עזרה בנוגע לסלקום פייבר ואנלימיטיד וראוטר מתאים.
שלום, כרגע יש לי בבית בזק ובזק בינלאומי במהירות של עד 200 עם ראוטר של בזק שנקרא "Be".
קיבלתי הצעה לעבור לאנלימיטיד ואז או שאני קונה ראוטר משלי או שאני קונה מהם בכ-250 ש״ח ראוטר מדגם Tplink archer c6 250.
סלקום מציעים בערך את אותה חבילה אבל עם ספק שלהם שזה נטוויזן ורואטר בחינם שנקרא only one שאני מניח שזה משהו סיני.
למיטב הבנתי סלקום רכשה כ70 אחוז מאנלימיטיד כך שאני לא באמת יודע מה ההבדל בין שניהם, לא מבחינת התשתית ולא מבחינת הספקים.
כמה שאלות:
1. איזו חברה לדעתכם עדיפה בעיקר מבחינת יציבות, פחות ניתוקים, אמינות וכדומה.
2. בהתחשב בזה שאני מידי פעם משחק משחקי אונליין כגון call of duty וכדומה אז אילו מהחברות מומלצות?
איזה מהספקים שאיתם הם עובדות ״נותן״ את הפינג הכי טוב?
כמו כן איזה מהירות העלאה ״מספיקה״ בשביל משחקים כאלו?
3. ושאלה אחרונה, מבחינת ראוטרים, אז בעצם איך הראוטרים שלהם?
האם לא כדאי שאני כבר אקנה בעצמי ראוטר טוב שיהיה שלי? אולי כזה שתומך בWiFi 6?
בכללי אני צריך ראוטר עם עוצמה חזקה כי גר בבית יחסית גדול של 100 פלוס מ״ר
התקציב שלי הוא עד 1000 ש״ח וראיתי פה בפורום שהציעו למשל שתי אופציות.
1. לקנות את זה https://ksp.co.il/?uin=95490&appkey=1140 ולהפוך אותו למודם ולשרשר אליו את ה- HUAWEI AX3 PRO
או רק לקנות את זה: https://www.plonter.co.il/detail.tmpl?s ... 3597222050
אשמח לתובנות ועזרה בנושא.
תודה מראש.
קיבלתי הצעה לעבור לאנלימיטיד ואז או שאני קונה ראוטר משלי או שאני קונה מהם בכ-250 ש״ח ראוטר מדגם Tplink archer c6 250.
סלקום מציעים בערך את אותה חבילה אבל עם ספק שלהם שזה נטוויזן ורואטר בחינם שנקרא only one שאני מניח שזה משהו סיני.
למיטב הבנתי סלקום רכשה כ70 אחוז מאנלימיטיד כך שאני לא באמת יודע מה ההבדל בין שניהם, לא מבחינת התשתית ולא מבחינת הספקים.
כמה שאלות:
1. איזו חברה לדעתכם עדיפה בעיקר מבחינת יציבות, פחות ניתוקים, אמינות וכדומה.
2. בהתחשב בזה שאני מידי פעם משחק משחקי אונליין כגון call of duty וכדומה אז אילו מהחברות מומלצות?
איזה מהספקים שאיתם הם עובדות ״נותן״ את הפינג הכי טוב?
כמו כן איזה מהירות העלאה ״מספיקה״ בשביל משחקים כאלו?
3. ושאלה אחרונה, מבחינת ראוטרים, אז בעצם איך הראוטרים שלהם?
האם לא כדאי שאני כבר אקנה בעצמי ראוטר טוב שיהיה שלי? אולי כזה שתומך בWiFi 6?
בכללי אני צריך ראוטר עם עוצמה חזקה כי גר בבית יחסית גדול של 100 פלוס מ״ר
התקציב שלי הוא עד 1000 ש״ח וראיתי פה בפורום שהציעו למשל שתי אופציות.
1. לקנות את זה https://ksp.co.il/?uin=95490&appkey=1140 ולהפוך אותו למודם ולשרשר אליו את ה- HUAWEI AX3 PRO
או רק לקנות את זה: https://www.plonter.co.il/detail.tmpl?s ... 3597222050
אשמח לתובנות ועזרה בנושא.
תודה מראש.
thelegend @
1. התשתית אותה התשתית, ההבדל כמו שכתבת הוא בספק. דרך סלקום תקבל את סלקום/נטויז'ן כספק (זה אותו הדבר היום), ודרך unlimited יש "מבחר" של ספקים קטנים (בעיקר 018 ששמים מאחורי NAT ללא תשלום ו-015 שלדעתי עדיפים גם בלי קשר). מבחינת יציבות התשתית כרגיל יציבה ולא יהיו בעיות (כאמור לא קשור דרך איזה חברה/ספק אתה מתחבר).
2. מבחינת הפינג הספק הוא הגורם המכריע כמעט ללא יוצא מן הכלל ובאופן כללי בזב"ל ואולי פרטנר נחשבים הכי טובים ממה שאני רואה כאן בפורום. לצערי בין הספקים שיש מעל תשתית אנלימטד, כולל סלקום ו-015, סביר שתקבל פינגים פחות טובים ממה שיש לך כרגע מעל תשתית בזק עם בזב"ל (בהנחה שאין לך בעיות בתשתית של בזק שיכולות להקפיץ את הפינג במקרים מסויימים). ראה את הדיון הארוך בשירשור הבא:
viewtopic.php?f=44&t=347422
למיטב זכרוני, אחרים די מרוצים מהביצועים של משחקי רשת דרך פרטנר פייבר (שם אתה כבול לספק של פרטנר כמובן). תבדוק אם במקרה גם פרטנר חיבורו את הבניין שלך ואם כן אולי בכלל כדאי להתחיל מהם (שם לב פרטנר פייבר תשתית שונה מאנלימטד/סלקום).
