קניית מכונה עם pressure profiling
-
קפה מאפריקה
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 3
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
לאחר בדיקות, החלטתי שאני רוצה לקנות מכונת אספרסו עם דוד כפול ויכולת לשלוט על לחץ החליטה מה שאומר מכונה יקרה לצערי.
המועמדות שלי בינתיים הן Rocket R 60 V
Crem one
Lelit bianca
וגם La Marzocco Linea Mini שיש לה שם מאד טוב למרות שאין בה שליטה על לחץ החליטה.
האם למישהו יש ניסיון טוב/רע עם המכונות האלה? שכדאי או לא כדאי לקנות? האם יש מכונות אחרות דומות מומלצות?
המועמדות שלי בינתיים הן Rocket R 60 V
Crem one
Lelit bianca
וגם La Marzocco Linea Mini שיש לה שם מאד טוב למרות שאין בה שליטה על לחץ החליטה.
האם למישהו יש ניסיון טוב/רע עם המכונות האלה? שכדאי או לא כדאי לקנות? האם יש מכונות אחרות דומות מומלצות?
יש לי ביאנקה ואני מאוד מרוצה.
כל המכונות שהזכרת טובות וראויות, הרוקט מוגבלת במספר פרופילי החליטה האפשריים.
בקרוב אמורה לצאת מכונה של VBM עם אפשרות ל pressure profiling אלקטרוני וידני.
יש גם את המכונות של ECM ו Profitec עם ידית חליטה (בדומה לביאנקה).
מכונה כמו Decent היא חיה אחרת אבל גם אפשרות.
במחירים הרבה יותר גבוהים יש את ה - Rocket R9, La Marzocco GS/3 ו - Dalla Corte Mina.
כל המכונות שהזכרת טובות וראויות, הרוקט מוגבלת במספר פרופילי החליטה האפשריים.
בקרוב אמורה לצאת מכונה של VBM עם אפשרות ל pressure profiling אלקטרוני וידני.
יש גם את המכונות של ECM ו Profitec עם ידית חליטה (בדומה לביאנקה).
מכונה כמו Decent היא חיה אחרת אבל גם אפשרות.
במחירים הרבה יותר גבוהים יש את ה - Rocket R9, La Marzocco GS/3 ו - Dalla Corte Mina.
גם לי יש ביאנקה בת חודש וחצי ואני מאוד מרוצה.
אני חייב לציין שידית השליטה על pressure מאפשרת להציל שוטים שהוכנו בצורה לא אידיאלית (עובי טחינה, רמת דחיסה, כמות קפה וכו'). הידית פשוט מאפשרת לאזן תוך כדי פעולה את עוצמת החליטה. כמו כן הידית מאפשרת לקבוע את אורך הpre-infusion.
אני פחות משתמש בזה בשביל ניסיונות להפיק טעמים שונים כרגע.
אני חייב לציין שידית השליטה על pressure מאפשרת להציל שוטים שהוכנו בצורה לא אידיאלית (עובי טחינה, רמת דחיסה, כמות קפה וכו'). הידית פשוט מאפשרת לאזן תוך כדי פעולה את עוצמת החליטה. כמו כן הידית מאפשרת לקבוע את אורך הpre-infusion.
אני פחות משתמש בזה בשביל ניסיונות להפיק טעמים שונים כרגע.
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
רק תיקון קטן אבל משמעותי, זה לא pressure profile אלא flow profile מה שאתה מדבר עליו.
יש הבדל משמעותי.
היחידה מהרשימה שאני מכיר שיש לה pressure profile היא הרוקט v60
אישית, אני היום עם מכונה שיש לה flow profile ואני פוזל לשדרג ל pressure profile.
יש הבדל משמעותי.
היחידה מהרשימה שאני מכיר שיש לה pressure profile היא הרוקט v60
אישית, אני היום עם מכונה שיש לה flow profile ואני פוזל לשדרג ל pressure profile.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- TsurTriger
- כתב צילום

אף פעם לא היתה לי מכונה שהיא pressure profile
אלא רק מה שיש לי עכשיו שהיא e61 עם הידית של לליט שמאפשרת לעשות flow profile.
ההבדל הוא די פשוט
ב flow profile אתה משנה את הזרימה. משמע, בהתחלת החליטה אתה משנה את עקומת בניית הלחץ. אך מרגע שהלחץ מקסימלי, הוא נשאר כמו שהוא - קבוע.
