שלום לכולם,
אני עוקב אחרי הפורומים באתר ויש כמה שאלות שעדין לא מצאתי עליהם את התשובה ואשמח אם משהו יענה לי עליהן:
1. אני רואה שאנשים מפרידים לשני הארדיסקים אחד למע' הפעלה ואחד לכל השאר, אני לא כ"כ מבין מה יוצא מזה? ביצועים? למה לא לעשות מחיצות וזהו ?
2. אני מחפש מקלדת למדיה סנטר שכוללת עכבר מובנה, מצאתי רק דגם אחד כזה של מיקרוסופט, משהו יכול להמליץ על משהו אחר במחירים שפויים?
3. איזה ספק כוח הכי מומלץ לעבודה שקטה ?
4. איזה כרטיס מסך (שקט) מומלץ לתקציב של עד 400 ש"ח ומה הפיצ'רים החשובים שיהיו בו?
5. האם אתם רואים טלויזיה דרך המחשב (כרטיס PVR) או רק מקליטים דרכו ואז רואים את ההקלטה ?
תודה וסופ"ש נעים לכולם . ..
כמה שאלות למחשב HTPC
-
tone
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 47
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
1. יוצא לך ביצועים קצת יותר טובים. לא הכרחי, אני הלכתי על הארד דיסק אחד. מחיצות (Partitions) זה לא רעיון טוב, כי זה בזבוז של מקום בהארד דיסק. אם אתה הולך על הארד דיסק בודד, שים בו רק מחיצה אחת.
2. בדוק בפורום מבצעים, יש הודעה מלפני כשבוע בה יש מכירה מיוחדת לחברי הפורום של מקלדות אלחוטיות במחירים ממש שפויים. אני דווקא ממליץ על אינפרה אדום, כי תוכל אחרי זה גם ללמד שלט אוניברסלי (אם תרצה ותקנה כזה, כמובן) חלק מהכפתורים שלה במידת הצורך.
3. ההמלצה שלי היא על הספקים של Antec, והכי טוב - אחד המארזים שלהם, שכוללים במחיר שלהם ספק חזק ושקט. יש את ה-Antec NSK2400 באזור ה-600 שקל, ויש את ה-Antec Fusion, שעולה באזור ה-1100 שקל וכולל פאנל קדמי יותר יפה ו-VFD.
4. אני ממליץ ללכת על לוח אם עם כרטיס מסך מובנה שיש לו יציאות HDMI+VGA, כמו למשל לוחות האם המבוססים על הצ'יפסט 690G. ל-ASUS ול-Sapphire יש כאלה. אני קניתי את הספייר, ועובד אצלי מצויין. כל הנושא של כרטיס מסך עפ קידוד HD בחומרה ממש בעייתי, כי רובנו הישראלים בד"כ אוהבים לשים כתוביות SRT לכל סרט או פרק בסידרה שאנחנו רואים, ואין עדיין פתרון לכתוביות, כי ברגע שעושים את זה קידוד החומרה מתבטל ועומס העיבוד עובר למעבד. לכן, עדיף ללכת על מובנה על לוח האם ולהשקיע במעבד חזק יחסית, כמו ה-AMD Athlon64 x2, ב"מהירות" (זה בעצם שם הדגם בתוך הסידרה) 4200 ומעלה.
5. אני רק מקליט איתו ורואה את ההקלטה, ובשידורים חיים של טלוויזיה אני צופה בחיבור הישיר בין הממיר לטלוויזיה (ה-Delay הקטן שיש משגע אותי, ואני אוהב לעשות זאפינג מהיר...).
2. בדוק בפורום מבצעים, יש הודעה מלפני כשבוע בה יש מכירה מיוחדת לחברי הפורום של מקלדות אלחוטיות במחירים ממש שפויים. אני דווקא ממליץ על אינפרה אדום, כי תוכל אחרי זה גם ללמד שלט אוניברסלי (אם תרצה ותקנה כזה, כמובן) חלק מהכפתורים שלה במידת הצורך.
3. ההמלצה שלי היא על הספקים של Antec, והכי טוב - אחד המארזים שלהם, שכוללים במחיר שלהם ספק חזק ושקט. יש את ה-Antec NSK2400 באזור ה-600 שקל, ויש את ה-Antec Fusion, שעולה באזור ה-1100 שקל וכולל פאנל קדמי יותר יפה ו-VFD.
4. אני ממליץ ללכת על לוח אם עם כרטיס מסך מובנה שיש לו יציאות HDMI+VGA, כמו למשל לוחות האם המבוססים על הצ'יפסט 690G. ל-ASUS ול-Sapphire יש כאלה. אני קניתי את הספייר, ועובד אצלי מצויין. כל הנושא של כרטיס מסך עפ קידוד HD בחומרה ממש בעייתי, כי רובנו הישראלים בד"כ אוהבים לשים כתוביות SRT לכל סרט או פרק בסידרה שאנחנו רואים, ואין עדיין פתרון לכתוביות, כי ברגע שעושים את זה קידוד החומרה מתבטל ועומס העיבוד עובר למעבד. לכן, עדיף ללכת על מובנה על לוח האם ולהשקיע במעבד חזק יחסית, כמו ה-AMD Athlon64 x2, ב"מהירות" (זה בעצם שם הדגם בתוך הסידרה) 4200 ומעלה.
