נתוני גלישה מפתיעים ב Unlimited

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
jkh1991 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

התחברתי לפני קצת יותר משבוע לאינטרנט סיבים של אנלימיטד מבהירות 1 גיגה עם ספק 015, כבר הספקתי לחוות פעמיים ניתוקים וגם הרבה פעמים האטות בגלישה (מורגש בסטרימנג ובגיימינג - פינגים קופצים פתאום).
וגם נתוני ההורדה באלחוטי ממש לא עומדים בציפיות, יש לי ראוטר פרטי של tplink vr600 שעבד מצויין מבחינת וואייפי עם חברות האינטרנט הקודמות שהיו לי. אבל עכשיו אני מקבל (במכשירים צמודים לראוטר ולא בשעות העומס) קרוב ל 450 mbps אם אני גולש בתדר 5ghz ואם אני גולש ב 2.5ghz זה לא עולה מעל 35 mbps (שזה נתון שמתאים יותר לתוכנית 100 מגה ולא 1000 מגה).
מה אפשר לעשות עם הנושאים האלה, האם מישהו יכול להמליץ על פתרון או אופציה אחרת ?
תודה :)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78829
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #2 

תתחיל מלבדוק אם הבעיה במערכת האלחוטית או בחיבור הפיזי. כשאתה עושה בדיקות יציבות, תהיה תמיד מחובר בחוט לראוטר.

יתכן שיש הפרעה באיזור שלך בתדר ה-5G. יתכן גם שיש לך בעיה של MTU (אם נגעת בזה בעבר). אני למשל לא התאמתי את ה-MTU לספקית החדשה, וזה עשה לי טיפה בעיות. אם עשית התאמה כזו תאפס אותה או שתעשה שוב בדיקת MTU.

לגבי ספקית, נסה את סלקום. זה אמור להיות על אותו הסיב.

jkh1991 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

18/01/2021 14:45  
oferlaor כתב:
תתחיל מלבדוק אם הבעיה במערכת האלחוטית או בחיבור הפיזי. כשאתה עושה בדיקות יציבות, תהיה תמיד מחובר בחוט לראוטר.

יתכן שיש הפרעה באיזור שלך בתדר ה-5G. יתכן גם שיש לך בעיה של MTU (אם נגעת בזה בעבר). אני למשל לא התאמתי את ה-MTU לספקית החדשה, וזה עשה לי טיפה בעיות. אם עשית התאמה כזו תאפס אותה או שתעשה שוב בדיקת MTU.

לגבי ספקית, נסה את סלקום. זה אמור להיות על אותו הסיב.
...
סליחה הייתי צריך לציין את זה מקודם. לגבי חיבור ישיר, בבדיקת מהירות אני מקבל 750-800 מגה. אין לי אופציה לצערי לחבר ישירות לראוטר באופן מתמשך ולבדוק סטרימינג או פינגים במהלך גיימינג.

עם העובדה הזאת זה מאוד מוזר ש-ב 2.4ghz אני מקבל מהירות 30 35 mbps
לגבי mtu אף פעם לא נגעתי בהגדרה הזאת.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78829
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #4 

נשמע אכן שיש לך בעיה ב WiFi ולא בעיה מול הספקית. אתה משתמש בראוטר שהגיע עם החיבור לטובת WiFi?

אם כן, שווה לשקול מעבר לנקודות גישה מוצלחות כמו mesh.

תנסה לעבור לערוצים אחרים ב Wi-Fi . בסבירות גבוהה יש הפרעה או שכן שיושבים בדיוק על התדרים שלך.

jkh1991 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

18/01/2021 16:41  
oferlaor כתב:
נשמע אכן שיש לך בעיה ב WiFi ולא בעיה מול הספקית. אתה משתמש בראוטר שהגיע עם החיבור לטובת WiFi?

אם כן, שווה לשקול מעבר לנקודות גישה מוצלחות כמו mesh.

