אחרי הגל של ה BF באיזה גובה הטלויזיה 75' שלכם?
-
outlawz
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 32
שמתי לב שאצל חברים שלי, הרוב התקינו 70 סמ מהרצפה
אבל בגלל הגובה של ה75 אינץ הוא 96 סמ
נראה שזה טיפה גבוה מידי אבל לא יותר מידי,
האם יש כאן אנשים שהתקינו את הטלויזיה בגובה 60? 65? אתם מרוצים?
מאלה שהתקינו ב70 פלוס, האם התרגלתם? האם הייתם משנים לגובה נמוך יותר?
אבל בגלל הגובה של ה75 אינץ הוא 96 סמ
נראה שזה טיפה גבוה מידי אבל לא יותר מידי,
האם יש כאן אנשים שהתקינו את הטלויזיה בגובה 60? 65? אתם מרוצים?
מאלה שהתקינו ב70 פלוס, האם התרגלתם? האם הייתם משנים לגובה נמוך יותר?
- Yuvalfrr
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 996
אני התקנתי 65 אינץ' 62 ס"מ ועבורי זה מושלם. כך שעם 75 אינץ' אפילו הייתי תולה 55 ס"מ בערך. ואני 1.8 מטר גובה והעיניים 105 ס"מ מהרצפה. לרוב תולים גבוה ממה שצריך ולדעתי זה חבל. פוגע בחווייה.
- GalZohar
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 832
בגדול מכל החיפושים נראה שהנוסחא די פשוטה: אמצע מסך זה גובה עיניים פלוס טנגנס של זווית ההטיה של הראש כפול מרחק הצפיה. מחסרים חצי גובה מסך ומקבלים את גובה תחתית המסך.
מה שסובייקטיבי זה בעיקר זווית ההטיה של הראש שהיא מאד משמעותית, וגם גובה העיניים קצת סובייקטיבי כי זה גם תלוי גם באופן הישיבה (וכמובן גם בבן אדם, אבל לפחות זה ניתן למדידה).
מה שסובייקטיבי זה בעיקר זווית ההטיה של הראש שהיא מאד משמעותית, וגם גובה העיניים קצת סובייקטיבי כי זה גם תלוי גם באופן הישיבה (וכמובן גם בבן אדם, אבל לפחות זה ניתן למדידה).
- sandmanz
-
- חבר פעיל

- תגובות: 65
05/12/2020 15:41GalZohar כתב: בגדול מכל החיפושים נראה שהנוסחא די פשוטה: אמצע מסך זה גובה עיניים פלוס טנגנס של זווית ההטיה של הראש כפול מרחק הצפיה. מחסרים חצי גובה מסך ומקבלים את גובה תחתית המסך.
מה שסובייקטיבי זה בעיקר זווית ההטיה של הראש שהיא מאד משמעותית, וגם גובה העיניים קצת סובייקטיבי כי זה גם תלוי גם באופן הישיבה (וכמובן גם בבן אדם, אבל לפחות זה ניתן למדידה)....
יש לך המלצה איך לבדוק זווית הטייה?
אני עומד לקבל 75׳ ומתלבט אם לשים אותה ישר מולי או גבוה ובהטיה מטה.
מרחק צפיה 4.5 מ׳, גובה עיניים בישיבה תלוי אם יושבים או משתרעים או על הספה.
אם משתרעים אז אני חושב שעדיף לי לתלות אותה גבוה עם הטיה מטה ואז נשאלת השאלה, איך לחשב את הזווית הטייה?
- GalZohar
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 832
בגדול זה החלק הקשה, הרי זה מאד קשה לעשות ניסוי שלא יהיה מוטה באותו הרגע ובאמת יתן לך את הנקודה הנכונה שעליה אתה מסתכל. אם יש לך הכל (דירה, ספה...) זה יותר קל כי אתה יושב על הספה שלך ובודק על איזה נקודה בקיר הכי טבעי לך להתסכל וזה המרכז. אבל גם זה לא בדיוק פשוט כי הניסוי יכול להיות מוטה מזה שבאותו הרגע נשכבת יותר או פחות ממה שתעשה בפועל כשתשב לראות סרט.
