18/01/2021 14:37
jkh1991 כתב:
וגם נתוני ההורדה באלחוטי ממש לא עומדים בציפיות, יש לי ראוטר פרטי של tplink vr600 שעבד מצויין מבחינת וואייפי עם חברות האינטרנט הקודמות שהיו לי. אבל עכשיו אני מקבל (במכשירים צמודים לראוטר ולא בשעות העומס) קרוב ל 450 mbps אם אני גולש בתדר 5ghz ואם אני גולש ב 2.5ghz זה לא עולה מעל 35 mbps (שזה נתון שמתאים יותר לתוכנית 100 מגה ולא 1000 מגה).
...
תבדוק חיבור קווי ישירות למתאם מדיה שלהם. למיטב הבנתי אפילו בחיבור קווי דרך ה-VR600 אתה מקבל תוצאות תקינות ובטח שבחיבור ישיר למתאם מדיה תקבל תוצאות טובות. לכן הבעיה היא ללא כל ספק היכולות, בעיקר האלחוטיות, של ה-VR600.
כך בחשבון שה-VR600 תוכנן בראש וראשונה לשימוש כמודם/ראוטר לתשתיות VDSL ולכן הגיוני שהוא עובד הרבה יותר טוב כאשר מוגדר כמודם/ראוטר. אם תחפש פה בפורמים דעות על ה-VR600 דווקא תמצא שאחד החסרונות של מודם/ראוטר "איכותי" כמו ה-VR600 הוא שאתה "זורק" כסף על ציוד שלא בטוח עד כמה הוא יעבוד טוב בשימוש של ראוטר ללא מודם. אם אני זוכר נכון אפילו היו כאן חוות דעת לא מחמיאות על הביצועים שלו מול חיבור של סיב (אבל אולי זה היה בגלל דרישה של חייגן pppoe שאני מאד מקווה שבמקרה שלך אין, אחרת אתה צריך ראוטר שתומך בקצבים כאלה בחיבור pppoe).
לגבי המספרים עצמם:
ב-5 גיגה הרץ, 450 מגהביט בשביל חיבור אלחוטי בתקן של AC1600 זה תוצאה טובה (ככלל אצבע מאד מאד גס, אפשר לחלק את הקצב תיאורתי ב-3 שיוצא במקרה הזה 433 = 1300/3). ב-2.4 גיגה הרץ באמת 35 מגהביט זה קצת נמוך אבל זה מאד מאד תלוי בהפרעות, ברב האיזורים היום יש מלא רשתות של 2.4 ואין באמת אופציה לבחור תדר נקי. גם כאן חשוב להבין שהקצב המעשי הרבה יותר נמוך מהקצב התיאורתי ולכן לא הייתי מצפה לקבל באיזור ה-100 = 300/3 מגהביט בתנאים אופטימליים. אין שום קשר למהירות של התשתית שלך, המגבלה כאן היא המגבלה של הטכנולוגיה של תקן AC בתדר 2.4 (כאשר אם בעבר היית מקבל נגיד 50 מגה מחבילת "עד 100" של בזק זה אולי היה נראה לך בסדר, שום דבר לא השתנה חוץ מאולי ההפרעות מהשכנים שנוטות כרגיל להחמיר עם הזמן).
כל זאת בהנחה שאתה עושה בדיקות נקיות ללא כל שימוש אחר ברשת במקביל. במיוחד חיבורים אלחוטיים מאד רגישים לשימוש במקביל ברשת האלחוטית וצריך להתחיל מבדיקה כשרק מכשיר אלחוטי בודד מחובר ולהתקדם לבדיקה כשכמה מכשירים מנסים להשתמש ברשת במקביל. בנוסף אם אתה משתמש ב-speedtest תקבע את השרת שאתה עובד מולו, כרגיל בוחרים את השרת של הספק שלך אבל ל-015 אין שרת, אני משתמש בשרת של xfone ומקבל תוצאות טובות בצורה עקבית כמעט ללא יוצא מן הכלל (התמיכה של אנלימטד תומכים בעיקר
בבדיקה של אינטרנט רימון ואולי ב-
nperf).
אם אתה בכל זאת רוצה להמשיך לחקור את הנושא אני ממליץ בחום לעבור לבדיקות ברשת המקומית, לדוגמא בעזרת
iperf3. תריץ את השרת על מחשב שאתה מחבר ישירות לראוטר בחיבור קווי (אם אין כזה מחשב שמחובר באופן קבוע אפשר לחבר זמנית רק בשביל הבדיקה). לאחר מכן ממכשיר אלחוטי תבדוק את שני הכיוונים עם ובלי R-. הבדיקות האלה כמובן לחלוטין לא תלויות בחיבור שלך לאינטרנט ואתה יכול אפילו לנתק אותו בזמן הבדיקות.
בהצלחה.