עצות למתחיל עם Sage Bambino Plus

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
yoramw פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 225
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #1 

בעקבות צריכת הקפה המוגברת בבית בימי הקורונה, החלטתי לעבור ממכונת נספרסו פשוטה למשהו טוב יותר.
אני וזוגתי שותים בעיקר הפוך ולכן היתה חשובה לי מכונה שתתן גם הקצפה טובה.
בגלל שאני מתחיל בנושא ולא בטוח כמה סבלנות תהייה לאורך זמן, בחרתי Sage Bambino Plus. למטחנה החלטתי להתחיל עם משהו בסיסי וזול כדי להבין טוב יותר את צרכי וכנראה לשדרג בקרוב. בחרתי Ascaso Mini.
לאחר מספר ניסויים אני משתמש ב14 גרם קפה טחון בידית כפולה.
ניסיתי מספר כיווני טחינה אבל לא הצלחתי עדיין לקבל עוגה יבשה וכמות מספקת של קפה.
אני מכוון את הטחינה כדי להגיע ל-32-30 שניות עד סיום הזרימה (האם אני אמור למדוד מזמן הלחיצה על הכפתור ההכנה?)
בנוסף, במהלך הטחינה אני מאבד חלק לא קטן של הקפה שמצטבר בין קצה הידית למטחנה גם כשהידית מוצמדת למכונה (האם זה תקין?)

כרגע אם כל הבעיות הקטנות (כמות הקפה הטחון שמתפזרת והעוגיה הרטובה) הקפה לאין שיעור טוב מהנספרסו (עדיין מתנסה עם פולים שונים למציאת האופטימום מבחינתי).
ההקצפה של הSage Bambino Plus ענתה על הציפיות (אפילו במצב האוטומטי למרות שאני בדרך כלל מקציף ידנית).

תודה מראש על העצות

shlomibe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 253
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #2 

כוון את הכמות והזמן על פי הטעם - כל מכונה עושה דברים אחרת.
32 שניות זה הרבה, 25-30 שניות יותר מקובל, אבל תראה מה יוצא לך טעים.
מודדים מהלחיצה הראשונה.
בריחה של קפה בזמן טחינה זה דבר שקורה ולא נורא, אבל עדיף להימנע ככל שאפשר.
יש טבעת שאפשר לשים מסביב לפורטפילטר לצמצם אובדן, כמו זאת:
https://www.amazon.com/gp/product/B0877 ... UTF8&psc=1
שים לב שזה מתאים לציוד שלך מבחינת קוטר ורוחב.

IBMeiri
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

היי אפשר לשאול מאיפה קנית ובכמה? אני מחכה למבצע עליה כבר הרבה זמן ולא ראיתי שהיה.

בנוסף האם היא הגיעה עם סלסלה רגילה? (שכל הלמטה חורים ולא קיר כפול) אם לא ואתה טוחן לבד זה חשוב.
בנוגע לקפה אם הסלסלה של הבמבינו היא כמו של הבריסטה אקספרס אז 14 גרם זה די מעט, יותר לכיוון 17-18 תלוי בטחינה (האקספרס מגיעה עם דוזר שמראה עד איזה גובה צריך)
לגבי הזמן עדיף מרגע שלוחצים אבל זה מכונה עם פרה אינפיוזן אז המספרים קצת שונים, תתחיל משם ותשנה לפי הטעם.

yoramw פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

04/01/2021 11:35  
IBMeiri כתב:
היי אפשר לשאול מאיפה קנית ובכמה? אני מחכה למבצע עליה כבר הרבה זמן ולא ראיתי שהיה.

בנוסף האם היא הגיעה עם סלסלה רגילה? (שכל הלמטה חורים ולא קיר כפול) אם לא ואתה טוחן לבד זה חשוב.
בנוגע לקפה אם הסלסלה של הבמבינו היא כמו של הבריסטה אקספרס אז 14 גרם זה די מעט, יותר לכיוון 17-18 תלוי בטחינה (האקספרס מגיעה עם דוזר שמראה עד איזה גובה צריך)
לגבי הזמן עדיף מרגע שלוחצים אבל זה מכונה עם פרה אינפיוזן אז המספרים קצת שונים, תתחיל משם ותשנה לפי הטעם.
...
לא יודע אם זה היה מבצע משתלם במיוחד אבל לא רציתי לחכות הרבה. קניתי מאמזון גרמניה ב1595שח בערך עד הבית.

תודה

IBMeiri
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

04/01/2021 13:22  
yoramw כתב:
04/01/2021 11:35  
IBMeiri כתב:

...
לא יודע אם זה היה מבצע משתלם במיוחד אבל לא רציתי לחכות הרבה. קניתי מאמזון גרמניה ב1595שח בערך עד הבית.

תודה
...
וזה הגיע עם 2 סלסלות (קיר כפול) או 4? (גם רגיל)
עכשיו אני רואה באמזון גרמניה שזה בערך 1750, חיכיתי שזה ירד מתחת ל1400 (היה פעם גם ב1250 אבל זה היה בלאק פריידי של לפני שנה והיה משלוח מוזל אז לא מאמין שיחזור לצערי)

yoramw פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

04/01/2021 13:30  
IBMeiri כתב:
04/01/2021 13:22  
yoramw כתב:

תודה
...
וזה הגיע עם 2 סלסלות (קיר כפול) או 4? (גם רגיל)
עכשיו אני רואה באמזון גרמניה שזה בערך 1750, חיכיתי שזה ירד מתחת ל1400 (היה פעם גם ב1250 אבל זה היה בלאק פריידי של לפני שנה והיה משלוח מוזל אז לא מאמין שיחזור לצערי)
...
לא מבין בזה יותר מדי אבל הגיע עם 4 סלסלות - הבנתי ששתיים בלבד רלוונטיות עבורי לפי ההוראות.

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1217
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #7 

מכונה מדהימה שמשרתת אותי כבר זמן רב במשרד.
לפי ההוראות של SAGE, הסלסלה הכפולה אידיאלית ל -19 גרם.
נסה להגדיל את הכמות ל-17-19 גרם וכוון את הטחינה בהתאם.

בשביל הטחינה אתה צריך טבעת של 54 מ"מ
https://www.ebay.com/itm/51-54-58mm-Cof ... 2749.l2649

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”