מהפכה או לא?
-
coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
- יצירת קשר:
מעניין מאוד לדעת מה דעתכם אנשי הקלייה המקצועיים לסטארט-אפ הזה
שעוסק בקליה on demand
אתר החברה
מה דעתכם המקצועית?
יצליח או לא? מהפכה?
הקונספט די פוסל את כל מה שאנו חובבי הקפה רגילים אליו, לא?
שעוסק בקליה on demand
אתר החברה
מה דעתכם המקצועית?
יצליח או לא? מהפכה?
הקונספט די פוסל את כל מה שאנו חובבי הקפה רגילים אליו, לא?
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
- omridabbah
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 572
- נתן תודות: 165 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
אני אחלק את התשובה שלי ל2 ,
אצל חובבי הקפה ( אנחנו ) אין לזה סיכוי להצליח , אנחנו אוהבים את התהליך , ולא פחות אנחנו אוהבים את השליטה בתהליך.
אצל שאר העולם זה יכול להצליח במידה והמחיר יתחרה בקפה שיש היום , השותה הממוצע לא יבדיל אם הקפה טרי או לא ובתור גימיק לאנשים שרוצים להראות שהם טובים יותר מאחרים זו בהחלט טפיכה על האגו.
אצל חובבי הקפה ( אנחנו ) אין לזה סיכוי להצליח , אנחנו אוהבים את התהליך , ולא פחות אנחנו אוהבים את השליטה בתהליך.
אצל שאר העולם זה יכול להצליח במידה והמחיר יתחרה בקפה שיש היום , השותה הממוצע לא יבדיל אם הקפה טרי או לא ובתור גימיק לאנשים שרוצים להראות שהם טובים יותר מאחרים זו בהחלט טפיכה על האגו.
נראה לי שיש טעות בסיסית במודל המוצע. לפי מה שמדובר, נעשית קליה והפולים מייד מועברים לטחינה וצריכה...לפי מה שידוע לי, רצוי מאד להמתין זמן מה- לפחות מספר ימים, כדי שהפולים יהיו מוכנים לצריכה (עניין של פליטת גזים נדרשת). יחד עם זאת, ידוע לי על כאלה שמעדיפים צריכה מיידית לא חשוב מה.
ישנה אסכולה שלמה שאומרת שצריך לשתות את הקפה מיד לאחר הקלייה.
הגורו שלה הוא חוקר עם שורשים ישראלים בשם אשר ירון או ירון אשר.
מניסיוני, יש בזה משהו, נכון שהטעמים לא חזקים כמו בקפה ששותים מספר ימים לאחר הקלייה, אבל התחושה שהמשקה נותן לך מיד לאחר הקלייה היא אחרת לגמרי, הרבה יותר צלולה ואנרגטית.
יש לזה גם הסבר מדעי, הרבה מהחומרים שקיימים בקפה הקלוי מתנדפים לאחר זמן קצר מאוד.
https://coffeetruther.com/asher-yaron-i ... t-of-time/
הגורו שלה הוא חוקר עם שורשים ישראלים בשם אשר ירון או ירון אשר.
מניסיוני, יש בזה משהו, נכון שהטעמים לא חזקים כמו בקפה ששותים מספר ימים לאחר הקלייה, אבל התחושה שהמשקה נותן לך מיד לאחר הקלייה היא אחרת לגמרי, הרבה יותר צלולה ואנרגטית.
יש לזה גם הסבר מדעי, הרבה מהחומרים שקיימים בקפה הקלוי מתנדפים לאחר זמן קצר מאוד.
https://coffeetruther.com/asher-yaron-i ... t-of-time/
"ישנה אסכולה שלמה שאומרת שצריך לשתות את הקפה מיד לאחר הקלייה."
בהחלט יש הנוהגים כך, כולל עד כמה שאני מכיר, מנהגי אירוח מסויימים, כגון מנהג אתיופי לכבד אורח בטקס של קליית קפה במחבת וחליטה מיידית שלו. אבל ככל שאני מכיר, רוב בני האדם, מעדיפים בטעמם לטחון את פולי הקפה לפחות מספר ימים לאחר הקליה, ולהשתמש בקפה הטחון מייד לאחר הטחינה. אני באופן אישי מצאתי שלעיתים המתנה של מספר ימים, משנה לטובה את טעם הקפה מקצה לקצה.
בהחלט יש הנוהגים כך, כולל עד כמה שאני מכיר, מנהגי אירוח מסויימים, כגון מנהג אתיופי לכבד אורח בטקס של קליית קפה במחבת וחליטה מיידית שלו. אבל ככל שאני מכיר, רוב בני האדם, מעדיפים בטעמם לטחון את פולי הקפה לפחות מספר ימים לאחר הקליה, ולהשתמש בקפה הטחון מייד לאחר הטחינה. אני באופן אישי מצאתי שלעיתים המתנה של מספר ימים, משנה לטובה את טעם הקפה מקצה לקצה.