ניתוקים באינטרנט ממשיכים לאחר מעבר תשתית
היי שוב,
אז עברתי מתשתית הוט לתשתית בזק (עם בזק בינ''ל כספק) - עד 100 מגה. בפועל מקבל 93 יציב.
עברתי בגלל שבתשתית הוט היו לי המון ניתוקים רנדומליים, אבל מסתבר שזה עדיין ממשיך לאחר המעבר לתשתית בזק.
כרגע מה שמחובר קווית לראוטר של בזק (DLINK ישן שחבר הביא לי, דגם Dsl 6740u v.h1 (יש, אני יודע. לא רואה סיבה לשלם 20 ש''ח בחודש לBE כל עוד אני משתמש בו רק לחיבור קווי):
1. אפל טיוי
2. טלויזיה
3. פלייסטיישן
4. חיבור קווי לראוטר של שיאומי (AX1800) - משמש לי להפצת הוייפי בבית. לראוטר מחוברים כל שאר המכשירים בבית (אייפון/אייפד/לפטופ..)
לא יודע אם חשוב לציין אבל לא ביטלתי את הוייפי של הDLINK, שום דבר (פרט לדוד חשמלי של סוויצ'ר) לא מחובר אליו גם ככה.
עוד דבר - הניתוקים מתרחשים גם בקווי וגם באלחוטי. בניתוקים שקרו על התשתית של בזק הנורה של הDSL כבתה ונדלקה מחדש.
משיחה עם בזק הם טוענים שהם לא רואים שום בעיה - לא בתשתית ולא בספק.
מה לעזאזל יכול לגרום לניתוקים האלה?! מרוב ייאוש הגעתי למצב שחשבתי שבגלל שהמון מכשירים מחוברים לשקע חשמל אחד באמצעות מפצל גרמו לזה - אז פיצלתי לשקעים נפרדים.
ממש אשמח לעזרה כי קצת קשה לעבוד ככה מהבית בימים האלה.. ונגמרו לי כבר האופציות להבין מאיפה הבעיה.
מלא תודה לעוזרים!!
אז עברתי מתשתית הוט לתשתית בזק (עם בזק בינ''ל כספק) - עד 100 מגה. בפועל מקבל 93 יציב.
עברתי בגלל שבתשתית הוט היו לי המון ניתוקים רנדומליים, אבל מסתבר שזה עדיין ממשיך לאחר המעבר לתשתית בזק.
כרגע מה שמחובר קווית לראוטר של בזק (DLINK ישן שחבר הביא לי, דגם Dsl 6740u v.h1 (יש, אני יודע. לא רואה סיבה לשלם 20 ש''ח בחודש לBE כל עוד אני משתמש בו רק לחיבור קווי):
1. אפל טיוי
2. טלויזיה
3. פלייסטיישן
4. חיבור קווי לראוטר של שיאומי (AX1800) - משמש לי להפצת הוייפי בבית. לראוטר מחוברים כל שאר המכשירים בבית (אייפון/אייפד/לפטופ..)
לא יודע אם חשוב לציין אבל לא ביטלתי את הוייפי של הDLINK, שום דבר (פרט לדוד חשמלי של סוויצ'ר) לא מחובר אליו גם ככה.
עוד דבר - הניתוקים מתרחשים גם בקווי וגם באלחוטי. בניתוקים שקרו על התשתית של בזק הנורה של הDSL כבתה ונדלקה מחדש.
משיחה עם בזק הם טוענים שהם לא רואים שום בעיה - לא בתשתית ולא בספק.
מה לעזאזל יכול לגרום לניתוקים האלה?! מרוב ייאוש הגעתי למצב שחשבתי שבגלל שהמון מכשירים מחוברים לשקע חשמל אחד באמצעות מפצל גרמו לזה - אז פיצלתי לשקעים נפרדים.
ממש אשמח לעזרה כי קצת קשה לעבוד ככה מהבית בימים האלה.. ונגמרו לי כבר האופציות להבין מאיפה הבעיה.
מלא תודה לעוזרים!!
בתור התחלה הייתי בודק את ההגדרות של הראוטר של שיאומי וההגדרות של הDLINK, יכול להיות שיש כפל ביניהם שגורם לניתוקים. בנוסף, בודק את הכבלי רשת בין הDLINK לשאר המחוברים.