5. אני רק מקליט איתו ורואה את ההקלטה, ובשידורים חיים של טלוויזיה אני צופה בחיבור הישיר בין הממיר לטלוויזיה (ה-Delay הקטן שיש משגע אותי, ואני אוהב לעשות זאפינג מהיר...).
- Shed
-
- גורו HTPC

- תגובות: 2832
לגבי 1: הפרדת דיסקים והפרדת מחיצות:
הסיבה המרכזית לביצוע הפרדת מחיצות בין מע' ההפעלה לבין ה-data היא "הפרדת רשויות". אם תצטרך לפרמט/ להתקין מחדש מערכת הפעלה - אתה לא פוגע במידע שיש לך על המחיצה השניה.
באותו אופן, הפרדת דיסקים נותנת לך חסינות במידה והדיסק של מערכת ההפעלה כושל - אין שום פגיעה במידע.
המהדרין כבר ישתמש במערכי raid, אשר גם ישפרו ביצועים וגם יתנו שרידות גבוהה יותר (איבוד דיסק לא מביא לאיבוד מידע).
הנה הסטאפ אצלי:
שני דיסקים קשיחים. על הראשון מחיצה נפרדת למערכת ההפעלה (50G).
מערך LVM אשר כולל את המחיצה השניה על הדיסק הראשון והדיסק השני במלואו. מבחינת מערכת ההפעלה יש רק 2 מחיצות: זו של מע' ההפעלה ואחת נוספת למידע.
הקונפיגורציה הזו נותנת לי גמישות רבה ביכולת להוסיף / להוריד דיסקים קשיחים ללא הפרעה, באופן שקוף למערכת ההפעלה, ובלי לפגוע במידע שכבר קיים לי.
הסיבה המרכזית לביצוע הפרדת מחיצות בין מע' ההפעלה לבין ה-data היא "הפרדת רשויות". אם תצטרך לפרמט/ להתקין מחדש מערכת הפעלה - אתה לא פוגע במידע שיש לך על המחיצה השניה.
באותו אופן, הפרדת דיסקים נותנת לך חסינות במידה והדיסק של מערכת ההפעלה כושל - אין שום פגיעה במידע.
המהדרין כבר ישתמש במערכי raid, אשר גם ישפרו ביצועים וגם יתנו שרידות גבוהה יותר (איבוד דיסק לא מביא לאיבוד מידע).
הנה הסטאפ אצלי:
שני דיסקים קשיחים. על הראשון מחיצה נפרדת למערכת ההפעלה (50G).
מערך LVM אשר כולל את המחיצה השניה על הדיסק הראשון והדיסק השני במלואו. מבחינת מערכת ההפעלה יש רק 2 מחיצות: זו של מע' ההפעלה ואחת נוספת למידע.
הקונפיגורציה הזו נותנת לי גמישות רבה ביכולת להוסיף / להוריד דיסקים קשיחים ללא הפרעה, באופן שקוף למערכת ההפעלה, ובלי לפגוע במידע שכבר קיים לי.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
בהתקנה מחדש של מערכת הפעלה, ניתן פשוט למחוק את המחיצות Windows ו-Program Files. זה יגרום לתוכנת ההתקנה להתקין מערכת הפעלה נקייה לחלוטין מבחינת תוכנות וקודקים. חלוקת דיסק בודד לפרטישנים גורמת לבזבוז מקום. זה כמובן נכון למערכת ההפעלה ווינדוס, לא בטוח לגבי לינוקס, אם כי מאמין שניתן לעשות משהו דומה (מחיקת המחיצות var, usr, etc וכו).Shed כתב:לגבי 1: הפרדת דיסקים והפרדת מחיצות:
באותו אופן, הפרדת דיסקים נותנת לך חסינות במידה והדיסק של מערכת ההפעלה כושל - אין שום פגיעה במידע....
-
tone
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 47
האם כרטיסי המסך (לא ONBORD ) לא מוציאים יציאות איכותיות מספיק?
יש לי טלויזיה עם כניסות HDMI האם הכרטיס הזה
http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=451534
יהיה טוב לצפיה ומשחקים (לא כבדים מדי)?
משהו מכיר את הכרטיס הזה או כרטיסים טובים יותר (ושקטים) עד 450 ש"ח ?
שוב תודה
יש לי טלויזיה עם כניסות HDMI האם הכרטיס הזה
http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=451534
יהיה טוב לצפיה ומשחקים (לא כבדים מדי)?
משהו מכיר את הכרטיס הזה או כרטיסים טובים יותר (ושקטים) עד 450 ש"ח ?
שוב תודה
- gregoryg
-
- חבר פעיל

- תגובות: 59