Xh9505 טובה משמעותית מxh9096

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
yondon פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 320
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #1 

אני מרגיש צורך ואפילו חובה לעדכן פה בפורום אחרי כל הדיונים הפורים והעזרה שקיבלתי.
תקציר עלילותיי- הזמנתי xh9096 בבלאק פריידי ויומיים לפני האספקה הלכתי לצפות בה בחלל תצוגה של סוני. לא התרשמתי בלשון המעטה. התאכזבתי מזויות הצפייה, מהבלומינג, מההשתקפויות ובמיוחד מתכני hdr בdv בנטפיקס שנראו לי חשוכים וחיוורים מידיי (למרות שהיו טבעיים וסימנטים). בנוסף הרגשתי תסכול מהיכולת המוגבלת (או חוסר היכולת) לכוון את התמונה במצב זה.
לאחר מכן צפיתי בסמסונג q95t באחת החנויות והתרשמתי מאוד. בעקבות המחיר המצויין שקיבל הדגם q90t בבלאק פריידי (שזהה לq95t מלבד המחסור בone connect box), החלטתי להזמין אותה.
הטלוויזיה אצלי ומחכה להתקנה השבוע.
כמובן שאני מודע לפאקים של הדגם הזה, במיוחד הסבירות הגבוהה לdse אבל באותו זמן נתון היתה נראית לי התמורה הטובה ביותר.
בעקבות כל הדיונים בעד ונגד הסוני פה בפורום החלטתי היום להקדיש כמה דקות וללכת לצפות בxh9505.
רוצה לעדכן שזו טלויזיה מצוינת. היא בפירוש רמה מעל ה9096 וזה מורגש בכל אחד מהאספקטים שציינתי. כמובן שהכי עניין אותי איך נראים תכנים בdv לאחר שכמה חברים פה בפורום אמרו שאין להם שום בעיה עם התכנים.
אכן, תכנים בdv נראים טוב משמעותית בדגם הזה. אמנם עדיין ישנה תמונה סינמטית בלי צבעוניות מפוצצת אבל התמונה בהחלט נאה ואין קושי להנות ממנה. אני חושב שזה נובע חד משמעית מהיכולת של הדגם הזה להגיע לבהירות גבוהה יותר. ההיילייטס מקבלים את מה שמגיע להם ומחזירים לתמונה את הpop שכל כך חסר בxh9096. זה הבדל מורגש שמשפיע מאוד על חווית הצפייה.
עכשיו אני קצת בדילמה. אני יודע שהסיכוי לסבול מבעיות כמו vetical banding וdse הוא נמוך מאוד בסוני וזה יתרון משמעותי. מצד שני זה אומר שוב לעלות בתקציב משהו כמו 700 שח וזה משהו שלא הכי בא לי טוב. אמנם זה "בקטנה" בתקציבים האלה אבל גם ככה לא תכננתי להוציא אפילו מה שהוצאתי על ה q90t.
אשמח לשמוע את דעתכם ובכל מקרה מקווה שעזרתי למי שנמצא באותה התלבטות.
אגב מצרף איזה סרטון יוטיוב שמשווה בין ה9505 ל9096 במגוון תכנים. ניתן לראות בבירור את יתרון הבהירות של ה9505 בdv וכמה זה משפיע על התמונה שמתקבלת. שימו לב במיוחד לסצינות בסוף עם הלוויתים ועל ההיילייטס על הגוף שלו ב11:55

omrynet
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

יכול לשתף בעלויות של המסכים שקיבלת? ועל איזה גודל...

yondon פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

13/12/2020 15:40  
omrynet כתב:
יכול לשתף בעלויות של המסכים שקיבלת? ועל איזה גודל...
...
65 אינצ'.
ה9096 בזמנו עלתה 5400 ש"ח אבל היה ניתן להשיג אותה אף בפחות בבלאק פריידי. להבנתי היום כבר לא ניתן במחיר הזה.
ה9505 אפשר להשיג ב6900 ש"ח בערך. אולי קצת פחות עם עוד מיקוח אבל בגדול זה המחיר.
הסמסונג Q90T נרכשה ב6350 ש"ח (עם 400 שח לקנייה חוזרת בHTZONE)

Yuvalfrr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 996
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 174 פעמים

שליחה #4 

אני תמיד טוען שה XH95 טוב משמעותית מה XH90 ולא ב"פער קטן".

למי שרגיש ל DSE גם לדעתי עדיף מ Q90T וגם למי שמעדיף תמונה טבעית יותר ו/או רוצה אנדרואיד.

אני מודה שהמחיר שלו מרתיע, אני השגתי את שלי הרבה לפני בלאק פריידי באיזה דיל לילי מוזר של 6700 ש"ח ואני לא מתחרט לרגע. אמנם תמיד התקציב נמתח למעלה ככל שחוקרים יותר על מה המסך הכי טוב אבל בסופו של דבר זו השקעה לשנים, תקנה מוצר שנוח לך איתו.

