פתרון אלגנטי לשקע מאחורי הטלויזיה
היי,
יש לי שקע מאחורי הטלויזיה פלוס הכנה לצינור קוברה.
הזמנתי sony xh95 85".
מה הדרך הכי אלגנטית לחבר את הטלויזיה? שקע שקוע? או לדחוף את השקע פנימה? או להכין כבל חשמל שמתחבר ישירות לקיר? או להעביר את החשמל דרך הצינור קוברה (זה תקני בכלל)?
הייתי עושה את זה אחרי שאני רואה את הטלויזיה אצלי אבל צריך להכין הכל לפני ההתקנה והפתיחה של הקופסא.
איפה בדיוק הכניסות HDMI וחשמל שלה? יוצא אצלי שהשקע והיציאה של צינור הקוברה יהיו בפינה הימנית העליונה של הטלויזיה, עקב תכנון קצת לקוי.
אשמח לפתרונות שאנשים עשו בפועל ויצאו אלגנטיים, כי רעיונות תיאורטיים יש לי אינסוף.
יש לי שקע מאחורי הטלויזיה פלוס הכנה לצינור קוברה.
הזמנתי sony xh95 85".
מה הדרך הכי אלגנטית לחבר את הטלויזיה? שקע שקוע? או לדחוף את השקע פנימה? או להכין כבל חשמל שמתחבר ישירות לקיר? או להעביר את החשמל דרך הצינור קוברה (זה תקני בכלל)?
הייתי עושה את זה אחרי שאני רואה את הטלויזיה אצלי אבל צריך להכין הכל לפני ההתקנה והפתיחה של הקופסא.
איפה בדיוק הכניסות HDMI וחשמל שלה? יוצא אצלי שהשקע והיציאה של צינור הקוברה יהיו בפינה הימנית העליונה של הטלויזיה, עקב תכנון קצת לקוי.
אשמח לפתרונות שאנשים עשו בפועל ויצאו אלגנטיים, כי רעיונות תיאורטיים יש לי אינסוף.
תתחדש. אני מאוד מרוצה מהמסך הזה.
אם השקע והקוברה ממוקמים בפינה הימנית העליונה של הטלויזיה אז אין לך בעיה.
מבנה הטלויזיה והמתקן הבסיסי שתקבל, מייצרים מרווח מספק מהקיר (לטוב ולרע) עבור שימוש בשקע חשמל שממוקם כמו אצלך.
ה HDMI זה כבר סיפור אחר. הם ממוקמים בצד שמאל של המסך ולא בצורה נגישה לאחר התקנה, אם מדובר בהתקנת קיר.
השחלתי מראש כבלי HDMI , אופטי, וכבל רשת דרך הקוברה, באורך של 5 מ'. עדיף להשחיל לפני ההתקנה כי אח"כ זה כבר סיפור בגדלים האלה....
יש מי שיגיד שעם שני חברים אפשר להוריד מהקיר ולסדר, אבל אחרי הדפיקות לב שהיו לי בהתקנה, והמאמץ של המתקינים שזו פרנסתם, לא נראה לי שאני נוגע בטלויזיה הזאת יותר.
אם השקע והקוברה ממוקמים בפינה הימנית העליונה של הטלויזיה אז אין לך בעיה.
מבנה הטלויזיה והמתקן הבסיסי שתקבל, מייצרים מרווח מספק מהקיר (לטוב ולרע) עבור שימוש בשקע חשמל שממוקם כמו אצלך.
ה HDMI זה כבר סיפור אחר. הם ממוקמים בצד שמאל של המסך ולא בצורה נגישה לאחר התקנה, אם מדובר בהתקנת קיר.
השחלתי מראש כבלי HDMI , אופטי, וכבל רשת דרך הקוברה, באורך של 5 מ'. עדיף להשחיל לפני ההתקנה כי אח"כ זה כבר סיפור בגדלים האלה....
