...
לצורך העניין עשיתי בדיקה מהירה עם דנון כשהרמקולים מכובים ורק הסאב פועל.
Speakers Small + LFE : במצב Stereo יש סאב, בdirect או pure direct אין.
Speakers Small + LFE+Main: יש סאב בכל המצבים.
...
מבלבל...02/02/2021 14:43שמוליק_טל כתב: נכון, כמו שכתבתי, ההגדרה לא כל כך מובנת וגם ההסבר של דנון קצת מסובך להבנה. בעצם יש כמה קומבינציות בין גודל רמקול למוד של הסאב שנבחר.
לסיכום:
כאשר הרמקולים הקדמיים מוגדרים כקטנים: כל התדרים שהוגדרו מתחת לקרוסאובר של הסאב (בדוגמה שלי כל מה שמתחת ל 120 הרץ) עוברם לסאב, לא משנה באיזה מוד בוחרים.
כאשר הרמקולים הקדמיים מוגדרים כגדולים:
LFE - יעביר אינפורמציה לסאב רק במצב סראונד (מעביר את הערוץ 1. בתוך ה 5.1, 7.1 וכדומה). לכן בסטריאו הסאב לא יעבוד.
LFE+Main - מעביר אינפורמציה לסאב תמיד גם בסטריאו וגם בסראונד. במצב סטריאו הבאס מועבר גם לרמקולים וגם לסאב (שיכפול של האינפורמציה)
פותח השרשור כתב שאין לו סאב בסטריאו ולכן הדרך לתקן את זה היא לשנות את ההגדרה ל LFE+MAIN, או להגדיר את הרמקולים כקטנים.
צריך לשים לב שההתנהגות אינה זהה בסטריאו במידה והרמקולים מוגדרים כקטנים או גדולים. הרוב ממליצים להגדיר את הקדמיים תמיד כקטנים, אבל קראתי גם דעות הפוכות....

מכיר את הרעיון של דיירקט. בדקתי את העניין של +Main שהוא קצת מבלבל. יש לי מערכת נפרדת לסטריאו אז כמעט לא שומע סטריאו בק"ב.03/02/2021 0:33spon83 כתב: @Avi_Dagan
Direct/Pure Direct - מעבירים את הסאונד כמו במקור תוך התעלמות מ-Audyssey, EQ, cross ושאר הגדרות... (לפי מה שהבנתי רק המרחק נשמר)
אז אם המקור הוא 2.0, האותות יועברו רק לקדמיים...

תודה ,02/02/2021 8:42Sourc3 כתב: אלה ההגדרות שאני אוהב בזמן האחרון, אחרי שנים של משחקים עם הדנוןאולי לא הכי ״נכון״ אבל במוזיקה יש את את מה שאתה אוהב, וזה הכי חשוב.
אז לפעמים לא אהבתי מה שאודיסי עשתה לרמקולים הקדמיים (במוזיקה, לא קולנוע) כן אהבתי איך הוא שיפר את האימג׳ינג שגם ככה מעולה ברמקול הזה, אהבתי איך הוא הצליח להוציא צלילים אפילו יותר מדהימים מהרמקול.
לא אהבתי מה שהוא עשה לבאס/מיד באס.
אז אחרי המון משחקים בין מצב Music הרגיל למצב Direct, הגעתי יחסית לנחלה.
השיטה -
במצב Music - שיניתי את הרמקולים בהגדרות של אודיסי ל L/R Bypass שמבטל את ההשפעה של אודיסי עליהם (בתיאוריה כמו להריץ על Direct).
^ לא בטוח שלכל אחד זה יתאים, אצלי בחדר יש מלכתחילה אקוסטיקה מעולה והרמקול נשמע מדהים גם בלי שום כיול.
בקשר לסאבוופר, החלטתי גם להשתמש בDynamic EQ ו- Offset של 15 - שמשפיע רק על הסאב.
יכול להשתמש גם בלי dynamic eq, אני אהבתי איך שהכל הסתנכרן נכון יותר.
כלומר ברמת העיקרון, בשמיעת מוזיקה הקדמיים הם בלי שום RC והסאבוופר כן.
זה קומבו לא מאוד נפוץ ולא ראיתי המלצות של השיטה הזו עם דנון, אבל באופן אישי זה הקפיץ לי את החוויה מהמערכת.
חשוב לציין, אני משתמש ב-Audyssey XT הידוע לשמצה. ייתכן ששימוש בXT32 החוויה תהיה שונה לחלוטין....

איך נקרא הפיצ'ר ?07/02/2021 10:30שמוליק_טל כתב: ברסיברים של 2020 יש שני פריסטים. לכן את יכול להגדיר מצב לסטריאו, לדוגמה עם סאב אבל בווליום נמוך ועם נקודת חיתוך מסויימת, ופריסט שני לקולנוע ביתי, כאשר כל הרמקולים עובדים, סאב בווליום יותר גבוה ונקודת חיתוך אחרת. מעבר בין הפריסטים הוא יחסית מהיר דרך השלט....

Input source linkVolume linkSound mode linkAudyssey (Audyssey MultEQ® XT32, Audyssey Dynamic EQ®, Audyssey Dynamic Volume®, Audyssey LFC™) linkRestorerlinkAdjusting the volume of each channel to match the input source (Channel Level Adjust)linkDisplaying your desired video during audio playback (Video Select)linkAdjusting the picture quality for your viewing environment (Picture Mode)linkHDMI Video Outputlink...