Mad-Dog
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4292
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 478 פעמים

שליחה #5 

נו זה ברור

yondon פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

13/12/2020 17:44  
Mad-Dog כתב:
נו זה ברור
...
אולי לך זה ברור אבל לא לכולם ברור איך יותר טובה בדיוק וכמה... :)

gvid
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 335
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #7 

@yondon בלי להיכנס לדיון של סוני נגד סמסונג, ההבדל הוא של כמה מאות שקלים בהשקעה לטווח ארוך של כמה שנים, כך שזה לא ממש משמעותי. אתה כבר משקיע ברמה העליונה של המסכים, אז קנה את מה שמתאים לך הכי הרבה שלא תתאכזב אחר כך. לחסוך כמה מאות שקלים ולהיתקע עם משהו שלא תתחבר אליו זה הכי גרוע שיש.

yondon פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

13/12/2020 20:28  
gvid כתב:
@yondon בלי להיכנס לדיון של סוני נגד סמסונג, ההבדל הוא של כמה מאות שקלים בהשקעה לטווח ארוך של כמה שנים, כך שזה לא ממש משמעותי. אתה כבר משקיע ברמה העליונה של המסכים, אז קנה את מה שמתאים לך הכי הרבה שלא תתאכזב אחר כך. לחסוך כמה מאות שקלים ולהיתקע עם משהו שלא תתחבר אליו זה הכי גרוע שיש.
...
צודק. תודה.
למעשה זה לא רק הפער הכספי. זה ההאסל של החזרה וההתעסקות וגם כי באמת אין לי העדפה ברורה עדיין. אשן על זה :)

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1916
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #9 

מסכים לחלוטין עם gvid. ברמת המחירים האלה, מה שחשוב זה שתרגיש שקנית הכי טוב עבורך, ולא תישב מול טלויזיה ותחפש את הפאקים שלה. אתה הולך לצפות בה כמה שנים, עוד 500-700 שח זה לא פאקטור.

אני לא יודע אם זה מעניין אותך, כמה שהתמונה מעולה אצל XH95, ככה הסאונד די גרוע. אני נאלצתי לקנות סאונדבר הראשון בחיי כי אי אפשר להבין דיאלוגים בסצנות רועשות. סאונד גרוע יותר מ LG בסיסית שהייתה לי קודם.

PMAN
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 67
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #10 

אני מאוד מרוצה מהקנייה של XH95. אני חושב שכל טלויזיה שהייתי קונה ברמת המחירים הזאת הייתה נותנת לי תמונה מדהימה בתכני DV/ HDR /4K.
מה שדחף אותי לקניה היה דווקא ה UPSCALE לתכני SD. מרגיש לי שכל סרט ישן שאני צופה בו מטופל ומוגש לי כ 1080P.

Yuvalfrr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

14/12/2020 7:53  
PMAN כתב:
אני מאוד מרוצה מהקנייה של XH95. אני חושב שכל טלויזיה שהייתי קונה ברמת המחירים הזאת הייתה נותנת לי תמונה מדהימה בתכני DV/ HDR /4K.
מה שדחף אותי לקניה היה דווקא ה UPSCALE לתכני SD. מרגיש לי שכל סרט ישן שאני צופה בו מטופל ומוגש לי כ 1080P.
...
צודק לגמרי. פתאום הסרטים באיכות גרועה ביס (720p) נראים ממש טוב.

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 832
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #12 

PMAN כתב:
...
אתה מצליח לנגן סרטי remux מהטלויזיה או משתמש בסטרימר? או שאתה לא מוריד remux?

Ben-nadav
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 167
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #13 

את אותן המחמאות של 9095 לגבי תכני SD ו UPSCALE אפשר לתת גם לאחותה 9096 או שממש לא?
ולמה הוא לא מופיע בזאפ, מוזר, מה קרה החליטו להכחיד את הדגם? 95

Yuvalfrr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

14/12/2020 21:04  
Ben-nadav כתב:
את אותן המחמאות של 9095 לגבי תכני SD ו UPSCALE אפשר לתת גם לאחותה 9096 או שממש לא?
ולמה הוא לא מופיע בזאפ, מוזר, מה קרה החליטו להכחיד את הדגם? 95
...
ממש לא.

XH95 מגיע עם X1 Ultimate - המעבד המתקדם ביותר של סוני.

XH90 מגיע עם X1 - מעבד שתי דרגות למטה.

המעבד משפיע בראש ובראשונה על אפסקיילינג ותנועה.

אני לא אגיד שההבדלים תהומיים אבל מי שצופה בעיקר ב 1080 ומטה (אני) כדאי שישקול לשלם את הפרמיה על XH95.

אפשר למצוא אותו בלאסטפרייס, לדעתי ב7000 עבור 65". זאפ כבר מזמן מעודכן על הפנים בתחום של טלויזיות.

PMAN
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 67
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #15 

14/12/2020 15:02  
GalZohar כתב:
PMAN כתב:
...
...
אני מתייחס לשידורי פרטנר וסרטים דרך הממיר.

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 832
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #16 

15/12/2020 8:25  
PMAN כתב:
14/12/2020 15:02  
GalZohar כתב:

...
אני מתייחס לשידורי פרטנר וסרטים דרך הממיר.
...
כן, אני יודע, שאלתי בלי קשר פשוט כי לא מצאתי תשובה לזה עדיין.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”