עדיין, מאד יתכן שהביצועים של 015 או סלקום יהיו מספיק טובים לצרכים שלך. במיוחד אם אתה רוצה חיבור של סיב בשביל הרוחב הפס המוגדל או בגלל חוסר יציבות בתשתית בזק וכו', אז שווה לנסות. למיטב הבנתי ברגע שאחד מהם מתקין לך תשתית אתה יכול בקלות לעבור ביניהם וכבר לבדוק את שניהם ואולי עוד ספקים דרך אנלימטד.
לגבי ה-upload, משחקי רשת, כמו גם גלישה רגילה סטרימנג וכו' כמעט ולא דורשים upload. אתה צריך upload בעיקר בשביל להעלות דברים לרשת מהר. צריך לשם לב שאם יש לך דברים שטוחנים את ה-upload באופן קבוע, כמו לדוגמא טורנטים זה בהחלט יכול לפגוע בפינגים. כאן ככל שיש לך upload יותר גבוה וכלל שה-upload פחות מלא ה-latency יפגע פחות. אם אין לך טורנטים וכו', או אתה מכבה אותם בזמן שאתה משחק ברשת גם upload של 3 מגה בתשתית 100 מגה של בזק אמור להיות די והותר (מהבחינה הזו, אם אתה רוצה לגבות גיגות של מידע לרשת עם upload של 3 מגה בהצלחה לך....). גם ראוטר יותר "טוב" או פחות "טוב" יכול להשפיע עד כמה שימושים אחרים ברשת במקביל פוגעים בשימושים רגישים כמו משחקי רשת (כולל הגדרות כמו QoS וכו' ובחלק מהמקרים גם בכלל בלי "משחק" בהגדרות).
3. יש פה שאלה גדולה על איזה תשתית תתייצב בסוף. שני הראוטרים שציינת הם ראוטרים לתשתית בזק 200 מגה (הראוטרים הפרטיים היחידים שאני מכיר שמתאימים לתשתית 200 מגה של בזק). אם אתה רוצה להשאר בתשתית בזק 200 מגה, אבל להחזיר להם את ה-Be זה הכיוון. בשביל חיבור לסיבים הם פחות מתאימים כי הם מיועדים בראש וראשונה לשימוש כמודם + ראוטר לתשתית בזק. בשביל חיבור של סיב עדיף ללא ספק ראוטר ללא מודם (חוץ מהנושא שאם תחזור לתשתית בזק הנוכחית תצטרך מודם בנפרד).
ברגע שמדובר על ראוטר ללא מודם, יש מבחר מאד גדול ברמות מחיר ועם תוכנות שונות. לדוגמא ל-asus יש ראוטרי שנחשבים טובים, כמו לדוגמא ה-AX86U:
https://www.asus.com/Networking-IoT-Ser ... s/RT-AX86U
יש להם כמובן גם דגמים פחות יקרים.
לבסוף יש את הנושא של כיסוי אלחוטי שממש לא עובד במובן של ניקח ראוטר "חזק" בשביל לכסות שטח גדול (כל הראוטרים מוגבלים ע"י אותם תקנים של עוצמת שידור מירבית, ובכל מקרה יש גם את הנושא של השידור מידע חזרה מציוד הקצה אל הראוטר). בשביל לכסות שטח צריך יותר יחידות, ואז מומלץ שהיחידות יתמכו ב-roaming. גם כאן יש המון פתרונות, מפתרונות mesh מפושטים (כלומר מכווונים להתקנה כמה שיותר פשוטה, כרגיל במחיר של אופציות קונפיגורציה וגמישות) דרך התקנת מספר יחידות לדוגמא של הראוטרים של asus מדגמים שתומכים ב-aiMesh ועד ציוד יותר עסקי שתומך בין היתר ב-roaming בצורה טובה ועוד (ולאוו דווקא הרבה יותר יקר אבל כרגיל יותר מסובך להקמה ולמידה).
אם כל זאת מבלבל אותך (אפילו אני כבר מרגיש קצת מבולבל), אולי שווה להתחיל מיחידה בודדת של ה-AX3 שזול יחסית ומאד מומלץ כאן בפורמים:
viewtopic.php?p=3077690#p3077690
בין היתר הוא תומך ב-mesh בין מספר יחידות (אם בעתיד תבחר להוסיף עוד יחידות) והמחיר הזול שלו אומר שזה פחות נורא אם בשלב מסויים בעתיד תבחר ראוטר אחר כראוטר הראשי ותשתמש בו רק "מגדיל טווח" (עדיף בחיבור קווי) או אפילו סתם תשם אותו במגירה ליום גשום.
1. התשתית אותה התשתית, ההבדל כמו שכתבת הוא בספק. דרך סלקום תקבל את סלקום/נטויז'ן כספק (זה אותו הדבר היום), ודרך unlimited יש "מבחר" של ספקים קטנים (בעיקר 018 ששמים מאחורי NAT ללא תשלום ו-015 שלדעתי עדיפים גם בלי קשר). מבחינת יציבות התשתית כרגיל יציבה ולא יהיו בעיות (כאמור לא קשור דרך איזה חברה/ספק אתה מתחבר).
2. מבחינת הפינג הספק הוא הגורם המכריע כמעט ללא יוצא מן הכלל ובאופן כללי בזב"ל ואולי פרטנר נחשבים הכי טובים ממה שאני רואה כאן בפורום. לצערי בין הספקים שיש מעל תשתית אנלימטד, כולל סלקום ו-015, סביר שתקבל פינגים פחות טובים ממה שיש לך כרגע מעל תשתית בזק עם בזב"ל (בהנחה שאין לך בעיות בתשתית של בזק שיכולות להקפיץ את הפינג במקרים מסויימים). ראה את הדיון הארוך בשירשור הבא:
viewtopic.php?f=44&t=347422
למיטב זכרוני, אחרים די מרוצים מהביצועים של משחקי רשת דרך פרטנר פייבר (שם אתה כבול לספק של פרטנר כמובן). תבדוק אם במקרה גם פרטנר חיבורו את הבניין שלך ואם כן אולי בכלל כדאי להתחיל מהם (שם לב פרטנר פייבר תשתית שונה מאנלימטד/סלקום).
