מעבר ממחשב לסטרימר - התלבטות

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #1 

אהלן חברים בוקר אור לכולם.

רקע קצר - נכון להיום אני בבית של ההורים ובתוך החדר שלי מורכבת כל המערכת קולנוע, המקור הוא מחשב שמעביר לרסיבר ומהרסיבר למסך הטלויזיה, הסרטים מאוכסנים על כונן קשיח ובאופן אישי אני מעדיף להשיג את הסרטים באיכות הכי גבוה שאני יכול ולהוסיף להם כתוביות ולשמור אותם במחשב מאשר לצפות בהם דרך נטפליקס, היה לי בעבר מנוי ופחות התחברתי לעניין, הצפיה היא דרך נגן VLC שאחרי שעבר את העידכון האחרון תומך גם בדולבי אטמוס וזה פשוט תענוג וקל להשתמש עם זה.

אני מעריך שבקרוב אעבור לדירה משלי ואני מתלבט האם לקנות מחשב נייח נוסף (אולי אפילו במארז שוכב שזה לא יראה מוזר בנוף הקדמי של הסלון) ולהמשיך באותה הדרך שאני מכיר ויודע או לתת לקידמה לקחת אותי קדימה ולהניח בסלון מכשיר קטן שיהיה מסוגל להעביר את הסרטים מהכונן הקשיח (בחיבור USB) בדיוק כמו שהמחשב מעביר מבלי לפגוע באיכות הסרט (גם אודיו וגם וידאו).

הנקודה היא שמעולם לא התנסתי באף סטרימר, אף פעם לא עבדתי עם אחד כזה ולכן השאלה היא שאלת מתחילים: האם יש סטרימר שדרכו אני אוכל להעביר תכנים מהכונן הקשיח בחיבור USB ב 4K וגם לקבל דולבי אטמוס תוך כדי שהוא יציג כתוביות ללא בעיה?

שאלה נוספת - המון סרטים מגיעים עם שני רצועות שמע (לפעמים אחד באנגלית ואחד בשפה אחרת, לפעמים אחד בפורמט AC3 והשני DTS וכו') האם בסטרימר אני אוכל לעבור בין רצועות השמע? (פשוט לא תמיד רצועת השמע שאני רוצה לשמוע בסרט היא הרצועה הראשית ויש צורך במעבר בין הרצועות).

ולבסוף - אם לדעתכם סטרימר לא יפול מהיכולות של המחשב בהתאם לצרכים שלי וכדאי לי ללכת לכיוון הזה מתוך מטרה לוותר על מחשב סלוני גדול - לאיזה כיוון ללכת? האם לצרכים שלי Nvidia Shield TV pro יהיה בהכרח הרבה יותר טוב מסטרימרים שונים וזולים שיש בשוק?

סליחה על החפירה ותודה מראש לעוזרים - יום נפלא :)
אור.
אור
רשימת הציוד: Marantz SR7010 | Lyngdorf TDAI-3400 | Epos Epic5 | SVS Ultra Center | Tannoy Mercury MX2 | SVS Prime Elevation | SVS PC12PLUS | SVS PC-4000 | LG Nano80 75'

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #2 

יש לך רק אופציה אחת בסטרימרים, וזה כפי שציינת הShield Pro
מחשב כמובן גם יעבוד, ויהיה יותר גמיש, אבל עם הרבה יותר התעסקות.
אני עם מחשב כבר 15 שנה בערך בסלון, הבוקר הזמנתי שילד פרו.

arix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 133
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #3 

לדעתי עבור ק"ב רק מחשב , התעסקתי עם סטרימרים שונים או שניתקעים או שלא מעודכנים,
מחשב קטן (חשוב שלא מרעיש) יעשה את המלאכה נאמנה ...

orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

@Chura
על איזו התעסקות מדובר? ברגע שאני אכין מחשב שיהיה בסלון - אין התעסקות, מחברים אותו פעם אחת וזהו, כמו שבחדר שלי אין התעסקות עם המחשב, הכל מחובר הכל עובד.

@arix האמת שאתה רק מחזק את הדיעה שלי לגבי הנושא הזה, לגבי הגודל של המחשב - בזמנו הזמנתי NUC מאוד חזק (מעבד I7 עם 16GRAM וכו') והמטרה העיקרית שלו הייתה לשבת בסלון העתידי אבל אחרי מס' מבחנים הגעתי למסקנה שמבסך קטן (עד 32 אינץ') הוא עובד נהדר ומסתדר מעולה, במסך 42' שדורש ממנו 60 הרץ הוא כבר נתקע, מאבד תצוגה, כשמפעילים סרטון ביוטיוב אין סנכרון בין מה ששומעים למה שרואים ואז הבנתי שאם מחשב - אני אצטרך מחשב נייח רגיל, הפיתרון הנוח יהיה מארז נייח "שוכב" שאניח אותו ליד הרסיבר והמגבר סטריאו וככה הוא לא יראה מוזר.

