HTPC חדש
סוף סוף הגיעו כל החלקים והרכבתי היום את המחשב הסלוני, המפרט:
מעבד אינטל 6600
לוח אם GIGABYTE 965PS3
כרטיס מסך 8800GTS 320MB
זכרון 2GB 667MHZ
דיסק WD 500GB
מארז SONATA III של ANTEC (מומלץ)
מקלדת עכבר MICROSOFT ELITE BLUETOOTH
שתי שאלות למומחים:
א: יכלתי לחבר ללוח האם מהמארז 2 אופציות לסאונד, HDA (HIGH DEFINITION AUDIO) או AC97. מה ההבדלים ומה עדיף? (כרגע חיברתי את הHDA).
ב. התקנתי על המחשב WIN XP (בלי SERVICE PACKS), ומשום מה הוא מזהה לי את הדיסק כ130 ומשהו GB ולא 500GB - עוד מהשלב של ההתקנה במסך הכחול שמפרמטים את הדיסק לפני התקנה, מה יכולה להיות הסיבה ואיך אני מסדר את זה? הדיסק מחובר לSATA, ובמקביל חיברתי ללוח גם SATA של הצורב DVD ועוד SATA להתקני SATA חיצוניים (יציאה מקדמת המארז).
מעבד אינטל 6600
לוח אם GIGABYTE 965PS3
כרטיס מסך 8800GTS 320MB
זכרון 2GB 667MHZ
דיסק WD 500GB
מארז SONATA III של ANTEC (מומלץ)
מקלדת עכבר MICROSOFT ELITE BLUETOOTH
שתי שאלות למומחים:
א: יכלתי לחבר ללוח האם מהמארז 2 אופציות לסאונד, HDA (HIGH DEFINITION AUDIO) או AC97. מה ההבדלים ומה עדיף? (כרגע חיברתי את הHDA).
ב. התקנתי על המחשב WIN XP (בלי SERVICE PACKS), ומשום מה הוא מזהה לי את הדיסק כ130 ומשהו GB ולא 500GB - עוד מהשלב של ההתקנה במסך הכחול שמפרמטים את הדיסק לפני התקנה, מה יכולה להיות הסיבה ואיך אני מסדר את זה? הדיסק מחובר לSATA, ובמקביל חיברתי ללוח גם SATA של הצורב DVD ועוד SATA להתקני SATA חיצוניים (יציאה מקדמת המארז).
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15949
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
רוב הסיכויים שצריך את ה SP2 בשביל תמיכה ב 500G.
אני לא כל כך זוכר אבל יכול להיות שהייתה בעיה עם נפחים גדולים ב XP ללא SP.
לפני ההתקנה של ווינדוס , אתה יכול להכין לעצמך דיסק התקנה שהוא כולל את ה SP2, יש מדריכים ברשת (חפש בגוגל)
אני אוהב להכניס להתקנה של ווינדוס את ה SP2 וגם PACK של כל העדכונים עד היום עם תוכנת nLite.
ל PACK של העדכונים קוראים ryanvm והוא מעדכן כימעט כל חודש:
http://www.ryanvm.net/msfn
תתחדש
אני לא כל כך זוכר אבל יכול להיות שהייתה בעיה עם נפחים גדולים ב XP ללא SP.
לפני ההתקנה של ווינדוס , אתה יכול להכין לעצמך דיסק התקנה שהוא כולל את ה SP2, יש מדריכים ברשת (חפש בגוגל)
אני אוהב להכניס להתקנה של ווינדוס את ה SP2 וגם PACK של כל העדכונים עד היום עם תוכנת nLite.
ל PACK של העדכונים קוראים ryanvm והוא מעדכן כימעט כל חודש:
http://www.ryanvm.net/msfn
תתחדש
אתה חייב SP2 בשביל לזהות כוננים מעל 120GB. בדוק.
לא הבנתי למה התכוונת ב"2 אופציות לסאונד".. מה זה אופציה בדיוק?
בשביל להתקין את הסאונד צריך להתקין איזשהו דרייבר HD של מיקרוסופט או אינטל (לא זוכר) ואח"כ את הדרייבר של Realtek.
חבל שקנית את המעבד הזה כשהשבוע יצאו ה-6550/6750 שזולים ממנו ועדיפים עליו.
אבל לא נורא עדיין אחלה מעבד.. תתחדש!
לא הבנתי למה התכוונת ב"2 אופציות לסאונד".. מה זה אופציה בדיוק?
בשביל להתקין את הסאונד צריך להתקין איזשהו דרייבר HD של מיקרוסופט או אינטל (לא זוכר) ואח"כ את הדרייבר של Realtek.
חבל שקנית את המעבד הזה כשהשבוע יצאו ה-6550/6750 שזולים ממנו ועדיפים עליו.