עדיין, מאד יתכן שהביצועים של 015 או סלקום יהיו מספיק טובים לצרכים שלך. במיוחד אם אתה רוצה חיבור של סיב בשביל הרוחב הפס המוגדל או בגלל חוסר יציבות בתשתית בזק וכו', אז שווה לנסות. למיטב הבנתי ברגע שאחד מהם מתקין לך תשתית אתה יכול בקלות לעבור ביניהם וכבר לבדוק את שניהם ואולי עוד ספקים דרך אנלימטד.
לגבי ה-upload, משחקי רשת, כמו גם גלישה רגילה סטרימנג וכו' כמעט ולא דורשים upload. אתה צריך upload בעיקר בשביל להעלות דברים לרשת מהר. צריך לשם לב שאם יש לך דברים שטוחנים את ה-upload באופן קבוע, כמו לדוגמא טורנטים זה בהחלט יכול לפגוע בפינגים. כאן ככל שיש לך upload יותר גבוה וכלל שה-upload פחות מלא ה-latency יפגע פחות. אם אין לך טורנטים וכו', או אתה מכבה אותם בזמן שאתה משחק ברשת גם upload של 3 מגה בתשתית 100 מגה של בזק אמור להיות די והותר (מהבחינה הזו, אם אתה רוצה לגבות גיגות של מידע לרשת עם upload של 3 מגה בהצלחה לך....). גם ראוטר יותר "טוב" או פחות "טוב" יכול להשפיע עד כמה שימושים אחרים ברשת במקביל פוגעים בשימושים רגישים כמו משחקי רשת (כולל הגדרות כמו QoS וכו' ובחלק מהמקרים גם בכלל בלי "משחק" בהגדרות).
3. יש פה שאלה גדולה על איזה תשתית תתייצב בסוף. שני הראוטרים שציינת הם ראוטרים לתשתית בזק 200 מגה (הראוטרים הפרטיים היחידים שאני מכיר שמתאימים לתשתית 200 מגה של בזק). אם אתה רוצה להשאר בתשתית בזק 200 מגה, אבל להחזיר להם את ה-Be זה הכיוון. בשביל חיבור לסיבים הם פחות מתאימים כי הם מיועדים בראש וראשונה לשימוש כמודם + ראוטר לתשתית בזק. בשביל חיבור של סיב עדיף ללא ספק ראוטר ללא מודם (חוץ מהנושא שאם תחזור לתשתית בזק הנוכחית תצטרך מודם בנפרד).
ברגע שמדובר על ראוטר ללא מודם, יש מבחר מאד גדול ברמות מחיר ועם תוכנות שונות. לדוגמא ל-asus יש ראוטרי שנחשבים טובים, כמו לדוגמא ה-AX86U:
https://www.asus.com/Networking-IoT-Ser ... s/RT-AX86U
יש להם כמובן גם דגמים פחות יקרים.
לבסוף יש את הנושא של כיסוי אלחוטי שממש לא עובד במובן של ניקח ראוטר "חזק" בשביל לכסות שטח גדול (כל הראוטרים מוגבלים ע"י אותם תקנים של עוצמת שידור מירבית, ובכל מקרה יש גם את הנושא של השידור מידע חזרה מציוד הקצה אל הראוטר). בשביל לכסות שטח צריך יותר יחידות, ואז מומלץ שהיחידות יתמכו ב-roaming. גם כאן יש המון פתרונות, מפתרונות mesh מפושטים (כלומר מכווונים להתקנה כמה שיותר פשוטה, כרגיל במחיר של אופציות קונפיגורציה וגמישות) דרך התקנת מספר יחידות לדוגמא של הראוטרים של asus מדגמים שתומכים ב-aiMesh ועד ציוד יותר עסקי שתומך בין היתר ב-roaming בצורה טובה ועוד (ולאוו דווקא הרבה יותר יקר אבל כרגיל יותר מסובך להקמה ולמידה).
אם כל זאת מבלבל אותך (אפילו אני כבר מרגיש קצת מבולבל), אולי שווה להתחיל מיחידה בודדת של ה-AX3 שזול יחסית ומאד מומלץ כאן בפורמים:
viewtopic.php?p=3077690#p3077690
בין היתר הוא תומך ב-mesh בין מספר יחידות (אם בעתיד תבחר להוסיף עוד יחידות) והמחיר הזול שלו אומר שזה פחות נורא אם בשלב מסויים בעתיד תבחר ראוטר אחר כראוטר הראשי ותשתמש בו רק "מגדיל טווח" (עדיף בחיבור קווי) או אפילו סתם תשם אותו במגירה ליום גשום.
קודם כל תודה רבה על התגובה המפורטת....
כמה דברים נוספים:
1. לצערי פרטנר פייבר לא חיברו את הבניין שלי.
2. כאשר אני משחק אז אני בכל מקרה מכבה טורנטים וכדומה.
3. מכיוון שאני הולך לכיוון הסיבים אז אשמע לעצתך ואחפש ראוטר טוב ומומלץ.
ראיתי את הראוטר של אסוס שהצעת באמאזון במשהו כמו 1400 ש״ח כולל מיסים ומשלוח, האם שווה?
לא מצאתי אותו בארץ אבל כן מצאתי את RT-AX88U ב KSP אבל לא באמת יודע מה ההבדל בינו לבין מה שאתה הצעת.