ב pressure profile אתה משחק עם הלחץ. משמע, אתה יכול לכאורה לעשות חליטה של 3 בר, ואז עלייה ל 9, ואז ירידה ל 5 ואז סיום. או התחלה ישר ב9 , וירידה עד סיום (כמו שקורה במנוף). ז.א. שאתה משנה את הלחץ תוך כדי החליטה ולא רק משנה את קצת בניית הלחץ בראש בהתחלת החליטה.
הבדלים בכוס? כמו שאמרתי, לא יודע. עדיין לא היתה לי מכונת pressure profile.
אלא רק מה שיש לי עכשיו שהיא e61 עם הידית של לליט שמאפשרת לעשות flow profile.
ההבדל הוא די פשוט
ב flow profile אתה משנה את הזרימה. משמע, בהתחלת החליטה אתה משנה את עקומת בניית הלחץ. אך מרגע שהלחץ מקסימלי, הוא נשאר כמו שהוא - קבוע.
ב pressure profile אתה משחק עם הלחץ. משמע, אתה יכול לכאורה לעשות חליטה של 3 בר, ואז עלייה ל 9, ואז ירידה ל 5 ואז סיום. או התחלה ישר ב9 , וירידה עד סיום (כמו שקורה במנוף). ז.א. שאתה משנה את הלחץ תוך כדי החליטה ולא רק משנה את קצת בניית הלחץ בראש בהתחלת החליטה.
הבדלים בכוס? כמו שאמרתי, לא יודע. עדיין לא היתה לי מכונת pressure profile.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
@TsurTriger - תודה על ההסבר. בעקרון שינוי של הלחץ תוך כדי חליטה ניתן לעשות עם ה-OPV, אבל לפחות אצלי במכונה זה לא משהו שנוח לשנות. אני מניח שאם היו מחליפים את השליטה מגלגל שדורש סיבוב עם מטבע למשהו עם ידית נוחה לאחיזה זה היה עושה את העבודה. יכול להיות שיש אתגרים הנדסיים שאני מפספס, אבל זה נשמע כמו משהו די פשוט.
לחלופין אפשרות לשלוט על העוצמה של המשאבה יכולה להיות פתרון עוד יותר טוב, כי לא יישפכו סתם מים לתוך מיכל העודפים. גם כאן אני חייב להודות שאין לי מושג אם זה אפשרי טכנית, אבל אם כן, זה משהו שהייתי שמח לשלם עליו
מנסיונך הידית של הלליט נותנת שיפור של ממש באיכות הקפה? אתה ממליץ על שדרוג כזה?
לחלופין אפשרות לשלוט על העוצמה של המשאבה יכולה להיות פתרון עוד יותר טוב, כי לא יישפכו סתם מים לתוך מיכל העודפים. גם כאן אני חייב להודות שאין לי מושג אם זה אפשרי טכנית, אבל אם כן, זה משהו שהייתי שמח לשלם עליו
מנסיונך הידית של הלליט נותנת שיפור של ממש באיכות הקפה? אתה ממליץ על שדרוג כזה?
- TsurTriger
- כתב צילום

בהנחה שאנחנו מדברים על מכונת e61 סטנדרטית, יש שתי אפשרויות שאני חשבתי עליהן
1. כמו שאמרת- מנוע שמזיז את הבורג של ה opv
2. פוטנציומטר שמשחק עם המתח של המשאבה (בתנאי והיא תומכת בזה). יש משאבות שמשחק במתח משנה להן את הלחץ.
הראשון, מסובך מכנית
השני, התעסקות חשמלית (קניתי את כל הרכיבים כבר לפני שנה +, והעדפתי להתעסק בפרויקטים אחרים)
אלה בגדול 2 האפשרויות שאני חושב עליהן במכונת e61
בסטרגה לדוגמה, וגם ב Rocket R9, השליטה היא על המנוע (מנוע גיר שניתן לשלוט על הלחץ שלו חשמלית)
1. כמו שאמרת- מנוע שמזיז את הבורג של ה opv
2. פוטנציומטר שמשחק עם המתח של המשאבה (בתנאי והיא תומכת בזה). יש משאבות שמשחק במתח משנה להן את הלחץ.
הראשון, מסובך מכנית
השני, התעסקות חשמלית (קניתי את כל הרכיבים כבר לפני שנה +, והעדפתי להתעסק בפרויקטים אחרים)
אלה בגדול 2 האפשרויות שאני חושב עליהן במכונת e61
בסטרגה לדוגמה, וגם ב Rocket R9, השליטה היא על המנוע (מנוע גיר שניתן לשלוט על הלחץ שלו חשמלית)
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com