רמקולים או רסיבר - את מי צריך לשדרג כדי לקבל צליל איכותי?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
E-verr פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אהלן,
לפני כמה שנים לקחתי את המלצת הפורום לקנות את הEnergy Take Classic 5.1. שידכתי אותו לטלוויזיה סמסונג H6400 (בהמלצת הפורום השני) עם רסיבר RXV367 של ימאהה (אחרי שקראתי כמה ביקורות).

בזמן הזה הייתי ממש מאוכזב מהצליל שיצא. קול הדיבור בסרטים/סדרות היה לא חד או ברור מספיק, והמוזיקה בסרטים הייתה בדכ חזקה מדי ולא מפורטת. גם לשמוע מוסיקה דרך בלוטות/יוטיוב/ספוטיפיי הייתה חוויה שנמנעתי ממנה (ברמה כזאת שאני מעדיף להקשיב לה מJBL GO 2 מאשר עם הרמקולים, עד כדי כך זה גרוע).

קניתי את ה9096 של סוני (עוד לא הותקנה) ואני רוצה לשדרג גם את הצליל כדי שאוכל להינות מפסקולים, לנגן מוסיקה מהטלפון ברמקולים, ולא להסתמך על רמוקל מונו שעולה 100 שח :roll:

לפי ביקורות שקראתי שוב, הרמקולים זכו בזמנו לביקורות ממש טובות, גם על היכולת לנגן מוסיקה.. לכן אני תוהה אם הבעיה היא ברסיבר?

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2469
נתן תודות: 751 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

שליחה #2 

לא שמעתי את הרמקולים. זה סט של רמקולים סאטלייטים אז הוא די מוגבל, אבל עדיין אמור להשמע יותר טוב מרמקול נייד קטן. מצד שני בניידים בדרך כל שומעים מאוד מקרוב ומערכת צריכה למלא חלל גדול יותר.
איכות הרמקולים היא בדרך כלל הפקטור החשוב יותר, אבל גם מקורות השמע, מיקום הרמקולים, הגדרות ברסיבר משפיעים לטובה ולרעה.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #3 

רמקול טוב יהיה משמעותי יותר משינוי של רסיבר.

גם הרמקולים שלך וגם הרסיבר הם בקצה התחתון.

אם השמע חשוב לך, אז הייתי מחליף את שניהם שהדגש הוא על הרמקולים

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7407
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #4 

במצב שלך נראה לי זה המגבר הייתי באותו מצב כמוך אני אם מוניטור מאסס גם קטנים והיה לי ימהה החלפתי מגבר סתם זה היה גם שיגעון אבל לא הלכתי עם העדר קניתי סוני 1040 הוא אצלי בערך 3 שנים . תבין לבד .
Sony 1040
Monitor mass

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #5 

הטלויזיה היא המקור שלך לסאונד? אם כן אז אולי כאן הבעיה.

spon83
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 995
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 108 פעמים

שליחה #6 

אני עם הרמקולים האלה יותר מ-5 שנים בשילוב עם Denon AVR-x2100, הם לא מתיימרים להחליף רמקולים גדולים מהם אבל האיכות שלהם מביישת סטליטים שעולים כפול או יותר (לדעתי הסובייקטיבית, כן?).

לא מכיר את הרסיבר, יכול להיות שכיול יוציא מהם סאונד טוב יותר?

ד"א, ה-Energy כנראה יוחלפו בקרוב, מיציתי, מחפש רמקולים מדפיים גדולים יותר ופשוט בא לי לשדרג 😅
על הדרך יכול להיות שאני אשדרג גם את הרסיבר.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

ת'שמע... בלי לפגוע.

זה כמו להגיד "יש לי פיאט אונו" אבל היא עושה בית ספר לרכבים שעולים כפול...

אז כפול זה סובארו.

גם ה 2100 וגם ה 367 הם מאודדדדד בסיסים ורמקול קטן טוב ככל שיהיה לא יכול להתקרב בכלל ליכולת של רמקול רצפתי טוב.

spon83
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 995
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 108 פעמים

שליחה #8 

@ahersko

לא נפגעתי...
אבל לא לכולם יש את היכולת ו/או סדר עדיפות לקנות פורשה :) (למרות ש-991.2 GT3 T ידנית מתאימה לי בול - תמיד אפשר לחלום :) )

בוא אני אנסח את זה שונה...
ה-Energy הם סטליטים מאוד מפתיעים ביכולות שלהם ומייצרים סאונד שנשמע גדול מגודלם הפיזי, לטעמי הם מאוד טובים (במיוחד אם בהקשר של VFM - שוב לדעתי).