תנסה לעבור לערוצים אחרים ב Wi-Fi . בסבירות גבוהה יש הפרעה או שכן שיושבים בדיוק על התדרים שלך.
...
עם החיבור לאנלימיטד קיבלתי רק את המודם שלהם (לצורך חיבור הסיב), יש לי ראוטר/מודם vr600 שרכשתי לבד, הוא מוגד רק כראוטר עכשיו - ראוטר עם המון ביקורות טובות ונתוני ואייפיי שאמורים להיות טובים - זה עבד בסדר עם חברות אינטרנט קודמות.
המהירויות שרשמתי מקודם זה לאחר בדיקת כמעט כל הערוצים ובחירת הערוצים ששידרו את הנתונים הכי טובים.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46355
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5075 פעמים

שליחה #6 

אתה גם משתמש באינטרנט לשימושים רגילים או רק מריץ Speedtest כל היום? 🙂
הנקודה שלי היא שכל עוד אתה לא נתקל בבעיות, אין טעם לחפור בנושא ואם זה עדיין מטריד אותך, הייתי הולך לכיוון נתב כמו ה- Huawei AX3 Pro.
עם הספקים הקודמים לא עבדת עם מהירויות כאלו, אז רצוי להשתמש בנתב עם Wi-Fi 6.

השרשור הרישמי לנתב עם תשובות לכל השאלות שאולי יש לך לגבי ה- Huawei AX3 Pro:
viewtopic.php?f=62&t=345150

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #7 

18/01/2021 14:37  
jkh1991 כתב:
וגם נתוני ההורדה באלחוטי ממש לא עומדים בציפיות, יש לי ראוטר פרטי של tplink vr600 שעבד מצויין מבחינת וואייפי עם חברות האינטרנט הקודמות שהיו לי. אבל עכשיו אני מקבל (במכשירים צמודים לראוטר ולא בשעות העומס) קרוב ל 450 mbps אם אני גולש בתדר 5ghz ואם אני גולש ב 2.5ghz זה לא עולה מעל 35 mbps (שזה נתון שמתאים יותר לתוכנית 100 מגה ולא 1000 מגה).
...

תבדוק חיבור קווי ישירות למתאם מדיה שלהם. למיטב הבנתי אפילו בחיבור קווי דרך ה-VR600 אתה מקבל תוצאות תקינות ובטח שבחיבור ישיר למתאם מדיה תקבל תוצאות טובות. לכן הבעיה היא ללא כל ספק היכולות, בעיקר האלחוטיות, של ה-VR600.

כך בחשבון שה-VR600 תוכנן בראש וראשונה לשימוש כמודם/ראוטר לתשתיות VDSL ולכן הגיוני שהוא עובד הרבה יותר טוב כאשר מוגדר כמודם/ראוטר. אם תחפש פה בפורמים דעות על ה-VR600 דווקא תמצא שאחד החסרונות של מודם/ראוטר "איכותי" כמו ה-VR600 הוא שאתה "זורק" כסף על ציוד שלא בטוח עד כמה הוא יעבוד טוב בשימוש של ראוטר ללא מודם. אם אני זוכר נכון אפילו היו כאן חוות דעת לא מחמיאות על הביצועים שלו מול חיבור של סיב (אבל אולי זה היה בגלל דרישה של חייגן pppoe שאני מאד מקווה שבמקרה שלך אין, אחרת אתה צריך ראוטר שתומך בקצבים כאלה בחיבור pppoe).

לגבי המספרים עצמם:
ב-5 גיגה הרץ, 450 מגהביט בשביל חיבור אלחוטי בתקן של AC1600 זה תוצאה טובה (ככלל אצבע מאד מאד גס, אפשר לחלק את הקצב תיאורתי ב-3 שיוצא במקרה הזה 433 = 1300/3). ב-2.4 גיגה הרץ באמת 35 מגהביט זה קצת נמוך אבל זה מאד מאד תלוי בהפרעות, ברב האיזורים היום יש מלא רשתות של 2.4 ואין באמת אופציה לבחור תדר נקי. גם כאן חשוב להבין שהקצב המעשי הרבה יותר נמוך מהקצב התיאורתי ולכן לא הייתי מצפה לקבל באיזור ה-100 = 300/3 מגהביט בתנאים אופטימליים. אין שום קשר למהירות של התשתית שלך, המגבלה כאן היא המגבלה של הטכנולוגיה של תקן AC בתדר 2.4 (כאשר אם בעבר היית מקבל נגיד 50 מגה מחבילת "עד 100" של בזק זה אולי היה נראה לך בסדר, שום דבר לא השתנה חוץ מאולי ההפרעות מהשכנים שנוטות כרגיל להחמיר עם הזמן).