יש מי שיגיד שעם שני חברים אפשר להוריד מהקיר ולסדר, אבל אחרי הדפיקות לב שהיו לי בהתקנה, והמאמץ של המתקינים שזו פרנסתם, לא נראה לי שאני נוגע בטלויזיה הזאת יותר.
לא מבין בענייני חשמל אבל בעניין הטלויזיה עצמה - רכשת טלויזיה מדהימה. לדעתי אחת ה underrated השנה. תמונה טובה בכל מצב ונוחות ממשק מה שיוצר טלויזיה שלמה וכמעט מושלמת עבור הסכום המבוקש.
אני עם 65 יושב 2.22 מטר. מה מרחק הצפיה שלך עם המפלצת הזו?
אני עם 65 יושב 2.22 מטר. מה מרחק הצפיה שלך עם המפלצת הזו?
מתכנן סביב 3-3.5 מ'. נראה איך יצא בסוף כשנקבל את הדירה וכל הרהיטים. החלל עצמו 5.8 מ' אבל בצד השני יש עמדת עבודה ולא רציתי השסלון ישתלט על כל השטח וגם שמרחק הצפיה יהיה מפנק. בכל מקרה כשיש אורחים אפשר להזיז את הספה/כורסאות לפי הצורך.
הכתום זה כביכול השידה של הטלויזיה 2.35 מ', הטלוזיה קטנה יותר.

וואללה שיחקת אותה סוף סוף מישהו יושב מרחק מתאים ממסך פרימיום. כואב לי הלב מאנשים שיושבים 3 מטר מ65, 3.5 מטר מ75, ו4 ומעלה מ85.10/12/2020 9:19GalZohar כתב: מתכנן סביב 3-3.5 מ'. נראה איך יצא בסוף כשנקבל את הדירה וכל הרהיטים. החלל עצמו 5.8 מ' אבל בצד השני יש עמדת עבודה ולא רציתי השסלון ישתלט על כל השטח וגם שמרחק הצפיה יהיה מפנק. בכל מקרה כשיש אורחים אפשר להזיז את הספה/כורסאות לפי הצורך.
...
אני מבין אילוצים של הסלון והריהוט אבל במקרים רבים אפשר לסדר את העניין עם קצת יצירתיות.
3 מטר יהיה מדהים לסרטים וגיימינג. עד 3.5 מטר לתוכן פחות קלנועי.
תתחדש!
תודה.
עוד אין תאריך מסירה לדירה אבל כבר התחילו לאכלס את הבניין, מקווה שנהנה ממנה בקרוב ושהתכנון של הסלון ייצא מוצלח גם בפועל ולא רק על הנייר.
חוץ מזה שעוד לא סגרתי את ההזמנה של הספה וזה אספקה של 3 חודשים
בקיצור בטוח שיסתדרו עם שקע רגיל שם? לא עדיף ליתר בטחון להחליף לשקוע? רק חסר לי שבהתקנה יגידו שזה לא מסתדר.
מה צריך לבדוק לגבי כבל HDMI באורך 5 מ' כדי שיעבוד כמו שצריך כולל eARC והכל? או שזה לא אורך בעייתי?
כבל אופטי הכוונה לרשת או משהו אחר? כרגע תכננתי להעביר בקוברה HDMI אחד או שניים ורשת.
עוד אין תאריך מסירה לדירה אבל כבר התחילו לאכלס את הבניין, מקווה שנהנה ממנה בקרוב ושהתכנון של הסלון ייצא מוצלח גם בפועל ולא רק על הנייר.
בקיצור בטוח שיסתדרו עם שקע רגיל שם? לא עדיף ליתר בטחון להחליף לשקוע? רק חסר לי שבהתקנה יגידו שזה לא מסתדר.
מה צריך לבדוק לגבי כבל HDMI באורך 5 מ' כדי שיעבוד כמו שצריך כולל eARC והכל? או שזה לא אורך בעייתי?
כבל אופטי הכוונה לרשת או משהו אחר? כרגע תכננתי להעביר בקוברה HDMI אחד או שניים ורשת.
