שלום לכולם
אשמח לחידוד המידע לגבי מה עדיף ?
אני מניח שזה קשור לחומרה מן הסתם , האם יש כלל אצבע בדבר ?
וקראתי המלצות לפה ולפה.... וכמובן בודק בעצמי אבל אני פחות מנוסה בהתעסקות\הגדרות של כרטיסי מסך
אני מניח שיש לא מעט כאן שמשתמשים במחשב להזרים מדיה ,
מהי צורת העבודה האופטימלית במקרה זה לקבלת איכות תמונה טובה יותר ?
טלוויזיה 4K סוני 75'
כ. מסך gigabyte GTX 1050 ti
כרגע הupscale מתבצע דרך ה GPU של הכרטיס מסך
והטללויזיה מזהה סיגנל 4K 2160 ....מה שלא ברור לי כרגע זה שהכרטיס מסך מראה 120HZ לטלוויזיה דרך HDMI ו 60HZ למסך מחשב דרך DVI (לוח הבקרה של NVIDIA)
שזה סבבה לגמרי, רק שלפי האתר של ג'יגהבייט הכרטיס לא מוציא 120HZ (מישהו יודע למה ואיך ? )
תודה מראש על האינפורמציה והעזרה
upscale מהטלוויזיה או מהכרטיס מסך ?
-
mythrandir
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 20
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
-
mythrandir
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 20
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
תודה על התגובה,20/12/2020 21:49GalZohar כתב: איפה ראית שכרטיס המסך לא מוציא 120Hz? בגדול לכרטיסי מסך אין איזה מגבלה מיוחדת על כמות התמונות לשניה שהם מסוגלים להוציא מעבר לכוח העיבוד שעלול להגביל כתלות במה הכרטיס צריך לעבד כל פריים....
ראיתי במפרט שהוא מוציא עד 8K 60HZ ,לא ראיתי שום איזכור על 120 אז הנחתי שלא...
אבל בכל זאת טוב לדעת ( כרגע זה מחובר לכניסה של 2.1 בטלוויזיה..כנראה זה מזהה לבד כי לא נותן לי לשנות ל 60HZ)
יש לך המלצה לגבי ה upscale האם כדאי שיתרחש בכ. מסך או בטלוויזיה ?
לגבי מגבלה יכול להיות שזה של ה-hdmi? או שוב קשור ליכולת העיבוד. בכל מקרה אל תסיק על 4k לפי מה שרשום על 8k...
לגבי upscale באמת שאין לי מושג, הכי טוב לנסות כי לא יודע אם תמצא מישהו שהשווה את הכרטיס הספציפי לטלויזיה הספציפית.
לגבי upscale באמת שאין לי מושג, הכי טוב לנסות כי לא יודע אם תמצא מישהו שהשווה את הכרטיס הספציפי לטלויזיה הספציפית.