כל זאת בהנחה שאתה עושה בדיקות נקיות ללא כל שימוש אחר ברשת במקביל. במיוחד חיבורים אלחוטיים מאד רגישים לשימוש במקביל ברשת האלחוטית וצריך להתחיל מבדיקה כשרק מכשיר אלחוטי בודד מחובר ולהתקדם לבדיקה כשכמה מכשירים מנסים להשתמש ברשת במקביל. בנוסף אם אתה משתמש ב-speedtest תקבע את השרת שאתה עובד מולו, כרגיל בוחרים את השרת של הספק שלך אבל ל-015 אין שרת, אני משתמש בשרת של xfone ומקבל תוצאות טובות בצורה עקבית כמעט ללא יוצא מן הכלל (התמיכה של אנלימטד תומכים בעיקר בבדיקה של אינטרנט רימון ואולי ב-nperf).

אם אתה בכל זאת רוצה להמשיך לחקור את הנושא אני ממליץ בחום לעבור לבדיקות ברשת המקומית, לדוגמא בעזרת iperf3. תריץ את השרת על מחשב שאתה מחבר ישירות לראוטר בחיבור קווי (אם אין כזה מחשב שמחובר באופן קבוע אפשר לחבר זמנית רק בשביל הבדיקה). לאחר מכן ממכשיר אלחוטי תבדוק את שני הכיוונים עם ובלי R-. הבדיקות האלה כמובן לחלוטין לא תלויות בחיבור שלך לאינטרנט ואתה יכול אפילו לנתק אותו בזמן הבדיקות.

בהצלחה.

jkh1991 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

Re:

שליחה #8 

18/01/2021 23:48  
ziv_r כתב:
אתה גם משתמש באינטרנט לשימושים רגילים או רק מריץ Speedtest כל היום? 🙂
הנקודה שלי היא שכל עוד אתה לא נתקל בבעיות, אין טעם לחפור בנושא ואם זה עדיין מטריד אותך, הייתי הולך לכיוון נתב כמו ה- Huawei AX3 Pro.
עם הספקים הקודמים לא עבדת עם מהירויות כאלו, אז רצוי להשתמש בנתב עם Wi-Fi 6.

השרשור הרישמי לנתב עם תשובות לכל השאלות שאולי יש לך לגבי ה- Huawei AX3 Pro:
viewtopic.php?f=62&t=345150
...
כתבתי כבר בתחילת השרשור שהיו לי ניתוקים וכמוכן איטיות בסטרימינג וגם פינגים קופצים בגיימינג ;). שלא לדבר על ה2.4 ghz ששם לפעמים מחרפן לגלוש ברגיל.
אז לא אני לא בspeedtest כל היום ותאמין לי אם הכל היה תקין אז לא הייתי טורח !
בכל מקרה תודה על התשובה אשקול את ההצעה שלך (Y)

jkh1991 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

19/01/2021 0:47  
eran405 כתב:
jkh1991 כתב:
...

תבדוק חיבור קווי ישירות למתאם מדיה שלהם. למיטב הבנתי אפילו בחיבור קווי דרך ה-VR600 אתה מקבל תוצאות תקינות ובטח שבחיבור ישיר למתאם מדיה תקבל תוצאות טובות. לכן הבעיה היא ללא כל ספק היכולות, בעיקר האלחוטיות, של ה-VR600.

כך בחשבון שה-VR600 תוכנן בראש וראשונה לשימוש כמודם/ראוטר לתשתיות VDSL ולכן הגיוני שהוא עובד הרבה יותר טוב כאשר מוגדר כמודם/ראוטר. אם תחפש פה בפורמים דעות על ה-VR600 דווקא תמצא שאחד החסרונות של מודם/ראוטר "איכותי" כמו ה-VR600 הוא שאתה "זורק" כסף על ציוד שלא בטוח עד כמה הוא יעבוד טוב בשימוש של ראוטר ללא מודם. אם אני זוכר נכון אפילו היו כאן חוות דעת לא מחמיאות על הביצועים שלו מול חיבור של סיב (אבל אולי זה היה בגלל דרישה של חייגן pppoe שאני מאד מקווה שבמקרה שלך אין, אחרת אתה צריך ראוטר שתומך בקצבים כאלה בחיבור pppoe).