בכל מקרה אני אחכה לראות אם יהיו דעות שונות שאולי בכל זאת ישנו את המחשבה שמחשב תמיד עדיף.

תודה רבה לשניכם :) המשך יום נפלא.
אור.
אור
רשימת הציוד: Marantz SR7010 | Lyngdorf TDAI-3400 | Epos Epic5 | SVS Ultra Center | Tannoy Mercury MX2 | SVS Prime Elevation | SVS PC12PLUS | SVS PC-4000 | LG Nano80 75'

eizen5
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021
נתן תודות: 463 פעמים
קיבל תודות: 84 פעמים

נמחק.

שליחה #5 

נמחק.
נערך לאחרונה על ידי eizen5 ב 30/12/2023 19:48, נערך פעם 1 בסך הכל.

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

להריץ hdr על מחשב זה סיפור, צריך מחשב חזק עם כ. מסך חיצוני
יש המון בעיות, הסאונד לוקח זמן לסדר שיעבוד תקין, עדכונים דופקים דברים
אפליקציות לא תמיד תומכות בכל מיני דברים
זה יותר התעסקות

סטרימר כמו השילד, הוא מעולה לשימושי ק״ב

moog
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 903
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #7 

איזה כרטיס מסך חיצוני צריך? הוא לא ביקש להשתמש בהגדרות אפסקייל גבוהות ב Mad vr
כל כרטיס גרפי מובנה מהשנים האחרונות מנגן HDR
מתקינים קודי 19 וזהו
וב NUC יש CEC

orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

יש לי מחשב שנבנה לגיימינג בשנת 2017, ללא כרטיס מסך חיצוני ומעולם לא נתקלתי בבעיית הזרמת מדיה כלשהי, יש לי סרטים 4K והכל עובד חלק בלי צורך בתוכנות נוספות מלבד VLC (למען האמת מעולם גם לא השתמשתי בקודי), כשאני רוצה לראות סרט מסויים אני מנסה להשיג אותו באיכות צפיה ושמע הכי גבוהה שאני יכול והכל תמיד עובד חלק. אז יכול להיות שביחס לשנת 2017 המחשב הזה היה דיי חזק ונכון להיום הוא ממשיך לספק את הסחורה על אף שלא עבר אף שדרוג מהיום שנרכש.

נתוני המחשב נכון להיום הם:
מעבד: intel core i7 דור 7
לוח אם: gigabyte ga-b250-hd3p
זיכרון: DDR4 16gb
כרטיס מסך: gigabyte GTX1060

אני מאמין שהיום כבר יש מוצרים הרבה יותר מתקדמים אז אם אני אבנה מחשב שמקביל או קצת יותר טוב למחשב הזה - זה יהיה מעולה מבחינתי ויהיה לי ראש שקט, זה לא עדיף על סטרימר בסוף היום?
אור

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20190
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2612 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

עובד לך גם HDR?
מעבר לזה: סטרימר כמו השילד קטן יותר, שקט יותר, תומך ביותר פורמטים, צורך פחות חשמל, זול יותר.

orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

@TheCoolest
כן בהחלט, יש לי לא מעט סרטים HDR ו UHD, עובד חלק ללא תקלות, לא בסאונד ולא בוידאו.

הנקודה היא שרוב האנשים לא משתמשים בסטרימרים לצרכים שאני מחפש, הרוב מתמקדים בנטפליקס, קודי עם הרחבות וכדומה, מספיק שתהיה לי בעיה הכי קטנה בצרכים שלי (שהם פשוט לנגן סרטים באיכות מקסימלית עם תמיכה בכתוביות מתוך כונן קשיח חיצוני) ואני אצטער שרכשתי סטרימר ולא מחשב, מבחינת צריכת חשמל - פחות מדבר אליי, מבחינת שקט - את המחשב הנוכחי שלי כמעט ולא שומעים, אז בטח ובטח כשאני רואה סרט והמערכת עובדת - הרעש השקט של המחשב יהיה מאוד זניח עד לא מורגש. האמת שההתלבטות כ"כ ארוכה כי מעולם לא היה לי ניסיון עם סטרימר, אם היה לי ניסיון ולו הכי קטן עם סטרימר - יכול להיות שההתלבטות הייתה קלה יותר, פה אני חד משמעית מסתמך על הדעות שלכם והדעות הן לא חד משמעיות.
אור

