מתבלט בין טלוויזיה 75 או 85 אינץ אשמח לעזרה
בגדול אני מעוניין מאוד לשדרג את ה 55 הישנה שלי ל85 אינץ ובמסגרת התקציב שלי נכנסת ה q80t של סמסונג.
אך גם אני לא פוסל 75 אינץ ובמקרה הזה אני חושב ללכת על ספינת הדגל ה q95/q90.
השאלה שלי היא האם ישנם הבדלים כה משמעותיים בדגמים האלה שלפי מיטב הבנתי הטופ של סמסונג ,שכדאי לרדת בגודל?
או שבכלל קיימים דגמים אחרים בשוק שיכולים לתת לי מענה.
תודה רבה.
אך גם אני לא פוסל 75 אינץ ובמקרה הזה אני חושב ללכת על ספינת הדגל ה q95/q90.
השאלה שלי היא האם ישנם הבדלים כה משמעותיים בדגמים האלה שלפי מיטב הבנתי הטופ של סמסונג ,שכדאי לרדת בגודל?
או שבכלל קיימים דגמים אחרים בשוק שיכולים לתת לי מענה.
תודה רבה.
1. לא ציינת מרחק צפיה. הפרמטר הכי חשוב כדי לענות על שאלתך.
2. Q90t טובה משמעותי מ Q80t. אבל תמיד שני דגמים שההבדל ביניהן אינו תהומי, גודל יבוא לפני איכות. אלא אם הדגם הגדול יותר ממש גדול מדי למרחק הצפיה. למשל אם היית אומר שהמרחק הוא 2.5 מטר הייתי ממליץ 75 אינץ' איכותי יותר. ואם המרחק הוא 3 מטר ומעלה הייתי ממליץ על 85 אינץ'.
בקיצור, מה המרחק?
2. Q90t טובה משמעותי מ Q80t. אבל תמיד שני דגמים שההבדל ביניהן אינו תהומי, גודל יבוא לפני איכות. אלא אם הדגם הגדול יותר ממש גדול מדי למרחק הצפיה. למשל אם היית אומר שהמרחק הוא 2.5 מטר הייתי ממליץ 75 אינץ' איכותי יותר. ואם המרחק הוא 3 מטר ומעלה הייתי ממליץ על 85 אינץ'.
בקיצור, מה המרחק?
תודה רבה על המענה , המרחק 3.5 מטר.19/12/2020 19:32Yuvalfrr כתב: 1. לא ציינת מרחק צפיה. הפרמטר הכי חשוב כדי לענות על שאלתך.
בקיצור, מה המרחק?...
ההבדלים המשמעותיים מהותיים למשתמש הפשוט?
במרחק 3.5 מטר הבחירה פשוטה מאוד והיא 85 אינץ'. במרחק כזה מסך בגודל כזה ייתן לך חווייה מיטבית. 75 אינץ' במרחק כזה ירגיש לך סביר, האיכות של המסך פחות תתבטא וסיכוי די גדול שתתחרט שלא לקחת 85 אינץ'.19/12/2020 19:37TunaZ כתב:תודה רבה על המענה , המרחק 3.5 מטר.19/12/2020 19:32Yuvalfrr כתב: 1. לא ציינת מרחק צפיה. הפרמטר הכי חשוב כדי לענות על שאלתך.
בקיצור, מה המרחק?...
ההבדלים המשמעותיים מהותיים למשתמש הפשוט?...
ההבדל בין הגדלים מאוד מאוד גדול, אם אינני טועה כ40% ובהתחשב ש75 אינץ' זה כבר מסך גדול, ה85 אינץ' יהיה מאוד גדול אבל לא גדול מדי.
כל אחד יוכל להרגיש בהבדלים באיכות, אבל ההבדל בין הגדלים יהיה הרבה הרבה יותר מורגש מהבדל באיכות.
ה Q80t מסך מצויין ובגודל 85 אינץ' יהיה אחלה לגמרי.
אתה עושה צחוק? הבנאדם מתלבט בין שני מסכים איכותיים בגודל 75-85 ואתה מציע לו מסך פח בגודל 65?19/12/2020 23:26ophir1412 כתב: זה עדיף - https://m.wallashops.co.il/product/6VB65U7QFIL
מסך עם local dimming של 96 אזורים.
מקבל ביקורות לא רעות בכלל.