כמו כן שאלה נוספת, האם יש משהו ברמה גבוהה אבל בפחות מאלף ש״ח עם קליטה וטווח גבוה יחסית?
פשוט אני מניח שאני לא צריך חצי מהיכולות שיש ל ASUS RT-AX86U AX5700 Dual Band WiFi 6
4. אני כן צריך איזה שהוא פתרון לחדר אחד שהוא קצת רחוק מהראוטר ושאני כמעט לא מקבל בו קליטה.
על איה פתרון אתה ממליץ במקרה הזה שבו אני כן הולך על חיבור סיבים.
האם ה HUAWEI WiFi AX3 Wi-Fi 6 ייתן לי פתרון כזה?
האם אני פשוט צריך לקנות אחד כזה? או שצריך שניים, כלומר אחד צמוד לראוטר ואחד בחדר בלי הקליטה?
5. האם אני צריך לבקש איזה שהוא מתאם לראוטר או למשהו כזה? אם כן אז ממי? מהטכנאי שמגיע?
תודה מראש
thelegend@
3. אין לי ידע מעבר למידע שזמין באינטרנט על הדגמים האילו, בטח לא לשימוש של גיימינג. אולי מישהו בעל ניסיון טוב לצורך של גיימינג יכול לתת המלצה על ראוטר.
ספציפית לגבי ההבדלים בין ה-88U וה-86U יש את המפרטים שלהם (לדוגמא שם לב שלאחד 9 פורטים בסה"כ ולשני 5 ועוד הבדלים), יש ביקורות על כל אחד מהם, יש גם השוואות ביניהם:
http://letmegooglethat.com/?q=ax86u+vs+ax88u
לגבי משהו במחיר יותר נמוך יש גם את ה-AX56U שאתה יכול גם להשוות את מפרט שלו + לחפש עליו מידע, ביקורות והשוואות.
לגבי "קליטה וטווח גבוה יחסית":
4. אולי פשוט לקחת שתי יחידות של ה-AX3? אולי מישהו עם ניסיון יכול לחוות דעה לגבי גיימינג עם ה-AX3?
אפשר לקחת כל פתרון mesh, אבל לא הייתי מנסה אפילו לערבב בין פתרונות של חברות שונות (כלומר הייתי מקפיד להתאים בין הראוטר/יחידה הראשית ליחידות הנוספות שאתה מוסיף לו). שם לב שכל הראוטרים שהוזכרו לעיל של asus תומכים ב-aiMesh, אז אפשר גם להוסיף יחידה מהדגמים הרלווטים של asus (תוודא שהדגם הספציפי תומך ב-aiMesh).
לא משנה איזה פתרון אתה בוחר, בתקווה אתה מתכוון לחבר קווית בין היחידות (וכמובן לבחור פתרון שתומך בזאת בצורה טובה). אם אתה מתכנן לחבר אלחוטית בין היחידות, חשוב להקפיד למקם את היחידה השניה בנקודה שתהיה לה קליטה טובה מהיחידה הראשית ועדיין תוכל לכסות את השטח המבוקש.
5. צריך מתאם מדיה בנפרד (שמצד אחד נכנס אליו הסיב ומצד שני מספק חיבור רשת רגיל ל-WAN של הראוטר הראשי הפרטי שאתה קונה). ברב המקרים זה לא בעיה לקבל, אבל מידי פעם צצים דיווחים על בעיות בנושא, כמו לדוגמא:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 8#p3146448
הייתי מקפיד להתעקש על זאת מהרגע שאתה מזמין את ההתקנה, להיות שם כשהטכנאי מגיע ולוודא לפני שהוא מתחיל שהוא מספק לך מתאם מדיה בנפרד (ואם לא לסרב להתקנה).
3. אין לי ידע מעבר למידע שזמין באינטרנט על הדגמים האילו, בטח לא לשימוש של גיימינג. אולי מישהו בעל ניסיון טוב לצורך של גיימינג יכול לתת המלצה על ראוטר.
ספציפית לגבי ההבדלים בין ה-88U וה-86U יש את המפרטים שלהם (לדוגמא שם לב שלאחד 9 פורטים בסה"כ ולשני 5 ועוד הבדלים), יש ביקורות על כל אחד מהם, יש גם השוואות ביניהם:
http://letmegooglethat.com/?q=ax86u+vs+ax88u
לגבי משהו במחיר יותר נמוך יש גם את ה-AX56U שאתה יכול גם להשוות את מפרט שלו + לחפש עליו מידע, ביקורות והשוואות.
לגבי "קליטה וטווח גבוה יחסית":
19/01/2021 22:57eran405 כתב: לבסוף יש את הנושא של כיסוי אלחוטי שממש לא עובד במובן של ניקח ראוטר "חזק" בשביל לכסות שטח גדול (כל הראוטרים מוגבלים ע"י אותם תקנים של עוצמת שידור מירבית, ובכל מקרה יש גם את הנושא של השידור מידע חזרה מציוד הקצה אל הראוטר). בשביל לכסות שטח צריך יותר יחידות, ואז מומלץ שהיחידות יתמכו ב-roaming. גם כאן יש המון פתרונות, מפתרונות mesh מפושטים (כלומר מכווונים להתקנה כמה שיותר פשוטה, כרגיל במחיר של אופציות קונפיגורציה וגמישות) דרך התקנת מספר יחידות לדוגמא של הראוטרים של asus מדגמים שתומכים ב-aiMesh ועד ציוד יותר עסקי שתומך בין היתר ב-roaming בצורה טובה ועוד (ולאוו דווקא הרבה יותר יקר אבל כרגיל יותר מסובך להקמה ולמידה)....
4. אולי פשוט לקחת שתי יחידות של ה-AX3? אולי מישהו עם ניסיון יכול לחוות דעה לגבי גיימינג עם ה-AX3?