ד"א למה הכוונה ברמקול רצפתי טוב (מבחינתך, כן?) בכללי וגם בהקשר של רמת הציוד והסדר גודל של תקציב שמתאים לציוד המוזכר בשרשור.
ולמה השוואת רק לרצפתי, מה עם מדפיים טובים וסאב להשלמה?
נערך לאחרונה על ידי spon83 ב 29/12/2020 14:06, נערך פעם 1 בסך הכל.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9065
נתן תודות: 1584 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #9 

עקרונית החלפה של רמקולים לרוב נותנת תוצאה טובה יותר משמעותית על פני החלפה של רסיבר.
אבל בכל מקרה צריך להתחיל מהשאלה הבסיסית, מה התקציב שלך לכל הסיפור ומשם להתקדם.
אפשר רק להחליף את הבמה הקדמית בתור התחלה + לחזק עם סאב טוב יותר את התחום התחתון וזה כבר יעשה פלאים.
אחר כך אפשר להחליף את הסראונד / רסיבר.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 452 פעמים

שליחה #10 

לא קראתי את כל התגובות אבל מניסיוני, החלפת רמקולים זה השינוי המשמעותי ביותר.
אפילו אבי מסכים איתי :)
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

איתן, אבל אני הגבתי לפנייך אז יצא שאתה מסכים איתי הפעם ולא הפוך, חחח...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

זה לא עניין של פורשה ולא תמיד עניין של כסף.

אפשר למצוא פתרונות טובים ביד 2 למשל.

הרמקולים הקודמים שלי שמשו אותי כמעט 25 שנה... ככה שאני חושב שמי שאוהב מוזיקה, כדאי שיתאמץ טיפה, כי לאורך זמן זה שווה את ההשקעה.

לגבי מגבר, המחיר של מגבר משומש איכותי שלא תומך בכל הפורמטים הסופר חדישים צונח מהר מאוד.

אני מעדיף אחד שכזה מאשר "הכי חדיש" ופחות איכותי.

בתקציב סביר אפשר לקבל תוצאות טובות ולא צריך להיות עשיר גדול ע"מ להנות מאיכות טובה.

ובהמשך לדברים שנכתבו על הסאב... רמקול טוב מוריד משמעותית את הנחיצות בו.

אני לא אומר שהסאב לא מוסיף או משפר... הוא כן... אבל בעלות שלו מול התועלת ביחס לשאר המרכיבים, לדעתי הוא אחרון ברשימה ואפשר להגיע לתוצאה טובה גם בלי.

בור_ועם_הספר
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 331
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #13 

לרמקולים יש השפעה גדולה יותר. שידרוג רמקולים ישפיע יותר מאשר רכיבים אחרים.

אבל רק אחרי שוידאת במליון אחוז שאין לך תקלות אחרות (הגדרות נכונות, כיול וכו') והוצאת את המיטב ממה שיש לך עכשיו.

להוציא את המיטב כולל גם אקוסטיקה של חלל ההאזנה, מיקום הרמקולים וכו'

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

ובהמשך לדברים שנכתבו על הסאב... רמקול טוב מוריד משמעותית את הנחיצות בו.אני לא אומר שהסאב לא מוסיף או משפר... הוא כן... אבל בעלות שלו מול התועלת ביחס לשאר המרכיבים, לדעתי הוא אחרון ברשימה ואפשר להגיע לתוצאה טובה גם בלי.
...
מעטים הרמקולים "הטובים" שיודעים להסתדר בלי סאב.
בעיניי הסאב דווקא הוא אחד מהמרכיבים החשובים ביותר בשרשרת. משפר משמעותית את התוצאה, נותן תחום תחתון מדויק יותר, מוריד עומס מהרסיבר וכו' וכו'...
.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

אני לא חולק על זה שרמקול רגיל לא יצליח לרדת כל-כך נמוך

אין ספק שהבס מדוייק ונקי יותר

לגבי העומס מהמגבר... Who care באמת... שיעבוד קשה בשביל זה שילמו לו

סאב זאת לא חיה זולה ואם צריך לתעדף את ההוצאה. הייתי מתחיל ברמקולים טובים, אבל ממש טובים ואח"כ מגבר

ואם לא יהיה סאב... עדיין אפשר להגיע לתוצאה טובה.

את ה SB3000 קניתי כי באמת היה לי כסף מיותר לזרוק (לא חסר לי כלום והיתה לי יום הולדת 50... אז אמרתי יאלללה)

גם בלעדיו הייתי מאוד מרוצה מהתוצאה.

להגיד שהוא לא שיפר, זה יהיה שקר גס
אבל אם הייתי צריך למתוח את השמיכה הקצרה של התקציב על מכלולי המערכת, הייתי מוותר עליו, אבל לא על רמקולים מצויינים שאגב עלו לי לי כמו הסאב.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2469
נתן תודות: 751 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

שליחה #16 

כדאי גם לבדוק מה שmulder דיבר עליו. יכול להיות שזה תורם לבעיה.

