. להפוך את המודם/ראוטר למודם בלבד (לפעמים נקרא מצב bridge, במודם/ראוטר הכוונה למודם בלבד).
ברגע שהמודם/ראוטר במצב bridge הדבר היחיד שמתחבר אליו זה הפורט WAN של הראוטר הראשי (ה-C7 במקרה שלך) ואתה מגדיר את כל ההגדרות כולל החייגן pppoe בראוטר הראשי (ובפרט הגדרות כמו המכשיר המועדף שציינת וכו' יעבדו). אם הוא לא מכבה את ה-wifi אוטומטית במודם, תכבה אותו, כי בין כה וכה לא יהיה בו חיבור אינטרנט.

ב. להשתמש במודם/ראוטר כראוטר הראשי ולהפוך את ה-C7 למצב AP בלבד (באופן מבלבל בחלק מהציודים זה נקרא bridge אבל כאן הכוונה למצב AP בלבד). זה בדיוק התצורה השניה שעברת אליה אבל חושב להקפיד על הפרטים (כמו לדוגמא להקפיד לכבות את ה-DHCP):
viewtopic.php?p=3045112#p3045112
בתצורה הזאת כל ההגדרות של הרשת הם במודם/ראוטר של סלקום וה-C7 רק מספק את ה-wifi (כאשר כרגיל תרצה לכבות את ה-wifi בראוטר של סלקום, אבל לשיקולך אתה יכול גם להשאיר אותו, במיוחד אם אתה ממקם אותם במקומות שונים ובכך מריווח כיסוי יותר טוב). אם ב-C7 יש הגדרת של operation mode או wizard שאפשר להעביר ל-AP mode תעשה זאת (מאד יכול להיות שזה כבר יכבה בשבילך את ה-DHCP ואולי עוד דברים). למען השלמות גם אציין, שאם יש ציוד שכאשר מעבירים אותו ל-AP mode (או bridge וכו') נאמר לחבר את החיבור דרך הפורט WAN שלו זה בסדר כי הוא משנה את היעוד של הפורט WAN בשביל שלא תאבד פורט (צריך שזה יהיה מצויין במפורש בהוראות של הציוד ולמיטב הבנתי זה לא המצב עם ה-C7).

אני מנחש שאתה כבר מבין בעצמך שאופציה עדיפה אופציה א' בגלל שכמעט תמיד הציוד הפרטי יהיה ברמה יותר גבוה ועם הגדרות יותר מקיפות מהציוד פח שבזקאו הספק מספקים. לצערי בחלק מהמקרים הספקים חוסמים את האופציה הזאת - תנסה לחפש בגוגל על הדגם הספציפי שקיבלת מסלקום או לשאול כאן בפורמים, אבל אם אני זוכר נכון לפחות לגבי חלק מהדגמים של סלקום דיווחו כאן שאין אפשרות להפוך ל-bridge. אם אתה בכל זאת רוצה את האופציה א', תצטרך ראוטר פרטי:
viewtopic.php?p=3145370#p3145370
(אפשר גם לקחת את ה-fritzbox ולהשתמש בו כראוטר הראשי ולשמור את ה-C7 בצד עד שיעלה לו שימוש, כמו לדוגמא כמגדיל טווח)

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”