רקע קצר - נכון להיום אני בבית של ההורים ובתוך החדר שלי מורכבת כל המערכת קולנוע, המקור הוא מחשב שמעביר לרסיבר ומהרסיבר למסך הטלויזיה, הסרטים מאוכסנים על כונן קשיח ובאופן אישי אני מעדיף להשיג את הסרטים באיכות הכי גבוה שאני יכול ולהוסיף להם כתוביות ולשמור אותם במחשב מאשר לצפות בהם דרך נטפליקס, היה לי בעבר מנוי ופחות התחברתי לעניין, הצפיה היא דרך נגן VLC שאחרי שעבר את העידכון האחרון תומך גם בדולבי אטמוס וזה פשוט תענוג וקל להשתמש עם זה.
אני מעריך שבקרוב אעבור לדירה משלי ואני מתלבט האם לקנות מחשב נייח נוסף (אולי אפילו במארז שוכב שזה לא יראה מוזר בנוף הקדמי של הסלון) ולהמשיך באותה הדרך שאני מכיר ויודע או לתת לקידמה לקחת אותי קדימה ולהניח בסלון מכשיר קטן שיהיה מסוגל להעביר את הסרטים מהכונן הקשיח (בחיבור USB) בדיוק כמו שהמחשב מעביר מבלי לפגוע באיכות הסרט (גם אודיו וגם וידאו).
הנקודה היא שמעולם לא התנסתי באף סטרימר, אף פעם לא עבדתי עם אחד כזה ולכן השאלה היא שאלת מתחילים: האם יש סטרימר שדרכו אני אוכל להעביר תכנים מהכונן הקשיח בחיבור USB ב 4K וגם לקבל דולבי אטמוס תוך כדי שהוא יציג כתוביות ללא בעיה?
שאלה נוספת - המון סרטים מגיעים עם שני רצועות שמע (לפעמים אחד באנגלית ואחד בשפה אחרת, לפעמים אחד בפורמט AC3 והשני DTS וכו') האם בסטרימר אני אוכל לעבור בין רצועות השמע? (פשוט לא תמיד רצועת השמע שאני רוצה לשמוע בסרט היא הרצועה הראשית ויש צורך במעבר בין הרצועות).
ולבסוף - אם לדעתכם סטרימר לא יפול מהיכולות של המחשב בהתאם לצרכים שלי וכדאי לי ללכת לכיוון הזה מתוך מטרה לוותר על מחשב סלוני גדול - לאיזה כיוון ללכת? האם לצרכים שלי Nvidia Shield TV pro יהיה בהכרח הרבה יותר טוב מסטרימרים שונים וזולים שיש בשוק?
סליחה על החפירה ותודה מראש לעוזרים - יום נפלא
אור.

לא לא, המטרה היא לא לשכנע אותי, אני יודע שזה נשמע כאילו הגעתי נעול לדיון הזה אבל זה לא ככה - דווקא השילד מאוד קורץ לי (עוד מהדגמים הראשונים שלו), המטרה היא להבין האם יש סיטואציה מסויימת שבה השילד יעשה בעיות עם שידור התכנים שלי מהכונן הקשיח.