וכמובן אפשר לבדוק בראוטר את הLOGים ולנסות לחפש את הסיבה לקריסה.
וכמובן אפשר לבדוק בראוטר את הLOGים ולנסות לחפש את הסיבה לקריסה.
תודה,
באיזה הגדרות להתמקד לדעתך? אני לא הכי חזק במה צריך להיות מוגדר איך ואיפה..
יש לי הרגשה שמשהו פה חונק את הרשת עד שהיא פשוט מתנתקת, אני פשוט לא יודע למה לשים לב
נניח, בשיאומי מוגדרת לי הרשת במוד dynamic ip.. זה אמור להיות ככה?
באיזה הגדרות להתמקד לדעתך? אני לא הכי חזק במה צריך להיות מוגדר איך ואיפה..
יש לי הרגשה שמשהו פה חונק את הרשת עד שהיא פשוט מתנתקת, אני פשוט לא יודע למה לשים לב

נניח, בשיאומי מוגדרת לי הרשת במוד dynamic ip.. זה אמור להיות ככה?
אם באמת נורית ה-DSL נכבית אז זה בעיה בתשתית של בזק או בסיכוי קטן יחסית בעיה במודם שלך. בהנחה שהבעיה בתשתית בזק אתה לא יכול לעשות כלום חוץ מ"ללחוץ" בנימוס ובאדיבות על הנציגים של בזק שיטפלו בבעיה. במיוחד אם הם מאשימים את המודם שלך תצטרך לפחות באופן זמני לקחת מהם מודם (בתקווה עדיין אפשר לקבל מהם מודם/ראורטר "רגיל" ולא את ה-Be, אבל אפילו אם לא אתה יכול באופן זמני לקחת את ה-Be ולהחזיר להם אותו אחרי שהם מטפלים בבעיה). ברגע שיש לך ציוד שלהם תחבר אליו מחשב בחיבור קווי, ללא כל ציוד אחר מחובר, ותשחזר את הבעיה. ברגע שזה קורה ככה, זה ברור שזה בעיה או בתשתית שלהם או בציוד שלהם וככה או ככה הם צריכים לפתור לך את הבעיה.18/01/2021 20:35Or2705 כתב: עברתי בגלל שבתשתית הוט היו לי המון ניתוקים רנדומליים, אבל מסתבר שזה עדיין ממשיך לאחר המעבר לתשתית בזק.
משיחה עם בזק הם טוענים שהם לא רואים שום בעיה - לא בתשתית ולא בספק....
באופן כללי מומלץ לא לשרשר ראוטרים (כששניהם בתפקיד ראוטר), במקום זאת תבחר אחת משתי האופציות הבאות:
א. תהפוך את המודם/ראוטר למודם בלבד (לפעמים נקרא מצב bridge במודם/ראוטר הכוונה למודם בלבד).
ברגע שהמודם/ראוטר במצב bridge הדבר היחיד שמתחבר אליו זה הפורט WAN של הראוטר הראשי (כנראה ה-AX1800 במקרה שלך) ואתה מגדיר את כל ההגדרות כולל החייגן pppoe בראוטר הראשי. אם הוא לא מכבה את ה-wifi אוטומטית במודם, תכבה אותו, אין בו שום שימוש כי גם לא יהיה בו אינטרנט.
ב. להשתמש במודם/ראוטר כראוטר הראשי ולהפוך את ה-AX1800 למצב AP בלבד (באופן מבלבל בחלק מהציודים זה נקרא bridge אבל כאן הכוונה למצב AP בלבד). במקרה כזה אתה מחבר פורט LAN של ה-AP למודם/ראוטר הראשי (כאשר אם בהוראות של הציוד כתוב שבמצב של AP בלבד להמשיך לחבר את הפורט שכתוב עליו WAN זה בסדר כי הוא משנה את השימוש שלו בשביל שלא תאבד פורט). אם ההעברה למצב AP בלבד לא מכבה את ה-DHCP אתה צריך לכבות אותו ידנית וחשוב גם לוודא שאין התנגשות בכתובות של הראוטר הראשי ושל ה-AP. כל ההגדרות של הרשת כמו חייגן, הגדרות DHCP, פתיחת פורטים וכו' יעשו מהממשק של המודם/ראוטר. ראה גם את הפוסט הזה (שמדבר על הפיכת ראוטר ללא אופציה מובנית של "AP בלבד" ל-AP בלבד):
viewtopic.php?p=3045112#p3045112
אם אין סיבה טובה להעדיף אחרת, תלך על א' כי ה-AX1800 בטוח ראוטר יותר טוב ממודם/ראוטר ישן של dlink.
