מאבד IPv4, נשאר רק עם IPv6???

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
איינשטיין פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #1 

ביממה האחרונה שמתי לב שלפעמים מכשירים ניידים המחוברים לאחד מה-APs בבית (עם DHCP כבוי) מצליחים לגלוש רק לחלק מהאתרים וחלק משרותי האינטרנט (למשל Google Play) לא זמינים.

בדיקה קצרה שעשיתי מראה שהם לכאורה לא מקבלים כתובת IP ברשת הביתית (???). עם זאת, ניתן לגלוש חלקית באינטרנט:
ניתן למשל לגלוש לאתר פייסבוק בלי בעיה.
ניתן לגלוש לאתר whatismyip ושם מקבלים Public IPv6 אבל רשום ש- Public IPv4 not detected. אני מניח שזה סימפטום של הבעיה.

כעבור כמה זמן זה מסתדר מעצמו בלי שום פעולה מצידי.

לא נראה לי שזו בעיה ב-AP, כי הוא לא אחראי על הקצאת כתובות.
האם זו בעיה בראוטר הראשי?? או שזו בכלל בעיה אצל הספק?

תודה למי שיכול לתת כיוון.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

NeatNit
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

שליחה #2 

מאוד מסקרן.

בפעם הבאה שזה קורה תיכנס להגדרות של הראוטר ותבדוק אם הוא מקבל IP מהספק בכלל.

בעיקרון הראוטר צריך להיות היחיד עם DHCP מופעל ברשת שלך, אבל נשמע שזה באמת המצב. איפה אתה רואה שהם לא מקבלים כתובת פנימית? והאם זה קורה גם למכשירים שמחוברים בכבל?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4311
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #3 

19/01/2021 8:29  
איינשטיין כתב:
ביממה האחרונה שמתי לב שלפעמים מכשירים ניידים המחוברים לאחד מה-APs בבית (עם DHCP כבוי) מצליחים לגלוש רק לחלק מהאתרים וחלק משרותי האינטרנט (למשל Google Play) לא זמינים.

בדיקה קצרה שעשיתי מראה שהם לכאורה לא מקבלים כתובת IP ברשת הביתית (???). עם זאת, ניתן לגלוש חלקית באינטרנט:
ניתן למשל לגלוש לאתר פייסבוק בלי בעיה.
ניתן לגלוש לאתר whatismyip ושם מקבלים Public IPv6 אבל רשום ש- Public IPv4 not detected. אני מניח שזה סימפטום של הבעיה.

כעבור כמה זמן זה מסתדר מעצמו בלי שום פעולה מצידי.

לא נראה לי שזו בעיה ב-AP, כי הוא לא אחראי על הקצאת כתובות.
האם זו בעיה בראוטר הראשי?? או שזו בכלל בעיה אצל הספק?

תודה למי שיכול לתת כיוון.
...
הכי פשוט זה להפעיל בנתב את ה SYSLOG ולאחר מכן ניתן כבר לאסוף ולנתח את האירועים שנרשמים בו. ולדעת, אם מדובר על משהו שתלוי בספק אינטרנט או שמדובר על הבעיות שבנתב, כמו למשל ששירות DHCPv4 שלו מפסיק לתפקד או כל דבר אחר שגורם לכך.

איינשטיין פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #4 

19/01/2021 9:31  
NeatNit כתב:
מאוד מסקרן.

בפעם הבאה שזה קורה תיכנס להגדרות של הראוטר ותבדוק אם הוא מקבל IP מהספק בכלל.

בעיקרון הראוטר צריך להיות היחיד עם DHCP מופעל ברשת שלך, אבל נשמע שזה באמת המצב. איפה אתה רואה שהם לא מקבלים כתובת פנימית? והאם זה קורה גם למכשירים שמחוברים בכבל?
...
שאלות מצויינות.

מכשירים שמחוברים קווית עובדים תקין. אני מניח שזה מכיוון שברגע שיש להם כתובת אז היא נשארת ללא שינוי. מסיבה זו אני מניח שהראוטר (שהוא אכן היחיד עם DHCP מופעל) מקבל IP מהספק.

לגבי המכשירים הניידים (מדובר ב-5 טלפונים ושני טאבלטים מסוגים שונים) אני רואה שהם לכאורה לא מקבלים כתובת פנימית בבדיקת הגדרות חיבור הרשת שלהם. השדה של IP address ריק.
המכשירים האלה כל הזמן בתנועה ולכן כל פעם שהם עוברים AP, הם מנסים למשוך כתובת IP מחדש.
ניסיתי להגדיר באחד הניידים IP סטטי, חשבתי שאולי זה יעזור, אבל זה לא עוזר כשהבעיה קיימת.

מריח לי כמו בעיה בראוטר הראשי (הוטבוקס4 חדש עם רשתות אלחוטיות כבויות).
בגלל בעית מקום בלוח התקשורת, אין לי אפשרות להעביר אותו למצב ברידג' ולחבר ראוטר אחר שיהיה עם DHCP מופעל. לא רואה סיבה שהוטבוקס4 לא יעבוד בסדר מבחינת DHCP.

