מאיפה מתחילים?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
איתי1234 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,

אשמח לדעת איפה אפשר לקרוא מידע אמין ומרוכז (למשל, שלא ממומן ע"י בעלי אינטרסים) בכדי להכיר קצת את התחום ולהבין מה כדאי לקנות?
בגדול, אני מחפש להחליף את המכונת נספרסו שלי במכונה ידנית או חצי אוטומטית.
לחלופין, אשמח לקבל המלצה למכונת כניסה (בבית שותים אספרסו והפוך כך שחשוב לי גם הקצפה טובה).
תקציב: קשה לי להגיד, תמיד אהיה מוכן להוציא יותר בשביל להנות יותר, מצד שני כנראה שמעבר לשלב מסויים לא אדע להנות מהתוספת באיכות ולכן מבחינתי כרגע כל מכונה שתתן לי תוצאות יותר טובות מנספרסו (ביחד עם האפשרות להעמיק ולהתנסות) תעשה את העבודה.

תודה

shlomibe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 253
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #2 

איתי1234 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #4 

אפשר גם להתחיל מכאן :-)

shlomibe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

Clockwork_Orange
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 320
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #6 

אני יותר אוהב את השילוב של מכונה ומטחנה, אם זה בא בחשבון. זה מאפשר יותר גמישות אם רוצים לשדרג רק אחת מהן.

במחיר מעט נמוך יותר מזה של המטחנת רוקי כבר עדיף להזמין Eureka Minion מחו"ל, מטחנה ברמה הרבה יותר גבוהה.

לגבי מכונה, הייתי מסתכל גם על Oscar II אם זה נכנס בתקציב, אני חושב שאפשר להביא אותה מחו"ל באיזור 2800 ש"ח, מוציאה אחלה אספרסו, ובנוסף ההקצפה ברמה גבוהה, כזו שמכונות זולות יותר (לפחות לא כאלה שאני מכיר) לא יתנו לך.

shlomibe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

shlomibe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

שתי מכונות יותר טוב מאחת - מסכים. אבל יותר מקום על השיש.
מיניון יותר טוב מרוקי - מסכים. אני הייתי קונה מיניון משומש או מחו"ל אבל לא לכל אחד נוח עם זה.
אוסקר II - בתור בעל אוסקר לשעבר לא הייתי ממליץ על מכונת מחליף חום, אבל יש הרבה שאוהבים את זה.
עמיתי ממליץ על מכונה משולבת LeLit PL042EMI שנראית יותר טוב מהברוויל אבל אין לה ביקורות בזאפ.
ברוויל לא חברה של קפה, אבל יש להם ווייב חיובי מאד באופן כללי והלקוחות שלהם אוהבים אותם.
מכונת ברוויל תחזיק ככל הנראה מספר שנים, אבל היא מוגבלת ביכולות שלה.
אם יכול לשלם 5000 האפשרויות משתפרות.

Clockwork_Orange
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 320
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #9 

מה החסרון שאתה רואה באוסקר, או מחליף חום באופן כללי? בגלל ה-cooling flush? אני אישית הייתי עם אוסקר כמה שנים, ותהליך ההכנה איתה לא מסובך בכלל.

לדעתי עבור מי שרוצה להכין הפוכים, מחליף חום זו האופציה האופטימלית בטווח המחירים הזה.

shlomibe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

לא אמרתי מסובך, אבל בשבילי מעצבן.
אני מעדיף מכונה שאם אני רוצה קפה אני פשוט מכין קפה, ולא עושה שלב לפני או שלב אחרי כדי לשרת את הצרכים של המכונה.
באוסקר 1 מנסיוני טמפרטורת המים לא היתה הכי מדוייקת.
יכול להיות שמחליף חום זה מתאים למי שרוצה הפוכים בתקציב, אבל אני הייתי מעדיף מכונת סינגל בוילר ומקציף אינדוקציה.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

@shlomibe - גם במכונות סינגל בוילר צריך לעשות פלאש של כמה שניות (אבל קצר משמעותית מזה של מחליף חום). זה לא שהשלב הזה לא קיים.

shlomibe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

בנוגע למכונות E61 הדעות חלוקות אם כדאי - בכל מקרה גם אם מעבירים קצת מים זה לא אותו הפלאש כמו של האוסקר.
כל מה שאמרתי שהפלאש של האוסקר עיצבן אותי, גם ציינתי במקור שיש הרבה כאלה שזה לא מפריע להם.

