מעבר דירה עם מסך גדול והמשך התלבטות 65/75
-
shay7784
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 19
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
לא מזמן התלבטתי פה לפני רכישת סוני/סמסונג 65.
חשבתי למתוח קצת את התקציב ל75, השאלה שלי אם יש למישהו נסיון במעבר דירה עם מסך 75. בוא נאמר שנשמור על האריזה המקורית, השאלה אם אין חשש לנזק לפאנל/רכיב אחר במעברים. בכל זאת יש לא מעט מוצרים ש"לא עוברים טוב" ורגישים לטלטולים מינימליים...
ואם כבר מדברים על "75, אז ה9505 שהיתה על הכוונת יקרה באופן לא ממש פרופורציונלי, כמעט 2000 שח מעל הq90, ועם הרגישות שיש לי ל motion handling אני ממשיך להתלבט בין 65xh9505 לבין ויתור על איכות תמונה בשידורי ספורט ומעבר ל75 שם כל האופציות סבירות במחיר- 9606, q80/90.
אם יש למישהו השגות בדגש על ויתור בגודל לטובת שיפור תמונה הדגש תנועה אשמח לשמוע.
חשבתי למתוח קצת את התקציב ל75, השאלה שלי אם יש למישהו נסיון במעבר דירה עם מסך 75. בוא נאמר שנשמור על האריזה המקורית, השאלה אם אין חשש לנזק לפאנל/רכיב אחר במעברים. בכל זאת יש לא מעט מוצרים ש"לא עוברים טוב" ורגישים לטלטולים מינימליים...
ואם כבר מדברים על "75, אז ה9505 שהיתה על הכוונת יקרה באופן לא ממש פרופורציונלי, כמעט 2000 שח מעל הq90, ועם הרגישות שיש לי ל motion handling אני ממשיך להתלבט בין 65xh9505 לבין ויתור על איכות תמונה בשידורי ספורט ומעבר ל75 שם כל האופציות סבירות במחיר- 9606, q80/90.
אם יש למישהו השגות בדגש על ויתור בגודל לטובת שיפור תמונה הדגש תנועה אשמח לשמוע.
טלויזיות גדולות אכן לא שורדות טוב מעבר, ולכן יש לנהוג במשנה זהירות.19/01/2021 12:35shay7784 כתב: לא מזמן התלבטתי פה לפני רכישת סוני/סמסונג 65.
אם יש למישהו השגות בדגש על ויתור בגודל לטובת שיפור תמונה הדגש תנועה אשמח לשמוע....
לא יעזור לך סטטיסטית כמה עברו דירה - כי בסוף 10 עברו וזה עבד, ואתה תהיה ה-11 שאצלו הטלויזיה תישבר.
פשוט צריך לדאוג שזה יעשה בצורה כמה שיותר עדינה.
גם שהטלויזיה תהיה ארוזה טוב - וגם שהסבלים יתייחסו אליה בעדינות.
לא חושב ש-XH9505 טובה יותר מ-Q90 בצורה משמעותית.
ובהחלט לא הייתי משלם 2000 שקל יותר תמורתה.
לפי דעתי עדיף לך לקחת את ה-Q90 ה״זולה״ יותר, ולקבל את אותה איכות במחיר פחות. (אפילו יצא חרוז)
אני חושב ש XH95 עדיפה. יותר מאוזנת, אין לה כמעט חולשות. קצת בלומינג. תאורת לד מאחורה כמעט מחסלת את זה. עם זאת, אין ספק ששתי אלפיות לא משקף איזשהו פער איכות גדול בין השתיים. שתיהן מעולות במה שהן טובות ולמי שהן טובות.
כמשתמש XH95 עם YES אומר שגם איתו האיכות לרוב מזעזעת. גם הסוני לא יכולה להתגבר על שידור גרוע. לפעמים הצילום יותר טוב לפעמים יותר גרוע. אבל עם כל זה שסוני מעולה בספורט ותנועה, עד שלא יהיו שידורים ב 4K או לפחות 1080p לא נזכה לראות כדורגל איכותי על מסכים עדכניים.
כמשתמש XH95 עם YES אומר שגם איתו האיכות לרוב מזעזעת. גם הסוני לא יכולה להתגבר על שידור גרוע. לפעמים הצילום יותר טוב לפעמים יותר גרוע. אבל עם כל זה שסוני מעולה בספורט ותנועה, עד שלא יהיו שידורים ב 4K או לפחות 1080p לא נזכה לראות כדורגל איכותי על מסכים עדכניים.
-
shay7784
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 19
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
אכן בחנויות הזדעזעתי משתיהן בצפיה במשחק כדורגל בשידור מוקלט , גם משחקים בhd מיו טיוב נראו רע, בצילום מרחוק השחקנים ממש חסרי פנים. לכן חשבתי ללכת על סוני 65 , אמנם אפסיד את יתרון הגודל בשידורי איכות אבל שידורי הספורט יראו נורמליים יותר בשילוב ריחוק וגודל המסך.
בכל מקרה תודה, אכן כמו שחשבתי ה75xh9505 לא מצדיקה את פער המחיר מול ה75q90
ב65" ההבדל ביניהן זניח עד אפסי...
אז כנראה אלך על ה75q90t או שאתפשר על גודל, אחסוך 2000 שח ואלך על ה65xh9590 שגבולית עוד בסדר לדעתי עבור 3 מטר וקצת מרחק צפיה כיום...
אז כנראה אלך על ה75q90t או שאתפשר על גודל, אחסוך 2000 שח ואלך על ה65xh9590 שגבולית עוד בסדר לדעתי עבור 3 מטר וקצת מרחק צפיה כיום...
אני כבר שלושה וחצי חודשים עם הסוני 65 שלי ואני חייב לומר שעם הזמן אני לומד להעריך את הטלויזיה במרחק קטן יותר. תכנים באיכות גבוהה (מבחינתי אפילו 1080p ממוצע יכול להיחשב ככזה) נראים טוב יותר דווקא מקרוב. נכון שתכנים גרועים נראים עוד יותר גרוע אבל זה ממש טרייד אוף שווה. כדי להמחיש, אני יושב כעת קצת מעל 2 מטר ממנה. אתה מתכנן 3 מטר מ 65 , זה הבדל עצום. אני אישית מרגיש כל כמה ס"מ בודדים הבדל. אני ממש ממליץ לקחת 75, אפילו אם זה לא הדגם המושלם עבורך. אני מאוד שמח עם הסוני ובכל זאת אישית הייתי הולך על הסמסונג 75.לחילופין אתה יכול לעשות כמוני ולשים זרוע שמתרחקת עד חצי מטר מהקיר. זה גם טוב.20/01/2021 13:33shay7784 כתב: אכן בחנויות הזדעזעתי משתיהן בצפיה במשחק כדורגל בשידור מוקלט , גם משחקים בhd מיו טיוב נראו רע, בצילום מרחוק השחקנים ממש חסרי פנים. לכן חשבתי ללכת על סוני 65 , אמנם אפסיד את יתרון הגודל בשידורי איכות אבל שידורי הספורט יראו נורמליים יותר בשילוב ריחוק וגודל המסך.
אז כנראה אלך על ה75q90t או שאתפשר על גודל, אחסוך 2000 שח ואלך על ה65xh9590 שגבולית עוד בסדר לדעתי עבור 3 מטר וקצת מרחק צפיה כיום......