22/12/2020 11:43
Saaron כתב:
אני מעוניין לרכוש מודם שיודע להתחבר לתשתית בזק 200 עם יכולות ״קוויות״ חזקות וטובות (אין לי צורך בוויפי מכיוון שכל הבית מרושת עם דקו M9 כרשת MESH. האם יש המלצות למודם כזה לרכישה בארץ?
...
דפדף בשירשור הזה ותראה את החוות דעת שם:
viewtopic.php?f=44&t=353233
ממה שאני רואה כאן בפורמים (אין לי ניסיון אישי עם ה-200 מגה של בזק), לקניה פרטית יש בעיקר או את ה-
dlink 245GR או את ה-fritzbox. אני רואה דעות יותר חיוביות על ה-fritzbox אבל אם אני מבין נכון גם ה-245GR עובד ב-200 מגה והוא עולה כחצי מחיר (למיטב הבנתי שצריך לוודא שהוא מריץ גירסת קושחה מעודכנת של dlink ישראל).
אם יש לך ראוטר פרטי, כמו ה-M9, אז הכי טוב להפוך את המודם של בזק/ספק/פרטי למודם בלבד, שנקרא גם מצב bridge. אבל אם קיבלת לדוגמא את ה-Be של בזק אין אפשרות כזאת. במקרה שאתה לא יכול לעביר את המודם למצב bridge, אז תעביר את ה-M9 למצב AP בלבד, שבאופן קצת מבלבל יכול גם להקרא מצב bridge (כלומר bridge במודם/ראוטר זה מודם בלבד, ו-bridge בראוטר רגיל או פתרון mesh זה מצב של AP בלבד).
בכל מקרה, אני ממליץ לך דבר ראשון לנסות להבין איפה הבעיה אצלך כרגע. אם לדוגמא הבעיה בתשתית של בזק זה לזרוק כסף לקנות מודם שמתאים ל-200 מגה. תתחיל מלנתק את כל שאר החיבורים מהציוד של בזק ולחבר אליו אך ורק מחשב בודד בחיבור קווי בכבל קצר שבטוח תקין. אם בחיבור כזה עדיין אתה מקבל מהירות נמוכה אז זה בעיה אצל בזק ואתה צריך לפנות אליהם שיטפלו. אם בחיבור כזה אתה מקבל מהירות תקינה אין סיבה שתהיה בעיה כאשר או המודם או ה-M9 במצב bridge (בדיוק אחד מהם, לא ששניהם יהיו ראוטרים ובטח לא ששניהם יהיו bridge). אם עדיין יש בעיה צריך לבודד אותה (לדוגמא האם יש בעיה כאשר רק ה-M9 מחובר לציוד של בזק ואותו המחשב באותה הבדיקה מחובר ישירות ל-M9 וכך הלאה).