דור_א
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 178
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #13 

זו הייתה ההחלטה שלי בנושא:
https://htmag.co.il/forum/?q=dmlld3RvcG ... MxMTk1MDU=
! Coffee - You can sleep when you're dead

shlomibe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

29/12/2020 13:44  
boren כתב:
@shlomibe - גם במכונות סינגל בוילר צריך לעשות פלאש של כמה שניות (אבל קצר משמעותית מזה של מחליף חום). זה לא שהשלב הזה לא קיים.
...
לא שאני טוען שיש אמת אבסולוטית, אבל במקרה הזה הדעה שלי מתאימה לדעה של חברת רוקט שגורסת שאין צורך בפלאש לפני אלא רק אחרי:

https://ibb.co/H4Gb5yT

איתי1234 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

תודה לכולם על התגובות.
אז אחרי שחשבתי עוד קצת, וגם נסיון ראשון עם מקינטה בימים האחרונים שדי נהניי ממנו, נראה לי שעדיף לי לקנות מכונה ומטחנה בנפרד כל שאוכל לטחון קפה גם למקינטה.
על איזה מטחנה כדאי ללכת בשביל שיהיה לי נוח לשנות את הטחינה בין עובי שמתאים למקינטה לבין אספרסו?

shlomibe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

חברות טובות למטחנות:
Ceado
Eurika
Compak
Niche

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

29/12/2020 17:01  
shlomibe כתב:
לא שאני טוען שיש אמת אבסולוטית, אבל במקרה הזה הדעה שלי מתאימה לדעה של חברת רוקט שגורסת שאין צורך בפלאש לפני אלא רק אחרי:
https://ibb.co/H4Gb5yT
...
מציע שתחבר מד חום לראש של המכונה ותראה מה קורה בזמן הפלאש. אם רוקט חושבים שטמפרטורה שמשתנה במהלך החליטה זה דבר טוב, סבבה להם. אני אמשיך לעשות פלאש של 3 שניות.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

30/12/2020 20:38  
shlomibe כתב:
חברות טובות למטחנות:
Ceado
Eurika
Compak
Niche
...
חברות טובות ומוכרות, אבל באופן אישי לא הייתי לוקח אף מטחנה שלהם על פני ה-Baratza Sette 270Wi שלי, לפחות לא בתקציבים של 5000 ש"ח ומטה. אולי במחירים גבוהים יותר יש להם דגמים יותר מעניינים, אבל אני לא עוקב אחר היצע המכונות ברמות המחיר האלה.

shlomibe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

יש להם דגמים טובים מאד 2500-4000. לגבי ברצה שמעתי בפורומים האמריקאים טענות רבות מאד לגבי עמידות, רעש, ליכלוך וגם איכות טחינה.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

@shlomibe - הטענות בנושא אמינות הן על הדגם הראשון (270W) לא על ה-270Wi החדשה יותר. חפש בפורום הזה, יש הרבה מידע. אני וחמישה חברי פורום אחרים קנינו 270Wi לפני שנתיים, והמטחנות עובדות בצורה מושלמת ללא שום בעיה. וגם אם תהיה בעיה, החלפים מאוד זולים ויש לחברה סרטוני הדרכה איך להחליך חלקים לבד תוך מספר דקות. אני לא מתחרט לרגע שהלכתי על המטחנה הזו ולא על מטחנות אחרות. היתרונות שלה מבחינת איכות הטחינה, השקילה האוטומטית והאגירה המזערית משמעותיים מאוד בעיני. החסרון היחידי הוא הרעש, אבל הוא זניח בעיני. בשעות שמכינים קפה בד"כ אנשים לא ישנים. בשורה התחתונה מדובר במטחנה כמעט מושלמת בעיני.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”