ריכוז כל המבצעים, הדילים הכי חמים שחברי האתר מצאו מאתרי אמאזון (ארה"ב, גרמניה, איטליה, בריטניה וספרד)
כללי הפורום
מבצעים אלה מוגשים כשירות לחברי האתר, האתר מרוויח דמי אפיליאציה מהדילים שבפורום. עם זאת, אין האתר קשור לאמזון ואינו אחראי באף אופן לנכונות המבצעים, כדאיות המבצעים או הרלוונטיות שלהם. אנחנו מעודדים את הגולשים לאמת ולוודא שהמוצרים תקינים ושהמחירים הוגנים.
11 הודעות
• דף 1 מתוך 1
Huber
חבר במועדון HT
תגובות: 73412
שם מלא: ערן
שליחה
WD 18TB Elements Desktop Hard Drive, USB 3.0 - WDBWLG0180HBK-NESN
מדהים שכבר אין פרימיום (או שהוא של אחוזים ספורים) במחיר לטרה בייט על הכוננים הגדולים בסדרה מול המשתלמים ביותר.
מצוין למי שרוצה להרחיב את ה-NAS וחסרים לו סלוטים לדיסקים.
kaplaey2
חבר ותיק
תגובות: 2338
שליחה
תסלחו לי אבל זה כבר נהיה שיגעון! בכל זאת NAS בייתי, לא איזה מערכת enterprise
אתם יודעים כמה זמן ייקח לבצע rebuild לכונן כזה שהוא מתקלקל? ימים! בהנחה שהמערכת ב ideal
הלמעלה יוצא מנקודת הנחה שאנשים קונים את הדיסק הזה, ומכניסים לתוך ה NAS שלהם (shuck)
גם אם לא, לא הייתי מרחם על מי שמאבד כמות כזאת של TB ללא גיבוי.
Huber
חבר במועדון HT
תגובות: 73412
שם מלא: ערן
שליחה
kaplaey2 - ואם אכן יקח ימים, מה תעשה אם בכ"ז אתה צריך את הנפח? לא מבין את התגובה ומה היא אמורה להגיד לנו. מי שצריך את הנפחים הללו ירכוש, מי שלא, לא.
ד"א - מה שאני עושה הוא לשים דיסקים גדולים מאוד במחשב עצמו ובנאס נפח צנוע יותר לשם אני מגבה רק אתת הדברים הקריטיים או מה שאני צריך להזרים באותו רגע, כך מתאפשר לי לשים בנאס פחות מרבע מהנפח שיש לי כללי במחשב עצמו.
kaplaey2
חבר ותיק
תגובות: 2338
שליחה
15/12/2020 10:28
Huber כתב:
kaplaey2 - ואם אכן יקח ימים, מה תעשה אם בכ"ז אתה צריך את הנפח? לא מבין את התגובה ומה היא אמורה להגיד לנו. מי שצריך את הנפחים הללו ירכוש, מי שלא, לא.
ד"א - מה שאני עושה הוא לשים דיסקים גדולים מאוד במחשב עצמו ובנאס נפח צנוע יותר לשם אני מגבה רק אתת הדברים הקריטיים או מה שאני צריך להזרים באותו רגע, כך מתאפשר לי לשים בנאס פחות מרבע מהנפח שיש לי כללי במחשב עצמו.
...
הטיעון הוא שככל שזמן הבניה ארוך יותר ככה אתה "חשוף" יותר לעוד כשל של דיסק מה שנקרא בשפת העם double-disk failure
לכן, או שתלך על R6 אם באמת אתה צריך את הנפח (וגם ככה הייתי צנוע כשכתבתי ימים לבנייה - יותר לכיוון שבוע+ בנפחים האלו)
או שכמו שאתה עושה (ולטעמי עושה נכון!) שים נפח "צנוע" יותר בהבנה של המגבלות ועם העובדה שמדובר במערכת NAS בייתית.
העניין הוא שאני רואה עוד ועוד משתמשים עולים בנפחים לגדלים פסיכיים לשימוש בייתי, כשהדבר הנכון לטעמי הוא לעבור
למערכות של SMB/MID לכל דבר שגדול מ 40TB+ (ואני נדיב!)
י-א
חבר ותיק
תגובות: 2133
שליחה
אני חייב שהגיד ששבוע שעבר קרה לי שדיסק My Book 3TB עם הרבה תכנים כולל תכנים שהיו לי חשובים כשל. לא ניתן לראות כלום בדיסק והמערכת לא מצליחה לתקן כלום.
הורדתי תוכנה שמאפשרת איתור המחיצה ושמירת הנתונים לדיסק אחר.
הפעולה הזו של הצלת כ 2.5 טרה לקחה כ 4 ימים!!
אבל אני שמח שהצלחתי להציל את החומר.
tomllic
חבר פעיל מאוד
תגובות: 466
שליחה
15/12/2020 13:00
י-א כתב:
אני חייב שהגיד ששבוע שעבר קרה לי שדיסק My Book 3TB עם הרבה תכנים כולל תכנים שהיו לי חשובים כשל. לא ניתן לראות כלום בדיסק והמערכת לא מצליחה לתקן כלום.
הורדתי תוכנה שמאפשרת איתור המחיצה ושמירת הנתונים לדיסק אחר.
הפעולה הזו של הצלת כ 2.5 טרה לקחה כ 4 ימים!!
אבל אני שמח שהצלחתי להציל את החומר.
...
אפשר לשאול באיזה תוכנה השתמשת?
י-א
חבר ותיק
שליחה
כן - Magic Partition Recovery
Gico
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 900
שליחה
14/12/2020 22:51
kaplaey2 כתב:
תסלחו לי אבל זה כבר נהיה שיגעון! בכל זאת NAS בייתי, לא איזה מערכת enterprise
אתם יודעים כמה זמן ייקח לבצע rebuild לכונן כזה שהוא מתקלקל? ימים! בהנחה שהמערכת ב ideal
הלמעלה יוצא מנקודת הנחה שאנשים קונים את הדיסק הזה, ומכניסים לתוך ה NAS שלהם (shuck)
גם אם לא, לא הייתי מרחם על מי שמאבד כמות כזאת של TB ללא גיבוי.
...
ועל זה נאמר: "נו, אז...?" מה בדיוק הפואנטה? צריך לעצור את הנשימה כשזה קורה? ממש לא.
היום עם דיסקים של יתירות בגודל של 12TB לבנות מערך או לבדוק אותו לוקח לי כ-28 עד 30 שעות תוך כדי ששרת עובד כרגיל. אז יקח יומיים. ביג דיל.
חוץ מזה:
א. יש גיבוי.
ב. אפשר מידית להעתיק את תוכן הדיסק (ה-NAS מאפשר גישה לחומר שהיה על הדיסק גם אחרי שקרס) או אף יותר טוב לסנכרן את התוכן מול הגיבוי האחרון, שזה יקח גג שעה.
ג. יש יתירות כפולה.
מה שנכון זה שיגעון.
י-א
חבר ותיק
שליחה
כמדומני אתה מפספס את הפוינטה בשרשור הזה - מדובר במארז דיסק חיצוני 18TB בודד, לא NAS.
Gico
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 900
שליחה
כלל לא מפספס: דיסקים ל-NAS הרבה יותר יקרים ולכן אני קונה דיסקים חיצוניים, "מפשיט" אותם מהאריזה ומכניס אותם ל-NAS.