אפשר לקחת כל פתרון mesh, אבל לא הייתי מנסה אפילו לערבב בין פתרונות של חברות שונות (כלומר הייתי מקפיד להתאים בין הראוטר/יחידה הראשית ליחידות הנוספות שאתה מוסיף לו). שם לב שכל הראוטרים שהוזכרו לעיל של asus תומכים ב-aiMesh, אז אפשר גם להוסיף יחידה מהדגמים הרלווטים של asus (תוודא שהדגם הספציפי תומך ב-aiMesh).
לא משנה איזה פתרון אתה בוחר, בתקווה אתה מתכוון לחבר קווית בין היחידות (וכמובן לבחור פתרון שתומך בזאת בצורה טובה). אם אתה מתכנן לחבר אלחוטית בין היחידות, חשוב להקפיד למקם את היחידה השניה בנקודה שתהיה לה קליטה טובה מהיחידה הראשית ועדיין תוכל לכסות את השטח המבוקש.
5. צריך מתאם מדיה בנפרד (שמצד אחד נכנס אליו הסיב ומצד שני מספק חיבור רשת רגיל ל-WAN של הראוטר הראשי הפרטי שאתה קונה). ברב המקרים זה לא בעיה לקבל, אבל מידי פעם צצים דיווחים על בעיות בנושא, כמו לדוגמא:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 8#p3146448
הייתי מקפיד להתעקש על זאת מהרגע שאתה מזמין את ההתקנה, להיות שם כשהטכנאי מגיע ולוודא לפני שהוא מתחיל שהוא מספק לך מתאם מדיה בנפרד (ואם לא לסרב להתקנה).
לגבי גיימינג אז אני הולך להיות מחובר באופן קווי בסלון ששם גם הראוטר נמצא.24/01/2021 18:17eran405 כתב: thelegend@
...
החדר עבודה שלי ששם המחשב שלי הוא החדר הרחוק לצערי ושם הקליטה חלשה מאוד ולפעמים אני אפילו צריך לעבוד עם הוט ספוט מהפלאפון שלי על מנת שאוכל לקלוט אינטרנט בצורה נורמלית (כרגע עם נתב Be של בזק).
לכן לזה אני צריך פתרון.
כמו כן מה ההבדל בין לקנות שני AX3 לבין לקנות מוצרים כגון aiMesh?
מה אתה ממליץ?
תודה.
אין לי ניסיון רלוונטי, לא עם זה ולא עם זה. אישית קשה לי עם ציוד סיני זול, מצד שני יש חוות דעת מאד טובות כאן בפורום על ה-AX3 והמחיר אטרקטיבי. במיוחד הדגמים היותר יקרים של asus נחשבים ממש טובים, כולל לצרכים רגישים כמו גיימינג. אידיאלית היית רוצה נגיד AX86U כיחידה הראשית ו-AX56U כ"מגדיל טווח", עדיף בחיבור קווי, וזה כבר ממש לא זול.25/01/2021 8:47thelegend כתב: כמו כן מה ההבדל בין לקנות שני AX3 לבין לקנות מוצרים כגון aiMesh?
מה אתה ממליץ?...
אני בכלל מעדיף ציוד יותר עסקי/מקצועי כמו לדוגמא ER-X + נגיד יחידות של U6-Lite לפי הצורך אבל אני מודה שציודים כאלה יכולים להיות יותר מסובכים להתקנה ולכן לא מתאימים לכל אחד, בתמורה הם יותר גמישים ואמינים. אם אתה מחפש משהו כמה שיותר פשוט הייתי מסתכל על פתרונות ה-mesh. יש המון מבחר היום, גם בפתרונות ה-mesh היותר "מפושטים", גם בראוטרים "רגילים" שלדעתי ב-wifi 6 כבר רובם יתמכו בצורה טובה ב-mesh, וגם בפתרונות יותר עסקיים מקצועיים שחלקם במחירים דומים לציוד ביתי טוב.
אולי מישהו עם ניסיון של גיימינג בחיבור סיב יכול לחוות דעה לגבי הציודים שהוא בדק?
טוב, תודה רבה על התובנות.25/01/2021 16:06eran405 כתב:אין לי ניסיון רלוונטי, לא עם זה ולא עם זה. אישית קשה לי עם ציוד סיני זול, מצד שני יש חוות דעת מאד טובות כאן בפורום על ה-AX3 והמחיר אטרקטיבי. במיוחד הדגמים היותר יקרים של asus נחשבים ממש טובים, כולל לצרכים רגישים כמו גיימינג. אידיאלית היית רוצה נגיד AX86U כיחידה הראשית ו-AX56U כ"מגדיל טווח", עדיף בחיבור קווי, וזה כבר ממש לא זול.25/01/2021 8:47thelegend כתב: כמו כן מה ההבדל בין לקנות שני AX3 לבין לקנות מוצרים כגון aiMesh?
מה אתה ממליץ?...
אני בכלל מעדיף ציוד יותר עסקי/מקצועי כמו לדוגמא ER-X + נגיד יחידות של U6-Lite לפי הצורך אבל אני מודה שציודים כאלה יכולים להיות יותר מסובכים להתקנה ולכן לא מתאימים לכל אחד, בתמורה הם יותר גמישים ואמינים. אם אתה מחפש משהו כמה שיותר פשוט הייתי מסתכל על פתרונות ה-mesh. יש המון מבחר היום, גם בפתרונות ה-mesh היותר "מפושטים", גם בראוטרים "רגילים" שלדעתי ב-wifi 6 כבר רובם יתמכו בצורה טובה ב-mesh, וגם בפתרונות יותר עסקיים מקצועיים שחלקם במחירים דומים לציוד ביתי טוב.
