מישהו יכול לפצח את הבעיה שיש לי עם ה- Fem2cell?
יש לי Fem2cell של NEC מרשת פלאפון שמאפשר לי לבצע שיחות סלולריות על גבי תשתית ה WIFI.
לפעמים קורה שאני יוזם שיחה, ובעוד אני שומע את הצד השני בצורה נהדרת, אני נשמע מקוטע לגמרי. זה לא יעזור שאנתק ואתקשר שוב, תהיה אותה הבעיה.
יש לי תשתית כפולה: הוט (עם הוטנט - 500 מגה הורדה די יציב, 10 מגהביט העלאה יציב לגמרי לאורך כל היום) שהיא הראשית שפעילה, ובזק (עם בזב"ל - 27 מגה הורדה יציב, 3 מגה העלאה יציב) שהיא רק Failover (בעזרת ER-X).
בקיצור, כאשר יש לי את הבעיה שאני נשמע מקוטע, אם אני מבצע מעבר לבזק, הבעיה נפתרת באופן מיידי. כאשר אני חוזר מבזק להוט, הבעיה גם כבר לא קיימת יותר (עד שתופיע שוב לפתע ביום אחר).
למה זה קורה? האם יכול להיות שזה איכשהו קשור ל NAT שהוטנט משתמשים בו? אבל אם זה קשור ל NAT למה זה משפיע רק על הדיבור שלי (ה- Upload), ולא על הצד השני (ה Download שנשמע תמיד מצוין)?
לפעמים קורה שאני יוזם שיחה, ובעוד אני שומע את הצד השני בצורה נהדרת, אני נשמע מקוטע לגמרי. זה לא יעזור שאנתק ואתקשר שוב, תהיה אותה הבעיה.
יש לי תשתית כפולה: הוט (עם הוטנט - 500 מגה הורדה די יציב, 10 מגהביט העלאה יציב לגמרי לאורך כל היום) שהיא הראשית שפעילה, ובזק (עם בזב"ל - 27 מגה הורדה יציב, 3 מגה העלאה יציב) שהיא רק Failover (בעזרת ER-X).
בקיצור, כאשר יש לי את הבעיה שאני נשמע מקוטע, אם אני מבצע מעבר לבזק, הבעיה נפתרת באופן מיידי. כאשר אני חוזר מבזק להוט, הבעיה גם כבר לא קיימת יותר (עד שתופיע שוב לפתע ביום אחר).
למה זה קורה? האם יכול להיות שזה איכשהו קשור ל NAT שהוטנט משתמשים בו? אבל אם זה קשור ל NAT למה זה משפיע רק על הדיבור שלי (ה- Upload), ולא על הצד השני (ה Download שנשמע תמיד מצוין)?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4306
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 901 פעמים
יש הסבר פשוט על התופעה זו וזה בדיוק גם הכותרת שלו:
How to resolve one-way or no-way audio on VoIP calls
במקרה שלך זה מסתכם בכך שמעבר לנקודה שבשירותי VOIP רבים תקשורת ה SIGNALING ו MEDIA מעוברים בנפרד והשמע החוזר לא יכול לעבור את מנגנון NAT, אם הוא מוגדר בצורה בעיתית.
ובגלל שאין לך שום אפשרות לשנות או לתקן את ההגדרות NAT של הספק, אתה צריך להתחיל מכך שתשתמש בספק שנותן לך כתבות IP חוקית.
How to resolve one-way or no-way audio on VoIP calls
במקרה שלך זה מסתכם בכך שמעבר לנקודה שבשירותי VOIP רבים תקשורת ה SIGNALING ו MEDIA מעוברים בנפרד והשמע החוזר לא יכול לעבור את מנגנון NAT, אם הוא מוגדר בצורה בעיתית.
ובגלל שאין לך שום אפשרות לשנות או לתקן את ההגדרות NAT של הספק, אתה צריך להתחיל מכך שתשתמש בספק שנותן לך כתבות IP חוקית.
- urisavor
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 909
- נתן תודות: 46 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
התקשורת של ה femtocell מול הרשת (hnb gateway) היא לא בsip ו rtp כמו בvoip קלאסי.
הכל על ipsec, ופרוטוקלי סלולר (3gpp) של דור 3.
יותר סביר שהבעיה ברוחב פס של ההעלאה (uplink).
הייתי מתחיל בלהגדיר עדיפות לתעבורה של הfemtocell, בראוטר, בעיקר בכוון החוצה.
אם לא יודע איך לעשות זאת, פנה לספק.
אם לא יודע איך לעשות זאת, פנה לספק.
תודה. אבדוק.21/01/2021 20:44urisavor כתב: התקשורת של ה femtocell מול הרשת (hnb gateway) היא לא בsip ו rtp כמו בvoip קלאסי.
אם לא יודע איך לעשות זאת, פנה לספק....
עם תשתית בזק אין לך בעיה אז תגדיר את הציוד שלך
שכל התעבורה של ההתקן תעבור רק דרך בזק זהו.
הוט אי אפשר לדעת מה בעיה יכול להיות שאתה לא מאחורי NAT
אבל ניתוב של הוט שונה,יכול להיות מיליון סיבות בתשתית הוט.
גם עם תתקשר לתמיכה של הוט יגידו לך תעשה חמוצים אתה וציוד שלך.
עובדים שמה דאפרים עם תעודות.
שכל התעבורה של ההתקן תעבור רק דרך בזק זהו.
הוט אי אפשר לדעת מה בעיה יכול להיות שאתה לא מאחורי NAT
אבל ניתוב של הוט שונה,יכול להיות מיליון סיבות בתשתית הוט.
גם עם תתקשר לתמיכה של הוט יגידו לך תעשה חמוצים אתה וציוד שלך.
עובדים שמה דאפרים עם תעודות.