חוות דעתכם על רמקולים מדפיים עד 2200 שקל.
אז ככה קניתי רמקולים DIAMOND9.2 של וורפדל. הם סגורים למדיי ....
מכרתי אותם בהפסד 100 שקל! שטויות זה קטן מהסבל שיהיה לאורך השנים.
לאחר מכן: שמעתי PARADIGM ,mission,morel,canton,...מכל הנ"ל אהבתי מאוד את PARADIGM דגם TITAN המחיר הינו 1900 ואפשר עוד להוריד...
סאונד מדהיםםםםםםםם ללא פשרות צלול וטיבעי...לפתע בא המוכר וטען שבקרוב מגיעה סידרה חדשה ואלו האחרונים ואף אמר שיעלו הרבה יותר מהדגם הנ"ל....(תירוץ של מוכר).
אז נשאר לי רמקול אחד שלא שמעתי... DALI דגם CONCEPT2
המחיר עומד על 2190 ויש איפה להוריד...עוד לא שמעתי....
והשאלה היא ....: איזו חברה עדיפה ? PARADIGM או DALI.
אגב שמעתי B&W....גם יקר וגם לא לטעמי: אטום ווקלי מאוד אני לא אהבתי...!
מכרתי אותם בהפסד 100 שקל! שטויות זה קטן מהסבל שיהיה לאורך השנים.
לאחר מכן: שמעתי PARADIGM ,mission,morel,canton,...מכל הנ"ל אהבתי מאוד את PARADIGM דגם TITAN המחיר הינו 1900 ואפשר עוד להוריד...
סאונד מדהיםםםםםםםם ללא פשרות צלול וטיבעי...לפתע בא המוכר וטען שבקרוב מגיעה סידרה חדשה ואלו האחרונים ואף אמר שיעלו הרבה יותר מהדגם הנ"ל....(תירוץ של מוכר).
אז נשאר לי רמקול אחד שלא שמעתי... DALI דגם CONCEPT2
המחיר עומד על 2190 ויש איפה להוריד...עוד לא שמעתי....
והשאלה היא ....: איזו חברה עדיפה ? PARADIGM או DALI.
אגב שמעתי B&W....גם יקר וגם לא לטעמי: אטום ווקלי מאוד אני לא אהבתי...!
מציע לך ללכת לאייל פור ולשמוע דיינאודיו 42 שיש לו משומש. זה עולה חדש 4900שקלים, והוא מוכר ב-2200 והוא נראה חדש לגמרי ונשמע כך גם כן. הצליל שלו פתוח בהחלט, ומתאים גם למגברים לא חזקים במיוחד. הוא 4אוהם ואני הנעתי אותו עם מגבר שפורפרות של 8 אוהם 18W, ועם מגבר שפורפרות 8אוהם 6W. שני המגברים הניעו אותו מעולה, ממליץ בחום ללכת ולשמוע.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אמת, אבל מה עושים אם אין לך יציאה של 4 אוהם באחד מהמגברים המדוברים?
בכל אופן, אני חייב לציין שהמגבר הניע אותו הרבה יותר בקלות מאשר כמה רמקולים של 8 אוהם ששמעתי מולו. גם אני הפתעתי מהעניין ולכן פתחתי דיון בזמנו בפורום השני, ואכן הסכימו איתי האנשים שכפי הנראה הרמקול פשוט לא יורד נמוך בהרבה מעבר ל-4 אוהם והרמקולים המדוברים של ה-8אוהם יורדים הרבה מתחת.
אישית ככל שאני שומע יותר צירופים של מגברים ורמקולים אני מבין יותר שבעצם כל הנתונים כולל התנגדות הם שטות אחת גדולה. אני עד לא מזמן חשבתי שאם כבר אפשר לסמוך על נתון כלשהו אז זה ההתנגדות של הרמקול. מסתבר שגם ההתנגדות מעבר לעובדה שאומרת מה יש לך ב-1kHz לא נותן שום מדד שהוא למה שהולך בשאר הסקאלה (לא שאני מגלה את אמריקה מחדש או משהו). כמו כן, תסכים איתי שהנתונים הם משהו יפה מאוד, אבל מה שקובע בסופו של דבר זה איך הכל נשמע. הדיינאודיו ניצח אהרבה מאוד מתחרים יקרים וגדולים ממנו פי כמה. ממליץ לו ללכת לשמוע אותם.
בכל אופן, אני חייב לציין שהמגבר הניע אותו הרבה יותר בקלות מאשר כמה רמקולים של 8 אוהם ששמעתי מולו. גם אני הפתעתי מהעניין ולכן פתחתי דיון בזמנו בפורום השני, ואכן הסכימו איתי האנשים שכפי הנראה הרמקול פשוט לא יורד נמוך בהרבה מעבר ל-4 אוהם והרמקולים המדוברים של ה-8אוהם יורדים הרבה מתחת.
אישית ככל שאני שומע יותר צירופים של מגברים ורמקולים אני מבין יותר שבעצם כל הנתונים כולל התנגדות הם שטות אחת גדולה. אני עד לא מזמן חשבתי שאם כבר אפשר לסמוך על נתון כלשהו אז זה ההתנגדות של הרמקול. מסתבר שגם ההתנגדות מעבר לעובדה שאומרת מה יש לך ב-1kHz לא נותן שום מדד שהוא למה שהולך בשאר הסקאלה (לא שאני מגלה את אמריקה מחדש או משהו). כמו כן, תסכים איתי שהנתונים הם משהו יפה מאוד, אבל מה שקובע בסופו של דבר זה איך הכל נשמע. הדיינאודיו ניצח אהרבה מאוד מתחרים יקרים וגדולים ממנו פי כמה. ממליץ לו ללכת לשמוע אותם.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לצערי הב, באחד המגברים שהבאתי איתי (הבאתי שניים, פוש-פול אחד ו-SET אחד) לא הייתה יציאה של 4אוהם אלא רק של 8. ובמקרה זהו המגבר שמשמש אותי בחדר. מסיבה זו רציתי לבדוק איך זה נשמע עם המגבר שלי כי אחרי הכל חיפשתי רמקולים לחדר שלי. בסוף ד"א, קניתי את ה-Castle Severn MK2 ואני מרוצה ביותר. נשמעים מעולה וקלים מאוד להנעה.