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

האמת, אני לא מבין מה המטרה פה, לשכנע אותך ? :) נשמע שכבר החלטת
ושילד פרו מנגן כל תוכן אפשרי היום, לא משנה כמה כבד.
הבעיה היחידה שלו כרגע היא תכנים שלHDR בYoutube בשל הפורמט שבשימוש.
אה, ויש גם את העלות של סטרימר למול מחשב

orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

😂 לא לא, המטרה היא לא לשכנע אותי, אני יודע שזה נשמע כאילו הגעתי נעול לדיון הזה אבל זה לא ככה - דווקא השילד מאוד קורץ לי (עוד מהדגמים הראשונים שלו), המטרה היא להבין האם יש סיטואציה מסויימת שבה השילד יעשה בעיות עם שידור התכנים שלי מהכונן הקשיח.

עושה רושם שאני כן הולך לכיוון הזה של השילד, יש חנות מסויימת שאתם יכולים להמליץ לי עליה?
אור

yarko
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 348
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #13 

15/12/2020 22:35  
orku כתב:
😂 לא לא, המטרה היא לא לשכנע אותי, אני יודע שזה נשמע כאילו הגעתי נעול לדיון הזה אבל זה לא ככה - דווקא השילד מאוד קורץ לי (עוד מהדגמים הראשונים שלו), המטרה היא להבין האם יש סיטואציה מסויימת שבה השילד יעשה בעיות עם שידור התכנים שלי מהכונן הקשיח.

עושה רושם שאני כן הולך לכיוון הזה של השילד, יש חנות מסויימת שאתם יכולים להמליץ לי עליה?
...
שנים השתמשתי במחשב.
הרצתי עליו KODI וראיתי סרטים, הרצתי על מחשב אחר שרת עידן+ ושידרתי ממנו למחשבים אחרים שהיו מחוברים לטלויזיה.
לא השתמשתי בפורמטים מתקדמים כמוך, אבל לפי דבריך הכל עובד פיקס, אז בקטע הזה אתה מסודר.
גם היה לי שלט שהפך את השליטה במחשב לדיי נוחה.

היום אני משתמש בשילד פרו
את ה KODI אני כבר לא מפעיל
צופה בסלקום TV, נטפליקס, YOUTUBE רואה סרטים דרך PLEX (גם השרת של ה PLEX רץ על השילד).
הכל פועל מצויין, ומאוד נוח לשימוש.
גם נוח שאפשר פשוט לעשות CAST למכשיר (אם כי גם ניתן לעשות לטלויזיות חכמות)
לפי מה שאני מכיר, השילד אמור לנגן פחות או יותר הכל.
בגדול, זה עניין של נוחות ושל צריכים.
אם אתה רואה רק תוכן שהורדת מהמחשב, ואתה המשתמש העיקרי, תישאר עם מה שאתה מכיר.
אם אתה חושב שתרצה בהמשך דברים נוספים, או שאולי יהיו אנשים נוספים שישתמשו בטלויזיה, סטרימר יהיה הרבה יותר נוח.
אם אתה צריך לקנות מחשב במיוחד בשביל הסלון, כנראה ששילד פרו יהיה זול יותר ממחשב

מקומות מומלצים לקנות הם אמזון( US, UK וכו) אם יש במלאי, או ב NEWEGG

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

אין היום שום תוכן שלא הצלחתי להריץ על השילד, סרטים בביטרייט של 80 מגה אפילו. פורמטים מתקדמים של אודיו, הכל.
המחשב שהיה לי היה מעולה גם, אבל יותר התעסקות, פורמטים חדשים באודיו לא עבדו וצריך לחקור (כמה שנים אחורה)
אני באמת לא רואה שום מטרה למחשב להזרמת מדיה, כשיש שילד.
אלא אם מחפשים משהו שהוא לא הזרמת מדיה (גלישה, משחקים, שרתי הורדות וכו׳)

עכשיו בNewegg הוא עולה 815 שח

orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

תודה לכולם על העזרה :) סופ"ש נפלא וחמים!
אור

yuvalsap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #16 

15/12/2020 22:35  
orku כתב:

...
אני מריץ על השילד כמעט אך ורק תכני 4K UHD HDR ATMOS TRUE-HD ,קבצים של 50-130 גיגה ... הוא אוכל אותם בלי מלח (שילד 2019 פרו).
תואם את כל פורמטי התמונה והסאונד הקיימים כיום.. קטנצ'יק לעומת מחשב, לא מרעיש. 2 חיבורי USB לחיבור כוננים חיצוניים, וכמובן יותר זול ממחשב.
לא רואה פה יתרונות למחשב.. באמת שלא.
לגביי מאיפה לקנות? אחרי שלא מצאתי בזמנו באמזון אני קניתי ב
https://www.bhphotovideo.com/c/product/ ... mDisList=y

איך האחריות שלהם לעומת אמזון אני לא יודע להגיד לך.. לי לפחות בזמנו לא הייתה אופציה אחרת. אבל המשלוח הגיע מהר מאד (שים לב שיש מעל המחיר שם עוד 100-200 ש"ח מיסים כי הם משתמשים ב DHL למשלוח)

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

אני גם שוקל להזמין מהם, הבעיה שלי שDHL עלולים להכניס לי דברים לא קשורים מלבד המיסים
זוכר כמה שילמת ?

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2469
נתן תודות: 751 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

שליחה #18 

15/12/2020 9:24  
Chura כתב:
יש לך רק אופציה אחת בסטרימרים, וזה כפי שציינת הShield Pro
מחשב כמובן גם יעבוד, ויהיה יותר גמיש, אבל עם הרבה יותר התעסקות.
אני עם מחשב כבר 15 שנה בערך בסלון, הבוקר הזמנתי שילד פרו.
...
ממש לא מסכים. יש סטרימרים ב1/4 מחיר שיעשו אותה עבודה בכל מה שקשור להזרמת תוכן offline. אם רוצים גם נטפליקס, אמזון וPLEX אז שילד עדיף.
נערך לאחרונה על ידי Avi_Dagan ב 20/12/2020 11:31, נערך פעם 1 בסך הכל.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2469
נתן תודות: 751 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

שליחה #19 

15/12/2020 6:51  
orku כתב:
אני מעריך שבקרוב אעבור לדירה משלי ואני מתלבט האם לקנות מחשב נייח נוסף (אולי אפילו במארז שוכב שזה לא יראה מוזר בנוף הקדמי של הסלון) ולהמשיך באותה הדרך שאני מכיר ויודע או לתת לקידמה לקחת אותי קדימה ולהניח בסלון מכשיר קטן שיהיה מסוגל להעביר את הסרטים מהכונן הקשיח (בחיבור USB) בדיוק כמו שהמחשב מעביר מבלי לפגוע באיכות הסרט (גם אודיו וגם וידאו).

שאלה נוספת - המון סרטים מגיעים עם שני רצועות שמע (לפעמים אחד באנגלית ואחד בשפה אחרת, לפעמים אחד בפורמט AC3 והשני DTS וכו') האם בסטרימר אני אוכל לעבור בין רצועות השמע? (פשוט לא תמיד רצועת השמע שאני רוצה לשמוע בסרט היא הרצועה הראשית ויש צורך במעבר בין הרצועות).
...
לעבוד עם כונן חיצוני USB זו אפשרות. אני אישית מעדיף לאחסן את התוכן במחשב שאליו אני מוריד ולגשת אליו דרך הרשת מהסטרימר עם קודי. עדיף שיהיה חיבור קווי לראוטר, אז זו יכולה להיות מגבלה. הסיבה המרכזית שזה חוסך להעתיק מהמחשב שהורדת עליו לכונן החיצוני, אבל נדמה לי שאפשר להריץ תוכנות טורנט וכאלה גם על סטרימרים ואז להפנות את ההורדות ישירות לכונן.
אפשרות פופולארית נוספת היא להשתמש בPLEX ואז באמת עדיף שילד כי התוכנה האיומה הזאת עובדת בלי קידודים מחדש בעיקר בשילד.

orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

אז אחרי התלבטות עם האישה (שהיא שותפה לכל תהליך הקולנוע בבית) הוחלט בסוף היום ללכת על מחשב חזק במארז "שוכב" או קטן יותר ממארז סטנדרטי וכך יהיה. לגבי האיחסון של הסרטים - הם ככה או ככה מאוחסנים אצלי על כונן חיצוני שמחובר באופן קבוע למחשב וכשהוא יתמלא יתווסף אליו כונן נוסף וכן הלאה, ככה שבכל מקרה הסרטים לא מאוחסנים על המחשב עצמו אז אין לי את ההתעסקות של העתקה מהמחשב לכונן בכל פעם שארצה לראות סרט.

תודה לכולם על העזרה והתרומה לדיון, תמיד כייף בפורום הזה! :)
אור

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”