בהצלחה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20177
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
האם ה-DSL נכבית ואז מתחילה להבהב ולבסוף נדלקת קבוע? האם יש שינויים בנורות נוספות ב-DLINK בזמן שזה קורה?
DSL שנכבית זו בעיית סנכרון עם הקו (נפילת סנכרון), מה שאומר בעיית תשתית כמעט באופן חד משמעי, לא יודע מה הבעיה שלהם שם בבזק לקלוט את זה.
DSL שנכבית זו בעיית סנכרון עם הקו (נפילת סנכרון), מה שאומר בעיית תשתית כמעט באופן חד משמעי, לא יודע מה הבעיה שלהם שם בבזק לקלוט את זה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
זה לא באמת משהו שאתה צריך לשאול אותם לגביו.
אתה צריך להתעקש על זה שנורית DSL נכבית ולוקח לה כמה דקות עד שהיא חוזרת. יכול להיות שהם מסתכלים על הנתונים של הקו בזמן שאתה מתקשר והם נראים תקינים, אבל זאת לא תמיד אינדיקציה שהכל טוב ותקין.
בעיקרון זאת יכולה להיות בעיה בציוד, ואני לא יודע מה הנהלים של בזק בנוגע לשימוש במודם\ראוטר פרטי כיום, אבל יכול להיות שתצטרך לקחת מהם מודם\ראוטר ולראות אם התקלה עדיין מתרחשת.
אתה צריך להתעקש על זה שנורית DSL נכבית ולוקח לה כמה דקות עד שהיא חוזרת. יכול להיות שהם מסתכלים על הנתונים של הקו בזמן שאתה מתקשר והם נראים תקינים, אבל זאת לא תמיד אינדיקציה שהכל טוב ותקין.
בעיקרון זאת יכולה להיות בעיה בציוד, ואני לא יודע מה הנהלים של בזק בנוגע לשימוש במודם\ראוטר פרטי כיום, אבל יכול להיות שתצטרך לקחת מהם מודם\ראוטר ולראות אם התקלה עדיין מתרחשת.
תודה רבה על העזרה
בזק טוענים שמבחינתם הכל תקין למרות שהסברתי להם את עניין הנורה של הDSL אז זה פשוט הזוי.. דיברתי גם עם בזק בינ''ל והם איפסו הכל מהצד שלהם ליתר ביטחון, למרות שהם לא רואים שום בעיה אצלם גם.
כרגע ניתקתי את הראוטר של שיאומי, אולי הוא זה שגרם לנפילות. יכול להיות שהוא ישפיע על כל המערכת?
בזק טוענים שמבחינתם הכל תקין למרות שהסברתי להם את עניין הנורה של הDSL אז זה פשוט הזוי.. דיברתי גם עם בזק בינ''ל והם איפסו הכל מהצד שלהם ליתר ביטחון, למרות שהם לא רואים שום בעיה אצלם גם.
כרגע ניתקתי את הראוטר של שיאומי, אולי הוא זה שגרם לנפילות. יכול להיות שהוא ישפיע על כל המערכת?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
יכול להיות שהראוטר הזה מדליק את עצמו כל הזמן מחדש?
יש לך שם הודעה של over-current על פורט USB. יכול להיות שמחובר לך ב-USB משהו שצורך זרם גבוה מדי, אולי הראוטר מפעיל את עצמו כל פעם מחדש.
לא כל כך ברור לי מהלוג מה תזמונים של כל ההודעות האלה, כי ה-timestamp שם הוא כנראה של השעה הנוכחית ולא של מהארוע עצמו.
יש לך שם הודעה של over-current על פורט USB. יכול להיות שמחובר לך ב-USB משהו שצורך זרם גבוה מדי, אולי הראוטר מפעיל את עצמו כל פעם מחדש.
לא כל כך ברור לי מהלוג מה תזמונים של כל ההודעות האלה, כי ה-timestamp שם הוא כנראה של השעה הנוכחית ולא של מהארוע עצמו.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
בהחלט, אם השעה היא שעת האירוע, נראה שהראוטר מבצע ריסטרט. ויכול להיות שמה שמחובר ב-USB גורם לזה.