אולי מישהו עם ניסיון של גיימינג בחיבור סיב יכול לחוות דעה לגבי הציודים שהוא בדק?...
שאלה אחרונה, היום היה מתקין של סלקום ואמר שסלקום כבר לא מביאה מתאמים בין הכבל של הסיב לראוטר פרטי.
אני מניח שכאשר כותבים מתאם מתכוונים למודם.
מכיוון שאני כן מעוניין בראוטר פרטי, כנראה שאלך על משהו איכותי כמו שהצעת ולכן אני צריך ״מתאם״.
יש לך המלצה על אחד כזה?
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
לא. מתאם אינו מודם. הוא רק מתאם בין הסיב האופטי לשקע RJ45 אליו ניתן לחבר ראוטר.25/01/2021 17:29thelegend כתב:טוב, תודה רבה על התובנות.25/01/2021 16:06eran405 כתב:
אין לי ניסיון רלוונטי, לא עם זה ולא עם זה. אישית קשה לי עם ציוד סיני זול, מצד שני יש חוות דעת מאד טובות כאן בפורום על ה-AX3 והמחיר אטרקטיבי. במיוחד הדגמים היותר יקרים של asus נחשבים ממש טובים, כולל לצרכים רגישים כמו גיימינג. אידיאלית היית רוצה נגיד AX86U כיחידה הראשית ו-AX56U כ"מגדיל טווח", עדיף בחיבור קווי, וזה כבר ממש לא זול.
אולי מישהו עם ניסיון של גיימינג בחיבור סיב יכול לחוות דעה לגבי הציודים שהוא בדק?...
שאלה אחרונה, היום היה מתקין של סלקום ואמר שסלקום כבר לא מביאה מתאמים בין הכבל של הסיב לראוטר פרטי.
מכיוון שאני כן מעוניין בראוטר פרטי, כנראה שאלך על משהו איכותי כמו שהצעת ולכן אני צריך ״מתאם״.
יש לך המלצה על אחד כזה?...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
אז אשמח להמלצה למתאם.25/01/2021 18:43איינשטיין כתב:לא. מתאם אינו מודם. הוא רק מתאם בין הסיב האופטי לשקע RJ45 אליו ניתן לחבר ראוטר.25/01/2021 17:29thelegend כתב:
טוב, תודה רבה על התובנות.
יש לך המלצה על אחד כזה?......
מה השם המקצועי של זה כך שאוכל לחפש את זה גם בעצמי.
כמו כן האם לא עדיף כבר מודם בשביל זה?
הטכנאי אמר שאני אוכל להכניס את הסיב למודם ולאז לחבר את המודם לראוטר וזה כמו מתאם, לא?
לחדד את מה שאמרו מעלי:25/01/2021 17:29thelegend כתב: מכיוון שאני כן מעוניין בראוטר פרטי, כנראה שאלך על משהו איכותי כמו שהצעת ולכן אני צריך ״מתאם״.
א.
ברגע שאתה לוקח ראוטר פרטי אתה צריך או
ב. הבעיה שאצל סלקום אי אפשר להשתמש
עריכה: מסתבר שמה שכתבתי בפיסקה לעיל אינו רלוונטי. חייבים להשתמש במודם שלהם.
בלי מידע נוסף הייתי מניח שאין שום אפשרות אחרת מלהשיג את
שם לב שסלקום עדיין מספקים מתאמים בנפרד (לדוגמא ראה את השירשור הזה), ושמאז שהם התחילו לפעול הם עשו בעיות בנושא הזה לחלק מהלקוחות (אני מתעצל לחפור שירשורים ישנים אבל תאמין לי שהיו כאלה). אני מודה שאין שמץ של מושג מה עומד מאחורי ההתנהלות הזאת שלהם, אבל בתקווה אם "לחץ" מתאים הם בסוף יסכימו להביא לך מתאם בנפרד. האופציה האחרת שלך היא להשתמש בראוטר שלהם או לבדו או בו + ציוד פרטי כ-AP בלבד רק בשביל הרשת האלחוטית או בו + ראוטר פרטי בתצורה של double NAT שכרגיל לא מומלצת.
נערך לאחרונה על ידי eran405 ב 27/01/2021 10:15, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46412
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5082 פעמים
לגבי השאלה של נתבי גיימינג, הם לרוב כוללים תוכנה שעוזרת לך להתחבר לשרתים קרובים יותר עבור פינג טוב יותר, בתלות המשחקים הנתמכים. היה לי נתב גיימינג כזה מהמובילים בשוק מדגם Nighthawk Pro Gaming XR500.
https://www.netgear.com/home/online-gam ... ters/xr500
בסופו של דבר, קיבלתי הרבה יותר יציבות וביצועים טובים יותר מנתב ה- HUAWEI AX3 Pro עליו קיבלת המלצה כאן כמה הודעות למעלה.
תיקח 2 יחידות של HUAWEI AX3 Pro ותקים בקלות רשת Mesh בבית.
השרשור הרישמי לנתב עם תשובות לכל השאלות שאולי יש לך:
viewtopic.php?f=62&t=345150
הוראות עבור הגדרת Mesh:
viewtopic.php?p=3109137#p3109137
רכישה מ- Banggood - זמן אספקה עומד על קצת פחות משבועיים לערך:
לבחור מחסן CN. קופון: BGNLP293
http://bit.ly/AX3PRO
בסופו של דבר, קיבלתי הרבה יותר יציבות וביצועים טובים יותר מנתב ה- HUAWEI AX3 Pro עליו קיבלת המלצה כאן כמה הודעות למעלה.
