שלום לכולם,
קניתי לפני כמה ימים טלוויזיה חכמה של סמסונג מדגם ut8000. הטלוויזיה מחוברת לממיר של הוט בחיבור HDMI, ומהמיר של הוט לרסיבר שלי (דגם: Yamaha RX-365) באמצעות כבל אנלוגי (אדום ולבן) לכניסה ברסיבר של DTV/CBL. הבעיה בחיבור הזה היא שכאשר אני עובר למצב סמאטר בטלוויזיה ורואה סרטון ביוטיוב אני לא יכול לשמוע מהרסיבר. קראתי באינטרנט וראית שיש פתרון של ARC, למרות שלרסיבר שלי יש יציאת HDMI לא רשום לידה ARC, אבל בכל זאת נסיתי לחבר את יציאת hdmi arc בטלוויזיה לכניסת hdmi out ברסיבר ומהיציאת hdmi in ברסיבר לכניסת hdmi של הממיר, וכשעשיתי זאת יש לי רק תמונה אך אין סאונד, בדקתי גם בחוברת למשתמש של הרסיבר אך אין בה איזכור לARC.
יש לנו תעלה של כמעט 4 מטרים בקיר ובתעלה הזו מושחל כבל אנלוגי (אדום, ירוק וכחול), האם אני יכול לחבר את הטלוויזיה ישירות לממיר בכבל hdmi ואת הממיר לחבר בכבל אופטי לרסיבר, ובנוסף את הרסיבר לחבר לטלוויזיה בכבל האנלוגי שכבר מושחל בתעלה? האם זה יפתור לי את הבעיה שאוכל להשתמש בטלוויזיה במצב סמאטר עם הרסיבר? ואם לא, מהן האפשרויות שלי שבראש ובראשונה לא דורשת ממני להשחיל כבל חדש בתעלה?
חשוב לציין גם כי הכניסה האופטית והאנלוגית ברסיבר הן של אותו סוג שמע (DTV/CBL) כלומר זה אפשרי בכלל ששתי סורסים יהיו על אותה כניסה? (הממיר באופטי והטלוויזיה באנלוגי)
תודה רבה לעוזרים.
חיבור רסיבר לטלוויזיה חכמה וממיר הוט HD
לחבר אופטי בין הממיר לרסיבר או בין הטלוויזיה לרסיבר?17/01/2021 17:30עופרפולק כתב: לא צריך חוברת לארק תראה מאחורה יש ארק טוב אין ארק חבר אופטי ובממיר תעביר לדיגיטל . נכון יותר נוח שרואים את המגבר ואת כול ההגדרות על המסך...
אם אני מחבר בין הממיר לרסיבר אז אני לא צריך להעביר כבל בתעלה ואם בין הטלוויזיה אז כן, הרי אני צריך לחבר גם את הממיר וגם את הטלוויזיה לרסיבר, נכון?
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7407
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
אני יגיד לך איך אצלי אופטי מהמגבר לטלויזיה אבל אצלי יש ארק במגבר וכבל ארק לארק מהטלויזיה למגבר הכבל השני זה מהממיר לטלויזיה . אבל ואל תשכח צריך לפתוח הגדרות בממיר להפוך לדיגיטל . מסטריאו או פי סי אם ל5.1
Sony 1040
Monitor mass
Monitor mass