עזרה לגבי ראוטר/מודם

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Liort12 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

קניתי ראוטר mesh deco m5 שלוש יחידות.
יש לי אינטרנט של בזק הבנתי שאני צריך ראוטר עם יציאת טלפון ואז לחבר את אחד היחידות של הmesh לראוטר . זה משנה איזה ראוטר לקנות בשביל לחבר את הmesh לראוטר

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

24/01/2021 0:19  
Liort12 כתב:
יש לי אינטרנט של בזק הבנתי שאני צריך ראוטר עם יציאת טלפון ואז לחבר את אחד היחידות של הmesh לראוטר . זה משנה איזה ראוטר לקנות בשביל לחבר את הmesh לראוטר
...
אכן ל-deco אין מודם VDSL מובנה ולכן גם אין לו חיבור לקו טלפון. מכיוון שהיום אין מודמים ללא ראוטר, תצטרך להשתמש במודם/ראוטר של בזק/ספק או במודם/ראוטר פרטי (ראה המשך), בשימוש של מודם בלבד או בשימוש של מודם + ראוטר.

כמעט תמיד רצוי שרק אחד מהציודים יתפקד כראוטר (כדי להמנע מ-double NAT), מעשית זה אומר שתרצה לבחור אחת משתי האופציות הבאות:

א. להפוך את המודם/ראוטר למודם בלבד (לפעמים נקרא מצב bridge במודם/ראוטר הכוונה למודם בלבד).
ברגע שהמודם/ראוטר במצב bridge הדבר היחיד שמתחבר אליו זה הפורט WAN של הראוטר הראשי (ה-deco במקרה שלך) ואתה מגדיר את כל ההגדרות כולל החייגן pppoe ב-deco.

ב. להשתמש במודם/ראוטר כראוטר הראשי ולהעביר את ה-deco למצב AP בלבד:
https://www.tp-link.com/us/support/faq/1842/
במקרה כזה כל הגדרות הרשת נשארות במודם/ראוטר וה-deco יטפל רק ברשת האלחוטית.

במקרה שלך בכל מקרה כנראה שתרצה לכבות את ה-wifi במודם/ראוטר ולהשתמש אך ורק ברשת האלחוטית של ה-deco (במקרה א' בכלל אין אופציה אחרת, כי גם ה-wifi דלוק במודם לא היה אינטרנט; במקרה ב' אפשר להשאיר את ה-wifi של המודם/ראוטר דולק אבל במקרה שלך אני לא רואה שום סיבה לעשות זאת).

לבסוף, אם כרגע יש לך מודם/ראוטר מבזק/ספק (כלומר ראוטר עם חיבור טלפון), תוכל להמשיך להשתמש בו ולחבר אליו את ה-deco. אם אתה מעדיף לקנות מודם/ראוטר פרטי, ראה אתה הפוסט הזה והשירשור שמקושר משם:
viewtopic.php?p=3145370#p3145370
שם לב שבחלק מהמקרים אין אפשרות להעביר מודם/ראוטר של בזק/ספק למצב מודם בלבד (לדוגמא ב-Be אין אפשרות כזאת), ולכן אם חשוב לעבוד בתצורה א' שה-deco מתפקד בצורה מלאה יתכן ותהיה חייב לעבור לציוד פרטי (אני לא בטוח האם אפשר להשיג היום מבזק מודם/ראוטרים "פשוטים" שאפשר להפוך למודם בלבד).

בהצלחה.

Liort12 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

24/01/2021 0:48  
eran405 כתב:
24/01/2021 0:19  
Liort12 כתב:
...
אכן ל-deco אין מודם VDSL מובנה ולכן גם אין לו חיבור לקו טלפון. מכיוון שהיום אין מודמים ללא ראוטר, תצטרך להשתמש במודם/ראוטר של בזק/ספק או במודם/ראוטר פרטי (ראה המשך), בשימוש של מודם בלבד או בשימוש של מודם + ראוטר.

כמעט תמיד רצוי שרק אחד מהציודים יתפקד כראוטר (כדי להמנע מ-double NAT), מעשית זה אומר שתרצה לבחור אחת משתי האופציות הבאות:

א. להפוך את המודם/ראוטר למודם בלבד (לפעמים נקרא מצב bridge במודם/ראוטר הכוונה למודם בלבד).
ברגע שהמודם/ראוטר במצב bridge הדבר היחיד שמתחבר אליו זה הפורט WAN של הראוטר הראשי (ה-deco במקרה שלך) ואתה מגדיר את כל ההגדרות כולל החייגן pppoe ב-deco.

ב. להשתמש במודם/ראוטר כראוטר הראשי ולהעביר את ה-deco למצב AP בלבד:
https://www.tp-link.com/us/support/faq/1842/
במקרה כזה כל הגדרות הרשת נשארות במודם/ראוטר וה-deco יטפל רק ברשת האלחוטית.

במקרה שלך בכל מקרה כנראה שתרצה לכבות את ה-wifi במודם/ראוטר ולהשתמש אך ורק ברשת האלחוטית של ה-deco (במקרה א' בכלל אין אופציה אחרת, כי גם ה-wifi דלוק במודם לא היה אינטרנט; במקרה ב' אפשר להשאיר את ה-wifi של המודם/ראוטר דולק אבל במקרה שלך אני לא רואה שום סיבה לעשות זאת).

לבסוף, אם כרגע יש לך מודם/ראוטר מבזק/ספק (כלומר ראוטר עם חיבור טלפון), תוכל להמשיך להשתמש בו ולחבר אליו את ה-deco. אם אתה מעדיף לקנות מודם/ראוטר פרטי, ראה אתה הפוסט הזה והשירשור שמקושר משם:
שם לב שבחלק מהמקרים אין אפשרות להעביר מודם/ראוטר של בזק/ספק למצב מודם בלבד (לדוגמא ב-Be אין אפשרות כזאת), ולכן אם חשוב לעבוד בתצורה א' שה-deco מתפקד בצורה מלאה יתכן ותהיה חייב לעבור לציוד פרטי (אני לא בטוח האם אפשר להשיג היום מבזק מודם/ראוטרים "פשוטים" שאפשר להפוך למודם בלבד).

בהצלחה.
...
תודה רבה על התגובה הסופר מקצועית . האם בראוטר החדש של huwai יש כניסה adsl?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #4 

24/01/2021 1:34  
Liort12 כתב:
האם בראוטר החדש של huwai יש כניסה adsl?
...
א. בהנחה שמדובר על מהירות של 40 מגה ומעלה אתה צריך מודם VDSL2, ולמהירות 200 מגה צריך גם אחד שתומך בפורפיל 35b (ה-adsl זה למהירות של עד 15 מגה).

ב. הטכנולוגיה של VDSL, אפילו הטכנולוגיה ה"חדשה" של עד 200 מגה, חולפת מהעולם וטוב שכך. בהתאם לכך כמעט ולא תמצא היום ציודים שמשלבים מודם VDSL. את האופציות שאני כרגע מכיר פירטתי כאן (אותו הלינק שקישרתי לעיל):

אם כבר יש לך את ה-deco, תקנה מודם/ראוטר יחסית זול ותשתמש בו כמודם בלבד. אם אתה מחפש מודם/ראוטר משולב לשימוש כמודם+ראוטר, ולדעתך יחידה בודדת תספיק לכסות את השטח הנדרש (מבחינה אלחוטית), הייתי הולך על ה-fritzbox.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”