הוראות עבור הגדרת Mesh:
http://bit.ly/AX3PRO
Re:
תודה רבה על ההמלצה.27/01/2021 7:35ziv_r כתב: לגבי השאלה של נתבי גיימינג, הם לרוב כוללים תוכנה שעוזרת לך להתחבר לשרתים קרובים יותר עבור פינג טוב יותר, בתלות המשחקים הנתמכים. היה לי נתב גיימינג כזה מהמובילים בשוק מדגם Nighthawk Pro Gaming XR500.
הוראות עבור הגדרת Mesh:
http://bit.ly/AX3PRO...
דרך אגב יש לך מושג האם יש לו כניסה לסיב אופטי?
כי סלקום לא הביאו לי מתאם.
במקרה הכי גרוע אעבור לאנלימיטיד ואקנה איפה שהוא מתאם בין הסיב לבין הכבל רשת כך שאוכל לחבר את הראוטר הפרטי ישירות.
הבנתי, תודה.26/01/2021 23:45eran405 כתב:לחדד את מה שאמרו מעלי:25/01/2021 17:29thelegend כתב: מכיוון שאני כן מעוניין בראוטר פרטי, כנראה שאלך על משהו איכותי כמו שהצעת ולכן אני צריך ״מתאם״.
א. מבחינה טכנית המתאם מדיה אינו מודם. הוא מתאם שמצד אחד נכנס סיב ומצד שני יוצא כבל רשת. מבחינה טכנית אכן אין צורך בו ברגע שיש ראוטר עם חיבור של SFP (כלומר שאפשר לחבר את הסיב בצורה ישירה). ברגע שאתה לוקח ראוטר פרטי אתה צריך או מתאם בנפרד או ראוטר עם כניסת SFP (ומתאם SFP) בשביל שתוכל לחבר הראוטר הפרטי ישירות לתשתית. אחרת הראוטר הפרטי מחובר מאחורי הראוטר של סלקום וזה double NAT שלפחות חלקית מחסל את היתרונות של ראוטר פרטי.
ב. הבעיה שאצל סלקום אי אפשר להשתמש במתאם פרטי (או ראוטר פרטי עם כניסת SFP). למיטב ידעתי הם מזהים אותך לפי המתאם (ולא לפי הפורט כמו לדוגמא בפרטנר פייבר שם אין בעיה להשתמש במתאם פרטי או ראוטר פרטי עם כניסת SFP).
אני לא בטוח האם המתאם מדיה או מתאם SFP משמש לזיהוי, אם הזיהוי נעשה לפי המתאם SFP אז יתכן שאפשרי להשתמש במתאם פרטי עם מחברים את הסיב כולל המתאם SFP שסלקום מספקים לציוד הפרטי. אבדוק ואעדכן אם אצליח להשיג עוד פרטי לגבי הנושא הזה.
בלי מידע נוסף הייתי מניח שאין שום אפשרות אחרת מלהשיג את המתאם מסלקום (כמו שבתשתית הוט אין אפשרות להשתמש במודם פרטי).
שם לב שסלקום עדיין מספקים מתאמים בנפרד (לדוגמא ראה את השירשור הזה), ושמאז שהם התחילו לפעול הם עשו בעיות בנושא הזה לחלק מהלקוחות (אני מתעצל לחפור שירשורים ישנים אבל תאמין לי שהיו כאלה). אני מודה שאין שמץ של מושג מה עומד מאחורי ההתנהלות הזאת שלהם, אבל בתקווה אם "לחץ" מתאים הם בסוף יסכימו להביא לך מתאם בנפרד. האופציה האחרת שלך היא להשתמש בראוטר שלהם או לבדו או בו + ציוד פרטי כ-AP בלבד רק בשביל הרשת האלחוטית או בו + ראוטר פרטי בתצורה של double NAT שכרגיל לא מומלצת....
תודה רבה על ההמלצה.
לי סלקום לא הביאו לי מתאם על אף שביקשתי גם מהטכנאי שאמר שכבר לא נותנים כאלו דברים וגם מהמוקד שבכלל לא ידעה על מה אני מדבר.
במקרה הכי גרוע אעבור לאנלימיטיד ואקנה איפה שהוא מתאם בין הסיב לבין הכבל רשת כך שאוכל לחבר את הראוטר הפרטי ישירות.
יש לך המלצה על מתאם כזה? איפה קונים כזה?
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
Re: Re:
לא. ל- Huawei AX3 Pro אין כניסה ישירה מסיב אופטי.27/01/2021 8:47thelegend כתב:תודה רבה על ההמלצה.27/01/2021 7:35ziv_r כתב: לגבי השאלה של נתבי גיימינג, הם לרוב כוללים תוכנה שעוזרת לך להתחבר לשרתים קרובים יותר עבור פינג טוב יותר, בתלות המשחקים הנתמכים. היה לי נתב גיימינג כזה מהמובילים בשוק מדגם Nighthawk Pro Gaming XR500.
הוראות עבור הגדרת Mesh:
http://bit.ly/AX3PRO...
דרך אגב יש לך מושג האם יש לו כניסה לסיב אופטי?
כי סלקום לא הביאו לי מתאם.
במקרה הכי גרוע אעבור לאנלימיטיד ואקנה איפה שהוא מתאם בין הסיב לבין הכבל רשת כך שאוכל לחבר את הראוטר הפרטי ישירות....
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
דבר ראשון התשובה היא שלא משנה איזה מתאם תקנה, כולל בדיוק כמו מה שסלקום מספקים זה לא יעבוד. הוסבר לעיל למה. לכן אין אפשרות להמליץ לך על מתאם, אם אתה מחפש לזרוק כסף על ציוד שלא יהיה בו שום שימוש תבחר את החברה שאתה מעדיף מבחינה ערכית ותתרום לה את התרומה שלך....