עולה 3390 שח ללקוח "גולד" (צריך להתחבר לאתר כדי לראות את המחיר הזה)
עם קופון הנחה של 200 שקל - EDE1, המחיר יורד ל-3190.
אם מחר המחיר ישתנה או שהקופון יפוג תוקף, תתקשר ותדרוש את המחיר הזה....
מעולה , תודה רבה19/12/2020 20:16Yuvalfrr כתב:במרחק 3.5 מטר הבחירה פשוטה מאוד והיא 85 אינץ'. במרחק כזה מסך בגודל כזה ייתן לך חווייה מיטבית. 75 אינץ' במרחק כזה ירגיש לך סביר, האיכות של המסך פחות תתבטא וסיכוי די גדול שתתחרט שלא לקחת 85 אינץ'.19/12/2020 19:37TunaZ כתב:
תודה רבה על המענה , המרחק 3.5 מטר.
ההבדל בין הגדלים מאוד מאוד גדול, אם אינני טועה כ40% ובהתחשב ש75 אינץ' זה כבר מסך גדול, ה85 אינץ' יהיה מאוד גדול אבל לא גדול מדי.
כל אחד יוכל להרגיש בהבדלים באיכות, אבל ההבדל בין הגדלים יהיה הרבה הרבה יותר מורגש מהבדל באיכות.
ה Q80t מסך מצויין ובגודל 85 אינץ' יהיה אחלה לגמרי....
מחזק את הנאמר לגבי הגודל והמרחק - ב-3.5 מטר, 85" יתן חוייה טובה בהרבה.
הפער באיכות בין Q80T ל-Q90T הוא לא מספיק גבוה כדי להצדיק ירידה בגודל התמונה.
75" זה גודל מעולה לסדרות עד 3 מטר ולסרטים (21:9, לטרבוקס) עד 2.5 מטר בערך. מעבר לזה זה כבר לא מספק (לטעמי).
הפער באיכות בין Q80T ל-Q90T הוא לא מספיק גבוה כדי להצדיק ירידה בגודל התמונה.
75" זה גודל מעולה לסדרות עד 3 מטר ולסרטים (21:9, לטרבוקס) עד 2.5 מטר בערך. מעבר לזה זה כבר לא מספק (לטעמי).
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
אני עברתי עכשיו מ55 ל85 עם אותו מרחק כמוך. מספינת הדגל של סמסונג לזמנו שעלתה 17K למסך של סוני 90H שעלה 11.5K כשהייתה לי באמצע גם OLED לתקופת ניסיון. הניסיון שלי לימד אותי שלשלם פרמיה גבוה על ספינות דגל מביאה שדרוג קטנטן במחיר ענק ושאיכות התמונה, ברגע שהיא רמה טובה, היא פקטור משני לגודל שנותן אפקט הרבה יותר עוצמתי.19/12/2020 19:37TunaZ כתב: תודה רבה על המענה , המרחק 3.5 מטר.
לכן הלכתי על הכי גדול, עם איכות סבירה ומחיר מעולה ולא ראיתי שום סיבה להוסיף אלפי שקלים על 95H של סוני או Q80T של סמסונג.
אם היה אפשר לשים 100״ במחיר סביר, לא הייתי חושב פעמים!!! אפילו אשתי חושבת כמוני - אמרה כבר ביום הראשון שהיא התרגלה ואפשר גם יותר גדול.
לפי RTINGS ההפרש במחיר בין ה-80 ל-90 לא מצדיק את ההפרש באיכות: https://www.rtings.com/tv/reviews/best/ ... 82-85-inch
הQ80T היא המומלצת שלהם לגודל. אם אלו האופציות הייתי הולך על ה-85"
אם התקציב והתזמון הם פחות קריטיים, אז צפויה לצאת ב-21 OLED בגודל 83", כנראה תהיה משמעותית יקרה יותר וזמינה בטח רק בחצי השני\סוף שנה הבאה, אז לא יודע כמה זה רלוונטי
הQ80T היא המומלצת שלהם לגודל. אם אלו האופציות הייתי הולך על ה-85"
אם התקציב והתזמון הם פחות קריטיים, אז צפויה לצאת ב-21 OLED בגודל 83", כנראה תהיה משמעותית יקרה יותר וזמינה בטח רק בחצי השני\סוף שנה הבאה, אז לא יודע כמה זה רלוונטי