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 452 פעמים

שליחה #17 

29/12/2020 18:11  
ahersko כתב:
אני לא חולק על זה שרמקול רגיל לא יצליח לרדת כל-כך נמוך

אין ספק שהבס מדוייק ונקי יותר

לגבי העומס מהמגבר... Who care באמת... שיעבוד קשה בשביל זה שילמו לו

סאב זאת לא חיה זולה ואם צריך לתעדף את ההוצאה. הייתי מתחיל ברמקולים טובים, אבל ממש טובים ואח"כ מגבר

ואם לא יהיה סאב... עדיין אפשר להגיע לתוצאה טובה.

את ה SB3000 קניתי כי באמת היה לי כסף מיותר לזרוק (לא חסר לי כלום והיתה לי יום הולדת 50... אז אמרתי יאלללה)

גם בלעדיו הייתי מאוד מרוצה מהתוצאה.

להגיד שהוא לא שיפר, זה יהיה שקר גס
אבל אם הייתי צריך למתוח את השמיכה הקצרה של התקציב על מכלולי המערכת, הייתי מוותר עליו, אבל לא על רמקולים מצויינים שאגב עלו לי לי כמו הסאב.
...

קצת סוטה מהעיקר אבל עדיין באותו עניין, לדעתי מערכת צריכה להיות מאוזנת גם כספית.
אני טוען בדיוק מה שכתבת בפסקה האחרונה, קנה את הרמקולים(קדמיים) הכי טובים שאתה יכול בהתחלה ואח"כ.....אלוהים גדול :)
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #18 

ברור שחייבים להתחיל מרמקולים קדמיים טובים / בריאים / מצויניים או כל ערך אחר מתאים פה.
זה הבסיס של הבסיס לכל הסטאפ. ובעיקר אם משתמשים לצורך מוזיקה בדו ערוצי.

לכן שאלתי את השאלה הנדרשת - מה התקציב של פותח השרשור לכל העניין ומשם נוכל להתקדם טוב יותר לדעתי.

רצוי איזון בסטאפ, גם כלכלי, אבל אם יש רכיב אחד שטיפה מושך קדימה - לא נורא.
מקסימום יהיה "תירוץ" לשדרג את שאר הסטאפ.
לא שאנחנו צריכים תירוצים...
.

E-verr פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #19 

האמת לא ממש חשבתי על תקציב, חשבתי קודם להתמקד במה הכי סביר שיוצר את הבעיה. כמעט כולם אומרים שזה הרמקולים אבל זה לא מסתדר לי עם הביקורות של הרמקול הזה ברשת, מה שspon83 רשם, ומה שאחרים רשמו פה בפורום לפני כמה שנים כשהחלטתי לקנות אותם... יכול להיות שיש לי יחידה פגומה?

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #20 

רמקולים הם ההתקן שבסופו של דבר מזיז את האוויר, ומפיק את הצלילים המושמעים.
לכן הם החלק החשוב ביותר שיכול לשפר את איכות הסאונד.
קח רמקולים גרועים, הם יישמעו גרוע לא משנה איזו הגברה תחבר, ומה המקור המנגן.
קח רמקולים טובים, הם לא יישמעו גרוע עם אף מגבר, אבל יורגש שיפור עם עלייה ברמת ההגברה, ויכולות הכיול שמגיעות איתה.

לדעתי קנייה בגלל המלצות של אנשים בפורום, היא לא כל כך חכמה, כי אין לך מושג מה רמת הידע וההבנה שלהם ב- מהו סאונד טוב, כשהם ממליצים על מערכת רמקולים כזו.
יכול להיות שפשוט אתה מאזין ברמה ביקורתית יותר מהממליצים, ואתה מרגיש בחסרונות המערכת, שהם לא יודעים אפילו שקיימים החסרונות הללו.

בכל זאת, מערכת מהזולות ביותר שיש...
נכון שיש מערכות יקרות יותר, שהן גם פחות טובות, אבל בכל זאת,
אין מתנות חינם.

מערכת של 400$, כלומר בממוצע פחות מ- 70$ לרמקול.
400$ זה מחיר לסאבוופר בינוני בלבד, ללא רמקולים נוספים.
למי שמחפש איכות, לא יכול להיות שיצפה לקבל אותה במחיר כזה, אלא אם רמת הציפיות והדרישות שלו מהמערכת נמוכה.

לדעתי, מי שמחפש איכות אודיו יותר מהמינימום, לא יתפשר, ויקנה לפחות 2 מדפיים קדמיים ראויים, היכולים להפיק אודיו ברמה המבוקשת.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”