לגבי הפרטים, אני מנסה להבין בדיוק איך החיבור של סלקום, ממה שהצלחתי כרגע להבין:
א. מסתבר שבסלקום, בהנחה שמדובר בחיבור gpon, אכן נדרש מודם או ONU (ופחות נכון לזה "מתאם" כמו שטענתי קודם). זאת בשונה מפרטנר פייבר לדוגמא שם נכנס סיב שהוא בעצם חיבור רשת רגיל ולכן אין מודם אלא פשוט מתאם מדיה או מתאם SFP שדרכו הסיב מתחבר ישר לראוטר עם חיבור SFP.
ב. בהנחה שמדובר ב-gpon, אתה חייב להשתמש במודם שלהם (שוב ההסבר הוא מה שהוסבר לעיל, ה"מעקף" שתיארתי שאולי אפשר לעשות הוא לא רלוונטי). אם לא קיבלת מודם בנפרד תהיה חייב להשתמש בראוטר שלהם כראוטר הראשי ולכן לדעתי עדיף להשתמש ב-AX3 כ-AP בלבד.
אם כבר התקינו לך את הציוד, או מישהו אחר שיש לו סלקום פייבר עם התקנה כזו או אחרת, אשמח אם תוכלו לשתף תמונה של הציוד שהותקן, בעיקר מעניין אותי לראות איך הסיב מתחבר לראוטר או מודם שלהם. בנוסף מה ההגדרות חיבור אינטרנט בראוטר (האם יש חייגן כלשהו ואם כן איזה)?
נערך לאחרונה על ידי eran405 ב 18/03/2021 23:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
התקינו לי.27/01/2021 10:10eran405 כתב:דבר ראשון התשובה היא שלא משנה איזה מתאם תקנה, כולל בדיוק כמו מה שסלקום מספקים זה לא יעבוד. הוסבר לעיל למה. לכן אין אפשרות להמליץ לך על מתאם, אם אתה מחפש לזרוק כסף על ציוד שלא יהיה בו שום שימוש תבחר את החברה שאתה מעדיף מבחינה ערכית ותתרום לה את התרומה שלך....
לגבי הפרטים, אני מנסה להבין בדיוק איך החיבור של סלקום, ממה שהצלחתי כרגע להבין:
א. מסתבר שבסלקום, בהנחה שמדובר בחיבור gpon, תוודא כן נדרש מודם או ONU (ופחות נכון לזה "מתאם" כמו שטענתי קודם). זאת בשונה מפרטנר פייבר לדוגמא שם נכנס סיב שהוא בעצם חיבור רשת רגיל ולכן אין מודם אלא פשוט מתאם מדיה או מתאם SFP שדרכו הסיב מתחבר ישר לראוטר עם חיבור SFP.
ב. בהנחה שמדובר ב-gpon, אתה חייב להשתמש במודם שלהם (שוב ההסבר הוא מה שהוסבר לעיל, ה"מעקף" שתיארתי שאולי אפשר לעשות הוא לא רלוונטי). אם לא קיבלת מודם בנפרד תהיה חייב להשתמש בראוטר שלהם כראוטר הראשי ולכן לדעתי עדיף להשתמש ב-AX3 כ-AP בלבד.
אם כבר התקינו לך את הציוד, או מישהו אחר שיש לו סלקום פייבר עם התקנה כזו או אחרת, אשמח אם תוכלו לשתף תמונה של הציוד שהותקן, בעיקר מעניין אותי לראות איך הסיב מתחבר לראוטר או מודם שלהם. בנוסף מה ההגדרות חיבור אינטרנט בראוטר (האם יש חייגן כלשהו ואם כן איזה)?...
לא נכנסתי להגדרות של הראוטר.
אכן טכנאי בכיר מסלקום אמר לי שאני צריך מודם שלהם והוא מברר לי ואמור להחזיר לי תשובה האם הם מוכנים לספק לי כזה.
אני לא בדיוק בטוח מה הכוונה בזה שאמרת להתשמש בAX3 רק כAccess Point. כלור מה זה בדיוק אומר?
הרי אם אני לא משתמש בו כראוטר אלא כ AP אז איך זה יעזור לי לקבל קליטה טובה יותר של אינטרנט בחדר המרוחק? כי לפי הבנתי בתור AP הוא אמור להיות מחובר עם כבל לראוטר, לא? והרי אני צריך אותו בחדר המרוחק או בקרבתו על מנת שתיהיה לי שם קליטה טובה, לא?
מצד אחד, כרגע יש לי את הראוטר של סלקום אבל מצד שני @ziv_r המליץ לי להשתמש ב AX3 כראוטר ולקנות 2 שאחד מהם אשתמש בו פשוט כמגדיל טווח (או שלא הבנתי אותו טוב) - viewtopic.php?p=3148664#p3148664.
מצד שלישי אתה המלצת על ראוטר של אסוס.
אז עדיין לא הבנתי מה הכי מומלץ לי על מנת שגם יהיה לי ראוטר טוב וקליטה טובה בבית, במיוחד בחדר המרוחק(במידה ולא הולך על פיתרון mesh).
נערך לאחרונה על ידי thelegend ב 29/01/2021 10:58, נערך פעם 1 בסך הכל.
בנוסף לתגובה הקודמת שלי אני צירפתי כמה תמונות.27/01/2021 10:10eran405 כתב:אם כבר התקינו לך את הציוד, או מישהו אחר שיש לו סלקום פייבר עם התקנה כזו או אחרת, אשמח אם תוכלו לשתף תמונה של הציוד שהותקן, בעיקר מעניין אותי לראות איך הסיב מתחבר לראוטר או מודם שלהם. בנוסף מה ההגדרות חיבור אינטרנט בראוטר (האם יש חייגן כלשהו ואם כן איזה)?......
הכבל הדק הזה (הסיב) פשוט יוצא לי מהקיר של הבית.
נערך לאחרונה על ידי thelegend ב 29/01/2021 10:59, נערך פעם 1 בסך הכל.