אבל לא נורא עדיין אחלה מעבד.. תתחדש!
אז אני מבין שאופציה היחידה שלי היא להתקין מחדש את XP עם דיסק התקנה שכולל בתוכו כבר את SP2? אי אפשר להתקין עכשיו את SP2 בלבד בשביל שזה יזהה את הדיסק שלי?
בקשר לסאונד, אני אסביר את עצמי. במארז מהפאנל הקדמי יש 2 כבלי AUDIO שאחד מהם אמור להתחבר ללוח אם. על אחד כתוב HDA ועל השני AC97. על אלה שאלתי.
בקשר למעבדים, לא בוכים על חלב שנשפך, קניתי את ה6600 לפני שבועיים, אגב למה הם עדיפים עליו? מאיזה בחינה?
ראיתי שה6750 זול יותר מה6700? מה ההבדלים ביניהם?
בקשר לסאונד, אני אסביר את עצמי. במארז מהפאנל הקדמי יש 2 כבלי AUDIO שאחד מהם אמור להתחבר ללוח אם. על אחד כתוב HDA ועל השני AC97. על אלה שאלתי.
בקשר למעבדים, לא בוכים על חלב שנשפך, קניתי את ה6600 לפני שבועיים, אגב למה הם עדיפים עליו? מאיזה בחינה?
ראיתי שה6750 זול יותר מה6700? מה ההבדלים ביניהם?
באשר למארז, זה פשוט סידור שונה של פינים בהתאמה, תחבר לפי מה שמתאים ללוח שלך.
אם זה עובד ויש סאונד ביציאות הללו אז כנראה שחיברת נכון.
באשר למעבד הוא עובד בבאס 1333 מ"ה על פני ה-1066, מהסטפינג הכי חדש, מה שאומר הכי מוצלח לאוברקלוק, ומן הסתם היתרון הגדול הוא הקיצוץ במחיר (אם ה-E6700 עלה ש"ח1700, כיום אפשר להשיג E6750 שהוא 2.66Ghz מתחת ל-1100 ש"ח).
אם זה עובד ויש סאונד ביציאות הללו אז כנראה שחיברת נכון.
באשר למעבד הוא עובד בבאס 1333 מ"ה על פני ה-1066, מהסטפינג הכי חדש, מה שאומר הכי מוצלח לאוברקלוק, ומן הסתם היתרון הגדול הוא הקיצוץ במחיר (אם ה-E6700 עלה ש"ח1700, כיום אפשר להשיג E6750 שהוא 2.66Ghz מתחת ל-1100 ש"ח).
על מנת שהדיסק שלך יזוהה במדוייק, אתה צריך להתחיל את ההתקנה מחדש כולל פרמוט חדש באמצעות WIN_XP SP2 , גרסאות קודמות של ווינדוס מזהות דיסקים רק עד 130
גיגה, מהסיבה שמיקרוסופט לא חשבו שיהיו דיסקים גדולים יותר כאשר יצאה הגרסא הראשונה של ה XP
תפרמט כמובן ל NTFS ואם המחשב מיועד ל HTPC , עדיף לעשות מחיצה למע' ההפעלה נגיד 100 גיגה, ומחיצה נוספת של 400 גיגה למולטימדיה.
חשוב מאד , לאחר ההתקנה של XP SP2 יש להפעיל את הפיירוול, להוריד את כל העידכונים באמצעות העדכון האוטומטי של מייקרוסופט, ולהתקין אנטי וירוס, רק לאחר מכן להתחיל לגלוש באינטרנט.
חיים
גיגה, מהסיבה שמיקרוסופט לא חשבו שיהיו דיסקים גדולים יותר כאשר יצאה הגרסא הראשונה של ה XP
תפרמט כמובן ל NTFS ואם המחשב מיועד ל HTPC , עדיף לעשות מחיצה למע' ההפעלה נגיד 100 גיגה, ומחיצה נוספת של 400 גיגה למולטימדיה.
חשוב מאד , לאחר ההתקנה של XP SP2 יש להפעיל את הפיירוול, להוריד את כל העידכונים באמצעות העדכון האוטומטי של מייקרוסופט, ולהתקין אנטי וירוס, רק לאחר מכן להתחיל לגלוש באינטרנט.
חיים
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
א. צודקים מאד לגבי ה-120 ג'יגה.
ב. אם עדיין אפשר, למה לא לקנות לוח אם 975?
ג. למה עדיף דווקא ב-HTPC ליצור מחיצות?
ב. אם עדיין אפשר, למה לא לקנות לוח אם 975?
ג. למה עדיף דווקא ב-HTPC ליצור מחיצות?
Silence speaks louder than words