מערכות ישיבה זה סרט רע. אני חיכיתי חודש לכורסא חד מושבית.10/12/2020 11:17GalZohar כתב: תודה.
כבל אופטי הכוונה לרשת או משהו אחר? כרגע תכננתי להעביר בקוברה HDMI אחד או שניים ורשת....
אין בעיה עם 5 מטר כבל, מספיק hdmi 2.0 הרי הטלויזיה תומכת earc אך לא hdmi 2.1. רק שים לב שזה ב hdmi הנכון. אגב איך אתה הולך לנצל את ה earc ? אני משתמש בסונוס בים עם הסאב, לא יאומן מה הריבוע הגדול הזה עושה לסאונד של סאונדבר ברוחב 65 ס"מ.
לגבי השקע, הייתה לי בעיה דומה. פתרתי אותה באמצעות התקנת זרוע NBP6 אבל אני לא חושב שהיא מתאימה לגודל כזה. נראה לי זרועות לגודל שלך יקרות מאוד, אולי אפשר למצוא משהו משתלם.
זרוע זה עסק מאוד משתלם ומקל. אני הרחקתי את המסך מהקיר בערך 6-7 פעמים בכמה שבועות עם הזרוע. פתאום הסאונד נופל בגלל החיבור, לחבר USB, להתקין נורות לד אחוריות ועוד.
כם קח בחשבון שלמרות שהכניסות במסך בצד ולא מאחור הם במיקום מאוד לא נוח. לי קשה להשחיל יד ולהתעסק שם אפילו עם מרווח של 5 ס"מ.
כשתריץ את הטלויזיה אם לא תמצא הגדרות תמונה שמספקות אותך דבר איתי, אשמח לעזור.
הזמנתי כבר סאב של pb-2000 של SVS. מתכוון לקנות רסיבר ו-2 רמקולים (שיהיו על השידה צמודים לטלויזיה או על סטנדים), לרמקולים עוד צריך למצוא זמן ללכת להאזין (יש דברים יותר דחופים עדיין לדירה), ורסיבר מחפש דיל טוב או יד 2 כי רציתי שיתמוך במערכת כיול XT32 אבל מעדיף לא לשלם 5500 ש"ח בשביל זה אם אפשר... וזה לא שאני עובר מחר אז יש זמן לחפש בינתיים.
הייתי פעם מתעסק עם קלנוע ביתי סטנדרטי וזו התמכרות קשה. הייתה לי מערכת 7.1 של מורל כשרק הרסיבר עלה איזה 5-6K. הגעתי למסקנה שמערכת "" זולה"" של סאונדבר טוב יכולה לספק את הסחורה בפחות כסף, פחות כאב ראש, יותר נוחות. מוכן להודות שסטראו איכותי תמיד ינצח סאונדבר במחירים דומים בגלל רוחב במה אבל לטלויזיה וסרטים הסאונדבר כבר מצליח להתמודד.10/12/2020 12:01GalZohar כתב: הזמנתי כבר סאב של pb-2000 של SVS. מתכוון לקנות רסיבר ו-2 רמקולים (שיהיו על השידה צמודים לטלויזיה או על סטנדים), לרמקולים עוד צריך למצוא זמן ללכת להאזין (יש דברים יותר דחופים עדיין לדירה), ורסיבר מחפש דיל טוב או יד 2 כי רציתי שיתמוך במערכת כיול XT32 אבל מעדיף לא לשלם 5500 ש"ח בשביל זה אם אפשר... וזה לא שאני עובר מחר אז יש זמן לחפש בינתיים....
הסאב שבחרת ממש מעולה... יהיה לך קלנוע מהסרטים בבית. זה נורא כיף. היה לי יחד עם המערכת מקרן (יותר מ100 אינץ') במרחק דומה לשלך, לכיוון 3.5 מטר וזה היה משוגע. הבית שלי הפך ממש לקלנוע אלא שאף אחד לא שילם לי.