וכאמור, הבעיה קורית מידי פעם ונעלמת מעצמה.

NeatNit
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

לרשתות האלחוטיות שלך יש את אותו שם+סיסמה או שכל אחת עם שם אחר? להבנתי אם כולם עם אותו שם אז roaming עובד יותר טוב (ומכשיר לא אמור לשנות IP כשהוא מחליף AP, אבל אולי לא הבנתי נכון). אבל כמובן אם יש לך 2 מגדילי טווח או יותר שמתחברים לרשת עם wi-fi בעצמם אז אתה לא יכול לעשות את זה (כי אז הם אולי ינסו להתחבר אחד לשני ולהיות מנותקים מהרשת).

הרעיון היחיד שיש לי שעשוי להיות המקור לבעיה הוא שנגמר מלאי הכתובות של DHCP. אם נגיד הגדרת לו טווח של 20 כתובות, ויש לך 5 מכשירים נייחים ו-8 מכשירים ניידים, אז מספיק שכל מכשיר נייד עובר רשת פעם אחת וכבר נגמרות הכתובות. ואז ה-DHCP לא יוכל להקצות כתובות חדשות עד שיהיה timeout לאחת הכתובות שנתפסו לפני. אם אתה יכול להגדיל את טווח הכתובות, תעשה זאת. אם לא, תנסה להקטין את הזמן שמוקצה לכל כתובת (נראה לי שקוראים לזה lease time), ככה ה-timeout יקרה מהר יותר והכתובות שהלכו לאיבוד יתפנו.

איינשטיין פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

19/01/2021 11:38  
NeatNit כתב:
לרשתות האלחוטיות שלך יש את אותו שם+סיסמה או שכל אחת עם שם אחר? להבנתי אם כולם עם אותו שם אז roaming עובד יותר טוב (ומכשיר לא אמור לשנות IP כשהוא מחליף AP, אבל אולי לא הבנתי נכון). אבל כמובן אם יש לך 2 מגדילי טווח או יותר שמתחברים לרשת עם wi-fi בעצמם אז אתה לא יכול לעשות את זה (כי אז הם אולי ינסו להתחבר אחד לשני ולהיות מנותקים מהרשת).

הרעיון היחיד שיש לי שעשוי להיות המקור לבעיה הוא שנגמר מלאי הכתובות של DHCP. אם נגיד הגדרת לו טווח של 20 כתובות, ויש לך 5 מכשירים נייחים ו-8 מכשירים ניידים, אז מספיק שכל מכשיר נייד עובר רשת פעם אחת וכבר נגמרות הכתובות. ואז ה-DHCP לא יוכל להקצות כתובות חדשות עד שיהיה timeout לאחת הכתובות שנתפסו לפני. אם אתה יכול להגדיל את טווח הכתובות, תעשה זאת. אם לא, תנסה להקטין את הזמן שמוקצה לכל כתובת (נראה לי שקוראים לזה lease time), ככה ה-timeout יקרה מהר יותר והכתובות שהלכו לאיבוד יתפנו.
...
לא נראה לי, כי אני רואה שבכל פעם שהניידים כן מקבלים כתובת IP, הם מקבלים את אותה הכתובת.
מה שכן אנסה, זה להגדיר להם כתובות IP סטטיות בראוטר עצמו.
טווח הכתובות שהראוטר מקצה הוא ברירת המחדל, אני מאמין שמדובר בכל הסגמנט (עד 255).

NeatNit
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

🤷🏻‍♂️

איינשטיין פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

זו כנראה בעיה ב-Huawei AX3 Pro המוגדר כ-AP.
ברגע שאני מתחבר ל-AP אחר או ישירות להוטבוקס4 (אם אני פותח בהוטבוקס4 רשת אלחוטית) - אז מקבלים גם IPv4.

כשיהיה לי זמן אחקור את זה יותר לעומק. הבעיה נעלמת מעצמה באופן אקראי, ומתחדשת (תמיד) כאשר מכשיר מנסה להתחבר ל-AP מחדש. קורה גם ברשת 2.4G וגם ברשת 5G שב-AP.

איינשטיין פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

עדכון: אין קשר ל-AX3 Pro המוגדר כ-AP. הבעיה מופיעה (אקראית) גם כשמתחברים דרך AP אחר (של נטגיר).

מה שמוזר זה שברגע שמתחברים ישירות לרשת האלחוטית של ההוטבוקס 4 מקבלים IP בלי שום בעיה.
כשמתחברים דרך נקודות גישה (DHCP כבוי) שעבדו מצויין, פתאום לפעמים מקבלים רק IPv6.

איינשטיין פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

עדכון (בתקווה אחרון):

לא הצלחתי למצוא את הסיבה לבעייה, אבל מצאתי workaround מספק בשבילי. אני מגדיר את כתובות כל ההתקנים האלחוטיים בצורה סטטית. זה פותר את הבעיה והם מקבלים גם IPv4 לצאת החוצה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”