לגבי המספרים עצמם:
ב-5 גיגה הרץ, 450 מגהביט בשביל חיבור אלחוטי בתקן של AC1600 זה תוצאה טובה (ככלל אצבע מאד מאד גס, אפשר לחלק את הקצב תיאורתי ב-3 שיוצא במקרה הזה 433 = 1300/3). ב-2.4 גיגה הרץ באמת 35 מגהביט זה קצת נמוך אבל זה מאד מאד תלוי בהפרעות, ברב האיזורים היום יש מלא רשתות של 2.4 ואין באמת אופציה לבחור תדר נקי. גם כאן חשוב להבין שהקצב המעשי הרבה יותר נמוך מהקצב התיאורתי ולכן לא הייתי מצפה לקבל באיזור ה-100 = 300/3 מגהביט בתנאים אופטימליים. אין שום קשר למהירות של התשתית שלך, המגבלה כאן היא המגבלה של הטכנולוגיה של תקן AC בתדר 2.4 (כאשר אם בעבר היית מקבל נגיד 50 מגה מחבילת "עד 100" של בזק זה אולי היה נראה לך בסדר, שום דבר לא השתנה חוץ מאולי ההפרעות מהשכנים שנוטות כרגיל להחמיר עם הזמן).

כל זאת בהנחה שאתה עושה בדיקות נקיות ללא כל שימוש אחר ברשת במקביל. במיוחד חיבורים אלחוטיים מאד רגישים לשימוש במקביל ברשת האלחוטית וצריך להתחיל מבדיקה כשרק מכשיר אלחוטי בודד מחובר ולהתקדם לבדיקה כשכמה מכשירים מנסים להשתמש ברשת במקביל. בנוסף אם אתה משתמש ב-speedtest תקבע את השרת שאתה עובד מולו, כרגיל בוחרים את השרת של הספק שלך אבל ל-015 אין שרת, אני משתמש בשרת של xfone ומקבל תוצאות טובות בצורה עקבית כמעט ללא יוצא מן הכלל (התמיכה של אנלימטד תומכים בעיקר בבדיקה של אינטרנט רימון ואולי ב-nperf).

אם אתה בכל זאת רוצה להמשיך לחקור את הנושא אני ממליץ בחום לעבור לבדיקות ברשת המקומית, לדוגמא בעזרת iperf3. תריץ את השרת על מחשב שאתה מחבר ישירות לראוטר בחיבור קווי (אם אין כזה מחשב שמחובר באופן קבוע אפשר לחבר זמנית רק בשביל הבדיקה). לאחר מכן ממכשיר אלחוטי תבדוק את שני הכיוונים עם ובלי R-. הבדיקות האלה כמובן לחלוטין לא תלויות בחיבור שלך לאינטרנט ואתה יכול אפילו לנתק אותו בזמן הבדיקות.

בהצלחה.
...
תודה על התשובה המעמיקה, אנסה את הבדיקות שאמרת אבל כנראה שבאמת שצריך להביא ציוד שמתאים יותר לטכנולוגיה.

Acadir
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #10 

נסה את סלקום, אומרים עליהם שהם טובים יותר.

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1172
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שליחה #11 

jkh1991 כתב:
התחברתי לפני קצת יותר משבוע לאינטרנט סיבים של אנלימיטד מבהירות 1 גיגה עם ספק 015, כבר הספקתי לחוות פעמיים ניתוקים וגם הרבה פעמים האטות בגלישה (מורגש בסטרימנג ובגיימינג - פינגים קופצים פתאום).
מה אפשר לעשות עם הנושאים האלה, האם מישהו יכול להמליץ על פתרון או אופציה אחרת ?
תודה :)
...

1) שאלה חשובה! האם אתה מקבל 450Mbps מול שרת בדיקה בארץ .. או בחו"ל? אם בחו"ל, אז הכל תקין.
2) במידה ואתה אכן מקבל מהירות קרובה ל - 1 גיגה כפי שרשמת , אז זה אומר שהכל תקין (לפחות מקומית) ו- 450Mbps זה רוחב הפס הממוצע שאתה מקבל לחו"ל מול השרת הספציפי אליו אתה מחובר.

אני אגלה לך סוד כמוס :)
אין הבדל משמעותי בין ה- Download speeds של חבילת 500Mbps לעומת חבילת 1 גיגה שהיא בעצם לא גיגה.
ההבדל בין החבילות הוא בעיקר במהירות העלאה!

3) תבדוק עם כבל רשת אחר : הכבל שמחובר בין ממיר הסיב לנתב שלך. תנסה להחליף ותראה האם יש שיפור כלשהו.

מוזמן להוסיף אותי בפייסבוק (tzahi arnon) נעשה בדיקות מהירות ואומר לך האם יש בעיה טכנית , אגב אני גם באנלימיטד עם 015 אבל מוגדר על חבילת 500Mbps.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”