Tu8500 בעיה בARC

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
dadaii פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 295
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #1 

היי,

רכשתי לא מזמן טלוויזיה TU8500 של סמסונג היום חיברתי אותה לרסיבר VSX-329 של Pioneer(הקפדתי לחבר אותו ליציאה HDMI 2 eARC) הגרתי בטלוויזיה וברסיבר את הARC להיות פעיל.

הבעיה: כאשר אני מנגן סאונד מאפליקציות פנימיות של הטלוויזיה היא לא מוציאה סאונד מהרמקול המובנה שלה אבל גם לא שומעים כלום מהרסיבר. מצד שני ההגברה ההנמכה והMUTE של הטלוויזיה שולטים גם ברסיבר (כלומר שאני מגביר בשלט של הסמסונג הרסיבר מגביר את עצמו וכו מה שמעיד שיש תקשורת)

משהו יכול לעזור או נתקל בבעיה דומה?

dadaii פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

לאחר שסידרתי את הבעיה לבדי בסוף, אשתף את הפתרון:

קודם כל לוודא שARCפועל בטלוויזיה (הגדרות הקול) וגם ברסיבר (בפיוניר HDMI SETUP)

לאחר מכן צריך לוודא שתי הגדרות נוסופות בטלוויזיה :

הגדרות>כללי>מנהל התקנים חיצוני> Anynet+ לוודא שפועל

בנוסף:
הגדרות>כללי>מנהל התקנים חיצוני>אות כניסה פלוס>(לבחור בכניסה שהרסיבר מחובר אליה- צריכה להיות HDMI2 שתומכת בARC.

לבסוף לוודא כמה דברים:
לכבות את כל המכשירים.
להדליק תמיד קודם את הרסיבר ולאחר מכן את הטלוויזיה
במידה ויש לכם ממיר של הוט, נגנו משהו ביוטיוב של הטלוויזיה, לא תשמעו סאונד, גשו לממיר ונתקו לו את הכבל hd, וחכו כמה שניות ותתחילו לשמוע סאונד לאחר מכן תחברו חזרה את הhdmi וזה כבר יזכור הכל - כלומר אם מאותו רגע תקפידו תמיד להדליק את הממיר הרסיבר ורק לאחר מכן את הטלוויזיה.(זה יפעל עד שתיהיה הפסקת חשמל ואז צריך לחזור על הפעולה שוב).
לבסוף תוודאו שהכבל שמחבר בין הממיר לרסיבר והכבל שמחבר בין הרסיבר לטלוויזיה הוא HDMI VER 2.0.

בשביל לשמוע את הסואנד שמגיע מהטלווזיה צריך להיות על ערוץ TV ברסיבר.(זה אמור לקרות אוטומאטית ברגע שעוברים לאפליקציה ולחזור לערוץ של הממיר ברסיבר ברגע שיוצאים ממנה בטלוויזיה אבל אם לא נווטו בעצמכם ברסיבר).
נערך לאחרונה על ידי dadaii ב 12/12/2020 15:02, נערך פעם 1 בסך הכל.

hernik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 249
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

היי

יש לי בעיה דומה לשלך, כאשר אני מנתק מהחשמל ומוציא כבל hdmi ומכניס מחדש המערכת מתחילה לעבוד בסדר, כלומר האות tv audio עובר אוטומטי , אבל כאשר אני מכבה ומדליק מחדש את המסך והרסיבר אני צריך להעביר לtv audio ידנית.
ניסיתי לחבר בין הרסיבר לממיר בכבל hdmi 2.1 וזה לא עוזר.
יש לך אולי עוד רעיון?

dadaii פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

09/12/2020 7:38  
hernik כתב:
היי

יש לי בעיה דומה לשלך, כאשר אני מנתק מהחשמל ומוציא כבל hdmi ומכניס מחדש המערכת מתחילה לעבוד בסדר, כלומר האות tv audio עובר אוטומטי , אבל כאשר אני מכבה ומדליק מחדש את המסך והרסיבר אני צריך להעביר לtv audio ידנית.
יש לך אולי עוד רעיון?
...
@hernik

תוכל לתאר למה אתה מתכוון שאתה אומר שאתה צריך להעביר ל tv audio ידנית?
הרי אתה רוצה לשמוע רק דרך הרסיבר אם כך למה שתרצה לחזור לרמקול של הטלוויזיה בשלב כלשהו.

hernik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

12/12/2020 14:57  
dadaii כתב:
09/12/2020 7:38  
hernik כתב:
היי

יש לך אולי עוד רעיון?
...
@hernik

הרי אתה רוצה לשמוע רק דרך הרסיבר אם כך למה שתרצה לחזור לרמקול של הטלוויזיה בשלב כלשהו.
...
הכוונה למעבר ידני לערוץ TV ברסיבר.
הבעיה שהמעבר לא מתבצע אוטומטית.

dadaii פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

12/12/2020 16:35  
hernik כתב:
12/12/2020 14:57  
dadaii כתב:

@hernik

...
הכוונה למעבר ידני לערוץ TV ברסיבר.
הבעיה שהמעבר לא מתבצע אוטומטית.
...
@hernik

קודם כל אני שמח לשמוע שלפחות עובר סאונד, המעבר הידני לערוץ tv קצת מציק אבל זה חצי נחמה. על מנת לנסות לסדר זאת. תחבר הכל מחדש ותוודא שזה עובר לבד, מאותו הרגע תקפיד תמיד להדליק קודם את הרסיבר ואז את הממיר ורק אחרי כמה שניות את הטלוויזיה. כשאתה מכבה תמיד בסדר הפוך כלומר קודם תכבה את הטלוויזיה ואז את הממיר ואז רסיבר. הסדר הזה מונע התנגשיות.

אם זה לא עזר תבדוק אם מחוברים לך לרסיבר יותר ממכשיר אחד(כלומר נניח ממיר וגם סטרימר וכו) במצב כזה כנראה שיש התנגשויות בין המחכישרים בלשב מסוים ותצטרך לעשות שם איזו קומבינציה בלטבל את הarc אצל חלק או משהו בסגנון, arc וcec לרוב משתגעים שיש ריבוי מכשירים ואז מקבלים תופעות מוזורות.

hernik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

כל ההקפדה הזאת הורסת את החוויה.
בלחיצה אחת בשלט אני סוגר את כל המכשירים.
אגב, גם השלט של יס יודע להדליק ולכבות את המסך והרסיבר.
יש לי כ6 מכשירים המחוברים לרסיבר, אין לי את הזמן לעשות דוקטורט איזה מכשיר אולי מפריע לarc.
כנראה שנגזר עלינו להעביר את הסאונד ידנית😀

dadaii פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

@hernik

לפחות יש לך סאונד :D , עם 6 מכשירים מחוברים זה הישג מצוין עם טכנולוגיית הarc הבעייתית

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”