אם גם אין לך את הספה/דירה אז זה עוד יותר קשה כי צריך לשבת במקום אחר ולחשב את הזווית ולקוות שזה יתפוס גם בדירה החדשה עם הספה החדשה.
בניסוי שאני עשיתי יצא 5 מעלות. יש ברשת כאלה שטוענים ל-0 מעלות וגם 10-15 מעלות.
4.5 מ' זה גם קצת רחוק, קח בחשבון שאולי תרצה להתקרב בשביל צפיה בסרטים (תלוי במבנה של הסלון כמובן).
אם גם אין לך את הספה/דירה אז זה עוד יותר קשה כי צריך לשבת במקום אחר ולחשב את הזווית ולקוות שזה יתפוס גם בדירה החדשה עם הספה החדשה.
4.5 מ' זה גם קצת רחוק, קח בחשבון שאולי תרצה להתקרב בשביל צפיה בסרטים (תלוי במבנה של הסלון כמובן).
- sandmanz
-
- חבר פעיל

- תגובות: 65
תודה על הפירוט!06/12/2020 9:21GalZohar כתב: בגדול זה החלק הקשה, הרי זה מאד קשה לעשות ניסוי שלא יהיה מוטה באותו הרגע ובאמת יתן לך את הנקודה הנכונה שעליה אתה מסתכל. אם יש לך הכל (דירה, ספה...) זה יותר קל כי אתה יושב על הספה שלך ובודק על איזה נקודה בקיר הכי טבעי לך להתסכל וזה המרכז. אבל גם זה לא בדיוק פשוט כי הניסוי יכול להיות מוטה מזה שבאותו הרגע נשכבת יותר או פחות ממה שתעשה בפועל כשתשב לראות סרט.
4.5 מ' זה גם קצת רחוק, קח בחשבון שאולי תרצה להתקרב בשביל צפיה בסרטים (תלוי במבנה של הסלון כמובן)....
זה באמת טריקי. אני חושב שהתקנה גבוהה עם הטיה היא הפתרון.
מקסימום אתקין שוב מחדש (לא חושש מזה, לא תהיה הפעם הראשונה).
עכשיו צריך להבין אם המתקן שמסופק בחינם מסמסונג (אלקטרוניקס פרו) מאפשר הטייה.
אני לא מתכנן לקנות את המתקן nb6 ב600 שקלים. במידת הצורך אתן להם להתקין ומאוחר יותר אחליף למתקן שארכוש.
- adirbooking
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2206
לפי החישוב הזה יוצא לי 60 ס"מ למסך בגודל 75' במרחק 3 מטרים. [לקחתי זווית של 7 מעלות]05/12/2020 15:41GalZohar כתב: בגדול מכל החיפושים נראה שהנוסחא די פשוטה: אמצע מסך זה גובה עיניים פלוס טנגנס של זווית ההטיה של הראש כפול מרחק הצפיה. מחסרים חצי גובה מסך ומקבלים את גובה תחתית המסך.
מה שסובייקטיבי זה בעיקר זווית ההטיה של הראש שהיא מאד משמעותית, וגם גובה העיניים קצת סובייקטיבי כי זה גם תלוי גם באופן הישיבה (וכמובן גם בבן אדם, אבל לפחות זה ניתן למדידה)....
הגיוני ? לא נמוך מדיי ?
האמת חשבתי על 80 ס"מ מהרצפה.
מקבל מסך 75Q95 ביום רביעי, ההתקנה שלו ביום ראשון הבא.
תודה!
-
outlawz
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 32
יש אצל ההורים שלי 65 אינץ בגובה 80 סמ, לטעמי גבוה מידי אבל בסוף מתרגלים
אני מתקין את ה 75 אינץ שלי היום בגובה 60 סמ. המזנון שלי 50 סמ'
אני מתקין את ה 75 אינץ שלי היום בגובה 60 סמ. המזנון שלי 50 סמ'